Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι διαφορές έχει το μαύρο ψωμί από το λευκό;

Υπάρχει μαύρο ψωμί;

Απλή ερώτηση χωρίς ίχνος ρατσισμού ( ειλικρινά)

• Like 5
Δημοσ.

εκεί έβλεπες ανθρώπους να 100αρίζουν και μέχρι τα 70-80 να είναι τέρατα, (δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε και τη παιδική θνησιμότητα των παλαιοτέρων ετών, εκεί οι πιο αδύναμοι πέθαιναν από πολύ μικροί, αλλά όσοι περνούσαν μια συγκεκριμένη ηλικία θα ζούσαν αρκετά )

Δεν είναι μόνο η παιδική θνησιμότητα. Πεθαιναν και απο ασήμαντες ασθένειες πολλοι. Οπως επισης πολλοί καπνιζαν απο τα 10 και πεθαιναν από καρκίνο.

Οποτε μένει ενα υπολοιπο μικρο ποσοστο που ζει μεχρι τα 80 σημερα, και αυτο λογω της σύγχρονης επιστήμης.

Όσον αφορά τα χάπια, πολλά πλεον εχουν ασήμαντες παρενέργειες και δίνουν ποιότητα ζωης.

Τα αναφέρω αυτα γιατί έχουμε πάντα ταση ωραιοποίησης του παρελθόντος...

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει μαύρο ψωμί;

Αρκετοί το λένε έτσι και το ζητούν σε φούρνους.Μάλλον η ονομασία του είναι ολικής άλεσης.

Δημοσ.

Υπάρχει μαύρο ψωμί;

Σαφώς και υπάρχει, αλλά δεν είναι ελληνικό. Αν δεις οπουδήποτε να διατίθεται μαύρο ψωμί το οποίο παρουσιάζεται ως ελληνικό, να είσαι σίγουρος ότι κρύβεται από πίσω ανθελληνικός, ξένος δάκτυλος, ελεγχόμενος από σκοτεινά κέντρα.

• Like 5
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Υπαρχει ψωμι του τοστ χωρις γλουτενη που να μην περιεχουν ουτε καλαμποκι ουτε σογια;

Επίσης υπαρχουν μακαρονια χωρις καλαμποκι και σογια; (για τα μακαρονια νομιζω οχι)

Δημοσ.
7 hours ago, artist1 said:

Υπαρχει ψωμι του τοστ χωρις γλουτενη που να μην περιεχουν ουτε καλαμποκι ουτε σογια;

Επίσης υπαρχουν μακαρονια χωρις καλαμποκι και σογια; (για τα μακαρονια νομιζω οχι)

καποιοι φουρνοι εχουν απο διαφορα ψευδοδημητριακα και ψυχανθη. Μπορεις να φτιαξεις ψωμι απο πολλα αλευρια, εχει διαφορες συνταγες με βαση την ξανθανη και το γκουαρ μεταξυ αυτων στο youtube.

Πολυ κοινα μακαρονια χωρις γλουτενη ειναι απο ρυζι, εχω δει επισης απο πατατα, φασολια και ρεβυθια. Σπανιοτερα θα βρεις απο κασαβα. Μπορεις επισης να φτιαξεις δικα σου μακαρονια με πολλα διαφορετικα αλευρια.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Getta Robo είπε

καποιοι φουρνοι εχουν απο διαφορα ψευδοδημητριακα και ψυχανθη. Μπορεις να φτιαξεις ψωμι απο πολλα αλευρια, εχει διαφορες συνταγες με βαση την ξανθανη και το γκουαρ μεταξυ αυτων στο youtube.

Πολυ κοινα μακαρονια χωρις γλουτενη ειναι απο ρυζι, εχω δει επισης απο πατατα, φασολια και ρεβυθια. Σπανιοτερα θα βρεις απο κασαβα. Μπορεις επισης να φτιαξεις δικα σου μακαρονια με πολλα διαφορετικα αλευρια.

Σε ευχαριστω πολυ!

Εγω εχω αλλεργια και μου πε ο γιατρος να μην τρωω σιτάρι, αν και δεν εχω κανει ακομα τα τεστ αλλα ειναι πολυ πιθανό γιατι μου χει τυχει να φαω πχ μια φορα μια μπουκια ψωμι και να πρηστουν τα χειλη μου. Οποτε δεν ξερω αν οσα απλως δεν εχουν γλουτένη και παλι με καλύπτουν, οσα ειναι χωρις γλουτενη δεν εχουν καθολου σιτάρι μεσα;

Μηπως παραγγελνεις απο καποιο site; Γιατι εγω στο σουπερ μαρκετ βρήκα μακαρόνια απο καλαμποκι μαζι με ρυζι και οχι ρυζι, ή απο κοκκινη φακη στην οποια εχω αλλεργια επισης.

Δημοσ.
3 hours ago, artist1 said:

Σε ευχαριστω πολυ!

Εγω εχω αλλεργια και μου πε ο γιατρος να μην τρωω σιτάρι, αν και δεν εχω κανει ακομα τα τεστ αλλα ειναι πολυ πιθανό γιατι μου χει τυχει να φαω πχ μια φορα μια μπουκια ψωμι και να πρηστουν τα χειλη μου. Οποτε δεν ξερω αν οσα απλως δεν εχουν γλουτένη και παλι με καλύπτουν, οσα ειναι χωρις γλουτενη δεν εχουν καθολου σιτάρι μεσα;

Μηπως παραγγελνεις απο καποιο site; Γιατι εγω στο σουπερ μαρκετ βρήκα μακαρόνια απο καλαμποκι μαζι με ρυζι και οχι ρυζι, ή απο κοκκινη φακη στην οποια εχω αλλεργια επισης.

Ναι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι με καποιας μορφη δυσανεξια στη γλουτενη αλλα να ξερεις επισης πως πολλες φορες ευθυνεται και η παρουσια της δραστικης ουσιας γλυφοσατη, που χρησιμοποιειται αθροα στις καλλιεργειες.
Το σιταρι εχει μεγαλη περιοκτικοτητα γλουτενης, αλλα γλουτενη προσθετουν σε 1002 τροφιμα! Απο επεξεργασμενα κρεατα μεχρι σουπες και οτι φανταστεις. Πλεον πολλα προιοντα εχουν ενδειξη για το αν περιλαμβανεται γλουτενη η οχι.
Και ναι σχεδον παντα τα προιοντα χωρις γλουτενη δεν εχουν σιταρι.

Φτιαχνω τα δικα μου αρτοσκευασματα απο τα αλευρια που θελω. Δεν ξερω απο που εισαι αλλα βρισκεις προιοντα διχως γλουτενη και σιταρι εδω και λιγα χρονια στην Αθηνα σε πολλα καταστηματα. Υπαρχουν απο μικρους παραγωγους μεχρι εισαγωγης. Πατατα πχ ειναι απο τα πιο κοινα, απο ρυζι η και κασαβα θα βρεις σε αυτα με ασιατικα προιοντα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Ναι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι με καποιας μορφη δυσανεξια στη γλουτενη αλλα να ξερεις επισης πως πολλες φορες ευθυνεται και η παρουσια της δραστικης ουσιας γλυφοσατη, που χρησιμοποιειται αθροα στις καλλιεργειες.
Το σιταρι εχει μεγαλη περιοκτικοτητα γλουτενης, αλλα γλουτενη προσθετουν σε 1002 τροφιμα! Απο επεξεργασμενα κρεατα μεχρι σουπες και οτι φανταστεις. Πλεον πολλα προιοντα εχουν ενδειξη για το αν περιλαμβανεται γλουτενη η οχι.
Και ναι σχεδον παντα τα προιοντα χωρις γλουτενη δεν εχουν σιταρι.

Φτιαχνω τα δικα μου αρτοσκευασματα απο τα αλευρια που θελω. Δεν ξερω απο που εισαι αλλα βρισκεις προιοντα διχως γλουτενη και σιταρι εδω και λιγα χρονια στην Αθηνα σε πολλα καταστηματα. Υπαρχουν απο μικρους παραγωγους μεχρι εισαγωγης. Πατατα πχ ειναι απο τα πιο κοινα, απο ρυζι η και κασαβα θα βρεις σε αυτα με ασιατικα προιοντα.

Ευχαριστω πολυ! Ελπιζω να βρω και ψωμι και μακαρονια χωρις καλαμποκι και χωρις γλουτενη το θεμα μου ειναι αλλεργικο και εχω αλλεργια σε παρα πολλες τροφες για αυτο βρίσκω πχ κατι χωρις γλουτενη αλλα εχει πχ καλαμποκι μεσα που και αυτο με πειραζει. Δεν εχω δυσανεξια στην γλουτενη αλλα αλλεργια στο σιταρι. 

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
31 minutes ago, artist1 said:

Ευχαριστω πολυ! Ελπιζω να βρω και ψωμι και μακαρονια χωρις καλαμποκι και χωρις γλουτενη το θεμα μου ειναι αλλεργικο και εχω αλλεργια σε παρα πολλες τροφες για αυτο βρίσκω πχ κατι χωρις γλουτενη αλλα εχει πχ καλαμποκι μεσα που και αυτο με πειραζει. Δεν εχω δυσανεξια στην γλουτενη αλλα αλλεργια στο σιταρι. 

Αθηνα ξερω για φουρνους με διαφορετικα αλευρα, θα πρεπει να δεις εσυ για την περιοχη σου. Πολλοι ανθρωποι παντως εχουν αλλεργειες στα σιτηρα γιαυτο σου ειπα για τα ψευδοδημητριακα, πχ κινοα και φαγοπυρο. Μακαρονια ειχα δει επισης απο ρεβυθια αλλα δεν θυμαμαι που.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...