manval Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 23 hours ago, katrisk said: καλησπέρα στην παρέα, έχουμε κανένα site από γερμάνια για ποιο οικονομική αγορά ? γιατί εδώ ετοιμοπαράδοτο δεν υπάρχει από όσο έψαξα. ενδιαφέρομαι για το QNap TS-253B-8G σας ευχαριστώ. Υ.Γ φίλε manval ο οδηγός σου είναι τέλειος. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να υπάρξουν στο μέλλον και άλλοι "απλοί χρήστες" που να περιγράψουν την εμπειρία τους με προϊόντα τεχνολογίας ώστε να βοηθούν όλους τους αυτούς που ψάχνουν να αγοράσουν κάτι παρόμοιο. Το προϊόν που ενδιαφέρεσαι υπάρχει σε διάφορα μαγαζιά αν ψάξεις στο Skroutz https://www.skroutz.gr/s/11695228/QNap-TS-253B-8G.html. Μην περιμένεις να βρεις τέτοια προϊόντα σε "βιτρίνα". Παράδοση 4-10 μέρες είναι λογικό χρονικό διάστημα για τα Ελληνικά δεδομένα. 22 hours ago, fytotech said: Καλησπέρα, σε όλους. Ενδιαφέρομαι για ένα NAS που θα μπορεί να δίνει 4k σήμα στην τηλεόραση. Επειδή θα είναι στο σαλόνι, θα ήθελα να είναι το δυνατόν πιο αθόρυβο κι όσο γίνεται να μη χτυπάει στο μάτι. Θα ήθελα να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω και σαν seedbox, αν αυτό δεν επηρεάζει τα παραπάνω, οπότε αν είχα χαμηλή κατανάλωση, δε θα με ενοχλούσε. Ζητάω πολλά; Όχι, αυτά που ζητάς υπάρχουν. Για 4Κ πχ είναι το TS-253B https://www.qnap.com/en/product/ts-253b, αν ψάξεις στο site της Qnap θα βρεις και άλλα, αλλά όλα είναι σχετικά ακριβά. Αυτό που έχω πάρει το τοποθέτησα σε ένα ντουλάπι (που κλείνει με τζάμι) κάτω από την τηλεόραση μου, στο δωμάτιο που κοιμάμαι. Έχω κοιμηθεί αρκετές φορές και το έχω αφήσει ανοιχτό χωρίς να με ενοχλεί. Έχει ειδική ρύθμιση που του λες τα μπροστινά φωτάκια να σβήνουν πχ από τις 12:00 - 08:00, και δεδομένου ότι το δικό μου είναι μαύρο το βράδυ είναι σαν να έχει ένα "σβηστό" DVD Player. Ο μόνος θόρυβος που ακούγεται είναι των δίσκων όταν κάνει read/write, αλλά αν βάλεις SSD δεν θα ακούς τίποτα. Για την κατανάλωση θα πρέπει να δεις το specification του κάθε μοντέλου. Γενικά είναι από 20-30Watt για τα μοντέλα με τους 2 δίσκους. Για δες αυτό https://www.tomshardware.co.uk/qnap-ts-453-pro-8g-nas-storage,review-33146-11.html Το seedbox δεν ξέρω ακριβώς τι είναι αλλά φαντάζομαι ότι θες ένα P2P center. To Qnap έχει αυτό https://www.qnap.com/en/how-to/tutorial/article/how-to-download-files-with-download-station, και δουλεύει πολλή καλά. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2018 από manval 1 2
Zaytsev Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 @manval διαβάζοντας την παρουσίασή σου, πήρα κι εγώ την απόφαση να προχωρήσω σε μια ανάλογη αγορά. Βρήκα ένα TS-412 στα 150€ (έχω ήδη raid 5 με 4 1ΤΒ και είναι συμβατοί) και το παραλαμβάνω τέλος του μήνα. Ήθελα να σε ρωτήσω, πόσο χώρο περίπου θα χρειαστώ για εφαρμογές ώστε να φτιάξω το ανάλογο partition; Δε θέλω να μπω στη διαδικασία μεταβλητής χωρητικότητας για διάφορους λόγους. Επίσης, έχεις κάποια λίστα από την εμπειρία σου με τις απαραίτητες εφαρμογές που θα χρειαστεί κάποιος για γενική χρήση;
manval Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 9 hours ago, Zaytsev said: @manval διαβάζοντας την παρουσίασή σου, πήρα κι εγώ την απόφαση να προχωρήσω σε μια ανάλογη αγορά. Βρήκα ένα TS-412 στα 150€ (έχω ήδη raid 5 με 4 1ΤΒ και είναι συμβατοί) και το παραλαμβάνω τέλος του μήνα. Ήθελα να σε ρωτήσω, πόσο χώρο περίπου θα χρειαστώ για εφαρμογές ώστε να φτιάξω το ανάλογο partition; Δε θέλω να μπω στη διαδικασία μεταβλητής χωρητικότητας για διάφορους λόγους. Επίσης, έχεις κάποια λίστα από την εμπειρία σου με τις απαραίτητες εφαρμογές που θα χρειαστεί κάποιος για γενική χρήση; To TS-412 είναι παλιό μοντέλο και με λίγη μνήμη (256MB) όποτε μην περιμένεις να βάλεις πολλά applications (δες https://www.qnap.com/en/app_center/?II=12) γιατί δεν θα τα σηκώσει. Παρόλο που παίρνει την τελευταία έκδοση 4.3 δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά (πχ δεν έχει virtualization ή dockers ή ακόμα και backup apps). To καλύτερο για μένα είναι να πας μέχρι την έκδοση 4.2.2 https://www.qnap.com/en/app_center/index.php?top_place=1&II=99&qts=4.2.2 που έχει ποιο πολλά applications. Αν κάνεις partitions σε RAID 5 δώσε 1 GB στο σύστημα μαζί με τις εφαρμογές και τα άλλα 3 GB βάλε data. Και 500MB να αφήσεις στο 1ο partition είναι αρκετά αλλά άσε 1GB και μπορείς εκεί πχ να βάλεις μόνο την μουσική σου (μπορείς πολλή εύκολα από το λειτουργικό του να ορίσεις που θα πηγαίνουν το κάθε είδος αρχείου). Σκέψου όμως να είναι να κάνεις RAID 10, θα έχεις 2GB ελεύθερο χώρο (περίπου 1.8gb πραγματικό χώρο) άλλα 4x read and 2x write speed gain (δες http://www.raid-calculator.com/default.aspx) 1 1
Zaytsev Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 17 hours ago, manval said: To TS-412 είναι παλιό μοντέλο και με λίγη μνήμη (256MB) όποτε μην περιμένεις να βάλεις πολλά applications (δες https://www.qnap.com/en/app_center/?II=12) γιατί δεν θα τα σηκώσει. Παρόλο που παίρνει την τελευταία έκδοση 4.3 δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά (πχ δεν έχει virtualization ή dockers ή ακόμα και backup apps). To καλύτερο για μένα είναι να πας μέχρι την έκδοση 4.2.2 https://www.qnap.com/en/app_center/index.php?top_place=1&II=99&qts=4.2.2 που έχει ποιο πολλά applications. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η χρήση του θα είναι κοινός δικτυακός δίσκος και ίσως χρησιμοποιηθεί και ως απομακρυνσμένο μέσω web για να έχω τα αρχεία μου όταν είμαι εκτός. Θα συνδεθούν στο δίκτυο 4 pc, 1 Mac, 1 Android media player και 2 κινητά iPhone. Δε με ενδιαφέρει virtualization προς το παρόν, ούτε backup, καθότι έχω υπηρεσία cloud backup ξεχωριστή. Ποιές εφαρμογές πιστεύεις ότι είναι απαραίτητες;
manval Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 6 hours ago, Zaytsev said: Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η χρήση του θα είναι κοινός δικτυακός δίσκος και ίσως χρησιμοποιηθεί και ως απομακρυνσμένο μέσω web για να έχω τα αρχεία μου όταν είμαι εκτός. Θα συνδεθούν στο δίκτυο 4 pc, 1 Mac, 1 Android media player και 2 κινητά iPhone. Δε με ενδιαφέρει virtualization προς το παρόν, ούτε backup, καθότι έχω υπηρεσία cloud backup ξεχωριστή. Ποιές εφαρμογές πιστεύεις ότι είναι απαραίτητες; Για να έχεις πρόσβαση απομακρυσμένα θα χρειαστείς το CloudLink https://www.qnap.com/en/app_center/con_show.php?op=showone&internalName=CloudLink&version=1.1.82&down_1_name=TS-251&jump_win=1&II=99&qts=4.2.2&seq=14 αυτό θα σε διευκολύνει να έχεις πρόσβαση στα αρχεία εκτός εταιρείας από όλες του συσκευές (PC, iPhone, κτλ) ειδικά αν δεν έχεις static IP στο γραφείο (ή σπίτι) που θα το βάλεις. Αν τώρα εκεί που θα μπει υπάρχει satic IP με router και VPN τότε δεν σου χρειάζεται ούτε το CloudLink... σετέρνεις στις συσκευές σου το VPN και όταν είσαι συνδεμένος εκτός γραφείο θα βλέπεις το εσωτερικό σου δίκτυο σαν να ήσουν στο γραφείο (σαν file explorer όχι web explorer). 1 2
IKARIWTHS Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 καλησπερα παιδια ,οσο περναει ο καιρος το μαθαινω και χαιρομαι ολο και περισσοτερο για την αγορα μου. Αυτη τη βδομαδα ανακαλυψα οτι μπορεις να βαλεις linux να τρεχουν παραληλα με το προγραμμα της qnap ,να το συνδεσεις με hdmi στη τηλεοραση και να εχεις εναν κανονικο υπολογιστη στο σαλονι !
koufs Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) το σημαντικό αυτής της δυνατότητας, είναι ότι μπορεί να τρέχεις διάφορους servers ή controllers, που δεν τρέχουν στο περιβάλλον του qnap, χωρίς να έχεις ανοιχτά επιπλέον μηχανήματα, πχ να έχεις βάλει μία αφαρμογή linux, ώστε να τρέχει το unifi controller (για τα APs της ubiquiti), εφαρμογή για network monitoring κλπ, δηλαδή πράματα που συνήθως τρέχουν συνεχώς Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από koufs
Zaytsev Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Ποιούς δίσκους προτείνετε στα 2ΤΒ ? (από τη λίστα με τους συμβατούς εννοείται...)
manval Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 On 22/06/2018 at 23:56, Zaytsev said: Ποιούς δίσκους προτείνετε στα 2ΤΒ ? (από τη λίστα με τους συμβατούς εννοείται...) Ανάλογα την δουλεία που το θες και το τι πληρώνεις. Για NAS "θεωρητικά" υπάρχουν ειδικοί δίσκοι με την λογική ότι οι NAS δουλεύουν συνέχεια (οπότε θες αντοχή) αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο σε ταχύτητα. πχ Western Digital Red NAS 2TB (5400 rpm / 64MB cache) = 70€ . Αν θες κάτι ποιο γρήγορο πας σε Western Digital Red Pro 2TB (7200 rpm / 64MB cache) = 120€ ή Seagate Enterprise Capacity 2TB 512n (7200 rpm / 128 MB cache)= 125€. Αν πάλι για σένα το κόστος δεν έχει καμία σημασία πας σε αυτόν https://www.skroutz.gr/s/13867042/Samsung-860-Evo-2TB.html 😯 Σημ: η λίστα με τους "συμβατούς" είναι μια λίστα από δίσκους που έχει τσεκάρει η Qnap, δεν σημαίνει ότι όποιος δίσκος δεν είναι στην λίστα της Qnap δεν θα παίξει! 1 1
Zaytsev Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 7 hours ago, manval said: Σημ: η λίστα με τους "συμβατούς" είναι μια λίστα από δίσκους που έχει τσεκάρει η Qnap, δεν σημαίνει ότι όποιος δίσκος δεν είναι στην λίστα της Qnap δεν θα παίξει! Για τους WD RED με βλέπω, αφού τα 2Gbit του δικτύου, θα με περιορίσουν έτσι κι αλλιώς. Όσον αφορά στη συμβατότητα, εφόσον θα τους πάρω τώρα, δεν έχει νόημα να πειραματιστώ με δίσκους που δεν είναι ελεγμένοι, εκτός αν μιλάμε για κάτι απίστευτα δυνατό/φθηνό/ισχυρό, κλπ.
Da_rudakos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Παιδιά καλησπέρα, Έχω το Qnap Ts-228 εδώ και ένα χρόνο,για τη χρήση που κάνω τα πάει περίφημα. Μήπως ξέρει κάποιος τρόπο για να μπορώ να κάνω browsing μέσω του nas; Πχ χρειάστηκε χτές να συνδεθώ στο router μου μέσω 4G , μπήκα κανονικά στην επιφάνεια εργασίας και ήθελα ενα browser νά βάλω εσωτερική ip και δεν είχα. Είδα για Hd Station αλλά δεν υποστηρίζεται απο το Ts-228, καμιά ιδεα;; Ps: Φοβερή παρουσίαση
manval Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 29 minutes ago, Da_rudakos said: Παιδιά καλησπέρα, Έχω το Qnap Ts-228 εδώ και ένα χρόνο,για τη χρήση που κάνω τα πάει περίφημα. Μήπως ξέρει κάποιος τρόπο για να μπορώ να κάνω browsing μέσω του nas; Πχ χρειάστηκε χτές να συνδεθώ στο router μου μέσω 4G , μπήκα κανονικά στην επιφάνεια εργασίας και ήθελα ενα browser νά βάλω εσωτερική ip και δεν είχα. Είδα για Hd Station αλλά δεν υποστηρίζεται απο το Ts-228, καμιά ιδεα;; Ps: Φοβερή παρουσίαση Φαντάζομαι εννοείς web browsing, το οποίο δεν υπάρχει και δεν έχει νόημα να υπάρξει (see https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=129329). Εσύ συνδέεσαι από το κινητό σου με κάποιο web browser πχ Chrome, στο QNAP και θες να τρέξεις μέσα από το QNAP έναν άλλο web browser , δηλαδή ένα web browser μέσα σε έναν άλλο web browser !!!! Αυτό που θες να κάνεις (από ότι καταλαβαίνω) είναι να σερφαρεις στο internet με την WAN IP του QNAP σου και όχι την IP του 4G provider. Αυτό γίνεται με VPN, το οποίο είναι πολλή εύκολο στο QNAP και υποστηρίζεται και από κινητά . Υπάρχει και η δυνατότητα μέσω VM αλλά το δικό σου QNAP είναι μικρό και δεν το υποστηρίζει. Στο Hd Station υπάρχει web browser για να μπορείς να το χρησιμοποιείς από την τηλεόρασή σου όταν συνδέσεις το QNAP με HDMI. Έτσι, ακόμα και αν η τηλεόραση σου δεν είναι SMART με σύνδεση internet ,το QNAP την κάνει "Smart"... στο περίπου. 2
Zaytsev Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσω κάποια desktop εφαρμογή για Linux και να τρέχει συνέχεια στο Qnap με της χρήση της Java RE ? (και σε κανονικό Linux, το χρειάζεται η εφαρμογή αυτή)
Da_rudakos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα.. Τόσο καιρό στο pc μου δουλεύω με έναν μικρό ssd μιας και είμαι με δίκτυο 1000mbps και πάνε ολα σφαίρα μέσω ρου nas μου - Qnap Ts-228. Θέλω λοιπόν να βάλω ενα δίσκο 2-3tb (στο pc), ο οποίος θέλω να παίρνει back up απο το nas τον φάκελο "photos" για παράδειγμα. Πως μπορώ να το βάλω να γίνεται αυτόματα; Qsync να υποθέσω; Δεν θέλει κάτι αντίστοιχο και το pc για να συγχρονίσει; (windows 10)
manval Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 On 08/09/2018 at 00:36, Da_rudakos said: Παιδιά καλησπέρα.. Τόσο καιρό στο pc μου δουλεύω με έναν μικρό ssd μιας και είμαι με δίκτυο 1000mbps και πάνε ολα σφαίρα μέσω ρου nas μου - Qnap Ts-228. Θέλω λοιπόν να βάλω ενα δίσκο 2-3tb (στο pc), ο οποίος θέλω να παίρνει back up απο το nas τον φάκελο "photos" για παράδειγμα. Πως μπορώ να το βάλω να γίνεται αυτόματα; Qsync να υποθέσω; Δεν θέλει κάτι αντίστοιχο και το pc για να συγχρονίσει; (windows 10) Κατεβάζεις το Qsync Client στο PC σου και συγχρονίζεις όποιον φάκελο/ους θέλεις από το PC σου με όποιο αντίστοιχο στο NAS https://www.qnap.com/en/how-to/tutorial/article/how-do-i-use-qsync-to-synchronize-files-on-my-computers-and-nas/ ΠΡΌΣΕΞΕ στις ρυθμίσεις να ορίσεις τι γίνεται σε περίπτωση που σβήνεις αρχεία από το PC σου ή το NAS (αν θα συγχρονίζει την διαγραφή) και σε περίπτωση conflict πως θα συμπερθεί. πχ βάζεις στο PC σου μια φωτογραφία όταν δεν είναι συνδεμένο με το NAS και την ίδια φωτογραφία την σώζεις από το κινητό σου κατευθείαν στο NAS, όταν θα συνδεθεί το PC σου με το NAS θα δει την ίδια φωτογραφία σε PC και NAS χωρίς όμως αυτό να έχει καταγράψει κάποιο συγχρονισμό... εκεί θα σε ρωτήσει τι να κάνεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα