Hal9000 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Ένα από τα προβληματικά χαρακτηριστικά ενός φορητού υπολογιστή με Windows τουλάχιστον κατά το πρόσφατο παρελθόν ήταν το touchpad, το οποίο έδινε πολλές φορές διαφορετική εμπειρία ανά υπολογιστή, εξαιτίας διαφορετικών υλοποιήσεων. Η Microsoft έκανε ένα αποφασιστικό βήμα με την κυκλοφορία των Windows 10 να λύσει το πρόβλημα, μια επιβεβλημένη κίνηση από τη στιγμή που τα MacBook της Apple ξεχωρίζουν στο συγκεκριμένο τομέα. Τα πρώτα "precision touchpad" ενσωματώθηκαν στο Surface Book και στο πληκτρολόγιο του Surface Pro 4 αλλά και σε αρκετά μοντέλα τρίτων κατασκευαστών όπως της σειράς XPS της Dell, και τα οποία ξεχωρίζουν για την ακρίβεια τους αλλά και τις δυνατότητες που παρέχουν με gestures. Όμως τα σχέδια της Microsoft αναμένεται να γίνουν πιο «επιθετικά» στο άμεσο μέλλον, με την εταιρεία να ανακοινώνει στο συνέδριο WinHEC ότι σύντομα όλοι οι φορητοί υπολογιστές με Windows 10 θα πρέπει να ενσωματώνουν ένα touchpad ακριβείας δίνοντας την ίδια εμπειρία χρήσης σε όλους τους χρήστες του λειτουργικού. Η αρχή θα γίνει μετά την κυκλοφορία του Creators Update τον ερχόμενο Μάρτιο προκειμένου κάθε φορητός υπολογιστής που θα κυκλοφορήσει από το διάστημα αυτό και έπειτα, να διαθέτει την πιστοποίηση "Build for Windows 10", κάτι που όμως δε θεωρείται υποχρέωση των κατασκευαστών. Πολλοί από αυτούς αν και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή ενός εξαιρετικού laptop/ultrabook, εντούτοις σε ότι αφορά το touchpad, στηρίζονται σε λύσεις της Synaptics οι οποίες δε διακρίνονται για την ακρίβειά τους αλλά και στην εκμετάλλευση όλων των χαρακτηριστικών των Windows 10. Site: Windows Central
whoever81 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Σημαντική κίνηση από Microsoft. Εντυπωσιακή η εξέλιξη της Microsoft με τον καινούργιο CEO και έρχεται VR/AR...Για να δούμε τί θα δούμε. 5
JimGer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Μακάρι να δούμε καθημερινές υλοποιήσεις επιπέδου macbook touchpad... Πραγματικά πιστεύω για μένα το μεγαλύτερο + των macbooks έναντι του ανταγωνισμού.... 5
Agnwstos_X Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 I couldn't care less...για να το πω ευγενικα. 5
keysmith Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί τι έχουν τα σημερινά touchpads? Εγώ κάνω την δουλειά μου ομολογουμένως χωρίς σταθερή ποιότητα αλλά αυτό γίνεται σε όλα (ποντίκια, πληκτρολόγια, οθόνες κτλ). Είμαι περίεργος να δω που το πάει με αυτή την "περίεργη" κίνηση. 3
JimGer Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί τι έχουν τα σημερινά touchpads? Εγώ κάνω την δουλειά μου ομολογουμένως χωρίς σταθερή ποιότητα αλλά αυτό γίνεται σε όλα (ποντίκια, πληκτρολόγια, οθόνες κτλ). Είμαι περίεργος να δω που το πάει με αυτή την "περίεργη" κίνηση. Δεν ξέρω αν θα πετύχει η απαίτηση αλλά για να καταλάβεις τι παππάδες μπορείς να κάνει με το multitouch του macbook πρέπει να το χειριστείς μερικές μέρες (από εποχής 2008) με ένα πρόσθετο πρόγραμμα που προσθέτει gestures.... Πραγματικά πέρα από games αν παίζει και κανένα σχεδιαστικό πρόγραμμα δεν σου έλειπε ποντίκι και γενικά έβαζες άπειρα shortcuts στο mouse χωρίς να πατήσεις πλήκτρο.... 1
nikchris Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί τι έχουν τα σημερινά touchpads? Εγώ κάνω την δουλειά μου ομολογουμένως χωρίς σταθερή ποιότητα αλλά αυτό γίνεται σε όλα (ποντίκια, πληκτρολόγια, οθόνες κτλ). Είμαι περίεργος να δω που το πάει με αυτή την "περίεργη" κίνηση. E, ενταξει, αφου κανει τη δουλεια του ο keysmith, παρακαλω να σταματησει καθε τεχνολογικη προοδος και καθε "περιεργη κινηση" 6
greenalex1996 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Ο άλλος λέει κάνω την δουλειά μου .. άρα όλοι emails στην Ms να ακυρώσει την ιδέα της. 3
baskon Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Η ειδηση είναι ότι να ναι.. A. Το απαραίτητη κάνει η Ms την παρουσία Precision Touchpad, σημαινει αν καποιος θελει να εχει αυτοκολλητο Build for Windows 10 πρεπει να εχει Precission touchpad. ΑΝ δεν εχει απλά δεν έχει αυτοκόλλητο.. B. Το Precision touchpad είναι απλά ένα πρότυπο της MS σε συνεργασία με τη Synaptics.. Γ. Το αρθρο γράφει"Στηριζονται σε λύσεις της Synaptics", που δεν ειναι και οι καλύτερες.. Μάλλον δεν εχουν ακούσει ποτέ ότι η Synaptics κατασκευάζει και hardware για Precision Touchpad..Και μάλιστα είναι θέμα driver το τι υποστηρίζει.. Δ. Πολλά μη Precision, δουλευουν πολύ καλά με gestures..πχ το Spectre x360 που έχω..Δε βλέπεις καμία διαφορά 5
logistoulis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί τι έχουν τα σημερινά touchpads? Εγώ κάνω την δουλειά μου ομολογουμένως χωρίς σταθερή ποιότητα αλλά αυτό γίνεται σε όλα (ποντίκια, πληκτρολόγια, οθόνες κτλ). Είμαι περίεργος να δω που το πάει με αυτή την "περίεργη" κίνηση. σε πιο φθηνά μηχανάκια είναι λίγο γτπ να το πούμε έτσι ευγενικά. κάνεις δουλειά βέβαια αλλά θα μπορούσαν και καλύτερα
mdr21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί τι έχουν τα σημερινά touchpads? Εγώ κάνω την δουλειά μου ομολογουμένως χωρίς σταθερή ποιότητα αλλά αυτό γίνεται σε όλα (ποντίκια, πληκτρολόγια, οθόνες κτλ). Είμαι περίεργος να δω που το πάει με αυτή την "περίεργη" κίνηση. ανθρωπος που δεν εχει δει macbook ουτε απο βιτρινα 3
paniti Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Μακάρι να πετύχει και να αποκτήσουν και άλλοι φορητοί trackpad εφάμιλλο των macbook το οποίο αυτή τη στιγμή είναι έτη φωτός μπροστά. Μετά το φιάσκο με το macbook pro, μια τέτοια κίνηση θα κάνει τα win notebooks ακόμα πιο ελκυστικά και ως γνωστόν λίγος ανταγωνισμός έβλαψε ποτέ κανέναν τελικό καταναλωτή 1
Coul Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί τι έχουν τα σημερινά touchpads? Εγώ κάνω την δουλειά μου ομολογουμένως χωρίς σταθερή ποιότητα. Κάνεις την ερώτηση. Δίνεις και την απάντηση. Είσαι ωραίος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα