Gestahl Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2003 Σίγουρα αυτό το thread δεν μοιάζει με πρώτη ματιά να ανήκει εδώ αλλά ... πόσοί από εμάς έχουν "χάσει" ή ζουν με το φόβο ότι θα χάσουν κάποιο κομμάτι του hardware τους από αυξομειώσεις στην τάση από την πολυαγαπημένη μας ΔΕΗ ? Πιστεύω αρκετοί αν κρίνω από τα αντίστοιχα posts για UPS. Μέχρι πρότεινος πίστευα ότι είναι 100% νομικά καλυμένη η ΔΕΗ για όλα αυτά και ότι δεν μπορείς να τους πάρεις λεφτά για αποζημίωση. Είδα όμως ένα άρθρο στο Έθνος που λέει τα εξής: "H ΔEH οφείλει να αποζημιώνει τους καταναλωτές για τις βλάβες που υφίστανται λόγω της αυξομείωσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και της αμέλειας των αρμοδίων οργάνων της. O Aρειος Πάγος δέχθηκε την ευθύνη της ΔEH για ανωμαλίες στην παροχή ρεύματος, αναγνωρίζοντας ότι είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τον καταναλωτή όχι μόνο για τη βλάβη που υπέστη λόγω της καταστροφής κάποιων ειδών, αλλά και για την απώλεια κέρδους, εφόσον καταστράφηκαν προϊόντα, τα οποία επρόκειτο να πουληθούν στην αγορά. Eτσι, ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή «μπαράζ» σχετικών αγωγών για να αποδειχθεί ότι η ζημιά οφείλεται σε αμέλεια της ΔEH. Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το «Eθνος» (περίπου προ διετίας), και ο Συνήγορος του Πολίτη είχε κάνει συστάσεις, με έγγραφό του προς τη ΔEH, να προχωρά σε αποζημίωση των καταναλωτών προς αντικατάσταση των ηλεκτρικών μηχανημάτων (κουζίνα, ψυγείο, στερεοφωνικά κ.λπ.), τα οποία «καίγονται» ύστερα από έντονες αυξομειώσεις και διακοπές της τάσης του ρεύματος. " ( Ολόκληρο το άρθρο: http://www.ethnos.gr/pages/2003/dec/30/p020103.htm ) Σίγουρα η περίπτωση του εν λόγω ατόμου (αν δείτε το πλήρες άρθρο) δεν είναι ίδια με την δική μας καθημερινότητα, παρά μόνο στο θέμα της άθλιας παροχής υπηρεσιών από τη ΔΕΗ. Μετά από αυτό λοιπόν άρχισα να αναρωτιέμαι. Πόσο εύκολα μπορείς να βρεις το δίκιο σου ενάντια στη ΔΕΗ? Νομίζω είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Έχει κανένας insomniac κινηθεί ποτέ νομικά εναντίον της ΔΕΗ? Δικαιώθηκε? Απελπίστηκε? Εγκατέλειψε τον αγώνα? Για πείτε εμπειρίες επί του θέματος ...
tzoulis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2003 Νομικά δεν ξέρω κανένα αλλά σε face to face συνάντηση γνωστού μου με την ΔΕΗ προ διετίας του είπαν ότι η εναλλαγές στην τάση είναι +-5% που αντέχουν όλες οι σύγχρονες συσκεύες. Απ' όσο ξέρω τα παράτησε εκεί και άλλαξε motherboard και τροφοδοτικό.
xsterg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2003 to parapano isxuei gia to biomhxaniko reyma opou to kathe ergostasio exei diko toy upostathmo. gia tis oikiakes periptoseis pou mas aforoyn oute koubenta na ginetai.
tktommytk Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 to parapano isxuei gia to biomhxaniko reyma opou to kathe ergostasio exei diko toy upostathmo. gia tis oikiakes periptoseis pou mas aforoyn oute koubenta na ginetai. diladi??
xsterg Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 einai emfanes nomizo. biomhxaniko reyma pantos den exoyme emeis sta spitia mas. to biomhxaniko reyma aqnagrafetai pano ston logariasmo kai isxyei gia mia orismeni isxy kai pano. kai ekei einai ypoxreomeni h deh na erxetai ston xoro soy ana takta diasthmata kai na elegxei an h tash einai sta problepomena oria. pantos ayta ta pragmata den ysxyoyn fusika gia to oikiako reyma. ekei symbibazesai me ta tsalimakia ths deh.
rumbero Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 Χμ, όσον αφορά την ηλεκτρική παροχή, αυτή είναι μία. Είτε προορίζεται για μεγάλους καταναλωτές είτε για οποιοδήποτε νοικοκυριό, η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από τους ίδιους σταθμούς παραγωγής και το μόνο που αλλάζει, ανάλογα με το μέγεθος του πελάτη, είναι η τιμή της κιλοβατώρας. Οι μεταβολές της τάσης είναι κάτι συνηθισμένο και απόλυτα φυσικό, αλλά μέσα σε κάποια όρια, και εν προκειμένω ±10% από την ονομαστική τάση, δηλαδή από 207 έως 253V. Μέσα σ’ αυτά τα όρια, ακόμα και λίγο παραπάνω, όλες οι οικιακές συσκευές, αλλά και ο βιομηχανικός εξοπλισμός, επιδεικνύουν ομαλή λειτουργία και δεν παρουσιάζουν προβλήματα. Άλλωστε, είναι τεχνικά αδύνατο να τηρείται η τάση σε κάποια συγκεκριμένη τιμή, αφού το φορτίο μεταβάλλεται συνεχώς. Αυτό που είναι τεχνικά εφικτό αλλά και απαραίτητο είναι η αυστηρή τήρηση της συχνότητας του δικτύου, (δηλαδή ο ρυθμός περιστροφής των γεννητριών), η οποία κυμαίνεται μέσα στα πολύ πιο αυστηρά όρια του ±1%, (49.5 - 50.5Ηz), και η οποία εάν ξεφύγει θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Πάντως, με δεδομένο το τεχνολογικό επίπεδο του δικτύου της ΔΕΗ, το οποίο είναι σχεδόν στο σύνολό του εναέριο και άρα εκτεθειμένο στα ηλεκτρικά φορτία της ατμόσφαιρας, οι απότομες στιγμιαίες εξάρσεις της τάσης είναι δυστυχώς αναπόφευκτες. Έχω πέσει κι εγώ θύμα και τα μόνα που επέζησαν ήταν ο επεξεργαστής και οι μνήμες. Κατά τα λοιπά όμως, νομίζω πως η ΔΕΗ τα πηγαίνει μάλλον καλά.
elteo Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2003 Eprepe na to exoun kanei pro pollou an kai akoma kai me auto...
aquasonic Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2004 egw paidia,exw thio pou douleue sth deh.xerete ti eixe pei?: AN XERAN OLOI OI ELLHNES OTI TO 80% TWN KATASTRWFWN POU GINONTAI SE HLEKTRIKES SYSKEYES GINONTAI LWGO TOY DYKTIOY THS DEH (YPERTASEIS-YPOTASEIS) H DEH THA EIXE KLEISEI AP TIS MHNYSEIS! egw eutixws den exw pathei tiporta akoma
kostas_crete Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Symfwnw aquasonic. Exontas kanei 2 mhnes praktiki sth deh sthn krhth akousa polla tetoia koufa. Alla ante na apodeikseis oti isxyei.
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Symfwnw aquasonic.Exontas kanei 2 mhnes praktiki sth deh sthn krhth akousa polla tetoia koufa. Alla ante na apodeikseis oti isxyei. Που να φανταστεις τι εχω δει εγω με 12 χρονια!!!!Αλλα και οι τοιχοι εχουν αυτια!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
whitehed Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Ma ti psaxnetai re paidia edo prin 6 xronia sthn perioxh moy epese ena kalodio ths deh prokalontas fotia kai ekapse mia oloklhrh perioxh milame gia polla ekatomyria euro zhmia...h idia h deh paradexthike oti eftaige gia thn ptosh eee akomh na plirosei oyte eurocent kai oyte prokeite...to pc mas tha luphthei???
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Ma ti psaxnetai re paidia edo prin 6 xronia sthn perioxh moy epese ena kalodio ths deh prokalontas fotia kai ekapse mia oloklhrh perioxh milame gia polla ekatomyria euro zhmia...h idia h deh paradexthike oti eftaige gia thn ptosh eee akomh na plirosei oyte eurocent kai oyte prokeite...to pc mas tha luphthei??? Φιλε μου επετρεψε μου να αμφιβαλω...Φθορα ξενης περιουσιας απο τετοιου ειδους καταστασεις δεν γινεται να μην αποζημιωθει.Ειπαμε...αλλα οχι κι ετσι.... :oops: :oops: :oops: Για την πτωση του καλωδιου ποιος ευθυνοταν??? Ετσι στα καλα καθουμενα επεσε?? :?: :?: :?:
nonickch_ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2004 Paidia prin ligo kairo se mia kataigida sta xania nomiza oti epa8e zimia i o8oni mou kai klaigomouna. Opote piga se ena magazi kai to syzitousa me ton typa kai mou eipe oti akouse sta xania oti kapioi pou tous exoun kaei mixanimata apo tin DEH kanoun munisi stin DEH gia apozimiwsi, o dikigoros paei partouze kets. Mou fanike kali i idea, kai an piasei 8a epairna 250xiliarika toulaxiston gia new screen... Paparia omws den mou kaike i o8oni telika... heh. Isws prepei na tin psa3ete, kai ean sas kaei tipota den xanete na pate ston synigoro tou politi i sto KEntro PRostasias KAtanalotwn. (katanalwtis... i xeiroteri brisia pou 8a mporousan na mou poune).
xsterg Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2004 nai bre paidia. h dei pithanon na kalyptei kakotexnies poy ofeilontai apodedeigmena apo dika ths lathi. tora ptosi kalodioy logo kakokairias 'h keraynos einai pragmata gia ta opoia den einai sta sfalamata ths dei. eipame na leme alla na poyme kai toy straboy to dikio. diladi sthn periptosi keraynoy ti eprepe na kanei h dei? mhn leme kai oti mas katebainei sthn glaba mas. a kai kati allo. an h zhmia einai mikri se otidhpote pragagma, den symferei na kinhseis nomiki diadikasia. ta nomika ejoda einai perissotera i isa me ayta poy tha pareis opote giati na mpeis sthn fasaria. apo mia timi blabis tis tajis ton 700-800 euro symferei na paei kaneis se dikigoro gia na diekdikisei xrimata. apo ekei kai kato den sumferei. dystyxos etsi einai alla den sumferei na pliroseis nomika ejoda px 700 euro gia na pareis 300 euro.
whitehed Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2004 Eipa ypaitiothta ths DEH....to exoyn paradexthei...O kairos htan mia xara...O dikos toys den ksero....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.