taslikos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Έχω ένα pc που φαίνεται στην φωτογραφία και σκεφτόμουν να του κάνω μιά αναβάθμιση μιάς και έχει μείνει λίγο πίσω(ίσως και όχι). δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο μπάτζετ, απλά θα ήθελα να γίνει λίγο πιο snappy(όχι ότι κολλάει συστηματικά αλλά καμιά φορά...) Η χρήση που γίνεται είναι φβ, word, excel, emails, teamviewer, spotify, autocad... Έχω στο μυαλό μου να μπει ssd αξίζει κάτι τέτοιο?? Ακούω προτάσεις!!!
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Ναι ssd δεν το συζητώ. Άλλη εμπειρία. Τώρα σε τι κολλάει το μηχάνημά σου δεν μπορώ να καταλάβω. Μήπως δεν έχει να κάνει με επεξεργαστή αλλά με κάποιο λογισμικό ή να έχει πρόβλημα κάποιος από τους σκληρούς? Μήπως εξαντλείς όλη την μνήμη? 1
taslikos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Ναι ssd δεν το συζητώ. Άλλη εμπειρία. Τώρα σε τι κολλάει το μηχάνημά σου δεν μπορώ να καταλάβω. Μήπως δεν έχει να κάνει με επεξεργαστή αλλά με κάποιο λογισμικό ή να έχει πρόβλημα κάποιος από τους σκληρούς? Μήπως εξαντλείς όλη την μνήμη? Δεν κολλαει συστηματικά, ούτε σε κατάσταση απλής χρήσης, όμως σπάνια όταν έχω πολλές εφαρμογές ανοιχτές δεν είναι τόσο smooth η εμπειρία όπως θα έπρεπε ενώ δεν ζορίζεται ούτε ο επεξεργαστής ούτε η μνήμη. Για παράδειγμα εγώ δει την μνήμη σε κατάσταση πλήρους χρήσης να φτάνει στα 4gb από τα 8 διαθέσιμα. Επίσης ο επεξεργαστής δεν ξεπερνά το 40-60% χρήσης. Ίσως να θέλει ένα format απλά επειδή έχω τα windows 10 με την γνωστή δωρεάν αναβάθμιση δεν γνωρίζω που μπορώ να βρω το ISO καθώς και το κλειδί(ίσως το κλειδί να είναι το ίδιο με τα 7 πριν). Εχεις στο νου σου κάποιον αξιόπιστο οικονομικό ssd? Υπάρχει περίπτωση στον ssd να βρίσκεται μόνο το λειτουργικό και τα αρχεία στους άλλους 2 δίσκους; Τέλος γίνεται να έχω 2 hdd και 1 ssd (από άποψη χώρου). Σορρυ αν κούρασα αλλά είναι πρώτη φορά που μπαίνω στην διαδικασία αναβάθμισης και ας είμαι γνώστης υπολογιστών χρονια.
BlueBlood7 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Τα κολλήματα ναι μπορεί να είναι και από τα win 10. Αν έχεις περάσει όλα τα μεγάλα updates των win 10 τότε θέλεις εκ νέου καθαρή εγκατάσταση των win 10. Η διαδικασία είναι απλή. Κατεβάζεις από εδώ τα win 10 και τα περνάς σε ένα φλασάκι με το προγραμματάκι rufus. Ταυτότοχρονα το φλασάκι θα γίνει και bootable. Μπουτάρεις το pc σου από το φλασάκι και κάνεις την εγκατάσταση. Το κλειδί είναι το ίδιο με αυτό των 7. Αν λογικά τα είχες ενεργοποιήσει τα 10 κατά την εγκατάσταση δεν χρειάζεται να βάλεις το κλειδί και όταν στο ζητήσει θα το παρακάμψεις. Ναι στον ssd το λειτουργικό και εφαρμογές και τα αρχεία στους άλλους δίσκους. Έτσι κάνουμε όλοι μας. Τέλος γίνεται να έχω 2 hdd και 1 ssd (από άποψη χώρου). Εδώ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Πόσα χρήματα διαθέτεις? Έχε υπόψιν σου ότι οι τιμές έχουν ανέβει τον τελευταίο καιρό στους ssd και όχι μόνο. Αξιόπιστο δίσκο/ssd δεν θεωρώ κανέναν 100%. Μπορεί και ο πιο ακριβός ή θεωρητικά αξιόπιστος να σε προδώσει. Περισσότερο αξιόπιστος ναι αλλά σκέτο αξιόπιστος όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα