RHCP12 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Εχω διαβασει ολα τα σχολια να ξερετε και σας ευχαριστω. Εγω στο μυαλο μου εχω γαμο σε εκκλησια,100 ατομα περιπου,συγγενεις και μερικοι φιλοι,ισως και πιο λιγοι...! 30 και οι δυο ειμαστε και σαν να συζουμε τοσα χρονια με το περα δωθε στα σπιτια. Η διαδικασια ποια ειναι απο τη στιγμη που κανεις την προταση; αδειες,αγγελια κλπ για να κανονιστει ο γαμος; βημα βημα...
Tmark Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Εχω διαβασει ολα τα σχολια να ξερετε και σας ευχαριστω. Εγω στο μυαλο μου εχω γαμο σε εκκλησια,100 ατομα περιπου,συγγενεις και μερικοι φιλοι,ισως και πιο λιγοι...! 30 και οι δυο ειμαστε και σαν να συζουμε τοσα χρονια με το περα δωθε στα σπιτια. Η διαδικασια ποια ειναι απο τη στιγμη που κανεις την προταση; αδειες,αγγελια κλπ για να κανονιστει ο γαμος; βημα βημα... Στην Αθήνα θα παντρευτείτε? Θα ακολουθήσει δεξιώση μετά σε αίθουσα - κτήμα?
adi32 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Εδω αλλοι λενε οτι θα ερθουν και τελικα δεν ερχονται και σε χρεωνουν ατομα στο τραπεζι Οποτε καλυτερο νομιζω ειναι να γραψεις οτι θες επιβεβαιωση για το αν θα ερθουν και ποσοι και οχι οτι σε περιπτωση που δεν ερθετε ενημερωστε μας γιατι δεν το κανουν
bilya Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Εχω διαβασει ολα τα σχολια να ξερετε και σας ευχαριστω. Εγω στο μυαλο μου εχω γαμο σε εκκλησια,100 ατομα περιπου,συγγενεις και μερικοι φιλοι,ισως και πιο λιγοι...! 30 και οι δυο ειμαστε και σαν να συζουμε τοσα χρονια με το περα δωθε στα σπιτια. Η διαδικασια ποια ειναι απο τη στιγμη που κανεις την προταση; αδειες,αγγελια κλπ για να κανονιστει ο γαμος; βημα βημα...οχι δεν είναι το ίδιο. Τωρα ζειτε σε ιδανικές συνθήκες. 2
LiquidTroll Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Παιδια δεν έχετε πει το πιο βασικό..... Πλέον , οι άνθρωποι ΔΕΝ πάνε σε γάμο , εκτός αν χρειάζεται να πανε. Δηλαδή αν δεν μπορούν να το αποφύγουν. Παντρευότανε μια πρώτη μου ξαδέρφη , και ήμασταν στο τσακ να μην πάμε , και για να της δώσουν 200 €υρώ οι γονείς μου δεινοπαθήσανε , καθώς πλέον περνουν απο 900 € συνταξη , και εγώ τότε δεν δούλευα. (βάλε Ενφια , βάλε τονα το αλλο) Φανταστείτε , 1η ξαδέρφη , και δεινοπαθήσαμε για να πάμε , αν ήταν καμια δευτεροξάδερφη , δυσκολο να πηγαίναμε , ή απλα θα πηγαίναμε και θα βάζαμε 20 €. Τώρα , αν κάποιοι έχουν ακόμα λεφτά , και οπως ειπώθηκε βάζουν 300€ , ε τι να πω. Πολιτικος , δεν το συζητώ. Ολα τα άλλα είναι πολυτέλειες ηλίθιες , και να σας πω την αλήθεια , ακομα και οι καλεσμένοι τις βαριούντε. Και μετά , αν κάνεις 2 παιδιά , τα βαφτίζεις μαζί , έχοντας μαζέψει λεφτά , και στο καπακι σας αλλαζει και στεφανα ο παπας. 3 σε 1 δηλαδή , και με ένα 10αρικο έχεις καθαρίσει ολες τις υποχρεωτικές τελετες της παντρειας . Ολοι έτσι κανουν πλεον , 2 βαφτίσεις και θρησκευτικο( πολυ λιτο παντα) γάμο 1
zio10 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 ^Καλά δεν είναι απόλυτο το όλοι έτσι κάνουν. Οι δικοί μου φίλοι, γνωστοί, συγγενείς ας πούμε κάνανε όλοι παραδοσιακούς γάμους με πολύ κόσμο. Ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν καμιά φοβερή οικονομική άνεση.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Μπαααα πολλοί ακόμη κάνουν γάμο υπερπαραγωγή και ας μην τα έχουν. Και καλά κάνουν αν είναι αυτό που επιζητούν.
xronis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Κάπου διάβασα τα περί γυφτιας να γράφεις στο προσκλητήριο αριθμούς λογαριασμών κ.λ.π.Αυτο που με βρήκε σύμφωνο ήταν ένα σχόλιο που ο τύπος το θεωρεί γυφτια,αλλά ίσως το κάνει όταν έρθει η ώρα. Συμφωνώ ότι είναι αντιαισθητικό.Εγώ προσωπικά,επειδή αρκετοί (κυρίως φίλοι και κοντινοί συγγενεις) με ρωτούσαν "χρειάζεστε κάτι για το σπίτι;" (btw να πω ότι είχαμε εξοπλιστεί με ότι χρειαζόμασταν και ουσιαστικά το είχαμε φτιάξει το σπιτικό μας πριν τον γάμο),σε όλους έλεγα το εξής: "η παρουσία σου θα είναι το δώρο μας.αλλα αν Ντε και καλά θες να μας πάρεις κάτι,επειδή δεν μας λείπει τίποτα,πολύ πιο χρήσιμα θα είναι χρήματα,όσα κι αν είναι.αλλα επαναλαμβάνω προτιμώ να έχω εσένα στην πιο σημαντική στιγμή και δεν με νοιάζει να παρω δώρο." Όσο για τα περί γυφτιας,θέλω να μου πουν όσοι το υποστηρίζουν,όταν έχεις κόσμο από μακριά που δεν μπορεί να έρθει και θέλει να σου δώσει δώρο,πως αλλιώς θα στο δώσει;ξέρω θα πείτε ότι θα του δώσεις αριθμό off the record η θα τον δεις από κοντά.το δεύτερο το θεωρώ μεγαλύτερη γυφτια (να κάνω περιοδεία να δω φίλους και να ζητάω και λεφτά).Το πρώτο εκείνες τις μέρες που παίζει πολύ τρεξιμο(συνήθως) δεν είναι κι ότι πιο εύκολο.Αλλωστε βάζοντας αριθμό λογαριασμού αυτό που λες είναι "οποίος θέλει να δώσει χρήματα αντί για δώρο,μπορεί να τα στείλει έτσι".Ειχα και κόσμο που μου τα έδωσε στο χέρι.Ολα παίζουν.Μημ τα ισοπεδώνουμε όλα όμως. 2
Joshua21 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Ακομα υπαρχει !11 Αλλα αν πας σε τετοιου ειδους γαμο το ισοζυγιο ειναι παντα πλεονασματικο, δουλευουν οι οικονομιες κλιμακας. Εκτος αυτου, οι καλεσμενοι σπονσοραρουν λιγο παραπανω για να βοηθησουν το ζευγαρι στο ξεκινημα του, το οποιο ειναι (και ηταν παραδοσιακα) ο λογος -πλην της καλως εννοουμενης μοςτρας - που οι καλεσμενοι ηταν mid-high τριψηφιο νουμερο και καλουσαν ολο το χωριο (ενιοτε και τα τριγυρω). Το ξέρω πως ακόμα υπάρχει, τέτοια "έθιμα" δεν εξαφανίζονται από τη μια μέρα στην άλλη, ατονούν με την πάροδο του χρόνου. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, διαφωνώ. Η παράδοση λέει πως τα γαμήλια δώρα πρέπει να είναι πράγματα που θα φανούν χρήσιμα στο νέο σπίτι του ζευγαριού. Η τάση αυτή βέβαια αλλάζει, όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι προτιμούν να δίνουν χρήματα, ακόμα όμως ένα μεγάλο ποσοστό προτιμά να δίνει δώρο. Δεν μπορει να ξερεις οτι ο αλλος πληρωσε 15 ευρω το ατομο, να σκασεις με τετραμελη οικογενεια και να του βαλεις 40 ευρω στο φακελο. Και όμως μπορεί, γίνεται συχνά. Απλά δεν του δίνει φακελάκι με μετρητά, προτιμά να του πάει κάποιο δώρο αξίας ως 40€ χωρίς καρτελάκι αλλαγής, χωρίς να φαίνεται από που έχει αγοραστεί, γιατί έτσι πιστεύει πως δεν θα καταλάβουν την αξία του. Και το αποτέλεσμα στο τέλος είναι το ζευγάρι να γεμίζει με άχρηστα δώρα.
zio10 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Κάπου διάβασα τα περί γυφτιας να γράφεις στο προσκλητήριο αριθμούς λογαριασμών κ.λ.π.Αυτο που με βρήκε σύμφωνο ήταν ένα σχόλιο που ο τύπος το θεωρεί γυφτια,αλλά ίσως το κάνει όταν έρθει η ώρα. Συμφωνώ ότι είναι αντιαισθητικό.Εγώ προσωπικά,επειδή αρκετοί (κυρίως φίλοι και κοντινοί συγγενεις) με ρωτούσαν "χρειάζεστε κάτι για το σπίτι;" (btw να πω ότι είχαμε εξοπλιστεί με ότι χρειαζόμασταν και ουσιαστικά το είχαμε φτιάξει το σπιτικό μας πριν τον γάμο),σε όλους έλεγα το εξής: "η παρουσία σου θα είναι το δώρο μας.αλλα αν Ντε και καλά θες να μας πάρεις κάτι,επειδή δεν μας λείπει τίποτα,πολύ πιο χρήσιμα θα είναι χρήματα,όσα κι αν είναι.αλλα επαναλαμβάνω προτιμώ να έχω εσένα στην πιο σημαντική στιγμή και δεν με νοιάζει να παρω δώρο." Όσο για τα περί γυφτιας,θέλω να μου πουν όσοι το υποστηρίζουν,όταν έχεις κόσμο από μακριά που δεν μπορεί να έρθει και θέλει να σου δώσει δώρο,πως αλλιώς θα στο δώσει;ξέρω θα πείτε ότι θα του δώσεις αριθμό off the record η θα τον δεις από κοντά.το δεύτερο το θεωρώ μεγαλύτερη γυφτια (να κάνω περιοδεία να δω φίλους και να ζητάω και λεφτά).Το πρώτο εκείνες τις μέρες που παίζει πολύ τρεξιμο(συνήθως) δεν είναι κι ότι πιο εύκολο.Αλλωστε βάζοντας αριθμό λογαριασμού αυτό που λες είναι "οποίος θέλει να δώσει χρήματα αντί για δώρο,μπορεί να τα στείλει έτσι".Ειχα και κόσμο που μου τα έδωσε στο χέρι.Ολα παίζουν.Μημ τα ισοπεδώνουμε όλα όμως. Καλά αυτό πιστεύω μία που το είπες, μία που δεν το πίστεψε - τήρησε κανένας! 1
chill Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Σε ευχαριστώ παρα πολύ! Το εχω ηδη βαλει bookmark και θα το επισκεφτω σιγουρα για νυφικο, ισως και για φορεμα μανας και αδερφης, οταν με το καλο ερθει η ωρα. Χαααααααχαχαχαχα, ετσι ειναι οντως για βαψιμο, χτενισμα νυφης. Σορυ αλλά που την κρυψατε την νυφη για να την βαψει η άλλη; Αν ηταν σπιτι φανταζομαι θα γινονταν χαμος απο κοσμο + τις ευχες οποτε θα το καταλαβαινε η μακιγιεζ. Κοιτα ισως παιζει διαθεσιμοτητα σε εκκλησιες ή αιθουσες, για αυτο το ψαχνουν απο νωρις. Εγω πχ θελω μια συγκεκριμενη εκκλησια (για δικους μου προσωπικους λογους) οποτε μαλλον παιζει φετος το καλοκαιρι να ρωτησω πότε εχουν διαθεσιμοτητα, η οποια ισως να ναι το καλοκαιρι του 2018. Ε καπως ετσι λενε "οργανωνω τον γαμο ενα χρονο"!! Σας ευχομαι οτι καλυτερο, καλα κουραγια τις πρωτες μερες με το μωρο στο σπιτι και ολα να πανε καλα στη γέννα! Thanks!!! Ακόμα και γω που δεν είμαι fan των γυναικείων συνόλων, τη julytwo την παρακολουθώ. Πέρα απο το ατελιέ υπαρχει και σε επιλεγμένα καταστήματα. Στο σπιτι της κουμπαράς έγινε το βάψιμο και γεια σας. Μα και εμείς θέλαμε συγκεκριμένη εκκλησία....έπρεπε να μεταφέρουμε τα χαρτιά να πληρώσουμε την ενορία της γυναίκας. Η μητρόπολη απαιτεί τα χαρτιά ενα μήνα πριν το γάμο, Ε τα δικά μας πήγαν 22 μερες πριν. Προβλημα δεν υπήρχε αλλα και ο παπάς ηταν ξήγα μεγάλη. Με είπε δουλη σε μια φάση του μυστηρίου -Toxo approves - και γέλαγα σαν χάνος μεχρι το τελος Γενικά αν και δεν δηλώνω fan της εκκλησίας πέρασα πολύ ωραία και με οσους παπάδες είχα πάρε δώσε ηταν μια χαρα. Δεν ειναι θεμα εκκλησίας ειναι θεμα δηθενιας. Να δοκιμάσουμε εκει να παμε και εδω, εκει ειναι πιο γκλάμουρους, εκει το ενα εκει το άλλο. Εμείς θέλαμε pre wedding στο στέκι με τον ιδιοκτήτη να μας λέει ότι ειναι τιμη του που το κάνουμε εκει και να σκάνε οι ποικιλίες με τα μπουκάλια απανωτά χωρις χρέωση,στο δε τραπέζι θέλαμε...εκει που τρώμε καθε βδομάδα. Τι πιο αληθινό; Και δώστου μπιφτεκαρες king size οταν στις δηθενιες βγάζουν δείγμα και δώστου βραβευμένο λουκάνικο οταν στις αίθουσες δεξιώσεων σου βγάζουν δείγμα και και και. Ειναι μολις ο τρίτος γάμος που είμαι παρών και δεν μένει δείγμα. Σε δεκάδες άλλους το φαγητό φλερτάρει με την αθλιότητα και παει άπατο. 1
Praetorianos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, διαφωνώ. Η παράδοση λέει πως τα γαμήλια δώρα πρέπει να είναι πράγματα που θα φανούν χρήσιμα στο νέο σπίτι του ζευγαριού. Η τάση αυτή βέβαια αλλάζει, όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι προτιμούν να δίνουν χρήματα, ακόμα όμως ένα μεγάλο ποσοστό προτιμά να δίνει δώρο. Το έθιμο του κρεβατιού το ξέρεις? Σύμφωνα με αυτό, έστρωναν το νυφικό κρεβάτι και πάνω σε αυτό πετούσαν χρήματα για να βοηθήσουν το ζευγάρι. Το συγκεκριμένο έθιμο υπάρχει και διατηρείται ακόμα και σκοπός του ήταν αυτός που ξαναέγραψα, να βοηθήσει το ζευγάρι να στήσει το σπίτι του. Αντίστοιχα έθιμα ήταν και το "καρφίτσωμα" χαρτονομισμάτων πάνω στο φόρεμα της κοπέλας και σε άλλες βόρειες περιοχές η τοποθέτηση χαρτονομισμάτων στο παπούτσι της νύφης μέχρι να της ταιριάξει ακριβώς. Αυτό που λες εσύ ήρθε αργότερα, που άρχισε ο κάθε πικραμένος να κουβαλάει κι από ένα κηροπήγιοκορνιζομιξεράκι για να μην βάλει λεφτά και καταλήγει το ζευγάρι με 7 πολυμίξερ και 43 αποχυμωτές που αν δεν μπορούν να αλλαχτούν μπαίνουν στο πατάρι και δεν ξαναβγαίνουν ποτέ. Ήταν πολύ μπροστά οι παππούδες, ακόμα πιο μπροστά και από τις λίστες γάμου, που μετριάζουν το πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν. Και όμως μπορεί, γίνεται συχνά. Απλά δεν του δίνει φακελάκι με μετρητά, προτιμά να του πάει κάποιο δώρο αξίας ως 40€ χωρίς καρτελάκι αλλαγής, χωρίς να φαίνεται από που έχει αγοραστεί, γιατί έτσι πιστεύει πως δεν θα καταλάβουν την αξία του. Και το αποτέλεσμα στο τέλος είναι το ζευγάρι να γεμίζει με άχρηστα δώρα. Ευτυχώς τότε έχω συναντήσει μόνο καλές περιπτώσεις. Ντάξει παντού και πάντα υπάρχει η τυχαία θειά (τόνο στο Άλφα) που θα πάρει 10€ δώρο, θα φέρει όλα της τα παιδιά και τα εγγόνια και τα τριτοξάδερφα να φάνε και την επόμενη του γάμου θα κουτσομπολεύει για τον φτωχικό γάμο και για το πως είχε μόνο 5 ορεκτικά το τραπέζι, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία παίζει ρευστό, ή στη χειρότερη λίστα γάμου. 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Το έθιμο του κρεβατιού το ξέρεις? Σύμφωνα με αυτό, έστρωναν το νυφικό κρεβάτι και πάνω σε αυτό πετούσαν χρήματα για να βοηθήσουν το ζευγάρι. Το συγκεκριμένο έθιμο υπάρχει και διατηρείται ακόμα και σκοπός του ήταν αυτός που ξαναέγραψα, να βοηθήσει το ζευγάρι να στήσει το σπίτι του. Αντίστοιχα έθιμα ήταν και το "καρφίτσωμα" χαρτονομισμάτων πάνω στο φόρεμα της κοπέλας και σε άλλες βόρειες περιοχές η τοποθέτηση χαρτονομισμάτων στο παπούτσι της νύφης μέχρι να της ταιριάξει ακριβώς. Φυσικά και το ξέρω το έθιμο του κρεβατιού, ισχύει ακόμα παντού με διάφορες παραλλαγές. Το "καρφίτσωμα" και το "φαρδύ παπούτσι" έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Αυτό που λες εσύ ήρθε αργότερα, που άρχισε ο κάθε πικραμένος να κουβαλάει κι από ένα κηροπήγιοκορνιζομιξεράκι για να μην βάλει λεφτά και καταλήγει το ζευγάρι με 7 πολυμίξερ και 43 αποχυμωτές που αν δεν μπορούν να αλλαχτούν μπαίνουν στο πατάρι και δεν ξαναβγαίνουν ποτέ. Ήταν πολύ μπροστά οι παππούδες, ακόμα πιο μπροστά και από τις λίστες γάμου, που μετριάζουν το πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν. Εγώ πάλι όπως έγραψα έχω παρατηρήσει το αντίθετο, παλιότερα έδιναν μόνο αντικείμενα, όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότεροι δίνουν λεφτά. Ευτυχώς τότε έχω συναντήσει μόνο καλές περιπτώσεις. Ντάξει παντού και πάντα υπάρχει η τυχαία θειά (τόνο στο Άλφα) που θα πάρει 10€ δώρο, θα φέρει όλα της τα παιδιά και τα εγγόνια και τα τριτοξάδερφα να φάνε και την επόμενη του γάμου θα κουτσομπολεύει για τον φτωχικό γάμο και για το πως είχε μόνο 5 ορεκτικά το τραπέζι, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία παίζει ρευστό, ή στη χειρότερη λίστα γάμου. Υπάρχει και χειρότερο από αυτό που περιγράφεις, η θειά(με τόνο στο Άλφα) θα παρεξηγηθεί κιόλας αν πάει επίσκεψη και δεν δει το βάζο της(των 10€) να στολίζει το σπίτι του ζευγαριού. Τώρα το πόσες τέτοιες έχει το κάθε ζευγάρι παίζεται, όπως παίζεται και το αν το ισοζύγιο έξοδα γάμου-δώρα θα είναι θετικό ή αρνητικό. Όσο για το τελευταίο, κολλητός που παντρεύτηκε πέρυσι δέχτηκε μόλις το 1/3 των δώρων σε μετρητά, όλα τα υπόλοιπα ήταν αντικείμενα, και στα μισά τουλάχιστον από αυτά δεν υπήρχε δυνατότητα αλλαγής. Ίσως να έπεσα στην περίπτωση, δεν ξέρω. 1
Luxx Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μπαααα πολλοί ακόμη κάνουν γάμο υπερπαραγωγή και ας μην τα έχουν. Και καλά κάνουν αν είναι αυτό που επιζητούν. Αν τα παιρνουν πισω ολα απο τα λεφτα που θα τους δωσουν οι καλεσμενοι, γιατι οχι; Αφου ετσι γινεται συνηθως.. Σπανια γαμος να εχει αρνητικο οροσημο.. Αρκετοι δε πανε και στελνουν λεφτα με τραπεζικη καταθεση. Αυτο ειναι και το καλυτερο για το ζευγαρι.. Ειναι προτιμοτερο να μη πας και να δωσεις 50 ευρω, απο το να πας και να δωσεις 50. Απλη λογικη, ετσι; 1
bedazzled Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μπαααα πολλοί ακόμη κάνουν γάμο υπερπαραγωγή και ας μην τα έχουν. Και καλά κάνουν αν είναι αυτό που επιζητούν. Αν δεν τα έχουν, τότε που τα βρίσκουν; Τις παλιές εποχές έδιναν δάνεια αβέρτα οι τράπεζες, άσχετα αν σήμερα μερικοί κλαίγονται για χρέος-βουνό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις