dimi.d Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω σχετικά με μια προσφορα hosting που εχω στα χερια μου, γενικως τι τιμες παιζουν στην αγορα? να κανω copy paste αυτο που εχω για να μου πειτε περιπου ποσο μπορει να κοστολογηθει? νιωθω οτι με κλεβουν.....
Exploticon Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 το hosting γενικα ειναι υπερτιμημενο με unlimited τα παντα κανονιακ επρεπε να δινεις το παρα πολυ 5$ τον μηνα εγω παντως δινο γυρω στα 20-30 ευρω το μηνα για vps γιατι η ιστοσελιδα μου εχει παρα πολυ traffic
Tigran Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Όλα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες σου. Για να ορίσεις το φτηνό και το ακριβό, πρέπει να ξέρεις πρώτα τι χρειάζεσαι και στη συνέχεια να σιγουρευτείς ότι η "προσφορά" που θα βρείς θα κάνει αυτά που υπόσχεται. 1
dimi.d Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Azure cloud VM Unlimited bandwidth Unlimited storage* Unlimited domain alias Unlimited databases** Daily & monthly backups*** Security audit Intrusion detection Uptime & Error monitoring CMS updates 99% uptime 6 x Emails, 1GB per mailbox 2.000/χρονος θελω να μαθω αν αυτα που προσφερει η συγκεκριμενη εταιρια να στο πω και ετσι ειναι 1000% πανω απο την αξια... τωρα θ μου πεις ο καθενας οσο θελει βαζει...αλλα κουβεντα να γινεται.
Tigran Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το azure ας πούμε έχει πολλά πακέτα που υπάρχει ένα standard fee(σχετικά μικρό) και πληρώνεις όσο χρησιμοποιεις. Έχει πακέτα που ξεκινάς ακόμα και free. Είναι cloud based MS server και όχι Linux που χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Δεν ξέρω τι θες να κάνεις για να σου πω αν έχει νόημα να επιλέξεις κάτι τέτοιο. Το κόστος που μας αναφέρεις είναι πολύ μεγάλο και παραπέμπει σε σελίδα με τεράστιες απαιτήσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Καταρχήν, δεν υπάρχει unlimited. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Επίσης, όπου βλέπεις unlimited να ξέρεις ότι μιλάμε για τα φθηνά πακέτα. Τα ακριβότερα (dedicated, bare metal, vps) πάντα γράφουν προδιαγραφές με ακρίβεια. Άρα το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ζητήσεις από αυτόν που σου έδωσε την προσφορά να σου πει ακριβείς προδιαγραφές (RAM, CPU, μηνιαίο Bandwidth, δίσκους κλπ). Μετά τα ξαναλέμε. Για να έχεις πάντως ένα μέτρο σύγκρισης, με 160 ευρώ το μήνα παίρνεις κάτι σαν αυτό: https://www.balticservers.com/custom-servers/e5-1650v3?raid_level=Raid%201&
dimi.d Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Ευχαριστω πολυ... να σου πω την αληθεια δεν γνωριζω και αυτο ειναι το κακο.... eshop παω να στησω... οποιαδηποτε παρεμβαση καλοδεχουμενη
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Ζήτα να σου πουν ακριβείς προδιαγραφές. Πόση RAM, τι CPU, τι δίσκο, πόσο μηνιαίο bandwidth. Μόνο έτσι θα σου πούμε αν η τιμή που σου έδωσαν είναι λογική ή όχι. Ας σου δώσουν ένα link ρε αδερφέ με τις προδιαγραφές του μηχανήματος, σαν αυτό που σου έδωσα προηγουμένως. Και άσχετος να είσαι μπορείς να συγκρίνεις νούμερα όταν αφορούν το ίδιο πράγμα. Για παράδειγμα στο hosting που παρέθεσα προηγούμενως, με 2.000 που σου ζητάνε τώρα παίρνεις μηχάνημα με τα εξής: 2 εξαπύρηνους επεξεργαστές Xeon 64 GB RAM 2 δίσκους SSD των 240 GB 10 TB traffic 1 Gbps σύνδεση Αν αυτά που σου προτείνουν είναι παρόμοια πάει κι έρχεται καθότι το Azure είναι και πιο ακριβή υπηρεσία γενικώς. Αν από την άλλη σου προτείνουν κάνα μηχανάκι με 4GB RAM και έναν απλό διπύρηνο επεξεργαστή καταλαβαίνεις ότι πάνε να σε γδάρουν.
Gilfoyle Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Ζήτα να σου πουν ακριβείς προδιαγραφές. Πόση RAM, τι CPU, τι δίσκο, πόσο μηνιαίο bandwidth. Μόνο έτσι θα σου πούμε αν η τιμή που σου έδωσαν είναι λογική ή όχι. Ας σου δώσουν ένα link ρε αδερφέ με τις προδιαγραφές του μηχανήματος, σαν αυτό που σου έδωσα προηγουμένως. Και άσχετος να είσαι μπορείς να συγκρίνεις νούμερα όταν αφορούν το ίδιο πράγμα. Για παράδειγμα στο hosting που παρέθεσα προηγούμενως, με 2.000 που σου ζητάνε τώρα παίρνεις μηχάνημα με τα εξής: 2 εξαπύρηνους επεξεργαστές Xeon 64 GB RAM 2 δίσκους SSD των 240 GB 10 TB traffic 1 Gbps σύνδεση Αν αυτά που σου προτείνουν είναι παρόμοια πάει κι έρχεται καθότι το Azure είναι και πιο ακριβή υπηρεσία γενικώς. Αν από την άλλη σου προτείνουν κάνα μηχανάκι με 4GB RAM και έναν απλό διπύρηνο επεξεργαστή καταλαβαίνεις ότι πάνε να σε γδάρουν. Σημαντική σημείωση: Να μη το αφήσεις άμα σου πουν "πόσο" cpu, αλλά να ζητήσεις ποιόν. Δηλαδή άμα σου πουν "8 cores" μη θεωρείς ότι σου απάντησαν. Έχει σημασία και τι cores είναι αυτοί. Τώρα στο ερώτημά σου, εγώ το βλέπω ως εξής: Άμα τα 2000 τον χρόνο είναι λογική τιμή, είναι παράλογο να σου δώσουν τέτοιο μηχάνημα γι' αυτό που θες να κάνεις. Άμα αυτό που θες να κάνεις απαιτεί από την αρχή τέτοιο μηχάνημα, δε θα ήσουν εδώ να ρωτάς εμάς.
dimi.d Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Tο θεμα ειναι οτι δν γνωριζω τι μηχανημα χρειαζεται.... πηγα σε μια εταιρια και πηρα μια "προσφορα" για κατασκευη eshop. Θα ειναι custom eshop σε woocomarce κατι τετοιο.... δν γνωριζω τι και πως να στο πω και ετσι. μπορω οποιος θελει να του στειλω τις τιμες, να μου πει την γνωμη του... Τωρα θα μου πειτε ο καθενας κοστολογει οσο θελει και οι τιμες μπορει να παιζουν πανω κατω αλλα εγω νομιζω οτι θα βρω αποκλιση μεγαλη προς τα πανω αν με καταλαβαινετε.
CyberCr33p Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Πόση επισκεψιμότητα έχει το e-shop σου ανά ημέρα;
Gilfoyle Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Εφόσον θα είναι σε woocommerce, δε θα είναι custom e-shop. Ξεκινάμε από τα βασικά. Αυτό που θα σου φτιάξουν είναι το theme. Το κόστος αυτού δε μπορεί να προσδιοριστεί, από 1000 ευρώ μέχρι και 50.000 ευρώ μου φαίνεται λογικό ποσό ανάλογα τη δουλειά. Ακόμα και παραπάνω. Τώρα για το hosting, εφόσον -φαντάζομαι- δεν έχεις ήδη κάποιο μεγάλο userbase που θα κατακλύσει το site με δεκάδες χιλιάδες request τη μέρα, δε βρίσκω τον λόγο να πας 1) Σε windows και 2) σε 2000/χρόνο. Edit: Για να το θέσω καλύτερα γιατί το 1 μπορεί να παρεξηγηθεί: Γενικά δε βρίσκω λόγο να πας σε Windows, εφόσον μιλάμε για Wordpress/Woocommerce Μπορούν κάλλιστα να φτιάξουν ένα αποδοτικό, γρήγορο, ασφαλές, [insert more buzzwords here] με ένα καλό shared hosting ή ένα VPS (βλέπε Cretaforce - CyberCr33p). Όταν θα χρειαστείς hosting των 2000 ευρώ θα το καταλάβεις. Να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δε κατηγορώ την εταιρία, ο καθένας κοστολογεί όσο θεωρεί ότι αξίζει η υπηρεσία που παρέχει. Μπορεί να αξίζουν και 3000 οι συγκεκριμένοι. Όπως σου είπα μπορεί κάλλιστα να φτιαχτεί e-shop κόστους 50.000+ με 5.000 τον χρόνο σε hosting και άλλα 50.000 στο marketing. Το θέμα είναι να δεις εσύ το scope της δουλειάς σου. 3
Tigran Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Πόσες προσφορές έχεις πάρει για αυτό που ψάχνεις; Δεν μιλάω μόνο για το hosting αλλα γενικά. Κατασκευή eShop, marketing κτλ.
pOLoS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 2.000/χρονο μόνο για το hosting για νεο eshop σε woocommerce και με το τρομερό νούμερο των 6 email???? μάλλον καποιοι πάνε να βγάλουν 10000% κέρδος για τη κατασκευή πόσο σου έχουν ζητήσει? με περίπου 250/χρονο έχω hosting + dedicated ip + ssl + domain , για woocommerce eshop με 10000 προιόντα και 500-1000 επισκέπτες τη μερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα