Προς το περιεχόμενο

Alien: Covenant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδη δε δινει απαντησεις για τους μηχανικους?

Δε συνεχίζει τη μυθολογία απο εκει που ειχαν μεινει?

Υποτιθεται οτι αυτη θα πηγαινε στο πλανητη των μηχανικων να πάρει απαντησεις. Το αλλάξανε?

Αυτο ηταν το ενδιαφέρον. Το να ξαναδω πάλι άλιενς με αφηνει αδιάφορο. Τα έχουμε ηδη δει.

Δημοσ.

Δε δίνει

Όχι. Την εγκατέλειψε

Υποτιθεται οτι αυτη θα πηγαινε στο πλανητη των μηχανικων να πάρει απαντησεις. Το αλλάξανε?

Ναι. Απάντηση ούτε για δείγμα

Αυτο ηταν το ενδιαφέρον. Το να ξαναδω πάλι άλιενς με αφηνει αδιάφορο. Τα έχουμε ηδη δει.

Ακριβώς αυτό θα δεις. Μια επανάληψη
  • Like 1
Δημοσ.

Με τα 2 & 3 ασχολείται, ναι

Σαφώς αναφέρεται στα γεγονότα του Prometheus, αλλά εντάξει 10 χρονιά μετά πάμε, με άλλο crew κ.λπ.

Γενικά όσον αφορά τις απαντήσεις:

Σίγουρα προσπαθεί να ενώσει πράγματα, σίγουρα δημιουργεί και άλλα ή αφήνει κενά τέλος πάντων

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία αν πάνε, εμείς οφείλουμε να πούμε την μαύρη αλήθεια: πεταμένα λεφτά.

Όχι ρε γαμώτο !

Το να ξαναδω πάλι άλιενς με αφηνει αδιάφορο. Τα έχουμε ηδη δει.

Εμένα δε με πειράζει αν είναι αυτού του στυλ. Έχει όμως την ατμόσφαιρά του 1 ή του 2 ; Ας είναι και αντιγραφή τους.

Δημοσ.

Πραγματικά θέλω να ποστάρω αρκετά πραγματάκια, αλλά θα φάτε σπόιλερ και δεν λέει.

Θα αρκεστώ ότι ο τίτλος θα μπορούσε και να μην είχε την (ιερή) λέξη "ALIEN" καθόλου.

... Έχει όμως την ατμόσφαιρά του 1 ή του 2 ; Ας είναι και αντιγραφή τους.

Αδύνατον. Ειδικά του 2.

Δημοσ.

Μόλις επέστρεψα και εγώ από σινεμά, η δική μου γνώμη ότι είναι λίγο καλύτερη από μετριότητα. Εχω γράψει σχετικά με την ταινία στο ποια ταινία μόλις είδατε. Δυστυχώς χαμένη ευκαιρία. Καλύτερο από το σάπιο Prometheus αλλά η ταινία δεν πιάνει την πρώτη τριλογία και ακόμα και το 4 κάνει αρκετά πράγματα καλύτερα από από αυτό και κυρίως στο κομμάτι ότι όλες τις προηγούμενες ταινίες τις αισθανόσουν πραγματικά Aliens. 

Δημοσ.

Αρα..θα βγει αλλη ταινια που να μας δειχνει τι εγινε ακριβως μετα το Prometheus; Να δουμε δλδ τις περιπετειες και τις εξερευνησεις της Shaw και του David.

Δημοσ.

To Covenant είναι η συνέχεια του Prometheus. Αλλά δεν είναι η συνέχεια που θα περίμενε κάποιος. No Engineers, no answers, no Shaw. Όποιος θέλει να ξέρει περί τίνος πρόκειται, δύο σελίδες πριν τα τσακάλια του ινσομνια έχουν πετυχημένα προβλέψει το σεναριο

Δημοσ.

Αρα..θα βγει αλλη ταινια που να μας δειχνει τι εγινε ακριβως μετα το Prometheus; Να δουμε δλδ τις περιπετειες και τις εξερευνησεις της Shaw και του David.

Το Covenant είναι αυτό που θες καθώς δένει ότι έγινε ενδιάμεσα σε αυτό και το Prometheus. Είναι μισό μισό το focus μεταξύ Prometheus και Alien και γι αυτό το "πάντρεμα" για εμένα δεν δένει καθόλου καλά. Εχει όλα τα ίδια λάθη που έχει και το Prometheus προσπαθώντας να δώσουν και μια μυρωδιά από Alien ανάμεσα αλλά η μίξη δεν δουλεύει καλά. Τα Aliens έχουν τρομερές δυνατότητες να οδηγήσουν την ταινία αλλά εν τέλη είναι κομπάρσοι στην ίδια τους την ταινία ενώ ταυτόχρονα οι ανθρώπινοι χαρακτήρες είναι παράλογοι και ρηχοί. Οταν αρχίζουν και ψοφάνε δεν σε ενδιαφέρει τι γίνεται με την πάρτι τους.

Γενικά η ταινία δεν είχε σταθερό focus και ήταν μια έτσι και μια γιουβέτσι. Εχει σίγουρα ωραία σκηνικά και φαίνεται ότι μπορούσαν να κάνουν πολλά αλλά έχασαν την ευκαιρία τους και δεν ξέρω γιατί. Επίσης η ταινία γενικά λύνει το μυστήριο των aliens, από που ήρθαν και πως και δυστυχώς αυτό παίρνει πολλά από το άγνωστο που μας είχαν μάθει τόσο καιρό τα aliens. Αξίζει να το δεις βέβαια αλλά οικονομικά και όχι σε πλήρης τιμή όπως κάναμε εμείς.  

To Covenant είναι η συνέχεια του Prometheus. Αλλά δεν είναι η συνέχεια που θα περίμενε κάποιος. No Engineers, no answers, no Shaw. Όποιος θέλει να ξέρει περί τίνος πρόκειται, δύο σελίδες πριν τα τσακάλια του ινσομνια έχουν πετυχημένα προβλέψει το σεναριο

Ολα τα έχει, λύνει τα πάντα, απλά το κάνει με flashbacks και μας πάει μπρος και πίσω. Τι έγινε τότε, τι γίνεται τώρα κτλ κτλ.  

Δημοσ.

Flashbacks που διαρκούν όσο ένα flash. Να το ξαναπώ για να γίνει καλύτερα κατανοητό: στο Prometheus δείχνει δημιουργία ζωής από τους engineers, εξού και το όνομα, και μετά την απόπειρα τους να τερματίσουν τη δημιουργία τους. Όλοι περιμέναμε ότι θα δούμε τη Shaw να αναζητεί το λόγο στον κόσμο των engineers. Κάτι τέτοιο απλά δεν υπάρχει στο σενάριο του Covenant

Δημοσ.

Οχι δεν υπάρχει γιατί βλέπουμε τα αποτελέσματα της επίσκεψης αυτής στον κόσμο τους. Δηλαδή δείχνει αυτά που δείχνει και τις λεπτομέρειες τις συνδέουμε μόνοι μας μεταξύ τους καθώς δεν έχει και πολύ σημασία να το ψειρίσεις πολύ. Είμαι σίγουρος ότι το Covenant προέκυψε στα μισά της δημιουργίας του Prometheus 2 μιας και έτσι ξεκίνησε την ζωή του. Απλά προφανώς κάπου αποφάσισαν να το γυρίσουν και συνεπώς ονόμασαν την ταινία Alien και προσπάθησαν να κάνουν μίξη και των δυο. Το όλο εγχείρημα μου θυμίζει Hellraiser 5 inferno που κυριολεκτικά είναι δυο ταινίες δεμένες μεταξύ τους σε μια.

Λάθος τους για εμένα. Καλύτερα να γυρνούσαν κανονικά το Prometheus 2 (να γλίτωνα και τα φράγκα μου) και να έβγαζαν την επόμενη ως ένα κανονικό Alien. Αυτό το 5+5 = 10 δεν ισχύει στην περίπτωση του Covenant γιατί κανένα από τα δυο κομμάτια της ιστορίας δεν έχει χώρο να αναπτυχθεί και το αποτέλεσμα είναι μέτριο προς καλό απλά. Θα το περίμενα αυτό από έναν χειρότερο σκηνοθέτη και όχι από κάποιον σαν τον Scott.  

Δημοσ.

Μέτρια δυστυχώς.

Το Prometheus είχε τουλάχιστον κάποιες ωραίες φρέσκιες ιδέες.

Στα +

Κινηματογράφιση.

David.

Κάποιες απαντήσεις σχετικά με τη δημιουργία των Alien.

Αρκετά gory για τους φανς του αίματος.

Καλούτσικο τέλος.

Στα -

ΌΛΟ το cast (πλην Fassbender). Αδιάφορο. Ακόμα και η Daniels νερόβραστη. Δε σε ενδιαφέρει και δε ταυτίζεσαι με κανέναν παρότι το 1/3 της ταινίας αφορούσε το χτίσιμο χαρακτήρων.

Σενάριο. Πασάλειμα για να ξεφύγουμε από το Prometheus. Για ακόμα μία φορά ηλίθιες αποφάσεις από το πλήρωμα.

Καθόλου υποβλητική και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα (ότι δλδ έκανε το Alien & Aliens ξεχωριστά).

Το twist βρωμούσε από χιλιόμετρα.

Καθόλου τρομακτικό. Το Alien (το τέρας εννόω, όχι η ταινία) σε καμμία περίπτωση δε προκαλούσε δέος.

Θα το τοποθετούσα δίπλα στο Alien 4. Σϊγουρα χειρότερο από το 1&2 αλλά και 3.

Ίσως ήρθε η ώρα ο θρυλικός Ridley να παραδώσει τη σκυτάλη (ευτυχώς δε σκηνοθετεί το νέο Blade Runner).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...