Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Εδω θα συζητηθούν κάποιες γνώμες και κάποιες προτάσεις λογισμικών για να στηθεί μια rapsberry pi 3 ως ρουτερ.

Εγώ ενδιαφέρομαι για λογισμικά κυρίως. Με το openwrt για rpi3 δεν εχω βγάλει άκρη ακόμα οπότε θέλω άλλες εναλλακτικές. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

Έχεις κι άλλη κάρτα δικτύου εκτός απο την on-board;

Γιατί να μπλεχτείς με το openWRT εφ'όσον υπάρχουν τόσα tutorial με raspbian για router on-stick;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Εγω θέλω να στήσω έναν proxy server, εναν vpn server, θέλω firewall για ολο το δίκτυο οπου απο εκεί θα μπλοκαρω αυτόματα αρκετές διαφημίσεις απο κάποια txt που εχω.Και θα προσθέτω λειτουργίες... Ναι θα αγοράσω άλλη μια usb σε Ethernet γιατί η παλιά μου "τα παίξε".Το openWrt το διάλεξα γιατί έχει web περιβάλλον ρουτερ αλλά και επειδή ειναι απο τις καλύτερες εναλλακτικές. Τωρα με raspbian εχω στήσει κατι παρόμοιο με το μονο web ui που είχε να ειναι του pi-hole αν έχεις ακουστά. Περισσότερο θέλω να ασχοληθώ δεν το θέλω απαραίτητα για κάτι σταθερό. Ευχαριστώ.

Να συμπληρώσω οτι αυτό όπως είπα θα είναι περισσότερο για πειραματισμό. Μετα τις γιορτές εχω σκεφτεί να πάρω ενα ρουτερ microtik ως σταθερή εγκατάσταση ή ανάλογα ενα ubiquiti αν έχεις ασχοληθεί με αυτά τι προτίνεις? Χρόνια πολλά καλή χρονια να έχουμε δεν είπα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...