Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί με το παιχνίδι και δεν διαφωνώ μαζί σου, η παρατήρηση έχει να κάνει με την γενίκευση που ειπώθηκε εδώ ότι η 1060 είναι καλύτερη κάρτα με μέλλον γιατί θα πάρει και άλλα από νέους drivers...Βγήκαν ίδια εποχή σχεδόν με την 480 και  ως τώρα η μόνη που πήρε boost από drivers είναι η 480. Αυτή την στιγμή που μιλάμε ευτυχώς για όλους η κατάσταση έχει αλλάξει και η 480 είναι μπροστά. Το ευτυχώς δεν το λέω σαν fanboy ή οτιδήποτε άλλο. Το λέω γιατί λογικά θα περιμένουμε απάντηση από nvidia μεριά σε νέους drivers, μετά ίσως από amd κλπ. Έτσι όλοι όσοι έχουν αυτές τις κάρτες θα πάρουν την δύναμη του hardware που πρέπει να πάρουν σύμφωνα με τα χρήματα που δαπάνησαν.

Δεν έχω αντίρρηση φίλε μου. Ούτε ποσοστά από την Nvidia παίρνω. Απλά, παγκοσμίως για το FSX η Nvidia θεωρείται μονόδρομος. Υπάρχουν λόγοι που δεν μπορώ να εξηγήσω παραπάνω (ούτε χρειάζεται). Μια γύρα στα σχετικά forums (avsim, simforums κ.λπ.) μαρτυρεί για του λόγου το αληθές. 

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μια άποψη από μένα επειδή γράφτηκαν και ανακρίβειες εδώ μέσα...Μπορεί για το flight simulator X η 1060 να είναι πιο γρήγορη από την RX480, όμως αν γενικά παίζεις διάφορα παιχνίδια σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη, ειδικά με τους νέους drivers της amd. Έχει πιάσει την απόδοση της 1060 σε dx11 και την ξεπερνάει ανοίγοντας σιγά σιγά τη διαφορά σε dx12. Λογικά μιλόντας από εδώ και πέρα περισσότερα παιχνίδια θα εκμεταλλεύονται καλύτερα το dx12 και το vulcan (όπου εκεί η 480 πετάει σε σχέση με nvidia)...οπότε είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή για έναν gamer που παίζει αρκετά παιχνίδια, τουλάχιστον με την υπάρχουσα κατάσταση drivers. Όποιος θέλει το ψάχνει στο youtube, αλλάξαν αρκετά με τους τελευταίους drivers της amd τα πράγματα. Όχι και καλύτερη η 1060...ανακρίβειες καλό είναι να μην λέμε. Για συγκεκριμένα παιχνίδια ναι...γενικά είναι πια η λιγότερο καλή επιλογή από τις δύο...

ψάξτε google "new amd drivers rx 480", "crimson relive drivers" κλπ. και δείτε τι γίνεται...

Eτσι φιλε μου τωρα μιλας σωστα.Επισης να επισημανθει οτι γλιτωνεις και κανα 50αρικο απο καρτα...Το μονο που με απασχολει πλεον ειναι αν ειναι απαραιτητος cpu για O/C... O 2600k παντως που ειδα στο ποστ που ανεβασε το παλλικαρι πιο πανω, που τυγχνανει να τον χρησιμοποιω και εγω, ηταν μια χαρα οποτε ως ανωτερος ο i5 6500 πιστευω θα τα πηγαινει μια χαρα χωρις υπερβολες...φτανι τα 3.7 κοντα γτ να χρειαστει OC...Αυτο θελω τεκμηριωση απο καποιον γνωστη...

Δεν έχω αντίρρηση φίλε μου. Ούτε ποσοστά από την Nvidia παίρνω. Απλά, παγκοσμίως για το FSX η Nvidia θεωρείται μονόδρομος. Υπάρχουν λόγοι που δεν μπορώ να εξηγήσω παραπάνω (ούτε χρειάζεται). Μια γύρα στα σχετικά forums (avsim, simforums κ.λπ.) μαρτυρεί για του λόγου το αληθές. 

αν βαριεσαι να απαντησεις σε κατι που σε ρωτανε οκ απλα παρεθεσε ενα λινκ για να δω τις λεπτομεριες μονος...Προς Θεου ρε παιδια δεν απαιτω απο κανεναν να εχει γνωσεις κτλ και να σπαταλα χρονο, πολυ απλα ενα λινκ τιποτα αλλο... Τελος πιο πανω ειπωθηκαν τρελα ο ενας τυπος μου προτεινε τον i3 που δεν ειναι καν 4πηρυνος και ο αλλος μου εκανε pc που δεν μπορεις να τον εκμεταλλευτεις καν,μνημες κτλ πιο γρηγορες που δεν υποστηριζονται απο τον επεξεργαστη... Εαν δλδ. ημουν ασχετος θα μπορουσα να την ειχα πατησει... Σιγουρα η προθεση να απαντησουν ολα τα παιδια ειναι απο καλο, και σας ευχαριστω ολους γι αυτο.Αλλα καλυτερα σε ατομα που δν γνωριζουν κατι σωστα να μην απαντανε καν σε ποστ και αυτοι που απαντανε να επιχειρηματολογουν...Δεν ειναι τοσο κακο ουτε δυσκολο πιστευω... Οπως και να εχει παιδια καλες γιορτες σε ολους!

Δημοσ.

Τελος πιο πανω ειπωθηκαν τρελα ο ενας τυπος μου προτεινε τον i3 που δεν ειναι καν 4πηρυνος 

δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα IMG0018280.gif υπάρχει περίπτωση  ένας υπερχρονισμενος i3  να είναι καλύτερος  από i5 με στοκ συχνότητες ,,,παλιά κάναμε κάτι κολπάκια μεσα στον κωδικα του παιχνιδιού για να εκμεταλλεύεται πλήρως και τους τέσσερις πυρήνες,,, τότε είχα καταφέρει να δουλεύουν και οι τέσσερις 100% ,, έχει περάσει καιρός  και δεν τα θυμάμαι,,, ψαξτο λίγο στο net με το fsx για να δουλέψει  σωστά θέλει κάποιες ρυθμίσεις .... για την κάρτα γραφικών ξεχνα amd δουλεύει πιο ομαλα με nvidia +  physx .

εάν αυτή την στιγμή έφτιαχνα pc for fsx θα έπαιρνα i5 ξεκλείδωτο καλη ψυκτρα και μια gtx 1060 και μετά καλο overclock και πείραγμα του κωδικα του game για να εκμεταλλευτώ 4 core 100%.

άντε και εάν όλα παν καλα κερνάς πιτογυρο :D  :D   flight sim μεγάλος έρωτας 

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι στον ορίζοντα για επόμενο flight simulator; Ρωτάω γιατί ρε παιδιά συγνώμη αλλά μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο να κάνεις έναν υπολογιστή τόσων χρημάτων για ένα και μόνο παιχνίδι; Μπορεί ας πούμε επόμενο simulator να εκμεταλλεύεται τα καινούργια APIs σαν το dx12 και το vulcan...Δεν ξέρω μου φαίνεται περιοριστικό να πάρω υπολογιστή για ένα και μόνο game...Άλλος προτείνει i3 με τόσα χρήματα...ρε παιδιά δεν παίρνει παιχνιδομηχανή, εργαλείο παίρνει, δεν υπάρχει καμία σύγκριση του i5 με τον i3...σε 1000 ευρώ μηχάνημα i3;;;; Το 2017;;; Κάνουμε αμάν να πάρουμε κανέναν πολυπύρηνο σε φυσιολογικές τιμές (αμήν να πετύχουν οι Ryzen) και προτείνουμε σε μηχάνημα των 1000 ευρώ διπύρηνο; Έστω και με 4 threads;;; Ε ναι μετά οι εταιρίες γιατί να βγάλουν παιχνίδια να εκμεταλλεύονται τα πολυπύρηνα cpus;;; Χαχα μάλλον ξέδωσα... :-)  Άντε χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!!! 

Δημοσ.

δεν έχει ακουστεί τίποτα για νέο fs ,,πες με τρελό αλλα έχτιζα pc αποκλειστικά για flight sim για μια δεκαετία το σταμάτησα πριν 5 χρονια λόγο έλλειψης χρόνου   , τώρα έχω βάλει στο macbook bootcamp windows και έχω βάλει μεσα  μόνο το fsx και όποτε μερακλώνω το παίζω σε  low settings 

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάτι στον ορίζοντα για επόμενο flight simulator; Ρωτάω γιατί ρε παιδιά συγνώμη αλλά μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο να κάνεις έναν υπολογιστή τόσων χρημάτων για ένα και μόνο παιχνίδι; Μπορεί ας πούμε επόμενο simulator να εκμεταλλεύεται τα καινούργια APIs σαν το dx12 και το vulcan...Δεν ξέρω μου φαίνεται περιοριστικό να πάρω υπολογιστή για ένα και μόνο game...Άλλος προτείνει i3 με τόσα χρήματα...ρε παιδιά δεν παίρνει παιχνιδομηχανή, εργαλείο παίρνει, δεν υπάρχει καμία σύγκριση του i5 με τον i3...σε 1000 ευρώ μηχάνημα i3;;;; Το 2017;;; Κάνουμε αμάν να πάρουμε κανέναν πολυπύρηνο σε φυσιολογικές τιμές (αμήν να πετύχουν οι Ryzen) και προτείνουμε σε μηχάνημα των 1000 ευρώ διπύρηνο; Έστω και με 4 threads;;; Ε ναι μετά οι εταιρίες γιατί να βγάλουν παιχνίδια να εκμεταλλεύονται τα πολυπύρηνα cpus;;; Χαχα μάλλον ξέδωσα... :-)  Άντε χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!!! 

Φίλε εγώ τον i3 τον πρότεινα για οικονομία (μικρή αλλά οικονομία δε) τα περισσότερα παιχνίδια εκει έξω δεν εκμεταλλεύονται έτσι και αλλιώς πολλούς πυρήνες και αυτά που έχουν multithreaded support (που δεν ειναι και πολλά μετρημένα στα δάχτυλα ειναι) συνήθως εκει στα 2 άντε 4 threads να μπορούν να διαχειριστούν αλλά ακόμη και τότε δεν σημαίνει πως κατά την διάρκεια όλου του παιχνιδιού θα χρησιμοποιούνται πολλαπλά threads! Απλά υπάρχει περιθώριο να συμβεί περισσότερο ενα άντε 2 πυρήνες να μονοπωλήσουν!

Επίσης έχεις braging right που έχεις κομπλέ gaming rig σκυλοπειράζοντας τον i3 :P και αφήνεις τους peasants να αγοράζουν i7 για να παίζουν παιχνιδάκια :P

Αλλά πάμε να δούμε πως δεν συγκρίνεται με τιποτα ο i3 6300 με τους i5 

Και υπόψιν πως το Tomb Raider  ειναι multithreaded game  βλέπουμε πως εκτός απο κάποιες σκηνές στην αρχή όπου η διαφορά ειναι μικρή στην συνέχεια ειναι σχεδόν 1 με 3 frame πίσω ο i3 

o i3 6100(133 ευρώ) με τον i5 6600 (233 ευρώ) 

i3 6300(150 ευρώ) vs ι5 6400 (180 ευρώ) 

i3 6300 (150 ευρώ) vs ι5 6600(233 ευρώ) 

Παρατήρησε επίσης τις χαμηλότερες θερμοκρασίες (= μεγαλύτερη προοπτική για OC) 

Στο τελευταίο βίντεο δεν ειναι OC οι επεξεργαστές απλά τρέχει ενας i3 με "αργή μνήμη" και ένας με γρηγορότερη.Επίσης στο ίδιο βίντεο βλέπουμε τον 6100 να ειναι μπροστά σε FPS σε κάποια παιχνίδια με μαμά ρολόγια!

και αν τον ανεβάσεις με την κατάλληλη μητρική (z170) σε κάνα 4.4 GHz 4.7GHz θα πετάει και θα έχεις γλιτώσει 50 με 100 ευρώ μόνο από τον επεξεργαστή. 

Δημοσ.

Δεν εχω εμπειρια για flight sim αλλα απο οτι διαβαζω οτι θελει μεγαλες συχνοτητες σε επεξεργαστικη ισχυ και single thread, τοτε πολυ πιθανο ενας ι3-6320 να ειναι καλυτερος απο τον 6500 γι αυτη την δουλεια.Μπορει να ειναι διπυρινος αλλα  ο κορυφαιος μεχρι στιγμης ολων των εποχων, και τα 4 threads υπαρχουν να κανουν την δουλεια του τετραπυρινου.

Εγω στην θεση σου θα πηγαινα σε 6320 η θα περιμενα να βγουν οι καινουργοι kABY lake με τον 7350κ (μεσα στο 2017 λογικα)

η αλλιως θα πηγαινα σε 4790κ σε 1150 σοκετ.

post-330131-0-85121600-1482627889_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε εγώ τον i3 τον πρότεινα για οικονομία (μικρή αλλά οικονομία δε) τα περισσότερα παιχνίδια εκει έξω δεν εκμεταλλεύονται έτσι και αλλιώς πολλούς πυρήνες και αυτά που έχουν multithreaded support (που δεν ειναι και πολλά μετρημένα στα δάχτυλα ειναι) συνήθως εκει στα 2 άντε 4 threads να μπορούν να διαχειριστούν αλλά ακόμη και τότε δεν σημαίνει πως κατά την διάρκεια όλου του παιχνιδιού θα χρησιμοποιούνται πολλαπλά threads! Απλά υπάρχει περιθώριο να συμβεί περισσότερο ενα άντε 2 πυρήνες να μονοπωλήσουν!

Επίσης έχεις braging right που έχεις κομπλέ gaming rig σκυλοπειράζοντας τον i3 :P και αφήνεις τους peasants να αγοράζουν i7 για να παίζουν παιχνιδάκια :P

Αλλά πάμε να δούμε πως δεν συγκρίνεται με τιποτα ο i3 6300 με τους i5 

Και υπόψιν πως το Tomb Raider  ειναι multithreaded game  βλέπουμε πως εκτός απο κάποιες σκηνές στην αρχή όπου η διαφορά ειναι μικρή στην συνέχεια ειναι σχεδόν 1 με 3 frame πίσω ο i3 

o i3 6100(133 ευρώ) με τον i5 6600 (233 ευρώ) 

https://www.youtube.com/watch?v=xz8aqG4s_BA

i3 6300(150 ευρώ) vs ι5 6400 (180 ευρώ) 

https://www.youtube.com/watch?v=LC2t5gRbRmE

i3 6300 (150 ευρώ) vs ι5 6600(233 ευρώ) 

https://www.youtube.com/watch?v=q1FMYRsBACA

Παρατήρησε επίσης τις χαμηλότερες θερμοκρασίες (= μεγαλύτερη προοπτική για OC) 

https://www.youtube.com/watch?v=mSU0UWFCa1Y

Στο τελευταίο βίντεο δεν ειναι OC οι επεξεργαστές απλά τρέχει ενας i3 με "αργή μνήμη" και ένας με γρηγορότερη.Επίσης στο ίδιο βίντεο βλέπουμε τον 6100 να ειναι μπροστά σε FPS σε κάποια παιχνίδια με μαμά ρολόγια!

και αν τον ανεβάσεις με την κατάλληλη μητρική (z170) σε κάνα 4.4 GHz 4.7GHz θα πετάει και θα έχεις γλιτώσει 50 με 100 ευρώ μόνο από τον επεξεργαστή. 

Μάλλον δεν διάβασες καλά ότι έγραψα φίλτατε...δεν παίρνει παιχνιδομηχανή, εργαλείο που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές παίρνει...δεν υπάρχει σχεδόν καμιά σοβαρή δουλειά πέρα από παιχνίδια που ο i3 να είναι μπροστά από έναν i5, 4 πυρήνες είναι καλύτεροι από 4 threads ρε παιδιά...και αυτή η διαφορά όσο περνάει ο καιρός θα ανοίγει...και πάμε ξανά, δεν παίρνει παιχνιδομηχανή, εργαλείο που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές παίρνει...και αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε διπύρηνο σε 1000 ευρώ συστήματα στην μεθεπόμενη γενιά αν πάρετε τον αντίστοιχο i3 μια 200άρα μην σας κάνει εντύπωση...

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον δεν διάβασες καλά ότι έγραψα φίλτατε...δεν παίρνει παιχνιδομηχανή, εργαλείο που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές παίρνει...δεν υπάρχει σχεδόν καμιά σοβαρή δουλειά πέρα από παιχνίδια που ο i3 να είναι μπροστά από έναν i5, 4 πυρήνες είναι καλύτεροι από 4 threads ρε παιδιά...και αυτή η διαφορά όσο περνάει ο καιρός θα ανοίγει...και πάμε ξανά, δεν παίρνει παιχνιδομηχανή, εργαλείο που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές παίρνει...και αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε διπύρηνο σε 1000 ευρώ συστήματα στην μεθεπόμενη γενιά αν πάρετε τον αντίστοιχο i3 μια 200άρα μην σας κάνει εντύπωση...

Στο τίτλο εγώ διαβάζω gaming PC για flight simulator

κατα την διάρκεια των post άλλαξε γνώμη ο TS για την χρήση και δεν το πρόσεξα; (κολλήσανε τα bold για κάποιο λόγο και βαριέμαι να ασχοληθώ παραπάνω για το πως να προσπεράσω αυτό το πρόβλημα :P

Δημοσ.

Δηλαδή αν έμενε έτσι ο τίτλος και το budget ανέβαινε στα 2000 ευρώ πάλι i3 θα του προτείναμε; Πλάκα κάνουμε έτσι; Όποιος έχει ασχοληθεί λιγάκι σοβαρά με pc νομίζω ότι δεν θα πρέπει να δυσκολεύεται να καταλάβει ότι εν έτη 2017 δεν γίνεται σε σύστημα του χιλιάρικου να προτείνουμε διπύρινο επεξεργαστή. Δεν με αφορά τι γράφει ο τίτλος ξερά, έχω την λογική να σκεφτώ ότι ένας υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χίλια δύο πράγματα...ε δεν γίνεται να βγάζουμε τον i3 ιδανικό επεξεργαστή σε τόσο ακριβό σύστημα...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή αν έμενε έτσι ο τίτλος και το budget ανέβαινε στα 2000 ευρώ πάλι i3 θα του προτείναμε; Πλάκα κάνουμε έτσι; Όποιος έχει ασχοληθεί λιγάκι σοβαρά με pc νομίζω ότι δεν θα πρέπει να δυσκολεύεται να καταλάβει ότι εν έτη 2017 δεν γίνεται σε σύστημα του χιλιάρικου να προτείνουμε διπύρινο επεξεργαστή. Δεν με αφορά τι γράφει ο τίτλος ξερά, έχω την λογική να σκεφτώ ότι ένας υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χίλια δύο πράγματα...ε δεν γίνεται να βγάζουμε τον i3 ιδανικό επεξεργαστή σε τόσο ακριβό σύστημα...

Δηλαδή εσύ αν θες ενα χορταστικό burger και δίνεις 100 ευρώ εμείς θα πρέπει να σου βάλουμε ενα σορό φρουφρού και στολίσματα για να φτάσουμε με το ζόρι σε αυτή την τιμή; 

Ο σκοπός δεν ειναι να χώσεις ότι βρεις με μεγάλα νούμερα για να φτάσεις την τιμή ο σκοπός ειναι να κάνεις σύνθεση για να κάνει ο άλλος την δουλειά που θέλει ! το budget ειναι για να μην το ξεπεράσουμε όχι για να το φτάσουμε ντε και καλά ! 

Αν κάποιος λέει πως δίνει 1000 ευρώ ενώ μπορεί να κάνει την δουλειά του με 800 γιατι να μην προτιμήσει το 800άρι δηλαδή; 

και αργότερα σε 2,3,4 χρόνια αν γίνουν τα παιχνίδια πιο απαιτητικά σε CPU κοτσάρει  έναν i7 μισοτιμής και ειναι κομπλέ. 

Δημοσ.

Αν ο τετραπύρινος είναι φρουφρου και στολίσματα και είναι αχρείαστος σε σύστημα 1000 ευρώ οκ...πάσο...όποιος καταλαβαίνει ξέρει και τι να πάρει...ποιος χώνει ότι βρει με μεγάλα νούμερα δεν ξέρω...ένας που προτείνει ένα ισορροπημένο σύστημα με i5 ή ένας που προτείνει έναν i3 για ξεχείλωμα με oc;;; Άντε και χρόνια μας πολλά με υγεία, ο καθένας υπεύθυνος του τι προτείνει εδώ μέσα...αν εγώ θέλω το καλύτερο burger με 100 ευρώ ναι πρέπει να μου κάνετε το καλύτερο burger με τα χρήματα που διαθέτω...

Δημοσ.

Αν ο τετραπύρινος είναι φρουφρου και στολίσματα και είναι αχρείαστος σε σύστημα 1000 ευρώ οκ...πάσο...όποιος καταλαβαίνει ξέρει και τι να πάρει...ποιος χώνει ότι βρει με μεγάλα νούμερα δεν ξέρω...ένας που προτείνει ένα ισορροπημένο σύστημα με i5 ή ένας που προτείνει έναν i3 για ξεχείλωμα με oc;;; Άντε και χρόνια μας πολλά με υγεία, ο καθένας υπεύθυνος του τι προτείνει εδώ μέσα...αν εγώ θέλω το καλύτερο burger με 100 ευρώ ναι πρέπει να μου κάνετε το καλύτερο burger με τα χρήματα που διαθέτω...

όλες οι παραπάνω μετρήσεις που παρουσίασα ειναι με stock clocks 

Το και το OC το ανέφερα εγώ γιατι απλά θα κάνει τις επιδόσεις ακόμη καλύτερες απο τις ήδη καλές σε stock... επίσης δεν ειναι ξεχειλωμένο OC 4,4-4,7GHz ο μέσος όρος με καλή μητρική και ψήκτρα τα φτάνει αυτά.

Ξεχειλωμένο ειναι αν θέλει τίποτα εξωτικές υδροψύξεις και πειράγματα στα Powerphases ή τιποτα liquid nitrogen κτλ.

Τέλος αν παίζουμε με τις λέξεις δεν θα τελειώσει ποτέ η κουβέντα....

Το τύπος θέλει να παίξει παιχνίδια και συγκεκριμένα flight simulator πιο πάνω ένας άλλος έδειξε bench που δείχνει ότι ο i3 όχι μόνο ειναι όσο καλός (ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ) όσο ενας ι5 αλλά τον ξεπερνάει. 

Αν λοιπόν μπορεί να κάνει αυτό που θέλει φθηνότερα γιατι να μην το κάνει; τόσο απλά. 

EDIT επίσης ΟΧΙ δεν πρέπει να σου κάνουμε το καλύτερο burger με τα χρήματα που διαθέτεις πρέπει να σου κάνουμε το καλύτερο Burger τελεία αν το καλύτερο Burger ειναι πιο φτηνό δεν αλλάζουμε κάτι με το ζόρι ... η κάθε μαιμού μπορεί να πάει στο skroutz Και να βάλει ότι βρει με μεγάλα νούμερα για να φτάσει τα λεφτά.

Ο κόσμος εδώ έρχεται για να δει τι θα ειναι το καλύτερο για την χρήση που θέλει απο άποψη απόδοση/τιμή. ή bang for the buck που λένε οι αμερικάνοι.

Ναι αν βάλουμε ι7 θα ειναι καλύτερα χαίρω πολύ αλλά θα δώσει 200 ευρώ παραπάνω για να έχει 10 frames παραπάνω που ειναι βλακεία να το κάνει. 

Αν είναι να του βάλουμε και 3 κάρτες crossfire να δώσει 600 ευρώ παραπάνω για να έχει άλλα 25 FPS επιπλέον και αν.

Δημοσ.

Δεν διαβάζεις τι γράφεις φίλτατε...δεν εξηγείται αλλιώς...δεν μίλησε κανείς για i7 ούτε για crossfire, μιλήσαμε κάποιοι για i5 που χωράει άνετα στο budget χωρίς καμία παραχώρηση σε άλλα υποσυστήματα...μένοντας μέσα στο budget που έχει θέσει ως όριο. Όποιος δίνει 160 ευρώ για διπύρινο περαστικά του...και του χρόνου 200 για διπύρινο και ευχαριστώ στην intel για την "απίθανη" απόδοση/τιμή. Με τον i5 6500 θα κάνει εξαιρετικό gaming και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει ένας μέσος χρήστης ταχύτερα από τον i3...τα υπόλοιπα για τις μαϊμούδες δεν αξίζουν καν σχολιασμό από μέρους μου.

EDIT: Τέλος για να καταλάβουμε ότι κοιτάμε και άλλα πράγματα όπως future proof, λοταρία στο oc, κατανάλωση, θερμοκρασίες cpu - συστήματος κλπ θα μπορούσες να μας προτείνεις και fx8350 στην τελική...σχεδόν ίδια απόδοση σε gaming και μεγάααααλη διαφορά σε άλλες δουλειές από τον i3 (τον 6100 βέβαια)...και κοντινή τιμή...πάλι καλά που δεν ακούσαμε και καμιά τέτοια πρόταση εδώ μέσα...

https://www.youtube.com/watch?v=nLkaNWo0EV0

Δημοσ.

δεν μπορείς απλά να καταλάβεις την διαφορά μου φαίνεται.. τον i7 το βάζω ακριβώς γιατί ειναι το άλλο άκρο όπου ακόμη βλέπουμε πως με το άκρο δεν κερδίζεις υπερβολικά πόσο μάλλον με i5 δηλαδή.

μιλάμε για gaming rig που έτσι και αλλιώς η CPU δεν παίζει τεράστιο ρόλο (αρκεί να μην ειναι bottleneck στην κάρτα γραφικών) και πιο συγκεκριμένα για flight simulator κουτί που αν το μέσο game δεν εκμεταλλεύεται πολλούς πυρήνες αυτά δεν το κάνουν σχεδόν καθόλου αντάυτού εκμεταλλεύονται έναν με δύο πυρήνες max και όλα τα άλλα πάνε χαμένα 

πιο απλά θέλουν εναν ή δύο γρήγορους πυρήνες και όχι πολλούς σε χαμηλότερη ταχύτητα ή και στην ίδια ακόμη. 

οπότε ειναι σαν να αγοράζεις 5 θέσιο αυτοκίνητο ενώ ήδη ξέρεις ότι δεν έχεις φίλους και οικογένεια και δεν θα αποκτήσεις στο άμεσα προβλέψιμο μέλλον.

Τέλος δεν ειμαι ενάντια στην χρήση του i5 απλά ο i3 θα κάνει την ίδια δουλεια στα παιχνίδια και θα δώσει λιγότερα λεφτά για να τον αποκτήσει. 

όσο για αυτό που είπα για το skroutz εσύ μπορεί να μην θες να το σχολιάσεις αλλά έτσι είναι ο οποιοσδήποτε που ξέρει ελάχιστα απο brand names σε PC hardware μπορεί να πάει και να πατήσει πχ ΙΝΤΕΛ(επίτηδες γραφω στα ελληνικά γιατι και έτσι δουλεύει δεν χρειάζεται καν να το γράψει σωστά) και να διαλέξει τον πιο ακριβό που μπορεί να πάρει μετά να κάνει το ίδιο για την κάρτα    κτλ. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...