rookie21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 εχω αυτην την απορια, επισης αν κανω ενα ελαφρυ oc στο μονιτορ της υπογραφης μου στα 75hz ας πουμε θα βλεπω 75frames η οχι? επισης το hdmi 2.0 πιθανοτατα μπορει να δωσει τα 75hz πρεπει να υποστηριζεται και απο την οθονη, η ειναι απλα τυπος καλωδιου?
Bspus Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Το αν θα μπορει να βγαλει 60hz η οχι ειναι αναλογα και με την αναλυση. Το hdmi 1.4 υποστηριζει 60hz σε αναλυσεις μεχρι 2560x1600 και υποθετω και περισσοτερα Hz σε μικροτερες Tο hdmi 2.0 τα βγαζει και σε 4k αλλα δεν ειναι απλα θεμα καλωδιου, μαλιστα τα περισσοτερα υπαρχοντα καλωδια ηδη μπορουν να δουλεψουν με hdmi 2.0 αλλα πρεπει να το υποστηριζει η οθονη και η καρτα γραφικων 1
rookie21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Το αν θα μπορει να βγαλει 60hz η οχι ειναι αναλογα και με την αναλυση. Το hdmi 1.4 υποστηριζει 60hz σε αναλυσεις μεχρι 2560x1600 και υποθετω και περισσοτερα Hz σε μικροτερες Tο hdmi 2.0 τα βγαζει και σε 4k αλλα δεν ειναι απλα θεμα καλωδιου, μαλιστα τα περισσοτερα υπαρχοντα καλωδια ηδη μπορουν να δουλεψουν με hdmi 2.0 αλλα πρεπει να το υποστηριζει η οθονη και η καρτα γραφικων η καρτα υποστηριζει 2.0 σιγουρα η οθονη μου δε νομιζω, δηλαδη στα 1920χ1080 με την οθονη που εχω αν την κλοκαρω στα 75hz με το 1,4 καλωδιο που εχω θα βλεπω 75, η 60 fps?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_2.0 Σύμφωνα με το πινακάκι και το 1.4/1.4a/1.4b υποστηρίζει 1080@120hz Ασφαλώς και τα 2 ports (κάρτας γραφικών και οθόνης) πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.4 και άνω, καθώς και το καλώδιο. Τέλος πρέπει η κάρτα γραφικών να είναι αρκετά ισχυρή για να πιάνει αυτά τα FPS στα games, αλλιώς θα παίζεις στα 75hz αλλά με χαμηλότερα fps... 1
rookie21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_2.0 Σύμφωνα με το πινακάκι και το 1.4/1.4a/1.4b υποστηρίζει 1080@120hz Ασφαλώς και τα 2 ports (κάρτας γραφικών και οθόνης) πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.4 και άνω, καθώς και το καλώδιο. Τέλος πρέπει η κάρτα γραφικών να είναι αρκετά ισχυρή για να πιάνει αυτά τα FPS στα games, αλλιώς θα παίζεις στα 75hz αλλά με χαμηλότερα fps... ακριβος για το λογο αυτο ξεκινησα το θεμα, διοτι περιμενω την 1070 να μου ερθει και σκεφτομαι οτι στα περισσοτερα games σε fhd αναλυση θα βγαζει 85 και πανω fps οποτε, και σκεφτομαι να το εκμεταλευτω
Votritis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Πρόσφατα πηρα fullhd 75hz οθονη και ειδα διαφορά σε παιχνιδια ,και ιδικά στο rocket league που ειναι "γρήγορο" παιχνιδι, διαφορά υπάρχει ,οχι κατι το εντυπωσιακό αλλα το καταλαβαινεις .
XMorsX Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μπορείς να κλοκαρεις την οθόνη στα 75hz μέσω Hdmi, αλλά πρέπει να ξεπεράσεις τον περιορισμό του με patch στον driver γραφικών η με ένα άρχειο dat που δίνει ο toastyX. Πλέον κάποιες οθόνες έρχονται ήδη κλοκαρισμενες στα 75hz.
rookie21 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μπορείς να κλοκαρεις την οθόνη στα 75hz μέσω Hdmi, αλλά πρέπει να ξεπεράσεις τον περιορισμό του με patch στον driver γραφικών η με ένα άρχειο dat που δίνει ο toastyX. Πλέον κάποιες οθόνες έρχονται ήδη κλοκαρισμενες στα 75hz. σκεφτομουν να το κανω μεσω του nvidia panel οπως σε αυτο εδω το αρθρο http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/pc-peripheral/how-overclock-your-monitor-3635779/
rookie21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 λοιπον κλοκαρα την οθονη μεσω intel graphics panel, και την πηγα 73hz μικρη διαφορα αλλα εμφανης, και σε games, (το δοκιμασα στο lol καθως για την ωρα δεν εχω gpu) στα 74 αρχισε να μου κανει νουμερα, και στα 75 εγραψε out of range, ερωτηση λοιπον 73 ειναι το οριο της οθονης μου? αν πχ συνδεσω την gpu με display port και εναν ανταπτορα σε hdmi θα μπορεσω αν πιασω κατι παραπανω, η τα 73 ειναι το ταβανι της οθονης μου?
XMorsX Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Οι Intel gpu drivers έχουν περιορισμό που δεν μπορείς να ξεπεράσεις κάπως. Μόνο αν είχες θύρα dp σε dp θα μπορούσες να ξεπεράσεις τα hz που είσαι τώρα. Κάνε και ένα test για frame skipping. 1
rookie21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Οι Intel gpu drivers έχουν περιορισμό που δεν μπορείς να ξεπεράσεις κάπως. Μόνο αν είχες θύρα dp σε dp θα μπορούσες να ξεπεράσεις τα hz που είσαι τώρα. Κάνε και ένα test για frame skipping. οταν ερθει η gpu (1070) θα συνδεθει παλι μεσω hdmi (το μονιτορ μου δεν εχει αλλη θυρα εκτος απο hdmi και vga) τοτε παλι ισχυει περιορισμος οπως στης ιντελ στα 73hz δηλαδη? η μπορω να το ξεπερασω? μπορεις να μου δωσεις καποιο λινκ για το τεστ που ανεφερες? οταν ερθει η gpu (1070) θα συνδεθει παλι μεσω hdmi (το μονιτορ μου δεν εχει αλλη θυρα εκτος απο hdmi και vga) τοτε παλι ισχυει περιορισμος οπως στης ιντελ στα 73hz δηλαδη? η μπορω να το ξεπερασω? μπορεις να μου δωσεις καποιο λινκ για το τεστ που ανεφερες? ακυρο εκανα το ufotest και βγηκε καλα 73hz 73fps
XMorsX Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Στο τεστ το valid δε λέει κάτι, πρεπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες. Θα χρειαστεί να patchareis τον driver η να εισάγεις ένα αρχείο dat του toastyx μέσω του cru.
rookie21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Στο τεστ το valid δε λέει κάτι, πρεπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες. Θα χρειαστεί να patchareis τον driver η να εισάγεις ένα αρχείο dat του toastyx μέσω του cru. θα το κοιταξω λοιπον, οταν βαλω καρτα επανω, επισης τι επιπτωσεις εχει αυτο το overclock στην οθονη? γενικα της <<ροκανιζει>> το lifespan η να παιξω αφοβα?
XMorsX Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δεν ειναι τεκμηριωμένο, αλλα γενικά αν δεν πειράξεις τα timings δεν την καταπονεις.
ultraex2003 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2017 η δικη μου η lg h 27αρα παιζει μεχρι 77 hz μεσω cru μετα out of synch !!! την εχω στα 75 lock για καθε μερα καιρο τωρα απλα οταν αλλαζω drivers amd θελει ξανα το cru
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα