Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε τράπεζες το παίρνουν.

Το ειπαμε οτι γινεται σε τραπεζα , σε τραπεζα επισης πληρωνουν για τα παιδια των υπαλληλων τον παιδικο σταθμο εως 500 ευρω, ιδιωτικο κλπ.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ειπαμε οτι γινεται σε τραπεζα , σε τραπεζα επισης πληρωνουν για τα παιδια των υπαλληλων τον παιδικο σταθμο εως 500 ευρω, ιδιωτικο κλπ.

Σε ποια τράπεζα αυτό;

Δημοσ.

Το επιδομα γαμου ειναι προαιρετικό και οπως ειπε πιο πανω ο φίλος ειναι αναλογα τι συμβαση εχει υπογραψει ο εργοδότης (ΣΣΕ).

Το επιδομα γαμου οποιοσ το παιρνει είναι 10% του μισθού του.

Όπως επίσης και το επιδομα παιδιου. Ακριβως το ιδιο ισχύει.

Και γω δουλεύω σε μια πολύ μεγαλη εταιρια με πανω απο 800ατομα προσωπικό και δυστυχως μονο οι "παλιοι" παίρνουν το επιδομα αυτο λογω παλιας συμβασης.

Γ@μω τα μνημόνια και τους εργοδότες.

• Like 4
Δημοσ.

Το επιδομα γαμου ειναι προαιρετικό και οπως ειπε πιο πανω ο φίλος ειναι αναλογα τι συμβαση εχει υπογραψει ο εργοδότης (ΣΣΕ).

Το επιδομα γαμου οποιοσ το παιρνει είναι 10% του μισθού του.

Όπως επίσης και το επιδομα παιδιου. Ακριβως το ιδιο ισχύει.

Και γω δουλεύω σε μια πολύ μεγαλη εταιρια με πανω απο 800ατομα προσωπικό και δυστυχως μονο οι "παλιοι" παίρνουν το επιδομα αυτο λογω παλιας συμβασης.

Γ@μω τα μνημόνια και τους εργοδότες.

και εγω παλιος ειμαι ρε συ πανω απο 12 χρονια, το επαιρνα για καποια χρονια του γαμου,μολις εκανα παιδια καταργηθηκαν και τα 2 !

Δηλαδη γκαντεμης απο κουνια !

Δημοσ.

Αν ειχες κανει παιδια με τον τοτε ισχύοντα νομο θα τα επαιρνες ακομα και τωρα ανάλογα και την εταιρια βεβαια οπως κανουν και σε μενα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ειχες κανει παιδια με τον τοτε ισχύοντα νομο θα τα επαιρνες ακομα και τωρα ανάλογα και την εταιρια βεβαια οπως κανουν και σε μενα.

δεν ειχα...μολις εκανα παει ο νομος πεταξε,χα χα! Ουτε το επιδομα γαμου ομως δινουν ...

Δημοσ.

Συμβαίνει και το άλλο τραγικό:Να είσαι έγγαμος με τέκνα και να σου έχουν κάνει πρόσληψη ως άγαμο χωρίς παιδιά.Εκμετάλλευση λόγω ανάγκης ειδικά στις σχετικά μεγάλες ηλικίες.

Η περιπτώσεις που είναι κάποιος σε εταιρία μερικά χρόνια άγαμος και μόλις παντρευτεί να τον απολύουν για να μην του πληρώσουν το επίδομα γάμου και τις τριετίες.

Οπότε το επίδομα γάμου είναι προαιρετικό ανάλογα την σύμβαση;Με τις τριετίες τι ισχύει;

• Like 1
Δημοσ.

Συμβαίνει και το άλλο τραγικό:Να είσαι έγγαμος με τέκνα και να σου έχουν κάνει πρόσληψη ως άγαμο χωρίς παιδιά.Εκμετάλλευση λόγω ανάγκης ειδικά στις σχετικά μεγάλες ηλικίες.

Η περιπτώσεις που είναι κάποιος σε εταιρία μερικά χρόνια άγαμος και μόλις παντρευτεί να τον απολύουν για να μην του πληρώσουν το επίδομα γάμου και τις τριετίες.

Οπότε το επίδομα γάμου είναι προαιρετικό ανάλογα την σύμβαση;Με τις τριετίες τι ισχύει;

περιεργο αυτο...τριετιες παιρνω κανονικα ...κανα 120ευρω βγαινει στις 3 τριετιες ( αναλογα τον μισθο λογικα αν παιρνεις πανω απο 1.000 ισως ειναι παραπανω)

Δημοσ.

Μία από τις μεγάλες ανατροπές στα εργασιακά ήταν ο περιβόητος Ν. 4093/2012 aka μνημόνιο 2. Στην υποπαράγραφο ΙΑ.11 αντικαθίσταται κάποια μέρη του Ν.1876/1990 (προηγούμενος νόμος περί εργασιακών σχέσεων) και όλοι, πλην ΓΣΕΕ, πατάνε εκεί μιας και δεν αναφέρει κάτι για επίδομα γάμου.

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει πως επειδή το επίδομα γάμου δεν αναφέρεται σε κάποια διάταξη του Ν. 4093/2012, εξακολουθεί να ισχύει. 

Κατ' εμέ η ΓΣΕΕ έχει απόλυτο δίκιο και εξηγούμαι: Η νομοθέτηση του επιδόματος γάμου έγινε με το Ν. 1766/88 και τροποποιήθηκε με το νόμο 1849/1990. Ο Ν. 4093/2012 δεν αναφέρει, ούτε τροποποιεί ούτε αντικαθιστά ούτε καταργεί ούτε μνημονεύει τους 2 προαναφερόμενους νόμους, ούτε καν μνημονεύει το περιβόητο "όποια άλλη διάταξη αντιτίθεται στον παρόντα νόμο παύει να ισχύει", όπως γράφεται μερικές φορές. Άρα γιατί να καταργηθεί το επίδομα γάμου; Με αυτή τη λογική γιατί δίνεται δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας κ.ο.κ. επίδομα αφού δεν αναφέρονται στον 4093/2012;

Επικοινώνησα με την ΓΣΕΕ και με το Σ.ΕΠ.Ε.: ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι κηφήνες του ΣΕΠΕ, αυτοί δηλαδή που ελέγχουν τους εργοδότες, θα έπρεπε να ντρέπονται! Σε τηλ. επικοινωνία που είχα μαζί τους, ένας υπάλληλος μου απάντησε ξερά πως έχει καταργηθεί. Όταν προσπάθησα να του παραθέσω το σκεπτικό μου, μου επιτέθηκε λεκτικά πως υποδεικνύω την δουλειά τους και δεν τα ξέρω καλά.

Με 2 λογιστές που μίλησα, ήξεραν το κλασικό "έχει καταργηθεί" μα δεν ήξεραν να μου το στοιχειοθετήσουν από νομικής άποψης. Γενικά, επικρατεί ένα τεράστιο αλαλούμ....

Ανανφορικά με τις τρετίες, έχουν καταργηθεί με την παράγραφο ζ της ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΙΑ του Ν. 4093/2012 μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%.... (πόση μαλακία Θεέ μου!).

Μπορεί να κάνω λάθος, να αγνοώ τυχόν Υ.Α. που εκδόθηκαν μεταγενέστερα και να μην μπορώ να τις βρω, αλλά με τα δεδομένα που έχω δει/διαβάσει, αυτό είναι το συμπέρασμά μου.

Δημοσ.

Προσωπικά, νομίζω ότι το επίδομα γαμου ειναι καραγκιοζιλίκι και σωστά είναι προαιρετικό, αν είναι.

Γιατί να με επιβραβεύεις, επειδή παντρεύτηκα; 

Άλλο το παιδί, εκεί σου δίνουν κάποια χρήματα για να σε βοηθήσουν για τα αυξημένα έξοδα.

Αλλά επίδομα γάμου; 

Δημοσ.

Προσωπικά, νομίζω ότι το επίδομα γαμου ειναι καραγκιοζιλίκι και σωστά είναι προαιρετικό, αν είναι.

Άλλο το παιδί, εκεί σου δίνουν κάποια χρήματα για να σε βοηθήσουν για τα αυξημένα έξοδα.

Αλλά επίδομα γάμου;

Γιατί ρε εξυπνε εχεις παραπανψ εξοδα κι ευθυνες
Δημοσ.

Αλλά επίδομα γάμου;

Πως φενεται οτι εισαι ανυπαντρος...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...