Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Είχα ένα website στο wordpress με domain στο godaddy και host στο hostgator. Το domain έληξε, με την θέλησή μου, και έτσι δεν μπορώ να μπω στο site ούτε μπορώ να μπω από το wordpress στο dashboard για να δω τα αρχεία που είχα ανεβάσει και τα κείμενα που είχα γραμμένα σε διάφορες σελίδες.

Έκανα backup από το hostgator αλλά κατέβηκε ένα αρχείο .tar που μέσα δεν είχε τα διάφορα αρχεία που είχα ανεβάσει σαν media στο wordpress ούτε τα κείμενα που είχα γραμμένα στις διάφορες σελίδες.

Πώς μπορώ να έχω πρόσβαση σε όλα αυτά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αρχικα για να δεις το site σου μεσα απο το host του hostgator μπες στο control panel (cpanel) και βρες το preview του site και απο κει κανε login με το preview θα σου εμφανιστει καπως ετσι δηλ www.preview.com/mysite ή www.938.452.122.345/mysite  οποτε κανε login με www.preview.com/mysite/wp-login ή www.938.452.122.345/mysite/wp-login

οταν κανεις login χρησιμοποιησε το plugin Duplicator https://el.wordpress.org/plugins/duplicator/ για να κανεις πληρη backup του site μαζι με τις βασεις δεδομενων δες video αν θες βοηθεια

Επεξ/σία από dennisgotsis
Δημοσ.

Το backup που κατέβασες είναι για επαναφορά σε άλλο server εάν το θελήσεις στο μέλλον. Βρες την IP του server του hostgator και ακολούθησε τις οδηγίες που θα βρεις στο http://wiki.cretaforce.gr/hosts , έτσι θα έχεις πρόσβαση να δεις το site σαν να ήταν καταχωρημένο το domain.

Δημοσ.

Αν έκανες cpanel backup, οι εικόνες πρέπει να υπάρχουν κάπου στο /wp-content/uploads εκεί που είναι το site σου (χύμα στο /public_html ή σε υποφάκελο, δεν ξέρω πως τα είχες).

Επίσης κάπου θα βρεις και ένα αρχείο .sql που είναι η βάση δεδομένων. Εκεί μέσα είναι τα κείμενά σου.

Αν θες βασικά να δεις το site σου και να κάνεις  τα πάντα, βάλε ένα wamp και τοπικά μετέφερε τα περιεχόμενα του /public_html του tar στο /www, φτιάξε και μια βάση που θα κάνεις import το σωστό sql αρχείο, πειράζεις λίγο και τα configuration files (κυρίως για το connection με την βάση - όνομα βάσης, χρήστη και κωδικό που θα χρησιμοποιήσεις στην τοπική έκδοση του site σου και δεν ξέρω αν το WP θέλει και τίποτα site url επίσης) και θα έχεις ένα πλήρως λειτουργικό σου site να τρέχει τοπικά, από όπου θα μπορείς να του κάνεις ότι θες μετά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αρχικα για να δεις το site σου μεσα απο το host του hostgator μπες στο control panel (cpanel) και βρες το preview του site και απο κει κανε login με το preview θα σου εμφανιστει καπως ετσι δηλ www.preview.com/mysite ή www.938.452.122.345/mysite  οποτε κανε login με www.preview.com/mysite/wp-login ή www.938.452.122.345/mysite/wp-login

οταν κανεις login χρησιμοποιησε το plugin Duplicator https://el.wordpress.org/plugins/duplicator/ για να κανεις πληρη backup του site μαζι με τις βασεις δεδομενων δες video αν θες βοηθεια

Θέλω και εγώ να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο plugin για να κάνω ένα backup του wordpress blog μου στο mac.

Το έχεις χρησιμοποιήσει φίλε μου για να τραβήξεις local backup;

Πως ακριβώς δουλεύει;

Τι πρέπει να έχεις εγκαταστήσει πιο πριν locally;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ακολουθώντας αυτό το video 

απέτυχα να κάνω το mirror το blog μου στο local mac.

Φορτώνει βέβαια το blog αλλά βγαίνουν λίγα εώς ελάχιστα πράγματα.

Έκανα ήδη post στο support τους.

Παίζει να είναι πρόβλημα ότι τρέχω σε διαφορετικούς χρήστες mysql και httpd24.

(Αν και ένα local wordpress installation σε άλλο folder με χρήση wp-cli -wordpress command line tool- τρέχει κανονικά).

3db7f04af3.png

Δημοσ.

τελικα ποιο ηταν το προβλημα που δεν σου δουλευε?

Είναι πολύ τεχνικό αλλά μπορώ να το αναφέρω αν θέλεις!

Αλλαγή recursively του owner του mysql folder από root σε mysql.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια, σημερα προσπαθησα να παρω ενα backup με το duplicator και δεν ολοκληρωθηκε οπως επρεπε. Στα αρχικα checks, εβγαλε ενα notice (κατι στον server και καλα δεν θα 'ηθελε' να ειναι ετσι), τα λοιπα ηταν οκ, ελπιζα θα εκανε το backup, αλλα στο τελος εβγαλε μηνυμα οτι δεν γινεται να ολοκληρωθει. Προτεινε (το ιδιο το duplicator), να κατεβασω και να εγκαταστησω μια νεα beta εκδοση του duplicator 1.3 με νεα engine, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι κι αυτη θα παιξει, θελει χειροκινητο κατεβασμα στον υπολογιστη και ανεβασμα με ftp κλπ.

Να πω βεβαια, οτι ετσι κι αλλιως παιρνω 'χειροκινητο' backup, τοσο με ενα export database απο phpmyadmin, οσο και με copy/paste ολα τα αρχεια απο τον server στον υπολογιστη μου. Δεν ειμαι καλυμενος με αυτα, σαν backup?

Θα ηθελα ομως και ενα καλο plugin για πιο αυτοματοποιημενο backup, που να μου δουλευει ομως. Οποτε πειτε καλες εναλλακτικες προτασεις εκτος του duplicator.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 30/6/2018 στις 4:39 ΜΜ, mindreader είπε

Παιδια, σημερα προσπαθησα να παρω ενα backup με το duplicator και δεν ολοκληρωθηκε οπως επρεπε. Στα αρχικα checks, εβγαλε ενα notice (κατι στον server και καλα δεν θα 'ηθελε' να ειναι ετσι), τα λοιπα ηταν οκ, ελπιζα θα εκανε το backup, αλλα στο τελος εβγαλε μηνυμα οτι δεν γινεται να ολοκληρωθει. Προτεινε (το ιδιο το duplicator), να κατεβασω και να εγκαταστησω μια νεα beta εκδοση του duplicator 1.3 με νεα engine, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι κι αυτη θα παιξει, θελει χειροκινητο κατεβασμα στον υπολογιστη και ανεβασμα με ftp κλπ.

Να πω βεβαια, οτι ετσι κι αλλιως παιρνω 'χειροκινητο' backup, τοσο με ενα export database απο phpmyadmin, οσο και με copy/paste ολα τα αρχεια απο τον server στον υπολογιστη μου. Δεν ειμαι καλυμενος με αυτα, σαν backup?

Θα ηθελα ομως και ενα καλο plugin για πιο αυτοματοποιημενο backup, που να μου δουλευει ομως. Οποτε πειτε καλες εναλλακτικες προτασεις εκτος του duplicator.

Δοκίμασε το Updraftplus

https://wordpress.org/plugins/updraftplus/

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mindreader είπε

To εγκατεστησα, αλλα δεν βλεπω επιλογη να πραγματοποιησω ενα backup κατεβαζοντας τα αρχεια κατευθειαν στον υπολογιστη μου! Γινεται ή δεν το κάνει;

Πήγαινε στο current status και πάτησε το μεγάλο μπλε κουμπί backup now. Μπορείς να επιλέξεις database, files (Δίπλα από το file backup πάτα στις 3 τελίτσες για να δεις όλες τις επιλογές), το remote backup απενεργοποίησε το για τώρα και τέλος πατάς backup now.

Μόλις ολοκληρωθεί το backup, μπορείς να το κατεβάσεις από το "Existing backups" πατώντας στο Backup data (click to download).

Στα settings, Μπορείς να ρυθμίσεις το αυτοματοποιημένο backup και αν θέλεις να το στέλνεις σε εξωτερική πηγή όπως το google drive.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/7/2018 στις 5:56 ΜΜ, Guerriero4 είπε

Πήγαινε στο current status και πάτησε το μεγάλο μπλε κουμπί backup now. Μπορείς να επιλέξεις database, files (Δίπλα από το file backup πάτα στις 3 τελίτσες για να δεις όλες τις επιλογές), το remote backup απενεργοποίησε το για τώρα και τέλος πατάς backup now.

Μόλις ολοκληρωθεί το backup, μπορείς να το κατεβάσεις από το "Existing backups" πατώντας στο Backup data (click to download).

Στα settings, Μπορείς να ρυθμίσεις το αυτοματοποιημένο backup και αν θέλεις να το στέλνεις σε εξωτερική πηγή όπως το google drive.

Μεχρι να το κατεβασω, που αποθηκευεται το backup? Δημιουργει μηπως αυτοματα καποιο χωρο/φακελο μεσα στο ftp μου;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...