Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιες εταιρίες (π.χ. ASUS, EVGA, Gainward ,κλπ.) ή μοντέλα αυτών των εταιριών για τις GeForce GTX 1070 & 1080 είναι αυτά που δε σβήνει ποτέ ο ανεμιστήρας στο idle mode;

Δημοσ.

δεν νομιζω να υπαρχουν, μπορει να κανω και λαθος ομως. Η τεχνολογια 0dB ειναι για πολλους καλους λογους και εαν θες να την παρακαμψεις υπαρχουν πολλα προγραμμα που ρυθμιζεις δικη σου καμπυλη λειτουργιας.

Δημοσ.

δεν νομιζω να υπαρχουν, μπορει να κανω και λαθος ομως. Η τεχνολογια 0dB ειναι για πολλους καλους λογους και εαν θες να την παρακαμψεις υπαρχουν πολλα προγραμμα που ρυθμιζεις δικη σου καμπυλη λειτουργιας.

Προσπαθώ να βρω άλλα δε βρίσκω καμία! Τά'χω δει και δοκιμάσει αυτά τα προγράμματα (MSI Afterburner, Gigabyte Extreme tool πως λέγεται) άλλα θεωρώ ότι δεν κάνουν δουλειά γιατί όταν πατάς X για να κλείσεις την εφαρμογή, χάνονται οι ρυθμίσεις ανεμιστήρα που διάλεξες και λειτουργεί ξανά όπως δουλεύει εργοστασιακά, δηλαδή, σβήνει πάλι ο ανεμιστήρας. Θα μου πεις τώρα, να ανοίγω την εφαρμογή αυτή και να πατάω minimized... Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε φορά που ανοίγει ο υπολογιστής μου, και ουσιαστικά να "τρέχει" αυτή η εφαρμογή! Δηλαδή, να φορτώσω το σύστημά μου με το να τρέχει άλλη μια εφαρμογή! Δε βολεύει αυτό δυστυχώς!

Δημοσ.

εγω το MSI afterburner το ρυθμισα και τρεχει με το που ανοιγει ο υπολογιστης και δεν χρειαζεται να κανω τιποτα. Παντως επειδη καλυφθηκε σε αλλο νημα η καρτα δεν εχει θεμα με τις θερμοκρασιες οσο ειναι κλειστα τα ανεμιστηρακια. Ειναι η νεα τεχνολογια και ο κατασκευαστης ξερει για τις προδιαγραφες της καρτας και το εχουν εαν δεν κανω λαθος ολοι οι κατασκευαστες ετσι. Αλλα ποιος ειανι ο λογος που εσυ δεν το θελεις ετσι ?

Δημοσ.

Βαζεις το afterburner να ξεκιναει με τα windows minimized και τελος.ψαξε το λιγο.

Αν και δεν εχουν θεμα με σβηστο ανεμιστηρα.δε κανεις καλο εν ολιγοις εχοντας τον να τρεχει.

Δημοσ.

Γιατί να μην σβήνει ο ανεμιστήρας; Σαν μηχανικό μέρος έχει κάποιο ορισμένο χρόνο ζωής...

Ναι μεν έχει ορισμένο χρόνο ζωής, αλλά οι ανεμιστήρες σε κάρτες γραφικών, επεξεργαστές, κλπ. είναι σχεδιασμένοι για να γυρνάνε συνέχεια, οπότε άφθονο χρόνο ζωής...

εγω το MSI afterburner το ρυθμισα και τρεχει με το που ανοιγει ο υπολογιστης και δεν χρειαζεται να κανω τιποτα. Παντως επειδη καλυφθηκε σε αλλο νημα η καρτα δεν εχει θεμα με τις θερμοκρασιες οσο ειναι κλειστα τα ανεμιστηρακια. Ειναι η νεα τεχνολογια και ο κατασκευαστης ξερει για τις προδιαγραφες της καρτας και το εχουν εαν δεν κανω λαθος ολοι οι κατασκευαστες ετσι. Αλλα ποιος ειανι ο λογος που εσυ δεν το θελεις ετσι ?

Γιατί να μην σβήνει ο ανεμιστήρας;

Δε θέλω να σβήνει ο ανεμιστήρας επειδή καταρχάς, θέλω η κάρτα να κρατιέται σε μόνιμα χαμηλές θερμοκρασίες. Και κυρίως, άμα η κάρτα για παράδειγμα ανάβει τον ανεμιστήρα στους 40 βαθμούς, και η μέση θερμοκρασία παίζει γύρω στους ~38-42 βαθμούς περίπου, αυτά τα ανεβοκατεβάσματα θα αναβοσβήνουν κάθε λίγο και λιγάκι τον ανεμιστήρα, χωρίς να έχει έτσι σταθερή λειτουργία (είτε σβηστός, είτε ενεργός)...

Και αν παίζεται παιχνίδι ιδίως, εκεί αναλόγως το παιχνίδι με τις απαιτήσεις του, άλλα και η αλλαγή τοπίων/φόρτωση διαφόρων κάθε φορά είναι απρόβλεπτη!

Δημοσ.

Δεν λειτουργεί έτσι ακριβώς φίλτατε το θέμα...μπορεί να ανάβει τους ανεμιστήρες πχ στους 40 όπως λες, όμως θα τους σβήσει όταν πέσει στους 30 όχι στους 40 πάλι...οπότε δεν έχει αυτό το συχνότατο άνοιξε κλείσε που λες εσύ...και μέσα σε παιχνίδια σπανίως να δεις την κάρτα να παίζει τόσο σε θερμοκρασίες ειδικά κοντά στο όριο που θέτουν οι κατασκευαστές για να ανοίξουν τα φουρφουράκια...ίσα ίσα όσο είναι κοντά στο όριο που ανοίγουν αυτά λειτουργούν με τις ελάχιστες στροφές τους οπότε η κάρτα ανεβάζει αργά αργά θερμοκρασίες...ούτε οι ίδιες οι εταιρίες δεν θέλουν απότομες αλλαγές θερμοκρασιών στις κάρτες τους...

• Like 1
Δημοσ.

ακριβως ! νομιζω οι "φοβοι" σου ειναι ατοποι. Για να βρεις νεα καρτα γραφικων χωρις την 0dB τεχνολογια αποκλειεται και οπως ειπε και ο Δημος απο πανω οι ιδιες οι εταιριες βαζουν αυτην την τεχνολογια στις καρτες τους και σιγουρα δεν θελουν αποτομα σκαμπανεβασματα και βλαβες, χαζοι δεν ειναι.

Παρε μια καρτα που σε αρεσει και καλοριζικη ! και οπως ειπαμε εαν θελεις τα ανεμιστηρακια να λειτουργουνε αναλογα οπως θες εσυ απλα κανε μια δικη σου καμπυλη λειτουργιας και εισα μια χαρα.  :-)

• Like 1
Δημοσ.

Παραδειγμα δικο μου:

EVGA 1070 FTW. Εγκατασταση του EVGA PrecisionX OC.

Δημιουργεις curve και θετεις στο ποσο τοις εκατο θελεις να ειναι ο ανεμιστηρας οταν ξεκιναει η εφαρμογη.

Θετεις επισης να ξεκιναει η εφαρμογη μαζι με τα windows και να ειναι minimized στο tray και εισαι ετοιμος.

Προσωπικα το εχω θεσει να ξεκιναει τους ανεμιστηρες στους 40 oC.

Δεν βρισκω ιδιαιτερο νοημα στο να εχεις τους ανεμιστηρες να λειτουργουν μονιμα, αλλα οπως αγαπας.

Παντως αυτο που θελεις γινεται.

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά, αλλά τι επίδραση πιστεύετε οτι θα έχει στην διάρκεια ζωής της κάρτας αν στο idle ο πυρήνας είναι στους 30oC ή στους 50oC;

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά, αλλά τι επίδραση πιστεύετε οτι θα έχει στην διάρκεια ζωής της κάρτας αν στο idle ο πυρήνας είναι στους 30oC ή στους 50oC;

Καμια ; :P

Δε ξερω βεβαια μετα απο 20 χρονια αν θα ζει για να παικει τα τοτε παιχνιδια....

Δημοσ.

4-5 χρονια για μια καρτα γραφικων ειναι υπεραρκετα. Και οχι, δεν χαλαει μια καρτα με κλειστους ανεμιστηρες απο τη στιγμη που η προδιαγραφη ειναι ετσι. Αν χαλασει μετα απο 4-5 χρονια το πιθανοτερο θα ειναι να εχει σκασει κανας πυκνωτης ή κανα vrm παρα ο πυρηνας της καρτας.

Δημοσ.

Ποιους 50?

Νομιζεις με κλειστους ανεμιστηρες πιανει τοσους?

Η 980Τι μου στο desktop το καλοκαιρι ,γυρω στο 40αρι επαιζε.

Τωρα ειναι στο 30αρι και κατω.

Και η 1070 ειναι σιγουρα πιο κρυα καρτα.

Δημοσ.

RX 470 με σερφαρισμα στο ιντερνετ σε κρυο δωματιο 39 βαθμους σταθερα με τα φουρφουρια κλειστα. Το καλοκαιρι θα δουμε. Στα υποψιν η ψυκτρα ειναι μικροτερη απο αντιστοιχες 480/970/980/1070/1080.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...