Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και Χρονια Πολλα σε ολη την παρεα του Insomnia :)

Προσφατα εκανα ανακαίνιση το διαμερισμα μου και ο ηλεκτρολογος εκανε εσωτερικη καλωδιωση προς ολα τα δωματια για να εχουν ιντερνετ.

Το ρουτερ ειναι σε ενα δωματιο οπου καταληγουν ολα τα καλωδια utp τα εχω κουμπωσει σε ενα switch της Tplink και αυτο με την σειρα του στο ρουτερ της Cosmote.

Επειδη δεν κανω κατι ιδιαιτερο με το λαπτοπ δεν καταλαβα κατι. Ομως συνδεσα την tv με το internet για να δω on-line streaming μια ταινια και ειδα οτι συνεχω εκανε buffering και παγωνε η εικονα. 

Εκανα reboot το router τιποτα, εβγαλα ολα τα καλωδια απο το switch και κουμπωσα επανω στο router απευθειας μονο το καλωδιο  απο το πριζακι δικτυου που ειναι στο σαλονι το παγωμα παραμενει.

Αλλαξα πριζακ απο αλλο δωματιοι, καλωδιο τα ιδια...

Στο router κλειδωνω με 11Mbit ταχυτητα internet. Τρεχω το speedtest (http://www.speedtest.net/) μεσα απο το λαπτοπ συνδεδεμενο με καλωδιο utp και μου βγαζει ταχυτητα download 1,97Mbps upload 0,68Mbps. Με το wifi πιανω ταχυτητες download 7,11Mbps & upload 0.68Mbps.

Ξερω οτι δεν ειναι αντιπροσωπευτικο το συγκεκριμενο τεστ αλλα τουλαχιστον καταλαβα οτι το τοπικο μου δικτυο εχει προβλημα. Υπαρχουν λυσεις βελτιωσεις; Και αν ναι τι μπορω να κανω;

Δημοσ.

Έλεγξε αν τα τερματικά πριζακια και τα καλώδια στον ρουτερ ακολουθούν το πρότυπο 568Β

https://www.google.gr/search?q=ethernet+568b&oq=ethernet+568&aqs=chrome.3.69i57j0l3.12731j0j4&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=d3PlvGVMrC5arM%3A

Ευχαριστω για την απαντηση. Εαν τωρα δεν ειναι με το συγκεκριμενο προτυπο και το διορθωσει ο ηλεκτρολογος στο 568Β θα επανελθουν οι ταχυτητες στο φυσιολογικο;

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση. Εαν τωρα δεν ειναι με το συγκεκριμενο προτυπο και το διορθωσει ο ηλεκτρολογος στο 568Β θα επανελθουν οι ταχυτητες στο φυσιολογικο;

Ναι.

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα προτύπου! Δλδ δεν έγιναν σωστά και από τις 2 πλευρές! Συνήθως στις πρίζες τοίχου δε γίνονται τα λάθη, αλλά στο RJ45 clips!

Δημοσ.

Στα rj45 clips είναι ότι να ναι, μόλις τα κοίταξα. Δεν είναι με το παραπάνω πρότυπο 568B.
Και στα πριζακια στον τοίχο με το ίδιο πρότυπο θα πρέπει να είναι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...