Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια ειναι η γνωμη σας για μια τετοια επιλογη ; Γιατι εεχουν τσιμπημενη τιμη, ειναι αντιστοιχη της ποιοτητας που προσφερουν ;

Δημοσ.

Όχι, απλά προσφέρουν καλή υποστήριξη αν είσαι επαγγελματίας και χρειάζεσαι το μηχάνημα έτοιμο την επόμενη μέρα, αν κάτι στραβό συμβεί. Ουσιαστικά πληρώνεις ένα 20-30% παραπάνω από ό,τι αν το έφτιαχνες μόνος σου, ίσως και περισσότερο αν μιλάμε για ακριβά Workstation.

Δημοσ.

Μπα, μόνο το ότι είναι συναρμολογημένοι. Οι φθηνοί lenovo με εξωτερικό τροφοδοτικό ούτε καν έξτρα ανεμιστήρα δεν μπορείς να βάλεις. Μόνο ένα dim ραμ και προφανώς ούτε έξτρα σάτα αλλά ούτε και έξτρα θυρες (καμιά δεν είχε) pci/pci express.

Δημοσ.

Λέει και για HP για αυτό και η απάντησή μου περί υποστήριξης. Οι Lenovo δεν έχουν πέσει στα χέρια μου ποτέ, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν και πιό ακριβά μοντέλα που έχουν δυνατότητες. Από υποστήριξη δεν τους ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι παρόμοια πακέτα θα δίνουν. Δεν είμαι σίγουρος. 

Δημοσ.

Με την όποια εμπειρία έχω, σε απλές σειρές για Dell (opliplex) και από Lenovo ThinkCentre Σειρά Μ.

Βάζουν καλές ψύκτρες μέσα και παρότι μπορεί να πάρεις Sff - δεν πρόκειται να ανεβάζει θερμοκρασία. Ενδεικτικά σε Lenovo m93p με i5-4570 + 750ti, σε idle ημουν σε 25-27 και σε full load σε 55-58 βαθμούς. όπου βλέπεις καλές θερμοκρασίες, θεώρησε ότι θα έχεις και πιθανή μακροζωία του πισιού.

Σε dell 3020 Midi tower με i7-4790 + 1050Ti, η θερμοκρασία σε Youtube 1080p είναι 25-27 στον cpu και 22 στα γραφικά. Και μιλάμε για κουτί που έχει απλά ένα ανεμιστηράκι πίσω για έξοδο της θερμότητας.

Το μεγαλύτερο ατού των συγκεκριμένων μηχανημάτων είναι:

α) ο θόρυβος. Κατά κύριο λόγο μιλάμε για παντελώς αθόρυβα μηχανήματα (και το λέω εγώ που έχω ψυχολογικά με τον θόρυβο).

β) onsite εγγύηση στον χώρο του πελάτη. Η Dell έχει αβέρτα αποθέματα από ανταλλακτικά. Χάλασε Δευτέρα, Τρίτη έχει έρθει τεχνικός στον χώρο σου και στο επισκευάζει χωρίς πολλά πολλά. Τα ίδια και η Lenovo - Hp (Prodesk), αλλά έχεις αναμονή 2-3 μερες μαξ γιατί δεν έχουν απόθεμα στην Ελλάδα.

γ) Εγγύηση στα περισσότερα Dell για 5 έτη (που έναν επαγγελματία τον σώνει και του λύνει τα χέρια), ενώ στα ThinkCentre 3 έτη. Στα Prodesk κάποια έχουν 1 (λίγα), άλλα 3 και άλλα 5.

Το μεγαλύτερο μείον, άπαξ και θες να αλλάξεις τροφοδοτικό εδώ αρχίζουν οι πατέντες. Τα Sff θέλουν δικά τους, Τα Midi tower είναι με 8πινο τροφοδοσία στην μητρική. Μπορείς να πάρεις βέβαια αντάπτορα 24pin to 8pin αλλά πρέπει να έχεις και κάποιες Χ γνώσεις για να το γνωρίζεις κάτι τέτοιο.

Επίσης δέχονται μαξ 2 δίσκους (για απλές σειρές μιλάω πάντα / Prodesk/ Thinkcentre/ Optiplex). 

Αν πας για Workstation Dell precision, εκεί αλλάζουν τα πράγματα (και οι τιμές)

Μπα, μόνο το ότι είναι συναρμολογημένοι. Οι φθηνοί lenovo με εξωτερικό τροφοδοτικό ούτε καν έξτρα ανεμιστήρα δεν μπορείς να βάλεις. Μόνο ένα dim ραμ και προφανώς ούτε έξτρα σάτα αλλά ούτε και έξτρα θυρες (καμιά δεν είχε) pci/pci express.

Για ποια μοντέλα λες;

• Like 2
Δημοσ.

Μου προτειναν της Lenovo τα μηχανηματα ως αξιοπιστα , χωρις βλαβες. Δεν ειχα καταληξει σε καποιο συγκριμενα . Σκεφτομουν καποιον ι5 .

Αλλα πολυ τσιμπιμενοι ρε φιλε.

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/5646329/Dell-Optiplex-3020-MT-i5-4590-4GB-500GB-Linux.html

Σε εταιρεία είχα βάλει αυτά.

Εδώ και κανένα χρόνο δεν έχουν το παραμικρό θέμα, και μιλάμε για βαριά καθημερινή 10ώρη χρήση 

(προφανως εχουν αναβαθμιστει σε 16αρα ραμ και ssd)

Δημοσ.

Αν δεις , ενα σχολιο γραφει ακριβως αυτο. Δεν ειναι καλος για τα χρηματα του. Ετσι νομιζω και εγω. Ειναι τσιμπιμενες οι τιμες. Μαλλον πληρωνεις μεταπωλητικη ασφαλεια.

Δημοσ.

Τι τσιμπημένες. Σκέτο φαρμάκι είναι.

Αν δεις , ενα σχολιο γραφει ακριβως αυτο. Δεν ειναι καλος για τα χρηματα του. Ετσι νομιζω και εγω. Ειναι τσιμπιμενες οι τιμες. Μαλλον πληρωνεις μεταπωλητικη ασφαλεια.

Πιο πολύ το service πληρώνεις.

Δημοσ.

Αυτό που σχολίασες, απλά με ξεπερνάει.

Κάποιος, κάπου έγραψε κάτι. Δίχως αιτιολόγηση, δίχως τίποτα, και εσύ το παίρνεις στα σοβαρά;

Είναι σαν να σου λέω ''Μην πάρεις μακ, δεν είναι καλός για τα χρήματα του''. Δεν αξίζει γιατί;

Για όποιον είναι επαγγελματίας και θέλει άμεσα  έτοιμο το σύστημα του, το πληρώνει κιόλας. Ειδάλλως το φτιάχνεις από το Εσοπ και αν σου σκάσει τροφοδοτικό, μητρική κλπ, περιμένεις 10ήμερο μέχρι να βγει το πιστωτικό/δοθεί ανταλλακτικό και κάνεις πάλι την δουλειά σου.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν τον παιρνω και στα σοβαρα. Απλα ειδα το σχολιο και το ανεφερα.

Καταλαβα τα πλεονεκτηματα μια τετοιας αγορας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...