Προς το περιεχόμενο

αναζήτηση συστήματος ήχου 5.1 έως 350€

batman_gardiki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι την δοκίμασα την λύση του heavyrain όπως και το passthrough και παίζουν μια χαρά!!!

σύνδεσα και s-video για τις ρυθμίσεις του ενισχυτη μέσω οθόνης tv και κάνω δοκιμές.
επιτέλους... είμαι σε καλό στάδιο!!!

Επεξ/σία από batman_gardiki
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόν...

εχω συνδεσει με hdmi το ps3 & το mpeg4 στην tv , με optical την tv στον AVR και με coaxial το dvd στον AVR.

έχω βγάλει στο πλαι και μια αναμονη jack που ειναι συνδεδεμένη με rca στον AVR για τα laptop/smartphone.

επίσης με svideo εχω δώσει εικόνα απο τον AVR στην TV για ρυθμίσεις OSD.

τα ηχεία μου ειναι το magnat 102 για front, το magnat 252 για center, τα sony ss-sr115 για surround και τα sony ss-rx88 στο σαλόνι.

το sub δεν to εχω πάρει ακομα και λογικά θα γινει μετα το πασχα.

εχω ορισει το σαλόνι ως multi room και έκανα και το EzSet/EQ.

οι ηχοι που μου αραίσουν περισσότερο όταν παίζω εργοστασιακό cd απο το dvd είναι οι

1.dolby surround - prologic II - dolby PLII music (5.1)

2.surround - dsp - hall 1 (5.1)

3.dts neo 6 - neo 6 5ch music (5.1) και ο

4.stereo - dsp+surround off - surround off

υπάρχουν μικροδιαφορές με πριν προς το καλυτερο αλλά όχι κατι το τρελό.

ισως και ο ιδαίτερος χωρος μου να μην βοηθάει

είμαι έτοιμος να προχωρήσω στην αγορά sub.

να επιλέξω το Pure που λέει ο Σπύρος ή να διαλέξω ανάμεσα σε pioneer-Yamaha ;...

http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?keyphrase=subwoofer&order_by=pricevat&order_dir=asc&price_min=&price_max=110

παίζει ρόλο ο χώρος μου;....

-_zpscwq5uvhi.jpg~original

O χωρος ειναι πολυ μικρος και θα σε καλυψει οποιοδηποτε sub με μεγαφωνο απο 8 ιντσες και πανω.
Το Pure acoustics που σου προτεινα ειναι 10", πολυ πιο δυνατο και με περισσοτερες δυνατοτητες συνδεσης σε συγκριση με τα Yamaha, Pioneer (το οποιο εχει 6.5" μεγαφωνο και θα ελεγα ειναι οριακο ακομα και για τοσο μικρο χωρο) κτλ που βρισκονται στην ιδια κατηγορια τιμης και ειναι κελεπουρι σε αυτα τα χρηματα και θα συνεχισω να το προτεινω για οσο καιρο υπαρχει διαθεσιμο (ειναι παλιο μοντελο και δεν πιστευω να υπαρχουν πολλα κομματια) Η τιμη του στην αγορα ηταν στην κατηγορια 200-250ευρω και τωρα ειναι σε τιμη ξεστοκαρισματος.
Λογω του μικρου χωρου ομως ολα θα σε καλυψουν αν τοποθετηθουν σωστα (θελει ψαξιμο και δοκιμες)
Στις χαμηλες συχνοτητες ο χωρος και η τοποθετηση παιζει τον μεγαλυτερο ρολο στο τελικο αποτελεσμα.

• Like 1

O χωρος ειναι πολυ μικρος και θα σε καλυψει οποιοδηποτε sub με μεγαφωνο απο 8 ιντσες και πανω.

Το Pure acoustics που σου προτεινα ειναι 10", πολυ πιο δυνατο και με περισσοτερες δυνατοτητες συνδεσης σε συγκριση με τα Yamaha, Pioneer (το οποιο εχει 6.5" μεγαφωνο και θα ελεγα ειναι οριακο ακομα και για τοσο μικρο χωρο) κτλ που βρισκονται στην ιδια κατηγορια τιμης και ειναι κελεπουρι σε αυτα τα χρηματα και θα συνεχισω να το προτεινω για οσο καιρο υπαρχει διαθεσιμο (ειναι παλιο μοντελο και δεν πιστευω να υπαρχουν πολλα κομματια) Η τιμη του στην αγορα ηταν στην κατηγορια 200-250ευρω και τωρα ειναι σε τιμη ξεστοκαρισματος.

Λογω του μικρου χωρου ομως ολα θα σε καλυψουν αν τοποθετηθουν σωστα (θελει ψαξιμο και δοκιμες)

Στις χαμηλες συχνοτητες ο χωρος και η τοποθετηση παιζει τον μεγαλυτερο ρολο στο τελικο αποτελεσμα.

Είχα την εντύπωση ότι ισχύει το αντίθετο. Οι χαμηλές συχνότητες δεν έχουν μεγάλη "κατευθυντικότητα" και δεν παίζει μεγάλο ρόλο η θέση του subwoofer.

Είχα την εντύπωση ότι ισχύει το αντίθετο. Οι χαμηλές συχνότητες δεν έχουν μεγάλη "κατευθυντικότητα" και δεν παίζει μεγάλο ρόλο η θέση του subwoofer.

Δεν ειναι θεμα κατευθυνσης αλλα θεμα room modes και standing waves σε σχεση με την θεση ακροασης που εχουν αμεση εξαρτηση απο την θεση του sub στον χωρο.

Μπορεις να δεις σε μορφη γραφηματος ποια ειναι η επιδραση της τοποθετησης σε εναν δεδομενο χωρο και μια δεδομενη θεση ακροασης χρησημοποιωντας το room simulation του REW https://www.roomeqwizard.com/

εγκατεστησε το και "παιξε" με την τοποθετηση και την θεση ακροασης για να δεις ποσο επιδρα στην αποκριση συχνοτητας.

(το τερμα δεξια και επανω "κουτακι" που λεει "Room Sim")

• Like 2

οκ προχώρησα στην παραγγελία του pure acoustics.

τυφλή εμπιστοσύνη στον Σπύρο!!

3 θέσεις έχω δυνατότητα.

Στο πάτωμα αριστερά ή δεξιά του τζακιού (του οποίου η εστία ξεκινάει στους 0.60μ ύψος) ή αριστερά της μπαλκονοπορτας

3 θέσεις έχω δυνατότητα.

Στο πάτωμα αριστερά ή δεξιά του τζακιού (του οποίου η εστία ξεκινάει στους 0.60μ ύψος) ή αριστερά της μπαλκονοπορτας

Συμφωνα με το Room Simulation του REW η καλυτερη θεση προβλεπεται να ειναι αναμεσα στον καναπε και το τζακι, πιο κοντα στον καναπε.

Επειδη ομως αυτο ειναι προβλεψη στο περιπου, καλο θα ηταν να κανεις κι εσυ τις δοκιμες σου με μικρες μετατοπισεις δεξια αριστερα και μπρος πισω μεχρι να βρεις την καλυτερη θεση.

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως συνδεω το sub στον avr;

IMG_1753_zpsa1e8zlpw.jpg~original

IMG_1098_zpsk6oapypq.jpg~original

Το manual που έχει μέσα μόνο αυτές τις δυο σελίδες έχει...

image_zpsueaaoz66.jpg~original

Gain στην μεση, Freq στο τερμα (στην υψηλοτερη συχνοτητα), Phase με ακουστικη εκτιμιση (δοκιμαζεις και οποιο ακουγεται καλυτερα)
Τις ρυθμισεις μετα θα τις αναλαβει ο ενισχυτης αφου τρεξεις το Calibration με το μικροφωνο (ενδεχεται να χρειαστει δοιρθωτικες κινησεις μετα, μια που η αυτοματες ρυθμισεις συνηθως πεφτουν εξω σε αρκετα σημεια).

Τα ηχεια ολα Small, και η συχνοτητα Cross 80-100Ηz μια που τα ηχεια σου δεν κατεβαινουν χαμηλοτερα απο τοσο.

• Like 1

Gain στην μεση, Freq στο τερμα (στην υψηλοτερη συχνοτητα), Phase με ακουστικη εκτιμιση (δοκιμαζεις και οποιο ακουγεται καλυτερα)

Τις ρυθμισεις μετα θα τις αναλαβει ο ενισχυτης αφου τρεξεις το Calibration με το μικροφωνο (ενδεχεται να χρειαστει δοιρθωτικες κινησεις μετα, μια που η αυτοματες ρυθμισεις συνηθως πεφτουν εξω σε αρκετα σημεια).

Τα ηχεια ολα Small, και η συχνοτητα Cross 80-100Ηz μια που τα ηχεια σου δεν κατεβαινουν χαμηλοτερα απο τοσο.

ΣΤο on-auto-off, το auto είναι για να πιάσει συχνότητα και να ανοίγει μόνο του;;;

Να το έχω auto ή στο on;

Την cross την ρυθμίζω εγώ δηλαδή από κάπου;

Το ezset/eq το έχω ήδη τρέξει έχοντας τα gain & freq στη μέση και τα υπόλοιπα όπως στην φωτό και ενώ τα ηχεία πριν τα είχε large τώρα τα έκανε small. Να το ξανά τρέξω με το freq στο τέρμα όπως λες;

Ναι, το freq στο τερμα. Την συχνοτητα Cross την οριζεις απο τον ενισχυτη. Το στανταρ ειναι τα 80Hz αλλα εξαρταται και απο τα ηχεια σου τα οποια ορθα εβαλε ως small ο ενισχυτης (πριν τα ειχε Large γιατι δεν υπηρχε subwoofer).
Το sub θα παιζει τις συχνοτητες του καναλιου .1 (LFE) που εχει πληροφορια απο 120Hz και κατω.
Ταυτοχρονα θα παιζει και τις συχνοτητες που κανονικα θα επαιζαν απο τα αλλα ηχεια απο την συχνοτητα cross και κατω.
Την συχνοτητα cross ασε να την επιλεξει αυτοματα ο ενισχυτης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...