Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες. 

Φίλος ζήτησε πισί για Simulation λέει, 3d λέει, catia, solidworks και τα συναφή. Επειδή δεν έχω και μεγάλη επαφή με τα συγκεκριμένα προγράμματα, απορώ.

έχω να του δώσω πισί dell Optiplex 3020 με i3-4150, 16gb ram Kingston Fury X 1866mhz, ssd Ocz TL100 240gb + 500gb hdd.

Το πρώτο ερώτημα είναι το Cpu. Θα κάνω δουλειά; Σε βάθος χρόνου, όταν και θα έχει τα χρήματα, θα πάει σε 4770/90.

Επίσης, τι γραφικά θέλουν αυτά τα προγράμματα; Με την 1050 κάνω δουλειά;

Thank youu.

Επεξ/σία από pita_kontosouvli
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. 

Φίλος ζήτησε πισί για Simulation λέει, 3d λέει, catya, solidworks και τα συναφή. Επειδή δεν έχω και μεγάλη επαφή με τα συγκεκριμένα προγράμματα, απορώ.

έχω να του δώσω πισί dell Optiplex 3020 με i3-4150, 16gb ram Kingston Fury X 1866mhz, ssd Ocz TL100 240gb + 500gb hdd.

Το πρώτο ερώτημα είναι το Cpu. Θα κάνω δουλειά; Σε βάθος χρόνου, όταν και θα έχει τα χρήματα, θα πάει σε 4770/90.

Επίσης, τι γραφικά θέλουν αυτά τα προγράμματα; Με την 1050 κάνω δουλειά;

Thank youu.

Θα κάνει δουλειά, αρκεί να μην έχει πολύ βαριά μοντέλα μέσα. Ρώτα τον με τί θα ασχοληθεί. Αυτά τα προγράμματα είναι για βιομηχανικό σχέδιο, αλλά μπορείς να σχεδιάσεις από ένα γρανάζι μέχρι ολόκληρο αυτοκίνητο.

Βασικά, οι περισσότερες (να μη πώ όλες) οι λειτουργίες μέσα στα CAD προγράμματα είναι single-threaded, οπότε ωφελούν οι μεγαλύτερες συχνότητες παρά οι περισσότεροι πυρήνες. Ο 4150 θα είναι απλά αξιοπρεπής. Φυσικά, αν βάλει αργότερα έναν 4790 π.χ. θα δει κάποια βελτίωση λόγω μεγαλύτερης single core απόδοσης, όχι λόγω περισσότερων πυρήνων.

Τώρα, από πλευράς κάρτας γραφικών, πιστεύω ότι η 1050 θα του είναι αρκετή. Αν μπορείτε να χωρέσετε μια 1050Ti ακόμα καλύτερα, αλλά και πάλι εξαρτάται από το πόσο μεγάλα και πολύπλοκα μοντέλα θα διαχειρίζεται. Εγώ π.χ. με μια gtx 780 έφτιαξα ολόκληρο αυτοκίνητο (και αρκετά βαρύ σαν μοντέλο) μέσα στο Rhino (CAD με OpenGL και αυτό), και η 780 τα κατάφερε αξιοπρεπώς, αν και στο τέλος έγινε λίγο slide show η κατάσταση. 

Δημοσ.

Δεν υπάρχει θέμα για 1050Ti. Μπορεί να χωρέσει στο budget. 

Το κύριο ερώτημα μου είναι το εξής.:

Quadro k620 ή 1050Ti; Βασικά, Οκ, οι Quadro είναι κλασεις ανώτερες λόγω του ότι είναι Registered για τέτοια προγράμματα (ας το πουμε ετσι για να καταλαβαινομαστε)

Με μια 1050Τi όμως, θα υπάρχει μείωση σε επιδόσεις κλπ;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει θέμα για 1050Ti. Μπορεί να χωρέσει στο budget. 

Το κύριο ερώτημα μου είναι το εξής.:

Quadro k620 ή 1050Ti; Βασικά, Οκ, οι Quadro είναι κλασεις ανώτερες λόγω του ότι είναι Registered για τέτοια προγράμματα (ας το πουμε ετσι για να καταλαβαινομαστε)

Με μια 1050Τi όμως, θα υπάρχει μείωση σε επιδόσεις κλπ;

Solidworks και Catia είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που μπορεί μια Quadro να υπερέχει. Δες σχετικά συγκριτικά για να βγάλεις ένα συμπέρασμα http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-pascal,4572-9.html

Βέβαια, 1050Ti και Κ620 είναι εντελώς entry level και από τις δύο οικογένειες. 

Θα έπαιρνα Quadro μεταχειρισμένη αν έβρισκα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...