Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Σκέφτομαι να μεταβώ για πρώτη φορά σε apple φορητό. Ο λόγος κυρίως είναι ότι θέλω να αλλάξω περιβάλλον χρήσης (νεα-εμπειρία). Η χρήση που του κάνω είναι εφαρμογές γραφείου , browsing ταινίες.

Κάνω ένα ελαφρό editing σε φωτογραφία (χόμπι) Παιχνίδι σπάνια καθώς ο χρόνος αυτός αν υπάρξει πάει σε κονσόλα. Πάντως δεν αποκλείω κάποια στιγμή να θέλω να παίξω κάτι. Επίσης έχω Iphone , iPad και φαντάζομαι το pairing των συσκευών αυτών θα είναι μια ευκολία παραπάνω.

όταν λες εφαρμογές γραφείου, εννοείς τύπου word, excel κτλ?

στη θέση σου θα κοιτούσα για το Air πάντως... για αυτά που θες σε καλύπτει. Εκτός αν βρεις μεταχειρισμένο pro του 2015 με περίπου ίδια τιμή με το 13" Air.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι χαλαρή χρήση office και web.
Ίσως καμία ταινία και χαλαρό photo edit.

Βασικά νομίζω τα 100-150 παραπάνω του pro (για μεταχειρισμένο) αξίζουν τα λεφτά τους

Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση air. Δώσε λίγο παραπάνω και πάρε το retina και δεν θα το μετανιώσεις με την καμία...

αξίζει δηλ να δώσει 500 ευρώ παραπάνω για τη retina οθόνη και μόνο?

Δημοσ.

αξίζει δηλ να δώσει 500 ευρώ παραπάνω για τη retina οθόνη και μόνο?

Φίλε μου εγώ που το πήρα προ διμήνου το retina του 2015 η διαφορά με το air ήταν 170€ σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να βλέπεις προς τα που θα κινηθούν οι τιμές και να τις χτυπάς την κατάλληλη στιγμή, ήταν φανερό ότι θα ανεβεί η τιμή αφού βγήκε το καινούργιο με μικρές διάφορες και το retina 2015 κόντευε στα 1100 στην Ελλάδα. 500€ έχει πάει τώρα, στη προκειμένη περίπτωση συμφέρει να πάρει το καινούργιο του 2016 αν θέλει καινούργιο. Διαφορετικά εγώ θα κοιταγα και σε αγγελίες για το retina του 2015 αλλά σε καμία περίπτωση air, το air έκανε τον κύκλο του και έκλεισε...

Δημοσ.

Ρε παιδια γιατι είστε τόσο αρνητικοί για το Air? Ενας φίλος μου θέλει να παρει mac και παρ'ολο που εχω το pro του πρότεινα το air για την χρήση που θέλει να κάνει. 

Για χρήση office και web, ποιός ο λόγος να πάρει κάποιος το retina pro και οχι ενα απλο Macbook Air να κάνει την δουλειά του;; 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν αντιλέγω καθόλου, αλλα πιστεύεις οτι ενα άτομο με τέτοιες απαιτήσεις αξίζει να δώσει 650€ + (μιλάμε για καινούργια μηχανήματα) για Retina οθόνη;; 

Επίσης το Air κρατάει μπαταρία πολύ περισσότερο απο το Retina! Οπότε εγω πιστεύω οτι ανάλογα με την χρήση που κάνει ο καθένας έχει και το ιδανικό μηχάνημα! Για άτομα τα οποία τους νοιάζει μονο το office και το web το Air μια χαρα λύση είναι!

• Like 2
Δημοσ.

Κοίτα το τι αξίζει να δώσει ο καθένας είναι υποκειμενικό , για την χρήση που το θέλει μπορούμε να του πούμε πάρε ένα laptop με 350-400ε , βάλε έναν ssd και καθάρισες.

Τώρα στο skroutz την διαφορά την βλέπω στα 450ε και όχι στα 650ε , επίσης αν μιλάμε και για τις 13" εκεί είναι που ουσιαστικά αξίζει η retina σε σχέση με την ανάλυση του Air , + η διαφορά στον επεξεργαστή που σίγουρα θα τον βγάλει περισσότερα χρόνια. Τέλος το Force Touch trackpad είναι απλά άλλη εμπειρία και δεν το έχει το Air.

Δεν ξέρω τι άλλες διαφορές έχουν αλλά για εμένα μόνο τα παραπάνω αξίζουν την διαφορά των 450ε.

Μήπως δεν έχει και hdmi το Air?

Δημοσ.

Για 13,3 οθόνη μιλάμε, sorry που δεν το ανέφερα!! Βρε σίγουρα είναι καλύτερο, αλλα είναι σαν να πάρεις Ferrari για να πηγαίνεις στο κεντρο για καφέ! Σίγουρα ειναι γαμάτο, αλλα δεν είναι για αυτη την δουλειά! 

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ που το πήρα προ διμήνου το retina του 2015 η διαφορά με το air ήταν 170€ σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να βλέπεις προς τα που θα κινηθούν οι τιμές και να τις χτυπάς την κατάλληλη στιγμή, ήταν φανερό ότι θα ανεβεί η τιμή αφού βγήκε το καινούργιο με μικρές διάφορες και το retina 2015 κόντευε στα 1100 στην Ελλάδα. 500€ έχει πάει τώρα, στη προκειμένη περίπτωση συμφέρει να πάρει το καινούργιο του 2016 αν θέλει καινούργιο. Διαφορετικά εγώ θα κοιταγα και σε αγγελίες για το retina του 2015 αλλά σε καμία περίπτωση air, το air έκανε τον κύκλο του και έκλεισε...

Συμφωνώ, αλλά τώρα μιλάμε για την ήδη μεγάλη διαφορά στις τιμές μεταξύ των 2.

Ρε παιδια γιατι είστε τόσο αρνητικοί για το Air? Ενας φίλος μου θέλει να παρει mac και παρ'ολο που εχω το pro του πρότεινα το air για την χρήση που θέλει να κάνει. 

Για χρήση office και web, ποιός ο λόγος να πάρει κάποιος το retina pro και οχι ενα απλο Macbook Air να κάνει την δουλειά του;; 

Πραγματικά και εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς και η Retina οθόνη είναι καλύτερη, αλλά για κάποιον που θέλει απλή χρήση, δεν βρίσκω το λόγο να δώσει τόσα λεφτά παραπάνω, εκτός και αν του περισσεύουν φυσικά.

επίσης αν μιλάμε και για τις 13" εκεί είναι που ουσιαστικά αξίζει η retina σε σχέση με την ανάλυση του Air , + η διαφορά στον επεξεργαστή που σίγουρα θα τον βγάλει περισσότερα χρόνια. Τέλος το Force Touch trackpad είναι απλά άλλη εμπειρία και δεν το έχει το Air.

Δεν ξέρω τι άλλες διαφορές έχουν αλλά για εμένα μόνο τα παραπάνω αξίζουν την διαφορά των 450ε.

Μήπως δεν έχει και hdmi το Air?

Μα βρε παιδιά, πρέπει να κοιτάμε τις ανάγκες του χρήστη για τη σωστή επιλογή. Αν δεν το χρειάζεται, γιατί να το πάρει? Δεν λέω ότι το Pro δεν είναι καλύτερο από το Air, αλλά με βάση αυτά που είπε ο φίλος μας, πιστεύω ότι το Air τον καλύπτει πλήρως. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό από εκεί και έπειτα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν αντιλέγω άλλα όπως είπα θα τον κάλυπτε και ένα laptop με 60% της αξίας του air (οκ εκτός μπαταρίας βέβαια μην είμαι τραγικός και εγώ :D )

Με όλα θα κάνει την δουλειά του , απλός χρήστης είναι ο TS απλά ρίχνουμε στο τραπέζι τα συν και τα πλην .

Αν βγάλουμε τότε τα της επεξεργαστικής ισχύς εγώ θα σκεφτόμουν να δώσω τα +450 για

1) Οθόνη - ποιο ξεκούραστη και γενικά καμία σχέση σε αυτές τις ιντσες

2) Μη ύπαρξη HDMI στο Air (δεν βάζω αντάπτορες κτλ. αν υπάρχουν)

3) Το force touchpad ρε παιδιά δεν συγκρίνεται , πώς να το κάνουμε αν το έχεις δουλέψει δεν ξαναγυρνάς σε μηχανικό

Σίγουρα και με το Air θα την κάνει την δουλειά του μια χαρά, εγώ προτείνω να πάει να τα δεί απο κοντά

• Like 2
Δημοσ.

Ναι δεν αντιλέγω άλλα όπως είπα θα τον κάλυπτε και ένα laptop με 60% της αξίας του air (οκ εκτός μπαταρίας βέβαια μην είμαι τραγικός και εγώ :D )

Με όλα θα κάνει την δουλειά του , απλός χρήστης είναι ο TS απλά ρίχνουμε στο τραπέζι τα συν και τα πλην .

Αν βγάλουμε τότε τα της επεξεργαστικής ισχύς εγώ θα σκεφτόμουν να δώσω τα +450 για

1) Οθόνη - ποιο ξεκούραστη και γενικά καμία σχέση σε αυτές τις ιντσες

2) Μη ύπαρξη HDMI στο Air (δεν βάζω αντάπτορες κτλ. αν υπάρχουν)

3) Το force touchpad ρε παιδιά δεν συγκρίνεται , πώς να το κάνουμε αν το έχεις δουλέψει δεν ξαναγυρνάς σε μηχανικό

Σίγουρα και με το Air θα την κάνει την δουλειά του μια χαρά, εγώ προτείνω να πάει να τα δεί απο κοντά

+φωνώ σε όλα καθώς και ότι το Pro είναι και πιο future proof! Laptop για να βγάλεις 5ετία εύκολα

Λογικά το Air αν δεν το αναβαθμίσει άμεσα σε οθόνη και features η apple , μπορεί να το βγάλει και discontinued.

Τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ κοντά στο Macbook για να επιβιώσει.

Δημοσ.

Τοσο καλό είναι ρε παιδια το καινουργιο touchpad? Το είδα απο κοντά αλλα αν δεν το δουλέψεις, δεν καταλαβαίνεις!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...