nick_81 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω σχόλια από γνώστες της φωτογραφίας.. αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.. προς στιγμή έβαλα στο παιχνίδι και την rx100 αλλά νομίζω ότι όπως μπήκε ξαφνικά έτσι και θα βγει. Θέλω να ζητήσω κάτι που πιστεύω θα με βοηθήσει αρκετά..Επειδή είμαι οπαδός της απόδοσης σε σχέση με την τιμή και θέλω πάντα να κάνω την καλύτερη αγορά, θέλω όσο φυσικά είναι αυτό δυνατό να βάλετε μια βαθμολογία με άριστα το 10 σε τομείς όπως ποιότητα φωτογραφίας-εργονομία και ευχρηστία για έναν αρχάριο-νυχτερινές φώτο-ευκολία αναβάθμισης κτλ και όλα αυτά σε συνάρτηση με την τιμή του κάθε μοντέλου.. ξέρω σας βάζω δύσκολα αλλά δεν σας φοβάμαι.. βάλτε ότι μοντέλο πιστεύεται ότι αξίζει σε τιμές έως 450 πάνω κάτω. Με μια εξαίρεση βάλτε και την α6000 για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης και από ένα πολύ καλό μοντέλο. Σίγουρα την α5000, την e-pl7, Nikon j1, την s2 των 130 και όποια άλλη εσείς κρίνεται. YΓ 1 Όταν σας είπα για νυχτερινές φώτο στο αρχικό μήνυμα εννοούσα πιο πολύ φώτο χωρίς κίνηση. Τοπία και προσωπικές φώτο στην πόλη. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος για την αγορά τώρα και εν όψη του ταξιδιού. Πέρυσι στην Ρώμη χάσαμε τόσο όμορφα μέρη όταν νύχτωνε και δεν θέλω να ξαναγίνει αυτό. Επειδή μετά τις φώτο τις εκτυπώνω σε ψηφιακό άλμπουμ όλες οι βραδυνές είχαν απίστευτο θόρυβο που ήταν σχεδόν χάλια ακόμη και για τα μάτια ενός αρχάριου. ΥΓ 2 Η compact που έχω τώρα είναι μια Olympus X935 και μια sony αλλά δεν θυμάμαι το μοντέλο τώρα. ΥΓ 3 Υπάρχει περίπτωση λόγω οικονομικού να μείνω για πάντα με τον κιτ φακό, οπότε καλό θα είναι να βγάζει όσο πιο αξιοπρεπείς φωτογραφίες γίνεται. Ευχαριστώωω!!!! Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2016 από nick_81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 @karaLRS Δεν διαφωνούμε πουθενα. Αναλόγως του τι ακριβως ψαχνει ο καθένας. Παντα κανεις υποχωρησεις. Το ποιες θα κανεις εξαρταται απο τις προσωπικες σου αναγκες και κριτηρια. Το επιπεδο της φωτογραφιας που για καποιον ειναι αποδεκτο ειναι σχετικο. Καποιος ελεγε εδω μεσα οτι του παραπονιόταν η νύφη γιατι το background στις φωτογραφιες ήταν θολό και οχι ολα on-focus οπως στα κινητα!!! Ποτε δεν ημουν υπερ ούτε και προτεινα ποτε το ακριβοτερο για καλυτερο. Μαλλον το αντιθετο. Οπως ειπα ηδη η a5000 για 350€ ειναι εξαιρετική κάμερα και πολυ ικανη. Η RX100 παλι κερδιζει σε φορητότητα χανοντας ελαχιστα σε ποιοτητα εικονας. Η επιλογη ειναι προσωπικη. Χάνει σε ποιότητα , σε μπαταρία , σε εξέλιξη καθώς και στο fov του φακού που είναι νομίζω στενό για μηχανή που έχεις για ταξίδια. Βέβαια η φορητότητα είναι σημαντικό σε σημείο που θα ήθελα να έχω μια κυρίως για κάποια στενά μέρη που την χρειάζομαι. Πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω σχόλια από γνώστες της φωτογραφίας.. αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.. προς στιγμή έβαλα στο παιχνίδι και την rx100 αλλά νομίζω ότι όπως μπήκε ξαφνικά έτσι και θα βγει. Θέλω να ζητήσω κάτι που πιστεύω θα με βοηθήσει αρκετά..Επειδή είμαι οπαδός της απόδοσης σε σχέση με την τιμή και θέλω πάντα να κάνω την καλύτερη αγορά, θέλω όσο φυσικά είναι αυτό δυνατό να βάλετε μια βαθμολογία με άριστα το 10 σε τομείς όπως ποιότητα φωτογραφίας-εργονομία και ευχρηστία για έναν αρχάριο-νυχτερινές φώτο-ευκολία αναβάθμισης κτλ και όλα αυτά σε συνάρτηση με την τιμή του κάθε μοντέλου.. ξέρω σας βάζω δύσκολα αλλά δεν σας φοβάμαι.. ΥΓ 3 Υπάρχει περίπτωση λόγω οικονομικού να μείνω για πάντα με τον κιτ φακό, οπότε καλό θα είναι να βγάζει όσο πιο αξιοπρεπείς φωτογραφίες γίνεται. Ευχαριστώωω!!!! Σαν χρήστης της Nex 3n εδώ και τρία χρόνια θα πω ότι είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος. φορητότητα , μπαταρία , tilt οθόνη , καλά ψηλά iso , αρκετοί after market φάκοι , καλός Kit φακός ευρυγώνιος , πολλά gimmics (hdr , κλπ) , πολύ στιβαρή , παίρνει ότι legacy lens θες, και το βασικότερο ωραίες φωτογραφίες σε δύσκολες συνθήκες. για μένα πάρε την a5000. στα 340€ που την βρίσκεις τώρα στο yelloday είναι πολύ καλή προσφορά. σχετικά με τους Legacy Μπορείς να πάρεις έναν τέτοιο φακό http://www.ebay.com/itm/Minolta-MD-Rokkor-50mm-F-1-7-MF-Standard-Prime-Lens-SN2608427-from-Japan-/142197439625?hash=item211ba0bc89:g:DDoAAOSwnbZYGDgA και να το βάλεις με αντάπτορα(10€) πάνω στην sony...από εκεί και πέρα το focus peaking αναλαμβάνει!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Μετά τι σκοπεύεις να κάνεις με τη κάμερα όταν επιστρέψεις πίσω. Θα φωτογραφίζεις κυρίως νύχτα, σπορ, παιδιά, τοπία, macro, street photography; Λογικά ξεχνάς τις dslr μηδενικές διαφορές πραγματικές και ουσιαστικές πλέον στα ίδια χρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_81 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 για μένα πάρε την a5000. στα 340€ που την βρίσκεις τώρα στο yelloday είναι πολύ καλή προσφορά. και να το βάλεις με αντάπτορα(10€) πάνω στην sony...από εκεί και πέρα το focus peaking αναλαμβάνει!! Στο yellowday για να την πάρεις 340 πρέπει να εξαργυρώσεις 170000 πόντους... Μόνο 10 ευρώ έχει ο αντάπτορας; Μετά τι σκοπεύεις να κάνεις με τη κάμερα όταν επιστρέψεις πίσω. Θα φωτογραφίζεις κυρίως νύχτα, σπορ, παιδιά, τοπία, macro, street photography; Λογικά ξεχνάς τις dslr μηδενικές διαφορές πραγματικές και ουσιαστικές πλέον στα ίδια χρήματα. Γενικά ενώ μου αρέσουν οι φώτο και τις χαζεύω από τους γνώστες του είδους είμαι λίγο τεμπέλης οπότε φωτο τραβάω προς το παρόν μόνο σε ταξίδια-εκδρομές-γιορτές.. Οπότε και γυρνώντας κάπως έτσι.. Θεωρητικά και κανα μακρο θα μου άρεσε και αργότερα όταν με αξιώσει ο Θεός θα φωτογραφίζω και τα παιδιά μου!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Οπως ειπα ηδη η a5000 για 350€ ειναι εξαιρετική κάμερα και πολυ ικανη. Για να βοηθήσω λίγο όσον αφορά την a5000 θα βάλω 3 σημερινές φωτό φίλου μου για να δείτε (όχι ότι δεν μπορείτε να βρείτε και άλλες 1000 φωτό με τον κιτ φακό στο flickr κλπ αλλά λέμε..) με τον κιτ φακό σε μέρα τουλάχιστον. Και λίγα για την ιστορία: Πριν κάποιους μήνες ήθελε φίλος μου μια φωτογραφική μέχρι 250-300 ευρώ. Ήθελε compact για λόγους φορητότητας και συγκεκριμένα κοίταζε για την Nikon s7000. Αφού του είπα περι μέγεθος αισθητήρων των compact σε σχέση με dslr - mirrorless, απόφάσισε να πάει σε κάποιο μοντέλο mirrorless και αφού το ψάξαμε λίγο πήρε την α5000 από κατάστημα της Αθήνας στα 320 μαζί με κάρτα sd ultra 32gb δώρο. Τελικά αποδείχτηκε πώς ήταν μια καλή επιλογή και ακόμα και ο φακός που κάποιοι λένε ότι δεν είναι και ότι καλύτερο (16-50) τον έχει καλύψει μέχρι ώρας μια χαρά. Αρνητικά που υπώθηκαν ήδη σε προηγούμενο ποστ, είναι: -το κόστος των καλύτερων φακών της sony, κάτι που σεμια mirrorles olympus, nikon κλπ ή με κάποια canon, nikon dslr είναι μικρότερο και υπάρχει και πολύ πράμα μεταχειρισμένο -το autofocus. Φώτος: https://500px.com/elvenlega Δεξιά σε κάθε φωτό (για όσους δεν το ξέρουν), πατάτε το details και βλέπετε τις ρυθμίσεις με τις οποίες τραβήχτηκαν. Κάθε φωτό (εκτός του φύλλου) έχει τραβηχτεί με hdr on camera στο medium (έχει λογικά, soft, medium και hard). Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2016 από stratigos24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Γενικά ενώ μου αρέσουν οι φώτο και τις χαζεύω από τους γνώστες του είδους είμαι λίγο τεμπέλης οπότε φωτο τραβάω προς το παρόν μόνο σε ταξίδια-εκδρομές-γιορτές.. Οπότε και γυρνώντας κάπως έτσι.. Θεωρητικά και κανα μακρο θα μου άρεσε και αργότερα όταν με αξιώσει ο Θεός θα φωτογραφίζω και τα παιδιά μου!!! Όπως σε διαβάζω πηγαίνεις σε μια sony rx100 m3 και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όσο αναφορά φακούς και λοιπές σκοτούρες και συνάμα θα ευχαριστηθείς τη φορητότητα τσέπης που σου προσφέρει η μηχανή αυτή αν είναι απαραίτητη ασφαλώς, αν δεν είναι πας για άλλη σε αυτά τα χρήματα μια sony a6000 για παράδειγμα ανώτερη στο caf για παιδιά και σπορ καμία σύγκριση. Μετά άλλη πρόταση θα ήταν μια olympus e10 m2 με το διπλό φακό να μια παρουσίαση της προηγούμενης γενιάς, κοίτα αν σε βολεύει η φορητότητα αυτή που βλέπεις προς το τέλος στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=fGCCIdQwNrs Βίντεο δεν παίζει στα υπόψιν... μήπως 4k; Να μη φύγεις πάνω από τα χρήματα που έχεις σκοπό να δώσεις έτσι και αλλιώς σε λίγα χρόνια θα είναι πίσω σε χαρακτηριστικά keep in mind. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Σαν χρήστης της Nex 3n εδώ και τρία χρόνια θα πω ότι είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος. Κλαίω ακόμα που δεν είδα έγκαιρα την αγγελία... http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/cameras/741260-sony-nex-3n-kit-%CE%B8%CF%85%CE%BA%CE%B7tempered-glass-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%B7/ Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2016 από stratigos24 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Στο yellowday για να την πάρεις 340 πρέπει να εξαργυρώσεις 170000 πόντους... Μόνο 10 ευρώ έχει ο αντάπτορας; Γενικά ενώ μου αρέσουν οι φώτο και τις χαζεύω από τους γνώστες του είδους είμαι λίγο τεμπέλης οπότε φωτο τραβάω προς το παρόν μόνο σε ταξίδια-εκδρομές-γιορτές.. Οπότε και γυρνώντας κάπως έτσι.. Θεωρητικά και κανα μακρο θα μου άρεσε και αργότερα όταν με αξιώσει ο Θεός θα φωτογραφίζω και τα παιδιά μου!!! Εμενα παλι μου φαινεται αν εχεις 170.000 ποντους την παιρνεις τσαμπα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psfan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Άκυρο. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2016 από psfan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Υπαρχει η Sony α5100 στο stockhouse του Πλαισιου στα 429€ για οποιον ενδιαφερεται με καλυτερο αισθητηρα και AF απο την a5000 http://www.plaisio.gr/fotografia-video/fotografikes-mixanes/cams-all/Sony-Digital-Camera-A5100-16-50mm-White-ILCE5100LW-CEC.htm Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2016 από SeNNinhA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lazarnik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Παράγγειλα τελικά την α5000, τι αξεσουαρ να αγορασω; Μια καλη πρόταση σε κάρτα μνήμης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Μολις το απαντησα αλλου: Κάρτα μνήμης να πάρεις μια UHS I, class 10, U3. Αυτο που ενδιαφερει ειναι η ταχυτητα ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Προσοχή γιατι στις περισσοτερες αναφορες θα δεις να διαφημιζουν την ταχυτητα αναγνωσης που παντα ειναι μεγαλυτερη αλλα πολλες φορες ειναι πανω απο διπλασια μεγαλυτερη σε σχεση με την ταχυτητα εγγραφης που μας ενδιαφερει. Δυο κάρτες με τα ιδια ακριβως παραπανω χαρακτηριστικά μπορει να διαφερουν πολυ σε ταχυτητα εγγραφης. Διοτι οι παραπανω κατηγοριες εξασφαλίζουν θεωρητικά μια minimum ταχυτητα για καθε κατηγορια. Οποτε μπορει να εχει max ταχυτητα εγγραφης πχ 40,50,80,90 Mb/s. Να κοιταξεις κατι με θεωρητικη ταχυτητα εγγραφης απο 80Mb/s και πανω. Οι τιμες ειναι ιδιες σχεδον ασχετα με τις επιδόσεις. Εγω εχω δοκιμασει με επιτυχια αυτη την Kingston (με ανταπτορα (στα max 80mb/s εγγραφη) http://www.e-shop.gr/kingston-sdca3-32gbsp-32gb-micro-sdhc-uhs-i-u3-p-PER.557831 Ιδια με ανταπτορα http://www.e-shop.gr/kingston-sdca3-32gb-32gb-micro-sdhc-uhs-i-u3-with-adapter-p-PER.555753 Αλλα και αυτη (ιδια χωρις ανταπτορα) και δεν χανεται ευκολα αλλα δεν μπαινει σε κινητο πχ http://www.e-shop.gr/kingston-sda3-32gb-sdhc-32gb-uhs-i-class-3-p-PER.552789 Στα 64Gb συμφερει ακομη περισσοτερο http://www.e-shop.gr/kingston-sda3-64gb-sdxc-64gb-uhs-i-class-3-p-PER.552790 Εχει κι αλλες πολλες καλές (οπως η Samsung Pro/Pro+) αλλα η Kingston ειναι η πιο φθηνη με αυτη την αποδοση και δεν ειχα προβλημα. Καλες φωτογραφιες και πες μας εντυπωσεις. Μια απλη φθηνη θηκη/τσαντα πάρε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lazarnik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Στο eshop εχει πολυ κακες κριτικές ομως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 καλορίζικη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Στο eshop εχει πολυ κακες κριτικές ομως Οι κακες κριτικες αφορουν ασυμβατοτητα της micro με καποια κινητα κυριως. Εγω παντως εχω δυο και ειμαι ετοιμος να ξαναγορασω αλλες δυο 64Gb SD (οι micro ειναι μικρες και τις χανω). Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2016 από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα