Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιο προγραμμα να βαλω για να ΜΗΝ μπορει κανεις να μου  " ψαρεψει" αρχεια η κωδικους ;

Εχω το Avast αυτη τη στιγμη αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι η εκδοση FREE κανει κατι σοβαρο.

Δημοσ.

Αν μιλάς για προστασία antiphising, με την έννοια του φίλτρου, τότε εντάξει, μερικές άλλες σουίτες έχουν καλύτερο φιλτράρισμα σε urls, αλλά κάτι κάνει και το avast.

Έχει και ο browser σου ένα ενσωματωμένο.

Αλλά εσύ αν προσέχεις πάντα οταν βάζεις κωδικούς, οτι όντως βρίσκεσαι στο κανονικό site της εταιρείας/τράπεζας, εννοείται όλα τα μειλ που ζητάνε κωδικό είναι μούφα, χρησιμοποιείς κάτι σε lastpass αντί να αποθηκεύεις τους κωδικούς σε browser, τότε καλύπτεσαι και μόνος σου, παραπάνω απο οποιοδήποτε παραδοσιακό πρόγραμμα antiphising.

Ή ένας άλλος συνδυασμός είναι να κλειδώνεις τους κωδικούς σου σε rar και να χρησιμοποιείς keyscrambler ή παρόμοια λύση. Αλλά πιστεύω οτι κάτι σαν το lastpass, ειδικά σωστά ρυθμισμένο είναι μια χαρά.

Δημοσ.

Αν μιλάς για προστασία antiphising, με την έννοια του φίλτρου, τότε εντάξει, μερικές άλλες σουίτες έχουν καλύτερο φιλτράρισμα σε urls, αλλά κάτι κάνει και το avast.

Έχει και ο browser σου ένα ενσωματωμένο.

Αλλά εσύ αν προσέχεις πάντα οταν βάζεις κωδικούς, οτι όντως βρίσκεσαι στο κανονικό site της εταιρείας/τράπεζας, εννοείται όλα τα μειλ που ζητάνε κωδικό είναι μούφα, χρησιμοποιείς κάτι σε lastpass αντί να αποθηκεύεις τους κωδικούς σε browser, τότε καλύπτεσαι και μόνος σου, παραπάνω απο οποιοδήποτε παραδοσιακό πρόγραμμα antiphising.

Ή ένας άλλος συνδυασμός είναι να κλειδώνεις τους κωδικούς σου σε rar και να χρησιμοποιείς keyscrambler ή παρόμοια λύση. Αλλά πιστεύω οτι κάτι σαν το lastpass, ειδικά σωστά ρυθμισμένο είναι μια χαρά.

Δωρεάν είναι αυτό το Lastpass; πιο πολύ για την τράπεζα το θέλω .

Δημοσ.

Δωρεάν είναι. Είναι addon στον browser.

Αποθηκεύει εκεί τους κωδικούς, και τους εισάγει με ένα κλικ. Έτσι αποφεύγεις και τους keyloggers.

Έχει και ρύθμιση να βάλεις master password ώστε να βάζεις έναν κωδικό για παντού, ή αλλιώς είσαι συνέχεια loggedin Και τα βάζει χωρίς να σε ενοχλεί, χάνοντας λίγους πόντους απο προστασία βέβαια αλλα εντάξει.

Επίσης έχει έξυπνη ρύθμιση να μην μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει στις χώρες που θα το επιλέξεις. Ακόμα και αν κάνει login στον λογαριασμό σου δηλαδή.

Σημασία όμως έχει όπως είπα, οτι τους κωδικούς τράπεζας αν δεν τους δίνεις σε κανεναν, μα σε κανέναν, και όταν μπαίνεις στην τράπεζα να μπαίνεις πληκτρολογώντας μόνο σου το url και όχι με ανακατεύθυνση (θα δεις και το σήμα του ssl στην browserbar, τα αυτονόητα λέμε τώρα), τότε αποφεύγεις σχεδόν όλους τους κινδύνους.

Βέβαια ενημερωμένο λειτουργικό, ενημερωμένα προγράμματα, και είσαι οκ.

Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, μην το φοβάσαι. Και οι τράπεζες έχουν καλά μέτρα ασφαλείας. όσοι την έχουν πατήσει την πάτησαν τελείως βλακωδώς, τους πήγε σε ένα site με οτι να ναι url και έβαλαν εκεί κωδικούς.

• Like 1
Δημοσ.

να ρωτήσω και εγώ..

πως μπορούν να βρουν τους κωδικούς απο μια σελίδα...για παράδειγμα απο την τράπεζα ενώ ε΄χω μπει κανονικά στην επισημη σελίδα μπορεί απο έναν ιο που έχει μπει στον pc να μου πάρουν τους κωδικούς;;

ποτέ δεν τους αποθηκεύω.

και αν γίνετε πως το αντιμετωπίζω 

Δημοσ.

Δωρεάν είναι. Είναι addon στον browser.

Αποθηκεύει εκεί τους κωδικούς, και τους εισάγει με ένα κλικ. Έτσι αποφεύγεις και τους keyloggers.

Έχει και ρύθμιση να βάλεις master password ώστε να βάζεις έναν κωδικό για παντού, ή αλλιώς είσαι συνέχεια loggedin Και τα βάζει χωρίς να σε ενοχλεί, χάνοντας λίγους πόντους απο προστασία βέβαια αλλα εντάξει.

Επίσης έχει έξυπνη ρύθμιση να μην μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει στις χώρες που θα το επιλέξεις. Ακόμα και αν κάνει login στον λογαριασμό σου δηλαδή.

Σημασία όμως έχει όπως είπα, οτι τους κωδικούς τράπεζας αν δεν τους δίνεις σε κανεναν, μα σε κανέναν, και όταν μπαίνεις στην τράπεζα να μπαίνεις πληκτρολογώντας μόνο σου το url και όχι με ανακατεύθυνση (θα δεις και το σήμα του ssl στην browserbar, τα αυτονόητα λέμε τώρα), τότε αποφεύγεις σχεδόν όλους τους κινδύνους.

Βέβαια ενημερωμένο λειτουργικό, ενημερωμένα προγράμματα, και είσαι οκ.

Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, μην το φοβάσαι. Και οι τράπεζες έχουν καλά μέτρα ασφαλείας. όσοι την έχουν πατήσει την πάτησαν τελείως βλακωδώς, τους πήγε σε ένα site με οτι να ναι url και έβαλαν εκεί κωδικούς.

το προβλημα ηταν με τις τραπεζες οντως...τα ξηλωσα ολα και πλεον πληκτρολογο τον κωδικο ..

θα το δοκιμασω ομως το lastpass

Δημοσ.

είχα το bitdefender free και τώρα έβαλα το eset internet security το δοκιμαστικό..

να το αγοράσω;; θα είμαι καλλυένος με αυτό;;

έχω και το malwarebytes και το eset online scaner

Δημοσ.

πολυ καχυποψία παίζει πάντως.

Εφόσον μπαίνεις απο δικό σου μηχάνημα,δεν μπαίνεις σε περίεργες ιστοσελίδες και έχεις κάποιο σοβαρό αντιβιωτικό(eset,kaspersky κλπ,οχι σπασμένο) δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.

στην χειρότερη εχε την ιστοσελίδα της τράπεζας αποθηκευμένη να μπαίνεις απο εκεί.

Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ θέμα με ιο στα 7-8 χρόνια που χρησιμοποιώ Nod32 antivirus,ούτε κάν να μπει στο σύστημα και ειμαι αρκετά Power user,με εισοδο σε ολως των ειδών τις σελίδες κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

το θέμα είναι οτι κάθετε και η αδερφή μου στο πσ και κατεβάσει ένα σορό πράγματα για το σχολείο .δασκάλα είναι..

και προγράμματα κατεβάζει και αρχεία..

που και που βρίσκω κανέναν ιό με το malwarebytes.

γιαυτό θέλω κάτι σοβαρό..

εντάξει και εγώ μπαίνω όπου να ναι αλλά μια φορά έτυχε να κολλήσω ιό.

και ήμουν με το bitdefender τόσο καιρό και δεν είχα πρόβλημα.

και πως μπορουν αν μου κλέψουν τους κωδικούς;;

Δημοσ.

πολυ καχυποψία παίζει πάντως.

Εφόσον μπαίνεις απο δικό σου μηχάνημα,δεν μπαίνεις σε περίεργες ιστοσελίδες και έχεις κάποιο σοβαρό αντιβιωτικό(eset,kaspersky κλπ,οχι σπασμένο) δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.

στην χειρότερη εχε την ιστοσελίδα της τράπεζας αποθηκευμένη να μπαίνεις απο εκεί.

Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ θέμα με ιο στα 7-8 χρόνια που χρησιμοποιώ Nod32 antivirus,ούτε κάν να μπει στο σύστημα και ειμαι αρκετά Power user,με εισοδο σε ολως των ειδών τις σελίδες κλπ.

ΕΓω κατεβαζω διαφορα και πολλα γιαυτο...πιο προγραμμα προτεινεις να αγορασω για τετοια περιπτωση ; πιο πολυ με ενδιαφερει η τραπεζα παρα τα αρχεια ( δεν εχω να κρυψω κατι)

το θέμα είναι οτι κάθετε και η αδερφή μου στο πσ και κατεβάσει ένα σορό πράγματα για το σχολείο .δασκάλα είναι..

και προγράμματα κατεβάζει και αρχεία..

που και που βρίσκω κανέναν ιό με το malwarebytes.

γιαυτό θέλω κάτι σοβαρό..

εντάξει και εγώ μπαίνω όπου να ναι αλλά μια φορά έτυχε να κολλήσω ιό.

και ήμουν με το bitdefender τόσο καιρό και δεν είχα πρόβλημα.

και πως μπορουν αν μου κλέψουν τους κωδικούς;;

Αμα σου κλεψουν κωδικους τραπεζας την εκατσες...τωρα αν μιλας για FB ποιος νοιαζεται ας το κλεψουν

Δημοσ.

Για το fb και τα άλλα δεν με νοιάζει ...

Το θεμαι είναι αυτό που είπες..οι κωδικοί απο την τράπεζα.

• Like 1
Δημοσ.

Για το fb και τα άλλα δεν με νοιάζει ...

Το θεμαι είναι αυτό που είπες..οι κωδικοί απο την τράπεζα.

ναι κ εγω αυτο σκεφτομαι, θα δεχτει μετα η τραπεζα οτι ηταν κλοπη ;

Δημοσ.

πάντως εμένα μου έρχονται στο κινητό οι κωδικοί για μεταφορές χρημάτων...

οπότε και αυτό είναι μια ασφάλεια γιατί για να κάνει κάποια συναλλαγή θα χρειαστεί τον κωδικό που θα μου έρθει με μήνυμα στο κινητό.

πάντως σκέφτομαι να αγοράσω το eset αλλά δεν λέει κανένας άλλος την γνώμη του.

Δημοσ.

πάντως εμένα μου έρχονται στο κινητό οι κωδικοί για μεταφορές χρημάτων...

οπότε και αυτό είναι μια ασφάλεια γιατί για να κάνει κάποια συναλλαγή θα χρειαστεί τον κωδικό που θα μου έρθει με μήνυμα στο κινητό.

πάντως σκέφτομαι να αγοράσω το eset αλλά δεν λέει κανένας άλλος την γνώμη του.

Το 2-step verification (δεν ξέρω αν το δίνουν όλες οι τράπεζες) είναι υπέροχος τρόπος προστασίας. Προσωπικά το έχω ενεργοποιημένο όπου υπάρχει.

To eset είναι απο τις ιδανικέες λύσεις αν θες να πληρώσεις, προσφέρει κάτι παραπάνω απο οτι κάποιο free (windows defender included), αλλά αν προσέχεις στα βασικά, αυτή η διαφορά είναι μικρή. Αυτό ισχύει για όλα τα παραδοσιακά antivirus.

Αλλά είναι απο τα καλύτερ συνδυάζοντας προστασία-ταχύτητα.

Δημοσ.

Και τους κωδικούς της τράπεζας να σου πάρουν, που είναι πολύ δύσκολο εκτός αν πατάς "yes" στις διαφημίσεις τύπου

"κέρδισες ένα ταξίδι στην Γκουανταλαχάρα, το θέλετε;"

και έχεις keyloggers στο σύστημα σου.. δεν μπορούν να κάνουν καμία αγορά χωρίς τον κωδικό για μεταφορά χρημάτων. Ο κωδικός αυτός η σου έρχεται σε μήνυμα όταν το ζητήσεις εσυ, η έχεις πάρει την ειδική συσκευή απο την τράπεζα που κοστίζει γύρω στα 10 ευρώ.

Αυτό ισχύει και για εσένα για μεταφορές-πληρωμές. Χωρίς αυτό απλα θα μπορείς να δεις το υπόλοιπο και τις κινήσεις μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...