Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 εχω ένα σχετικά παλιό σκληρό δίσκο που ήθελα να εγκαταστήσω τα windows 10 pro 64 bit ο δίσκος έλεγε ότι ήταν mpr και τα windows μπορούσα να το εγκαταστήσω μόνο σε δίσκο gpt προσπάθησα να κάνω μετατροπή δίσκου από mbr σε gtp αλλά μου έβγαλε ότι ο δίσκος είναι μη μετατρέψιμος. Έτσι αποφάσισα να πάρω ένα μικρότερο σκληρό δίσκο μόνο και μόνο για την εγκατάσταση των windows και για άλλες σημαντικές εφαρμογές. η ερώτηση μου μπορεί να σας φανεί χαζή αλλά πώς θα ξέρω όμως αν ο καινούργιος δίσκος που θα πάρω θα είναι gpt και όχι mbr;
Xristaras12 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Αν δεν κάνω λάθος το gpt εξαρτάται και απο τον τυπο του bios (uefi H legacy) καθώς και τον τρόπο με τον οποίο έχει φτιαχτεί το εκκινίσιμο των windows. Υπάρχουν προγράμματα που φτιαχνουν το Iso για GPT και για MBR και αναλόγως επιλέγεις. ο αρχικός παλιός δίσκος είναι κενός; αν ναι κατέβασε το aomei partition assistant και κάνε τον gpt και δες τι θα γράψει. όσο για το τελευταιο,ο καινούριος δίσκος που αγόρασες δεν ειναι τιποτα απο τα 2 αν δεν φορματιστεί,συνεπώς απο εσένα εξαρτάται σε τι θα τον φορμάρεις.
tsofras Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Μήπως έχεις και κανα άλλο partition και δεν μπορεί να στον μετατρέψει σε GPT? Δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα να τον μετατρέψεις σε GPT. Επίσης μου φένεται παράξενο αυτό που λές εγώ τα windows 10 τα έχω σε MBR και όχι σε GPT partition οπότε δεν είναι υποχρεωτικό απλά πρέπει να είσαι σε legacy mode. Αν θές να είναι UEFI τότε ναι πρέπει να είναι GPT. Τέλος όπως είπε και ο Xristaras12 δεν παίζει ρόλο ο καινούριος σκληρος , όταν τον κάνεις format θα αποφασίσεις αν είναι MBR or GPT Site: MBR differences from GPT
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα