Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα φόρτισης Windows tablet

polydoroskatharakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Έχω ένα windows 8.1 tablet pc (Nextbook, μοντέλο NEXT1012BCP). Τελευταία άλλαξα το φορτιστή του με ένα συμβατό USB (5V, 2.5A) και αντίστοιχο καλώδιο (στον δικό του, έσπασε το καρφάκι). Παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Όταν το συνδέω στο ρεύμα για να φορτίσει, ανάβει ένα κόκκινο led που δείχνει οτι φορτίζει αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα σταματάει, για να ξαναρχίσει να φορτίζει μετά από λίγο, πάλι για μερικά δευτερόλεπτα. Το κόκκινο led όμως, είναι συνεχώς αναμμένο. Μέσα από τα windows, στο taskbar το εικονίδιο της μπαταρίας δείχνει αυτή τη διακεκομμένη φόρτιση). Όπως καταλαβαίνετε, είναι αδύνατο να φορτίσει η μπαταρία, αφού όταν είναι σε λειτουργία, καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από όσο παίρνει. Όταν πάλι είναι κλειστό, παίρνει πολλές ώρες για να φορτίσει έστω και λίγο.

Αφαίρεσα την πλάτη και αποσύνδεσα τη μπαταρία. Συνδέοντάς το στο ρεύμα, το led ανάβει πορτοκαλί (όπως όταν έχει φορτίσει πλήρως), όμως τώρα ανάβει για μερικά δευτερόλεπτα, σβήνει για να ξανα-ανάψει μετά από λίγο, πάλι για μερικά δευτερόλεπτα κ.ο.κ.

Έκανα όσο μπορούσα αναλυτική περιγραφή του τι συμβαίνει, μήπως κάποιος έχει καμιά ιδέα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χρονια πολλα πολυδωρα!ελπιζω να εισαι καλα φιλαρακι μου

.ο προηγουμενος φορτιστης ειχε τα ιδια χαρακτηριστηκα με αυτον που πηρες τωρα?

με καρφι η με usb φορτιζειι το ταμπλετακι σου.?

καλυτερα επρεπε να παρεις σκετο καλωδιο για να μπορεις να το δοκιμασεις και με αλλον φορτιστη.

εχω να σου στειλω αν θελεις.

αυτο το προβλημα στο παρουσιασε μετα την αλαγη του φορτιση?

μηπως ο νεος φορτιστης λεει οτι βγαζει 2,5 amper αλλα βγαζει λιγοτερα?

Επεξ/σία από stivi1981

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ φίλε μου! Να είσαι καλά.

Ο προηγούμενος φορτιστής ήταν για την ακρίβεια 5V - 2A, μικρότερων προδιαγραφών από τον καινούργιο (το τάμπλετ λέει κατανάλωση <12.5W). Το καλώδιο καταλήγει σε ένα λεπτό καρφάκι, όπως και το παλιό που όμως ήταν ενσωματωμένο στο φορτιστή - όχι USB δηλαδή.

Δοκίμασα και με ένα φορτιστή του iPad που είναι 12W. Τα ίδια. 

Το πρόβλημα το διαπίστωσα μετά την αλλαγή του φορτιστή, ναι.

Είχα όμως να το χρησιμοποιήσω μερικές μέρες. Μπορεί να είναι και τυχαίο που συνέβη τώρα.

Λες να κόψω το καινούργιο καλώδιο και να το συνδέσω στον παλιό φορτιστή; Τι διαφορά θα έχει; Μήπως συμβαίνει τίποτα με ανάποδη πολικότητα; Απίθανο γιατί έτσι δε θα φόρτιζε καθόλου, έτσι δεν είναι;

Επεξ/σία από polydoroskatharakis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

περιεργο....με το usb φορτιζει?το δοκιμασες?

αν ειχε αναποδη πολικοτητα δεν θα φορτιζε καθολου.

ολα σχεδον τα βυσματα εχουν το αρνητικο απεξω και το θετικο μεσα στο καρφι..

ναι δοκιμασε αυτο που λες...θα μας λυθει η απορια τουλαχιστον

εκτος αν εχει ξεφορτισει τελειως η μπαταρια και τα παιξε

Επεξ/σία από stivi1981
  • Like 1

δοκιμασε αυτο με τον φορτιστη με το καλωδιο τοτε...προσοχη στην πολικοτητα μην το καψεις..καλη επιτυχια

Θα κόψω το καλώδιο που καταλήγει σε USB και θα κολλήσω το μέροςι που έχει το καρφάκι στο καλώδιο του παλιού φορτιστή. Για να δούμε... Σε ευχαριστώ φίλε μου!

το λαπτοπάκι είναι καινούργιο σχετικά... Λιγότερο από ενός μήνα. Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες που έσπασε το καρφάκι του παλιού φορτιστή. Δεν αξίζει νομίζω να παραγγείλω άλλη μπαταρία αφού δεν ξέρω καν αν είναι εκεί το πρόβλημα. Κρίμα γιατί ήταν βολικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...