Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. οτι δεν κρασαρουν με τιποτα μην το ξαναπεις καλυτερα. εχω σταματησεις να βαζω τα 10 (εκτος εαν θελει ο πελατης) και βαζω τα 7αρια.  ακομα και σε δικα μου μηχανηματα ειχα προβλημα (deskop kai laptop) τα εχω εγκατεστημενα για την εμπειρια, και εμαθα......!!!!

ανάλογα με τα μηχανήματα βέβαια πχ σε πάρα πολλά παλιά (όταν λέω παλιά ενοω 2+ χρόνια πριν) έχουν θέμα από την άλλη σε πολλά καινούργια που είναι w10 only παίζουν καλά (αρκεί να κλήσεις τέλειος τα windows update (γιατί πολύ συχνά κανουν βαρβάτη ζημιά) και αν είναι δυνατόν να φύγει και το spyware και τότε είναι rock stable

για την ωρα αν πελάτης δεν επιθυμεί κάτι συγκεκριμένο βάζω w8.1 + start is back + disable updates

αν το μηχάνημα το εχει για χριση σε καποια εταιρεία κλπ του βαζω 7 (να εχω το κεφάλι μου ήσυχο οτι αφορά την σταθερότητα και συμβατότητα)

και αν το μηχάνημα ειναι του τωρα αναγκαστικά 10 + disable spyware + disable win update

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα windows XP παραμένουν το πιο ασφαλές, αξιόπιστο, ελαφρύ, καλαίσθητο και παραμετροποιήσιμο λειτουργικό σύστημα. Κινήσεις οπως αυτές τις Mozilla είναι ύποπτες και γίνονται αποκλειστικά και μόνο για να μας αναγκάσουν να αναβαθμίσουμε απο XP σε κάποιο απο τα επόμενα σάπια λειτουργικά της Micro$oft! Αλλα όχι, δεν θα τους περάσει! XP για πάντα και όταν δεν θα μπορώ να σερφάρω πετάω λινουξάκι κι αντε γεια!

• Like 15
Δημοσ.

ανάλογα με τα μηχανήματα βέβαια πχ σε πάρα πολλά παλιά (όταν λέω παλιά ενοω 2+ χρόνια πριν) έχουν θέμα από την άλλη σε πολλά καινούργια που είναι w10 only παίζουν καλά (αρκεί να κλήσεις τέλειος τα windows update (γιατί πολύ συχνά κανουν βαρβάτη ζημιά) και αν είναι δυνατόν να φύγει και το spyware και τότε είναι rock stable

για την ωρα αν πελάτης δεν επιθυμεί κάτι συγκεκριμένο βάζω w8.1 + start is back + disable updates

αν το μηχάνημα το εχει για χριση σε καποια εταιρεία κλπ του βαζω 7 (να εχω το κεφάλι μου ήσυχο οτι αφορά την σταθερότητα και συμβατότητα)

και αν το μηχάνημα ειναι του τωρα αναγκαστικά 10 + disable spyware + disable win update

Γιατί να κάνεις disable τα updates σε γνήσια λειτουργικά;

• Like 2
Δημοσ.

Καλώς ή κακώς υπάρχουν εκεί έξω "μηχανάκια" (pc/laptops) με XP που κάποια γίνεται και κάποια δε γίνεται να πάνε σε νεότερο λειτουργικό.

Στο γίνεται (πχ με λίγη παραπάνω μνήμη) πρέπει να προσθέσουμε και την απροθυμία κάποιων, ακόμα και αν γίνεται, να πάνε σε πειρατικά 10, 7, 8 (δεν αρκεί να τα σηκώνει το μηχάνημα, δεν είναι πάντα αυτό το κριτήριο). Και είναι "αξιόμαχα" πολλά από αυτά. Άρα γιατί να "πεθάνουν" με το ζόρι; 

Αφού ο chrome και ο FF δεν θέλουν να τα υποστηρίξουν (λες και είναι μεγάλος κόπος) θα υπάρξει κάποιος τρίτος νέος μικρότερος κατασκευαστής browser που έχει μοναδική ευκαιρία να γίνει γνωστός

Ξέρω κάποιους που ήδη χρησιμοποιούνται σε παλιά μηχανάκια με xp που δεν μπορούν να παροπλιστούν (πολλά σχολικά εργαστήρια για παράδειγμα με αρχαίο εξοπλισμό και μηδέν υποστήριξη από κράτος για αναβάθμιση). Εκεί θα συνεχίσουν να τρέχουν XP (ή και κανα περίεργο ελαφρύ linux) με ότι μπορούν..

Αναμένω να δω ποιος browser θα πάρει την θέση του Firefox σε αυτά.  

• Like 4
Δημοσ.

Γιατί να κάνεις disable τα updates σε γνήσια λειτουργικά;

παρα μα παρα πολλες φορες update εχουν προκαλεσει δυσλειτουργίες και ασταθιες στα w10 αυτό το φαινόμενο βαράει κορυφή όμως... πόσες μα πόσες φορές έχει έρθει κόσμος με black screen with mouse cersor after update πόσες φορές κάνει update ta internal drivers (και ας εχεις κλειστά τα drivers update) και περναει οτι θέλει αυτό και γίνετε χαμός ειδικά με wifi , πόσες φορές εχω δει να χάνει ο χρήστης administrator rights μετά τα udpate αν πάει κάτι στραβά και μετά κάνεις κάνα 4 ωρο να το επαναφέρεις.......  και άλλα πολλά....

επειδι δεν είναι δικά μου μηχανήματα και επειδι αν χαλάσουν θα έρθουν πίσω και θα απαιτούν (και καλά κανουν) δεν ρισκάρω ούτε για αστειο

και από ενα σημείο και μετά δεν εχει σιμασια αν είναι πειρατικά η όχι από την στιγμή που γίνεται kms activation

οσο για το ff καλά κάνει γιατί τα xp ειναι πάρα πολύ παλιά (οκ πλέον πέρασε η ώρα τους) και τα vista εχουν ελάχιστο μερίδιο

+ αν εχεις ενεργά τα update με το πρώτο Update περναει πίσω το spyware αν το εχεις αφαιρέσει

• Like 3
Δημοσ.

Λεω να γυρίσω τα μηχανηματα μου σε Windows 98 με αυτά που ακούω εδώ μέσα! Καλά και χρυσά τα Windows 7, αλλά πλεον είμαστε στα 10, και είναι σαφώς πολύ καλό λειτουργικό ..Το να λένε όλοι αυτοί που έχουν ανοιχτά δεδομένα και gps στο κινητό τους ότι τους απασχολεί η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα είναι για γέλια(και αν ρυθμιστουν σωστα, τα 10αρια δεν είναι λιγότερο "ιδιωτικά" από τα 7αρια.. Anyway, για μένα

Windows 10

Windows 7(για παλιά συστήματα που ενδεχομένως ειχαν 1-2 προβληματα ασυμβατότητας με τα 10αρια..) είναι η σειρά..Τα αλλά απλά δεν έχουν λόγο ύπαρξης(παρα μόνο στο ελλάντα όπου για να αναβαθμίσει κάνα σχολείο τους υπολογιστές πρεπει να κάνει προσευχή)..

Επίσης το κλεινω τα updates ασχολίαστο..

• Like 8
Δημοσ.

Βλέπω ο Opera να παίρνει κεφάλι σε ένα χρόνο από τώρα. Πάντως δεν κατηγορώ ούτε την Mozilla ούτε την Google που σταματάνε την υποστήριξη των XP. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τις αρχαιολογίες.

• Like 2
Δημοσ.

Καλώς ή κακώς υπάρχουν εκεί έξω "μηχανάκια" (pc/laptops) με XP που κάποια γίνεται και κάποια δε γίνεται να πάνε σε νεότερο λειτουργικό.

Στο γίνεται (πχ με λίγη παραπάνω μνήμη) πρέπει να προσθέσουμε και την απροθυμία κάποιων, ακόμα και αν γίνεται, να πάνε σε πειρατικά 10, 7, 8 (δεν αρκεί να τα σηκώνει το μηχάνημα, δεν είναι πάντα αυτό το κριτήριο). Και είναι "αξιόμαχα" πολλά από αυτά. Άρα γιατί να "πεθάνουν" με το ζόρι; 

Αφού ο chrome και ο FF δεν θέλουν να τα υποστηρίξουν (λες και είναι μεγάλος κόπος) θα υπάρξει κάποιος τρίτος νέος μικρότερος κατασκευαστής browser που έχει μοναδική ευκαιρία να γίνει γνωστός

Ξέρω κάποιους που ήδη χρησιμοποιούνται σε παλιά μηχανάκια με xp που δεν μπορούν να παροπλιστούν (πολλά σχολικά εργαστήρια για παράδειγμα με αρχαίο εξοπλισμό και μηδέν υποστήριξη από κράτος για αναβάθμιση). Εκεί θα συνεχίσουν να τρέχουν XP (ή και κανα περίεργο ελαφρύ linux) με ότι μπορούν..

Αναμένω να δω ποιος browser θα πάρει την θέση του Firefox σε αυτά.  

Νομιζω οτι ενα σχολικο εργαστηριο με αρχαιο εξοπλισμο το πιο πιθανο ειναι να τρεχει καποια εξισου αρχαια εκδοση Internet Explorer οποτε δεν θα τους πειραξει η μη υποστηριξη απο τη Mozilla. Ουτως ή αλλως θα μπορουν να εγκαταστησουν παλαιοτερες εκδοσεις...

Δημοσ.

Παντως οσοι λετε για ασυμβατότητες τα 8 κ τα 10 ειναι οτι πιο plug and play που υπάρχει. Ακομα κ σκληρο με εγκ τα windows να βάλεις σε αλλο πσ απο αυτο που εγινε η εγκατασταση μια χαρα παίζει.για να μην μιλησω για εκτυπωτές σκανερ κτλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Βλέπω ο Opera να παίρνει κεφάλι σε ένα χρόνο από τώρα. Πάντως δεν κατηγορώ ούτε την Mozilla ούτε την Google που σταματάνε την υποστήριξη των XP. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τις αρχαιολογίες.

Εγω μισό χρόνο τώρα opera χρησιμοποιώ σε 7αρια 64bit και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω..

Δημοσ.

παρα μα παρα πολλες φορες update εχουν προκαλεσει δυσλειτουργίες και ασταθιες στα w10 αυτό το φαινόμενο βαράει κορυφή όμως... πόσες μα πόσες φορές έχει έρθει κόσμος με black screen with mouse cersor after update πόσες φορές κάνει update ta internal drivers (και ας εχεις κλειστά τα drivers update) και περναει οτι θέλει αυτό και γίνετε χαμός ειδικά με wifi , πόσες φορές εχω δει να χάνει ο χρήστης administrator rights μετά τα udpate αν πάει κάτι στραβά και μετά κάνεις κάνα 4 ωρο να το επαναφέρεις....... και άλλα πολλά....

επειδι δεν είναι δικά μου μηχανήματα και επειδι αν χαλάσουν θα έρθουν πίσω και θα απαιτούν (και καλά κανουν) δεν ρισκάρω ούτε για αστειο

και από ενα σημείο και μετά δεν εχει σιμασια αν είναι πειρατικά η όχι από την στιγμή που γίνεται kms activation

οσο για το ff καλά κάνει γιατί τα xp ειναι πάρα πολύ παλιά (οκ πλέον πέρασε η ώρα τους) και τα vista εχουν ελάχιστο μερίδιο

+ αν εχεις ενεργά τα update με το πρώτο Update περναει πίσω το spyware αν το εχεις αφαιρέσει

Καλά εγώ την πάτησα με update της κάρτας γραφικών. Και είχα το πρόβλημα που λες. Από την άλλη θεωρώ πως σε λιγότερο από χρόνο θα είναι πιο ολοκληρωμένα από τα 7.

Πάντως στο καινουργιο εταιρικό laptop με windows 7 μου ήρθε. Hp elite book.

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως σε μηχάνημα με:

Core E6500K (unlocked) στα 3.2GHz

2GB DDR1 RAM 378MHz

Nvidia GF 6800 Ultra 256MB AGP 8x

και τέλος μητρική AsRock 775i65G R3.0

υποστηρίζω επίσημα Windows 98 (για τα ελάχιστα παιχνίδια που δεν τρέχουν σε νεότερα), παίζω τα πάντα 2000-2005 χωρίς προβλήματα συμβατότητας native σε XP, ενώ έχω και Vista SP2 με full Aero effects, το "σκούρο" theme τους που μου αρέσει πολύ για καθημερινό σερφάρισμα.

Είναι καλύτερα απ' όσο νομίζουμε τα Vista, ειδικά με το SP2 γίνονταν σχεδόν σαν Windows 7.

Μια χαρά ανοίγεις ακόμη και σήμερα μερικά tabs youtube, μια χαρά HD videos βλέπεις και μια χαρά bluray rips βλέπεις. Κρίμα που σιγά σιγά θα εκλείψει η υποστήριξη του Firefox. Άρα κατά το 2020 μπορεί να μην μπορώ να ακούω web radio στο.... υπόγειο. Γιατί εκεί έχω τον συγκεκριμένο υπολογιστή :D

• Super Moderators
Δημοσ.

Να συγκρίνει κανείς τα 7 με τα 10, άντε πάει στο 'διάλο, αλλά τα 10 με τα xp; Ούτε στο ίδιο thread δεν θα έπρεπε να βρίσκονται, όχι στην ίδια λίστα.

Σε παρακαλώ, αν δεν τρως BSOD + Restart όταν πχ crashάρει ο Display Driver δεν αξίζει....

• Like 6
Δημοσ.

Καλά εγώ την πάτησα με update της κάρτας γραφικών. Και είχα το πρόβλημα που λες. Από την άλλη θεωρώ πως σε λιγότερο από χρόνο θα είναι πιο ολοκληρωμένα από τα 7.

Πάντως στο καινουργιο εταιρικό laptop με windows 7 μου ήρθε. Hp elite book.

περιπου την ίδια άποψη εχω σε κάνα χρόνο (άντε να βάλουμε εναμιση να ειναι σίγουρο) αν δεν κανουν κατι χαζό θα ειναι οκ πλεον για καθημερινή χρήση και οχι μονο μεχρι τωρα ειναι σενε να είδους beta test

αλλα θεωρώ οτι πρεπει να βγαλουν κάποιους αυτοματισμούς by default γιατι με τα bugs που εχει δεν παλεύονται

Δημοσ.

Tα Windows 10 είναι spyware και 2ον όταν κάνεις φορμάτ και πας να βάλεις Windows 10 σε κάποια λάπτοπ σέρνεται όλο το interface επειδή αναγκαστικά χρησιμοποιεί 3D γραφικά (ουσιαστικά lag ή Stuttering). 

Ησύχασες τώρα?

Capture.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...