voltmod Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Μία νέα superzoom ψηφιακή φωτογραφική μηχανή παρουσίασε η Sony, η οποία έχει την ονομασία Cyber-shot HX350. Η νέα Cyber-shot HX350 αντικαθιστά την Cyber-Shot HX300 και διαθέτει 24-1200mm f2.8-6.3 Zeiss Vario-Sonnar T με οπτικό ζουμ 50x. Ο φακός εξοπλίζεται με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και μειώνει το blur όταν έχετε ζουμάρει “τέρμα telephoto”. Η νέα κάμερα της Sony βασίζεται σε αισθητήρα Exmor R στα 20,4 Megapixels που συνοδεύεται από τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X. Μπορεί να τραβήξει video σε ανάλυση 1080p στα 60fps αλλά και φωτογραφίες σε burst mode με 10fps ενώ υποστηρίζει ISO 80-12800. Άλλα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνουν ένα χειροκίνητο δαχτυλίδι για την ρύθμιση της εστίασης και της μεγέθυνσης, ένα custom πλήκτρο για γρήγορη ρύθμιση, οθόνη 3,0 ιντσών που μπορεί να περιστραφεί με ανάλυση 921k dot καθώς και HDMI-out. Η νέα Sony Cyber-Shot HX350 έχει τιμή €449 και θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2017. Site: GSMArena
SpirtouLisS Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Γνωμη μου, ποιο αχρηστες μηχανες απο τις σουπερζουμ δεν υπαρχουν. Ο λογος ειναι οτι 99 στους 100 χρηστες δε θα χρησιμοποιησουν ποτε τοσο ζουμ και ο αλλος λογος ειναι οτι ο ενας που θα το κανει θα απογοητευτει απο το αποτελεσμα γιατι νομιζε οτι θα βγαλει απο τις κερκιδες του καραισκακη το κορδονι του ιντεγε την ωρα που κλωτσαει τη μπαλα... Πρωην κατοχος σουπερζουμ και λατρης της φωτογραφιας ειπα να πω τη γνωμη μου οτι οι σουπερζουμ ειναι για παιδακια που θελουν να παιζουν με το ζουμ και να ακουνε το ζζζζ ζζζζ οπως κουναει ο φακος. Φυσικα αυτη ειναι γνωμη μου και οχι αξιωμα. 11
vamvakoulas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Η γνώμη σου είναι σωστή, η κατηγορία αυτή (bridge) είναι ότι πιο άχρηστο υπάρχει. Με εξαίρεση μόνο τις σειρές RX10 και FZ1000. Αν θέλει κάποιος superzoom μπορεί να πάρει μια compact του κιλού με 15-20x ζουμ που θα χει παρόμοια ποιότητα εικόνας η την tz100 ανεβαίνοντας κατηγορία. 1
Retromaniac Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Μικροι, αναγκαστικά λόγο φακού, σενσορες με αποτέλεσμα η ανάγκη του ζουμ που οι απλοί χρήστες θα χρειαστούν σπάνια, να ζει εις βάρος της ποιότητας της πλειοψηφίας των φωτογραφιών που θα τραβηξει ένας απλός χρήστης.
georgepppo Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 το superzoom είναι για άλλη χρήση όχι για απλή φωτογραφιία,προσωπικά μου αρέσει το zoom,με την παλιά μου olympus 10ετίας τράβηξα φωτό απο κτήριο 600 μέτρα μακριά και να το αποτέλεσμα με 10x οπτικό + ψηφιακό
Captan Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Εγω παλι, δε συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ. Δηλαδη, σημασια στη ζωη μας, εχει να ψωνιζουμε οτι εχουμε αναγκη. Κι εγω εχω Nikon D7100, αλλα ευχαριστως θα ηθελα να ειχα μια καλη bridge, διοτι ειναι πολυ πιο πρακτικη απο τις dslr και πολυ καλυτερη compact. Και δεν λεω να πας για φωτογραφιση με την bridge, αλλα για καθημερινη χρηση ειναι πολυ πιο πρακτικη απο οποιαδηποτε dslr. Σιγουρα δεν θα εχεις την ποιοτητα των dslr στις δυσκολες συνθηκες, αλλα στις καλες, βγαζεις πολυ καλες φωτογραφιες. Επισης γνωμη μου... 4
georgepppo Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Εγω παλι, δε συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ. Δηλαδη, σημασια στη ζωη μας, εχει να ψωνιζουμε οτι εχουμε αναγκη. Κι εγω εχω Nikon D7100, αλλα ευχαριστως θα ηθελα να ειχα μια καλη bridge, διοτι ειναι πολυ πιο πρακτικη απο τις dslr και πολυ καλυτερη compact. Και δεν λεω να πας για φωτογραφιση με την bridge, αλλα για καθημερινη χρηση ειναι πολυ πιο πρακτικη απο οποιαδηποτε dslr. Σιγουρα δεν θα εχεις την ποιοτητα των dslr στις δυσκολες συνθηκες, αλλα στις καλες, βγαζεις πολυ καλες φωτογραφιες. Επισης γνωμη μου... ανάγκες και γούστα φίλε ,και μια lamborghini γούστο είναι όχι ανάγκη ενός ανθρώπου,και με ένα micra πας στην δουλειά σου πιο εύκολα(χειρισμός) απο ότι με μια Lampo 700 άλογα η μια veyron αλλά δεν παίρνουν όλοι αυτό που χρειάζονται και μόνο. ο άλλος μπορεί να έχει τρέλα με την φωτογραφία και να μην έχει καθόλου ψεγάδια και θέλει το τέλειο,ο άλλος δίνει 600 ευρώ για gpu για να τα παίζει όλα ultra,ο άλλος δίνει 1000 ευρώ για κινητό....... και πάει λέγοντας αν εσένα δεν είναι το γούστο σου μην αγοράζεις,εσένα το γούστο σου μπορεί να είναι άλλο και να αγοράζεις πράγματα άχρηστα για τους άλλους. 1
toyo73 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Ετσι ειναι.Η παγκοσμια αγορα-παραγωγη βασιζεται περισσοτερο στο γουστο-επιδειξη, παρα στην αναγκη-χρησιμοτητα
panosveto12 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Οι superzoom κάνουν για voyeur μόνο . 3
Atreidis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Αν θέλεις να βγάλεις ένα πουλί, ένα έντομο, ένα λουλούδι στο απέναντι μπαλκόνι (λέμε τώρα) και χρησιμοποιήσεις το οπτικό ζουμ μόνο, δεν θα πάρεις καλή φωτογραφία ; και μιλάμε για έναν απλό καθημερινό χρήστη που δεν θέλει να σκάσει πολλά χρήματα... μπορεί η DSLR να βγάλει τόσο zoom ? (δεν ξέρω κάποια χρησιμότητα θα έχουν για να τις βγάζουν).
Retromaniac Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Υπάρχουν και οι mirrorless. Μην κολάτε με τις DSLR... 1
Νίκοςxperia Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Είμαι κάτοχος mirrorless μηχανής έχω κάποιους βασικούς φακούς και έχω χρησιμοποιήσει και bridge μηχανές. Σίγουρα οι μηχανές αυτού του τύπου δεν είναι ότι καλύτερο από άποψη ποιότητας εικόνας. Όμως είναι ο μοναδικός τρόπος να έχεις οικονομικά τόσο πολύ μεγάλο οπτικό ζουμ. Σε κάθε άλλη περίπτωση όπως σε dslr ή mirrorless θες μερικές χιλιάδες ευρώ για να φτάσεις τόσο κοντά από τόσο μακριά. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς παραχωρησεις . Όμως σε συνθήκες με καλό φωτισμό στο περιβάλλον μια τέτοια μηχανή μπορεί να βγάλει πολύ ικανοποητικες φωτογραφίες και η χρήση τρίποδα θα βοηθήσει πολύ. Οπότε κατά την δική μου άποψη έχουν θέση στην αγορά αυτές οι μηχανές και προσωπικά αν είχα την άνεση θα αγόραζα μια σχετικά καλή αυτής της κατηγορίας 1
Questioner Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Μικροί αισθητήρες, μεγάλα zoom. Η χαρά του ερασιτέχνη ματάκια. Αν σου αρέσει το zoom και ταυτόχρονα το ποιοτικό αποτέλεσμα, αγόρασε μια APS-C με έναν τηλεφακό. Μπορείς να κάνεις κι ένα μικρό κροπαρισμα και να φτάσεις ακόμα πιο κοντά στο αντικείμενο.
vfragos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Γεμίσαμε επαγγελματίες φωτογράφους...πόσοι έχουν πάρει dslr και δεν ξέρουν ούτε να την δουλεύουν.... 2
tarantules Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Γεμίσαμε επαγγελματίες φωτογράφους...πόσοι έχουν πάρει dslr και δεν ξέρουν ούτε να την δουλεύουν.... Ακριβώς αυτό που λες.... Όλοι οι ψαγμένοι μαζεύτηκαν εδώ να μας πουν για την ανωτερότητα της dslr και αμφιβάλω εαν το 10% των κατόχων ξέρουν να χρησιμοποιούν έστω και το 10% των δυνατοτήτων μιας τέτοιας μηχανής. Πάρτε εδώ μια φωτογραφία από μια Panasonic FZ200 από το φετινό Airshow... Εγώ έβλεπα αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία και οι περισσότεροι θεατές έβλεπαν κάτι φιγούρες στο βάθος να κουνιούνται... Να μην αναφερθώ στα video που βγάζει η συγκεκριμένη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα