Προς το περιεχόμενο

Fan splitter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επισης κυκλοφορουν Molex οπως πχ του dvd τα παλια ή των παλιων δισκων τα οποια βγαζουν εξοδο για 3pin fans.

Ξέρω για molex απλά δεν θέλω να τρέχουν full thrust τα fans γιατί θα απογειωθεί ο υπολογιστής μου :P

Δημοσ.

Ξέρω για molex απλά δεν θέλω να τρέχουν full thrust τα fans γιατί θα απογειωθεί ο υπολογιστής μου :P

δεν εχει να κανει αν παιρνει απο molex ή αν παιρνει απο 3pin εκτος αν θες να τα ρυθμισεις μεσα απο bios που δεν ξερω ποσο καλα θα παιξει με splitter.εχει να κανει και με το φαν τι ρολο βαραει.καποια σε full ταχυτητα παιρνουν αυτια γιατι πανε πχ 2700 στροφες και αλλα ειναι πολυ πιο χαμηλα.αν θες να τα ρυθμιζεις τοτε εχουν και Panel.σε 3pin υπαρχουν και σαν αντιστασεις που μπαινουν ενδιαμεσα για να κατεβαζεις τις στροφες ενω καποιος μπορει στο molex να δωσει λιγοτερη ταση και να γυρναει πιο αργα απλα το θεμα ειναι ποσο πιο αργα γιατι απο τα 12 volt θα παει στα 5.υπαρχει και mod για 7 volt.

http://electro-dan.co.uk/pc/7v.GIF

Δημοσ.

δεν εχει να κανει αν παιρνει απο molex ή αν παιρνει απο 3pin εκτος αν θες να τα ρυθμισεις μεσα απο bios που δεν ξερω ποσο καλα θα παιξει με splitter.εχει να κανει και με το φαν τι ρολο βαραει.καποια σε full ταχυτητα παιρνουν αυτια γιατι πανε πχ 2700 στροφες και αλλα ειναι πολυ πιο χαμηλα.αν θες να τα ρυθμιζεις τοτε εχουν και Panel.σε 3pin υπαρχουν και σαν αντιστασεις που μπαινουν ενδιαμεσα για να κατεβαζεις τις στροφες ενω καποιος μπορει στο molex να δωσει λιγοτερη ταση και να γυρναει πιο αργα απλα το θεμα ειναι ποσο πιο αργα γιατι απο τα 12 volt θα παει στα 5.υπαρχει και mod για 7 volt.

http://electro-dan.co.uk/pc/7v.GIF

Καλή χρονιά! :D Το ξέρω αυτό καθώς αυτό ήταν το αρχικό μου σχέδιο αλλά το έψαξα λίγο και πλέον στα περισσότερα τροφοδοτικά "δεν αρέσει" αυτή η μέθοδος. Εν τέλη αγόρασα ένα sleeved splitter και είμαι κομπλέ!

Δημοσ.

τι εννοεις δεν αρεσει αυτη η μεθοδος?το Molex το 3 pin καλωδιο ή οι αντιστασεις ?

ενω καποιος μπορει στο molex να δωσει λιγοτερη ταση και να γυρναει πιο αργα απλα το θεμα ειναι ποσο πιο αργα γιατι απο τα 12 volt θα παει στα 5.υπαρχει και mod για 7 volt.

Για τις αντιστάσεις μιλάω. Έχω ακούσει ότι δεν είναι ασφαλές να κάνουμε undervolt για τα fans στο molex του psu, μιας που πλέον τα καινούργια λειτουργούν κάπως διαφορετικά, παραπάνω λεπτομέρειες δεν γνωρίζω.

Δημοσ.

γενικως ηταν και ακριβες 2-3 ευρω οταν τις πουλαγαν(δεν ξερω αν υπαρχουν καν).και μπορεις με το κολπο των 7 volt να εισαι καλυτερα. ειχα δοκιμασει αντισταση σε ενα global win 3 pin fan(δεν ηταν Molex) που του εβαλα 2 στην σειρα γιατι απο default ηταν κοντα στις 7000 στροφες οποτε καταλαβαινεις .καθε αντισταση εριχνε 1000+ στροφες.

Δημοσ.

γενικως ηταν και ακριβες 2-3 ευρω οταν τις πουλαγαν(δεν ξερω αν υπαρχουν καν).και μπορεις με το κολπο των 7 volt να εισαι καλυτερα. ειχα δοκιμασει αντισταση σε ενα global win 3 pin fan(δεν ηταν Molex) που του εβαλα 2 στην σειρα γιατι απο default ηταν κοντα στις 7000 στροφες οποτε καταλαβαινεις .καθε αντισταση εριχνε 1000+ στροφες.

Α κατάλαβα το έζησες στο πετσί εσύ. Εμένα το μόνο που με προβληματίζει τώρα είναι αν αξίζει να αγοράσω ένα fan hub για την περίπτωση που βάλω ακόμη έναν ή παραπάνω fans. Δεν ξέρω αν αξίζει δηλαδή, μιάς και που μπορεί να γίνει και αλλιώς η δουλειά χωρίς πολλά εξτρά. (η μητρική μου έχει 1 chassis fan connector και έχω βάλει 2 fans ήδη με ένα splitter, και άλλα 2 συνδέονται στο psu με τη μία και τρέχουν full). Οπότε ειδικότερα αν βάλω και παραπάνω στο μέλλον θέλω να ρίχνω λίγο τον θόρυβο όποτε χρειάζεται μόνο σε όλους ας πούμε. Απο την nzxt είδα ένα ωραίο fan hub γύρω στα 10-11€ αλλά ακόμα το σκέφτομαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...