doctorized Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Ξέρω ότι θα γελάσετε και κάποιοι θα αστειευτείτε με αυτό που θα πω πιο κάτω αλλά έτσι έγιναν τα πράγματα. Έχω ένα σχετικά παλιό λάπτοπ, ένα Lenovo Thinkpad T60 με 80GB σκληρό δίσκο στο οποίο έχω βάλει windows 7 ultimate x86. Τελευταία φορά που του έκανα φορμάτ ήταν πέρυσι τις γιορτές. Από τότε και μέχρι προχτές δούλευε μία χαρά χωρίς προβλήματα. Αυτό χρησιμοποιείται από τους γονείς μου για περιήγηση στο ίντερνετ σε σελίδες με νέα και για καμιά πασιέντζα στο 1001παιχνίδια. Προχτές ο πατέρας μου μπήκε στη σελίδα του ΙΚΑ για να δει την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησής του. Ενώ ήταν στη σελίδα άφησε τον υπολογιστή για να μιλήσει στο τηλέφωνο. Όταν επέστρεψε η σελίδα του έλεγε ότι έχει λήξει το χρονικό όριο της σύνδεσης και έπρεπε να ξανασυνδεθεί. Δεν ασχολήθηκε άλλο και έκλεισε τον Firefox. Από εκείνη τη στιγμή ο υπολογιστής πετά μπλε οθόνη 2-3 λεπτά μετά από το άνοιγμα του Firefox με τα εξής στοιχεία: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR Technical information: ***STOP: 0x0000007A (0xC0415DB8, 0xC000000E, 0x2C27F860, 0x82BB791C) Κάποια από τις πολλές φορές που έκανε επανεκκίνηση έβγαλε το κλασσικό “One of your disks needs to be checked for consistency” και το άφησα να τρέξει. Στο 5% του stage 1 of 5 κολλάει με τις ώρες στο “5 percent complete. (134xxx of 227328 file records processed)”. Κάθε φορά που επανεκκινώ ο αριθμός είναι άλλος. Όσες ώρες κι αν μείνει δεν προχωράει. Δοκίμασα να μπουτάρω από το cd των windows 7 και να τρέξω chkdsk c: /f /r /x από γραμμή εντολών. Κολλάει κι εκεί στο 5% αλλά μετά από μισό λεπτό συνεχίζει εμφανίζοντας εκατοντάδες φορές το μήνυμα: «Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση του τμήματος αρχείου εγγραφής αβγδεζ (όπου αβγδεζ αριθμός). Όταν τελειώσουν αυτά λέει: Διαγράφηκε η κατεστραμμένη καταχώρηση λίστας χαρακτηριστικών με κωδικό τύπου 48 το αρχείο 156973. Διαγράφηκε η κατεστραμμένη καταχώρηση λίστας χαρακτηριστικών με κωδικό τύπου 48 το αρχείο 156973. Διαγράφηκε η κατεστραμμένη καταχώρηση λίστας χαρακτηριστικών με κωδικό τύπου 128 το αρχείο 156973. Διαγράφηκε η κατεστραμμένη καταχώρηση λίστας χαρακτηριστικών με κωδικό τύπου 192 το αρχείο 156973. An unspecified error occurred <726166696c652e63 1ed> Η μεταφορά καταγραμμένων μηνυμάτων το αρχείο καταγραφής συμβάντων με κατάσταση 50 απέτυχε. Τι στο καλό έπαθε και πώς διορθώνεται;
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Το 1ο που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις την υγεία του δίκσου. Μπορείς να το κάνεις με το HD Sentinel (κατεβάζεις την free έκδοση) . Αν δεν μπορείς να μπεις στα windows βάλε τον σκληρό σε έναν σταθερό υπολογιστή. Αν δεν έχεις σταθερό τότε μπορείς να γραψεις σε ένα φλασάκι ή σε cd το Hirens Boot CD v 10.6 (όχι νεότερη έκδοση). Μπουτάρεις με το φλασακι/CD και τρέχεις ένα προγραμματάκι το HDD Regenerator. 1
doctorized Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Το 1ο που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις την υγεία του δίκσου. Μπορείς να το κάνεις με το HD Sentinel (κατεβάζεις την free έκδοση) . Αν δεν μπορείς να μπεις στα windows βάλε τον σκληρό σε έναν σταθερό υπολογιστή. Αν δεν έχεις σταθερό τότε μπορείς να γραψεις σε ένα φλασάκι ή σε cd το Hirens Boot CD v 10.6 (όχι νεότερη έκδοση). Μπουτάρεις με το φλασακι/CD και τρέχεις ένα προγραμματάκι το HDD Regenerator.Επίδοση: 100%Υγεία: 99%
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Καλό θα ήταν τρέξεις και το hdd regenerator και ακόμα το προγραμματακι της εταιρίας του δίσκου για να σιγουρευτούμε ότι δεν είναι ο δίσκος. Είναι παλιό το λάπτοπ και πολλά μπορεί να φταίνε. Ξεκίνα το διάβασμα στο αντίστοιχο θέμα του Gio http://www.insomnia.gr/topic/434908-bsod%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9/ Ξεκίνα από το BlueScreenView μήπως μας είναι ξεκάθαρα από τι είναι. Στο παραπάνω θέμα καλό θα ήταν να ανεβάσεις και τα Minidumps μήπως και τα δει ο Gio. Μετά το BlueScreenView σκάναρε για malware με το malwarenytes, eset on line. Ένα πολύ δυνατό εργαλείο είναι και το combofix. Το τρέχεις αφού το βαλεις στην επιφάνεια εργασείας και φυσικά αφού απενεργοποιήσεις προσωρινά το antivirus αν έχεις. Το τρίτο που θα κοιτούσα από το Device manager τι ημερομηνία δείχνει για την κάρτα δικτύου. Ασύρματα ή ενσύρματα συνδέεται? Off topic Να βάλεις έναν ssd στο λάπτοπ να ανασάνει λίγο το μηχάνημα.
doctorized Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Καλό θα ήταν τρέξεις και το hdd regenerator και ακόμα το προγραμματακι της εταιρίας του δίσκου για να σιγουρευτούμε ότι δεν είναι ο δίσκος. Είναι παλιό το λάπτοπ και πολλά μπορεί να φταίνε. Ξεκίνα το διάβασμα στο αντίστοιχο θέμα του Gio http://www.insomnia.gr/topic/434908-bsod%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9/ Ξεκίνα από το BlueScreenView μήπως μας είναι ξεκάθαρα από τι είναι. Στο παραπάνω θέμα καλό θα ήταν να ανεβάσεις και τα Minidumps μήπως και τα δει ο Gio. Μετά το BlueScreenView σκάναρε για malware με το malwarenytes, eset on line. Ένα πολύ δυνατό εργαλείο είναι και το combofix. Το τρέχεις αφού το βαλεις στην επιφάνεια εργασείας και φυσικά αφού απενεργοποιήσεις προσωρινά το antivirus αν έχεις. Το τρίτο που θα κοιτούσα από το Device manager τι ημερομηνία δείχνει για την κάρτα δικτύου. Ασύρματα ή ενσύρματα συνδέεται? Off topic Να βάλεις έναν ssd στο λάπτοπ να ανασάνει λίγο το μηχάνημα. Έτρεξα το hdd regenerator και αφού κόλλησε για κάνα 10λεπτο, τελικά εμφάνισε το σφάλμα που επισυνάπτω ως εικόνα. Το BlueScreenView παραδόξως εμφάνισε μόνο 2 dumps πολύ παλιά από αρχές 2015 οπότε δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Κοιτώντας στην καταγραφή συμβάντων των Windows υπάρχουν οι εξής καταγραφές σε κάθε μπλε οθόνη: Όνομα καταγραφής: Σύστημα Προέλευση: Kernel-Power Αναγν. συμβάντος: 41 Επίπεδο: κρίσιμο Χρήστης: SYSTEM Κωδ. λειτουργίας: Πληροφορίες Πληροφορίες: λίνκ για "Βοήθεια καταγραφής" που αν το πατήσω κρασάρει και μου λέει να το κλείσω. Κατ. Εργασίας: (63) Λέξεις-κλειδιά: (2) Όλα τα συμβάντα είναι ίδια. Το hdd regeneretor το έτρεξα σε άλλον υπολογιστή όπου συνέδεσα το σκληρό σε docking station καθώς το πρόγραμμα εγκατάστασής του δεν μπορούσε να γράψει στον temp folder των windows. Ούτε το hd sentinel μπορούσε να γράψει και για αυτό κατέβασα το portable. Το hdd regenerator ανέφερε ως κατάσταση του δίσκου bad καθώς, όπως είπε και το hd sentinel, υπάρχει ένας reallocated sector, όπως λένε τα smart attributes. Να υποθέσω ότι η μόνη λύση πια είναι φορμάτ;
Alexlooker Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 μαλλον δεν καταλαβες, ο σκληρος σου δισκος ειναι χαλασμενος.
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δεν νομίζω ότι θα κάνει το φορματ. Το HDD Regenerator δεν ελέγχει τα windows. Τον δίσκο ελέγχει. Ο Έλεγχος σταμάτησε στο 4.19%. Το συμβάν δεν λέει κάτι. Αυτό το βγάζει όταν κάτι έχει σταματήσει απότομα.
george kesoglu Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 μαλλον δεν καταλαβες, ο σκληρος σου δισκος ειναι χαλασμενος. και εγώ αυτό πιστεύω 1
doctorized Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 και εγώ αυτό πιστεύωΚαι πώς πέθανε έτσι ξαφνικά; Εγώ πάντως το φορμάτ θα το κάνω κι ο Θεός βοηθός.
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Και πώς πέθανε έτσι ξαφνικά; Εγώ πάντως το φορμάτ θα το κάνω κι ο Θεός βοηθός. Μάλωσέ τον για να σε ρωτήσει την άλλη φορά Αυτός ο δίσκος πρέπει να ναι καμμια 8ετια και βάλε. 1
doctorized Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Μάλωσέ τον για να σε ρωτήσει την άλλη φορά Αυτός ο δίσκος πρέπει να ναι καμμια 8ετια και βάλε. Εσένα θα μαλώσω! Χαχαχα! Εννοώ πώς εμφάνισε ξαφνικά ένα τοσο σοβαρό πρόβλημα χωρίς άλλα συμπτώματα πιο πριν και παράλληλα τα smart attributes δεν δείχνουν τίποτα. Δεν θα έπρεπε τα σκασμένα να δείχνουν κάτι; Κάποια τιμή που θα δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης; Όντως ο δίσκος είναι 8ετίας αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Έχω έναν 500άρη Seagate άνω των 10 ετών που έχει περάσει τα πάθη του Ιησού κι όμως δουλεύει ακόμη άψογα.
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Οι δίσκοι είτε μπορεί να σκάσουν μια και έξω είτε να σου βγάζουν συμπτώματα. Στην 2η περίπτωση θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός κάποιος γιατί μπορεί να σώσει τα αρχεία του που είναι και το σημαντικότερο. Σαφώς και δεν σημαίνει ότι επειδή είναι 8ετίας σημαίνει ότι θα είναι και προβληματικός. Το ανέφερα γιατί ρώτησες πως πέθανε έτσι ξαφνικά. Να σημειώσω ότι το HDD Regenerator που έτρεξες είναι παλιά έκδοση και υπάρχει η πιθανότητα να σφάλει. Υπάρχει πιο νεότερη έκδοση αλλά δεν είναι free. Αν ψάξεις λίγο μπορείς να την βρεις στην ζούλα που λέμε. Όμως το ότι και το scandisk αλλά και το HDD Regenerator δεν ολοκλήρωσαν την διαδικασία σημαίνει ότι κάποιυ υπάρχει πρόβλημα. Τρέξε επίσης το διαγνωστικό της εταιρίας. Αν είναι π.χ. WD τότε τρέχεις το διαγνωστικό της WD. Έχω ακόμα παλαιότερους δίσκους και Seagate και Quantum 15+ χρόνια και λειτουργούν ακόμα αλλά αν ακούσεις το coil whine που έχουν είναι σαν το "τρένο της Μαλακάσας" που έλεγε και μια ψυχή.
george kesoglu Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Και πώς πέθανε έτσι ξαφνικά; Εγώ πάντως το φορμάτ θα το κάνω κι ο Θεός βοηθός. από ανακοπή πέθανε χιχιχι,, δεν πιστεύω ότι θα καταφέρεις να κανεις φορμάτ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα