Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα σύμπτωμα της γλουτένης είναι να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς και να μην σκάει το περίβλημα στα τσουρέκια και το ψωμί όταν αυτά φουσκώνουν.  :ph34r:  Η γλουτένη δεν είναι πάθηση. Απλώς κάποιοι έχουν δυσανεξία.

  • Like 9
Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω αλλεργία ή δυσανεξία αλλά τελευταία κατά 80% τρώω ψωμί ζέας,μου αρέσει γιατί είναι τραγανό και συμπαγές σε αντίθεση με τα σταρένια που μου δίνουν την αίσθηση ότι μασάω λάστιχο.

Κατά 20% παίρνω ένα πολύσπορο "ψωμί του αθλητή" με χαμηλούς υδατάνθρακες και περισσότερη πρωτεϊνη.

Ψωμί χωρίς γλουτένη είναι μύθος,απλά σε αυτά η γλουτένη είναι διαφορετικής ποιότητας και περιεκτικότητας.

Δημοσ.

Ξαναλέω ότι μια αρκετά σοβαρή ασθένεια είναι η κοιλιοκάκη, αλλά αυτή συνήθως έχει ήδη διαγνωσθεί από την βρεφική/παιδική ηλικία.

Δημοσ.

Όπως έγραψε κι η Toxo <3 lover η γλουτένη δεν έχει συμπτώματα.

Η κοιλιοκάκη έχει.

Φυσικά και υπάρχει τέτοιο ψωμί.

Σε λίγο θα υπάρχει και γλουτένη χωρίς γλουτένη («Για να μη στερείστε τίποτα™»)

  • Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν συσκευασμένα ψωμιά χωρίς γλουτένη σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με βιολογικά.

Θέλει όμως πολύ προσοχή στα συστατικά. Μερικά από αυτά, έχουν τόσα χημικά μέσα, που δε θα τα έδινα ούτε στο σκύλο μου.

 

δεν αντεξα

Το αστείο είναι, πως η παλιά παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα είναι χωρίς αλεύρι σιτηρών (γλουτένη) και περιέχει αλεύρι από αμύγδαλα και καρύδια, που είναι σαφώς νοστιμότερο κι, επειδή αυτά φτιάχνουμε, κανείς δεν έχει καταλάβει διαφορά από όσους τα δίνουμε.

 

Όπως έγραψε κι η Toxo <3 lover η γλουτένη δεν έχει συμπτώματα.

Η κοιλιοκάκη έχει.

Φυσικά και υπάρχει τέτοιο ψωμί.

Σε λίγο θα υπάρχει και γλουτένη χωρίς γλουτένη («Για να μη στερείστε τίποτα™»)

Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη, δεν είναι πάθηση για να έχει συμπτώματα.

Η κατανάλωση γλουτένης και οι επιδράσεις στον οργανισμό μας, αποτελούν σημείο μεγάλης διαφωνίας στην ιατρική και διατροφολογική κοινότητα.

Εμάς ο γιός μας, δεν έχει κοιλιοκάκη, αλλά όταν τρώει γλουτένη, δε μπορεί να κοιμηθεί, κάνει διάρροιες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Μόλις την κόψαμε, εξαφανίστηκαν σχεδόν αμέσως τα συμπτώματα.

  • Like 3
Δημοσ.

Εχω αρτοπαρασκευαστη και φτιαχνω ψωμι απο φαγοπυρο, το οποιο δεν περιεχει γλουτενη. Με τι αλλα υλικα, τα οποια δεν εχουν γλουτενη, μπορω να φτιαξω ψωμι;

 

Επισης επειδη τα μπερδευω, το ψωμι θα εχει ειτε μαγια, ειτε προζυμι; Δε γινεται και τα δυο; Παραυτα, και τα δυο εχουν γλουτενη;

Δημοσ.

πως ακριβως κανατε την διαγνωση οτι εχετε προβλημα με την γλουτενη; χεζετε αιμα; αν η απαντηση οχι τοτε ολα ειναι απλα ιδεα σας.

Δημοσ.

Γενικα η γλουτενη ειναι κατι το κακο για το ανθρωπινο σωμα. Οπως και εκατονταδες αλλες τροφες και ουσιες..

Δημοσ.

Γενικα η γλουτενη ειναι κατι το κακο για το ανθρωπινο σωμα. Οπως και εκατονταδες αλλες τροφες και ουσιες..

Θέλω επιστημονικώς να μου εξηγήσεις τι μπορείς να πάθεις από τη γλουτένη.

Μιλάω σοβαρά.

Δημοσ.

πως ακριβως κανατε την διαγνωση οτι εχετε προβλημα με την γλουτενη; χεζετε αιμα; αν η απαντηση οχι τοτε ολα ειναι απλα ιδεα σας.

Δεν είναι μόνο το αίμα. Υπάρχουν τρία στάδια: Διάρροια, βλέννες, αίμα. Στο αίμα μιλάμε πλέον για αλλεργία, ενώ στα άλλα δύο στάδια για δυσανεξία.

Θέλω επιστημονικώς να μου εξηγήσεις τι μπορείς να πάθεις από τη γλουτένη.

Μιλάω σοβαρά.

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/sh-nsl101016.php

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...