Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα και Χρονια Πολλα σε ολους μας με ΥΓΕΙΑ.

Eκανα το ΜΕΓΑ λαθος την Παρασκευη και αγορασα το λαπτοπ Acer Aspire ES15-533 το οποιο δεν ειχε μεσα προεγκατεστημενα τα Windows.

Το θεμα πλεον ειναι οτι δεν μπορω με την καμια να κανω εγκατασταση Windows διοτι το BIOS δεν εχει επιλογη LEGACY και ειναι μονο σε UEFI mode.

Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην σου δινει την δυνατοτητα να ξεκινησεις την εγκατασταση ειτε απο USB στικακι ειτε απο CD/DVD των Windows 7/10.

Το εξαψα στο ιντερνετ και ειδα οτι εχουν και αλλοι παρομοιο θεμα με το λαπτοπ αυτο...... https://community.acer.com/t5/E-F-and-M-Series-Laptops/Acer-Aspire-ES-15-ES1-533-C3UW-Legacy-BIOS-Missing/td-p/471754

Για να παρετε μια ιδεα περι τινος προκειται παραθετω ενα βιντεο που δειχνει το περιβαλλον που ειναι το λαπτοπ μου.

https://www.youtube.com/watch?v=Ay-5k9YRx2M

Το θεμα ειναι εαν εχει καποιος καμια ιδεα του τι μπορω να κανω για να μπουν στο λαπτοπ τα Windows 7 η 10.

Να πω τελος οτι μπηκα στο BIOS 100 φορες, αλλαξα την σειρα εκκίνησης και ορισα να μπουταρει απο το DVD Drive, Secure Boot και Fast Boot τα εχω στο Disable, πατησα F10 εκανα SAVE αλλα οταν μπουταρει απλα δεν κανει τιποτα. Ουτε DVD Drive αναγνωριζει ουτε USB συσκευη στην οποια φωρτωσα Windows 7 x64.

Δοκιμασα και με F12 κατα την εκκινιση του λαπτοπ να μπω στο boot menu και παλι μου αναγνωριζει μονο τον σκληρο δισκο.

Ειναι λες και το λαπτοπ εχει κλειδωμενο Bios και δεν αναγνωριζει καμια συσκευη για να σε αφησει να κανεις boot απο DVD/USB συσκευη για να ξεκινισεις εγκατασταση Windows.

post-82406-0-33934200-1482742726_thumb.jpg

post-82406-0-76772800-1482742728_thumb.jpg

Δημοσ.

Θα γινει και αυτο, κοιταζω μπας και μπορουμε να βρουμε καμια λυση απο καποιον που του εχει τυχει το ιδιο.

Δημοσ.

Εξωτερικό usb dvd αν δοκιμάσεις ;;

Σε lenovo ειχε κουμπί στα πλαϊνά για να μπορέσουμε να μπούμε bios για την εγκατάσταση Windows.

Έκανε σαν παράκαμψη έναρξης, δες μήπως έχει τίποτα τέτοιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...