Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα πετύχει η απαίτηση αλλά για να καταλάβεις τι παππάδες μπορείς να κάνει με το multitouch του macbook πρέπει να το χειριστείς μερικές μέρες (από εποχής 2008) με ένα πρόσθετο πρόγραμμα που προσθέτει gestures.... Πραγματικά πέρα από games αν παίζει και κανένα σχεδιαστικό πρόγραμμα δεν σου έλειπε ποντίκι και γενικά έβαζες άπειρα shortcuts στο mouse χωρίς να πατήσεις πλήκτρο....

σε ποιο πρόγραμμα αναφέρεσαι;

Δημοσ.

Η απαίτηση θα πρεπε να ταν σε Precision Touchscreen, αλλα οταν εχει τοσα βαρύδια χρήστες τριγύρω αυτη η MS να την κρατάνε πίσω... δινουμε βάρος σε touchpads. Δεν λεω πως ειναι κατι κακό, απλά οτι ειμαστε πολυ πισω.

Αυτη η γενικότερη υστερηση βεβαια απο την αλλη καλό ειναι, γιατι θα μπει δυνατα καινουργιος παίκτης και θα τελειώνουμε με το παλιο. 

Δημοσ.

E, ενταξει, αφου κανει τη δουλεια του ο keysmith, παρακαλω να σταματησει καθε τεχνολογικη προοδος και καθε "περιεργη κινηση"

και τι σχέση έχει αυτό που λες εσύ με αυτό που λέω εγώ. Η τεχνολογία προχωράει μόνη της όχι επειδή βάζει προαπαιτούμενα η MS. 

Δεν ξέρω αν θα πετύχει η απαίτηση αλλά για να καταλάβεις τι παππάδες μπορείς να κάνει με το multitouch του macbook πρέπει να το χειριστείς μερικές μέρες (από εποχής 2008) με ένα πρόσθετο πρόγραμμα που προσθέτει gestures.... Πραγματικά πέρα από games αν παίζει και κανένα σχεδιαστικό πρόγραμμα δεν σου έλειπε ποντίκι και γενικά έβαζες άπειρα shortcuts στο mouse χωρίς να πατήσεις πλήκτρο....

Δεν λέω ότι δεν είναι καλό αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Και στα pc υπάρχουν διάφορες ποιότητες στο υλικό έτσι και αλλιώς. Δεν υπάρχει μία ποιότητα πχ στα ποντίκια. Επίσης μια χαρά gestures έχουν και τα υπάρχοντα σύγχρονα touchpads και πολλά κόλπα κάνουν και σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτερα. Σπάνια ο κόσμος τα χρησιμοποιεί όλα τα "κόλπα" γιατί δεν ασχολείται να τα μάθει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αποτυχία και μη καθιέρωση ποντικιών με παραπάνω κουμπιά από 2+1 (ροδάκι). Ούτε πιο φουτουριστικά πολλά υποσχόμενα ποντίκια (υβριδικά μαζί με touchpad) βρήκαν καταξίωση για τους ίδιους λόγους. Και στα κινητά μας υπάρχουν gestures αλλά ελάχιστοι τα χρησιμοποιούν.

Υπάρχει ένα σημείο που η τεχνολογία θεωρείται ώριμη και τα touchpads είναι σε αυτήν. Δεν νομίζω ότι πάσχουν εκεί τα windows και πρέπει να μπει "προαπαιτούμενο". Το να θέλει η MS να ορίζει προαπαιτούμενα για το hardware της είναι λίγο ύποπτο(κατι θέλει να πετύχει οικονομικά και δεν έχει να κάνει με την εμπειρία χρήσης). Και αν θέλει προαπαιτούμενα ας αρχίσει με τις οθόνες (πχ να είναι full hd για αρχή)

Τες πα, πολλά έχει πει και λίγα κάνει τελικά αυτή η MS. Προς το παρόν ας βελτιωθεί η ίδια και μετά ο υλικό των συστημάτων που τρέχουν το λειτουργικό αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Lenovo Thinkpad και κόκκινο trackpoint "little kittens" (γατάκια).

Συμφωνώ με Keysmith. Τα touchpads είναι περιοσμένο hardware εκ των πραγμάτων, μέγεθος, εργονομία. Ναι η υλοποίηση στα Macbook είναι κλάσης ανώτερη και είναι καλή η κίνηση της Microsoft να τα βελτιώσει, αλλά το παιχνίδι θα κερδιθεί ή θα χαθεί αλλού απο εδώ και πέρα και δεν θα είναι στην ποιότητα των touchpads. Θα είναι στα νεα interfaces, στις καινοτομίες software και hardware. Τα υπάρχοντα interfaces είναι ικανά αλλά όχι αρκετά πλέον. Η συλλογική μας εξέλιξη και η η αγορά με οικονομικούς όρους απαιτεί πλέον νέες διαύλους επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Πιο άμεσες, πιο integrated, πιο ολιστικές. Η υπάρχουσα μορφή υπολογιστικών συστημάτων δεν μπορεί να βελτιωθεί για πολύ ακόμα. Χρειάζεται αλλαγή μορφής και διεπαφής.

Δημοσ.

Δεν νοείται laptop χιλιάρικου να έχει τα touchpads που υπάρχουν σήμερα.

Δε μιλάει κανείς για gestures και μόνο, το touchpad είναι απο τα σημαντικότερα μέρη ενός laptop, με αυτό το χειρίζεσαι. Επειδή είναι άθλια όμως όσοι έχουν Windows laptop τα χειρίζονται με ποντίκια, όποιος έχει MacBook μπορεί να καταλάβει γιατί το ποντίκι σε laptop είναι ένα άχρηστο αξεσουάρ.

Μακάρι λόγω αυτού να δούμε επιτέλους αξιόλογα touchpads σε όλα τα laptops, ας είναι και στα ακριβά

Δημοσ.

έχω macbook από το 2009 και από τότε έχω να χρησιμοποιήσω ποντίκι στο laptop, μακάρι η υλοποίηση να είναι εφάμιλλη και στα windows laptop γιατί με αυτές τις τιμές δεν με βλέπω να ξαναπαίρνω apple (άκου εκεί 2300 ευρώ για ένα μηχανάκι 13' έλεος)! 

Δημοσ.

magic trackpad φτηνό και υποστηριζόμενο σε Λίνουξ και ένας λόγος ακόμα λιγότερος να παραμείνω στη Λουίς Μηλόν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...