*nenya* Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Πόσο θα ήθελα να δω ένα ALIEN απο τον David Fincher. Fixed! (Alien 3 was not enough, θέλω κι άλλη δόση. Συνέχεια του Prometheus για αναζήτηση των Engineers θα ήταν ο ιδανικός σκηνοθέτης.)
snake_plissken2112 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 ...ο οποίος Nolan φημίζεται για τις σκηνές δράσης που γυρίζει, για το gore level του και τον υπαρξιακό τρόμο των ταινιών του Προσωπικά θα ήθελα να μην ξαναδώ ποτέ ALIEN από κανέναν... Τα 1 και 2 δε ξαναβγαίνουν και το καταπομενένο 3 είναι -ενώ μου αρέσει μέσες άκρες- η απόδειξη ότι αυτό το franchise δεν πάει πουθενά αν από πίσω του δεν υπάρχει σκηνοθετης-δημιουργός και όχι στούντιο + ότι στη σημερινή εποχή είναι αδύνατο σε ένα τέτοιου μεγένθους όνομα να υπάρξει επιβολή του σκηνοθέτη πάνω στο στούντιο, ειδικά μιλώντας για ένα franchise 40 ετών κοντά με ήδη μεγάλο κοινό και εξασφαλισμένα κέρδη στα μποξ οφισιζ ... ας το αφήσουν να πεθάνει όπως έπρεπε 30 χρόνια πριν.... και ας αφιερώσει κάποιος λίγη φεά ουσία παραπάνω, να ξαναγυρίσει έναν πχ Προμηθέα χωρίς πλάσματα βαφτισμένα ''engineers'' ή τεσπά κάτι που να μην συνδέεται με το alien, με λίγο καλύτερα γραμμένους χαρακτήρες, να προσλάβει έναν καλό και νέο καλλιτέχνη να δουλέψει στο εικαστικό κομμάτι με δικές του πρωτότυπες ιδέες και ένα λίγο πιο σφιχτό σενάριο χωρίς υπερβολές και παιδικές προφανής αναφορές σε ψευδοφιλοσοφίες του κώλου και μπαμ, θα μπορέί να υπάρξει ένα δυνατό διαμάντι σύγχρονης επιστημονικής φαντασίας.... πραγματικά, όσο μαλακία μου φαίνεται ο Προμηθέας, θα μπορούσε τηρουμένων συνθηκών που ίσχυαν πχ 20 χρόνια πριν να είχε προκύψει ένα πολύ καλό έργο -εαν δεν προσπαθούσαν να το συνδέσουν με το ζόρι και με τον μύθο του alien- anyways, οχι, προσωπικά ελπίζω να μην ξανασχοληθεί κανείς με δαύτο...alien isolation 2, αυτό είναι κάτι που θα ήθελα και εγώ, όπως και οι προηγούμενοι, πραγματικα!
D.Luffy Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Πόσο θα ήθελα να δω ένα ALIEN απο τον Christopher Nolan Εγώ πάντως θα προτιμούσα να άφηναν τον Blomkamp να τελείωνε αυτό που άρχισε. Μπορεί οι εικόνες να είναι μόνο concept αλλά ήδη από μόνες τους μου φάνηκαν πιο ενδιαφέρουσες από ολόκληρη την ταινία Covenant... Βέβαια ο Blomkamp μας τα χάλασε λίγο στο Elysium και στον Τσάπη αλλά θα βλέπαμε τουλάχιστον επιστροφή αγαπημένων χαρακτήρων και ίσως μια αισθητική πιο κοντά σε Giger. Γενικά κι εγώ απογοητεύτηκα από την τροπή που πήρε η μυθολογία Alien και ειδικά όσο αναφορά την προέλευση του πλάσματος. Ο Ridley την έκανε απίστευτα κλισέ για να "ταιριάζει" στα τεχνοφοβικά πρότυπα της σημερινής εποχής. Σεναριακά επίσης, δεν υπάρχει κανένας πρακτικός λόγος ύπαρξης του Xeno. Κανένας όμως. Περίμενα κάτι παραπάνω από ένα παιδικά απλοικό Dr. Frankenstein's monster. Κρίμα. Δεν τη θεωρώ κακή ως ταινία αλλά καλύτερα να είχε συνεχίσει και να βελτίωνε αυτό που άρχισε με τον Προμηθέα και να άφηνε τον κόσμο του Alien σε κάποιον άλλο. 4
redhotstef Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Να ρωτησω κατι.. Το οχημα διαστημοπλοιο των προμηθεων, ειναι ασυμετρο η ειναι ιδεα μου. Απο το alien 1 μου φανηκε οτι δεν εχει συμμετρια αλλα μπορει και να ειναι ιδεα μου.
arxaggelos Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μπορεί κι εμένα να μου εξηγήσει κάποιος πώς έφτιαξε αυγά xenomorph ο David χωρίς βασίλισσα; Γιατί η τανία αφήνει να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένο xenomorph που πηδάει από το στέρνο του Όραμ είνα το πρώτο του είδους του και εν τέλει αυτό που παίζει σε όλα τα μεθεπόμενα alien. Εκτός αν έχασα κάτι.
D.Luffy Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μπορεί κι εμένα να μου εξηγήσει κάποιος πώς έφτιαξε αυγά xenomorph ο David χωρίς βασίλισσα; Γιατί η τανία αφήνει να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένο xenomorph που πηδάει από το στέρνο του Όραμ είνα το πρώτο του είδους του και εν τέλει αυτό που παίζει σε όλα τα μεθεπόμενα alien. Εκτός αν έχασα κάτι. Έχω την εντύπωση ότι ο Ridley θέλει να αγνοήσει εντελώς το concept της βασίλισσας που εισήγαγε ο Cameron και να επιστρέψει στη δική του ιδέα ότι το Xeno μεταμορφώνει σε αυγά τα πτώματα των θυμάτων του για τον κύκλο αναπαραγωγής. Εάν δεις το director's cut\extended version του πρώτου Alien, είχε σκηνή που το Xeno είχε συγκεντρώσει σε ένα μερος ολα τα πτώματα του Nostromo γι αυτό το σκοπό. Απλώς επειδη το παραπάνω κόπηκε λογω χρονικών περιορισμών, ο Cameron με τον σεναριογράφο σκέφτηκαν την πιο cool ιδέα της βασίλισσας. Η οποία χρησίμευσε επίσης στο να δώσει περισσότερο βάρος στο αντίπαλο μητρικό ένστικτο της Ripley. Άλλο ένα κρίμα αν γίνει κι αυτό...
Fulgore Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Την ειδα και εγω σημερα στα γνωστα village(υποψην οτι την ιδια στιγμη που εβλεπα κιτρινο στους πειρατες στην αιθουσα του alien νεκρα.Ζητημα να ειμασταν 12-14ατομα). Η συνταγη της επιτυχιας που ακολουθησα για να μην απογοητευτω πληρως(αν και δεν ημουν ποτε ο μεγας οπαδος των προηγουμενων ταινιων). Πριν δω την ταινια ειδα στα καπακια τον Προμηθεα που ειχα αφησει επιτηδες μεχρι να δω την εν λογω σειρα. Κλασσικα 3.5 ευρω για την ταινια γιατι οπως εχω ξαναπει απειρες φορες,με τελειως διαφορετικη ψυχολογια και αποψη θα ημουν αν ειχα πληρωσει 7-8ευρω να δω την εν λογω ταινια και αλλιως τωρα με τα μισα χρηματα. Σαν συνεχεια του Προμηθεα την βρηκα καλη,και ειχε οση δραση(μπορουσε και καλυτερα βεβαια)ελειπε απο αυτον και μπορω να πω οτι μου αρεσε περισσοτερο απο οσο περιμενα. Παρολα αυτα καποια πραγματα με χαλασαν και μενα στην ταινια. Αν και γενικα ειμαι υπερ της μεγαλης διαρκειας της ταινιας,αλλες παλι φορες ειμαι κατα στο να ειναι μια ταινια μεγαλη αν δεν εχει κατι να δειξει και το ριχνει στο μπλα μπλα,ειδικα οταν μιλαμε για Alien. Το εκανες αυτο αγαπητε στον Προμηθεα,μην χαλας τσαμπα την πρωτη ωρα με το μπλα μπλα των αδιαφορων χαρακτηρων περαν του Fasb. Επισης το πιο ενοχλητικο της ταινιας για μενα(που το απεχθανομαι πραγματικα σε οσες ταινιες γινεται)ειναι τα υπερβολικα προβλεψιμα και ανουσια jump scares. Εν ετη 2017 για ποιο καταραμενο λογο μου τα βαζεις μεσα στην ταινια ρε γαμωτο?Οχι μονο δεν την βελτιωνεις σε κατι αλλα πιο πιθανο ειναι να εκνευρισεις τον αλλο,ειδικα για οσους εχουν τουλαχιστον δει και τα προηγουμενα alien και δεν ειναι πιτσιρικαδες(που δεν προβλεπεται για αυτους η ταινια ουτως ή αλλως)ποσο μαλλον τους οπαδους κιολας. Τελος το ολο σκηνικο walter/david και το πως τελικα ο david κερδισε την μαχη και πηρε την θεση του walter δεν μαρεσε καθολου σαν εκτελεση. Νομιζω οτι αν ημουν πραγματικος οπαδος και ηθελα να εκφρασω την απογοητευση μου για την εν λογω ταινια ψαχνοντας μια αλλη προς συγκριση(του να δειξει δηλαδη οτι το τελικο αποτελεσμα ειναι αρκετα κατωτερο των προσδοκιων),θα ελεγα οτι το Alien Covenant μου θυμισε(με την κακη εννοια)την ταινια του Doom εως ενα βαθμο. Και οποιος καταλαβε καταλαβε Αν επρεπε να του εβαζα βαθμολογια θα συμφωνουσα με αυτη του metacritic και user στο 6.5-7 καθαρα και μονο λογω των 3.5ευρω που εδωσα. Για 8+ευρω πχ σιγουρα θα ημουν παρα πολυ πιο αυστηρος. Σε γενικες γραμμες δεν την προτεινω σε καποιον αλλο αν θελει να την δει(να εχει προσωπικη αποψη γυρω απο αυτην)σε full price τιμη cinema,αλλα σε μιση τιμη. Επισης ας αναφερω και ενα κουλο που πετυχα στην ταινια. Ειδα και εσκασε ενας μπομπιρας(πανω απο 12 δεν τον εκανες)μαλλον με τον γονιο/θειο του δεν ξερω. Στα μισα της ταινιας σηκωθηκαν και εφυγαν. 1
nyne Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Fan των alien εδω.Πηγα ξερωντας οτι δεν θα δω ενα alien αλλα μια συνεχεια του προμηθεα κτλ και γνωριζοντας οτι η ταινια δεν θα ηταν κ τοσο καλη.Ομως αυτη την σουπα δεν την περιμενα με τιποτα...Σε τι να σταθω στις κοιλιες που εκανε με τις ανουσιες συζητησεις και δηθεν επεκταση χαρακτηρων(Νταιβιντ δηλαδη),στους υπολοιπους που αναθεμα αν σε κερδιζε εστω κ ενας?Ενα κακο υβριδιο μεταξυ προμηθεα και Alien(εγερνε στο προμηθεα) που δεν μπορεσε να εκμεταλευτει τιποτα απο τα δυο?Τρομος μηδεν,μυστηριο μηδεν,πραγματικα δεν καταλαβαινω τι ηθελε να κανει ο Ridley και πως εβγαλε αυτη τη σουπα.6,5 για εμενα και αυτο με το ζορι...
snake_plissken2112 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Επισης ας αναφερω και ενα κουλο που πετυχα στην ταινια. Ειδα και εσκασε ενας μπομπιρας(πανω απο 12 δεν τον εκανες)μαλλον με τον γονιο/θειο του δεν ξερω. Στα μισα της ταινιας σηκωθηκαν και εφυγαν. To top παρόμοιο σκηνικό το είχα ζήσει στο σινεμά, Alien Ressurection, 5 εμείς παρέα γυμνασιόπαιδα στην αίθουσα ολομόναχοι και λίγο πριν αρχίσει σκάει μια γιαγιά 90 χρονών, με μαγκούρα, τελείως out of nowhere and place και έκατσε και το είδε ΟΛΟ -ή τουλάχιστον έτσι καταλάβαμε- πρώτη πρώτη σειρά Στο τέλος έφυγε like a boss 4
KilliK Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Επισης ας αναφερω και ενα κουλο που πετυχα στην ταινια. Ειδα και εσκασε ενας μπομπιρας(πανω απο 12 δεν τον εκανες)μαλλον με τον γονιο/θειο του δεν ξερω. Στα μισα της ταινιας σηκωθηκαν και εφυγαν. καλα αυτο δεν ειναι τιποτα. στο Starship Troopers που ειχα παει, οταν αρχισαν να εκσφενδονιζονται τα πρωτα εντοσθια στην οθονη , βλεπω ξαφνικα 2-3 πατεραδες να σηκωνονται και να φευγουν απο την αιθουσα με τα παιδια τους. θα νομιζανε οτι θα βλεπανε κανα Star Wars. οι ελληνες γονεις δεν μπαινουν καν στο κοπο να διαβασουν το rating μιας ταινιας πριν πανε να την δουνε με τα παιδια τους; Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2017 από KilliK 4
*nenya* Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ! Καλα να παθουν! Starship Troopers στο σινεμα; Δεν σε ειχα για τόσο μεγαλο ρε συ KilliK! 2
redhotstef Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Την ταινια την ειδα και μου αρεσε. Ειχατε δικιο μερικοι οτι δεν σας αρεσε, καταλαβα σε σύγκριση με καποιες προηγουμενες ταινιες τις διαφορες τους. Βλεπεται ευχαριστα ομως αν και θα μπορουσε να ειχε αλλο τίτλο, ουτε alien ουτε promytheus. Ισως go robot! Δεν απαντωνται ερωτηματα σχετικα με το τι παιζει με τους προμηθεις, η αυτο που εψαχνε ο δημιουργος του ντεηβιντ, και βλεπουμε εναν καινουριο εχθρο που δεν του αρεσει να υπηρετει τον παράδεισο. ξερει/καταλαβε κανεις, απο το πρωτο ακομα. Promytheus που βγήκε, για πιο λογο ηθελαν να αυτοκτονισουν οι κατοικοι με τη μαυρη ουσια; Για πιο λογο εξαπλωθηκε στο πλυθυσμο; Τα λοιπα σεναριαγραφικα λαθη ισως για το πως πεθανε ο ενας η για το πως υπηρξαν τα αυγα με αφησαν αδιαφορο. Σε σχεση με το alien 3 οπου ειχε μονο σκοτωμους πχ ηταν αρκετα καλυτερη, για μενα. Ηταν περισσοτερο επιστημονικη φαντασια παρα θριλερ.
KilliK Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 και τωρα βγηκε ο Lindelof και ειπε οτι ειδαμε στο Covenant δεν ισχυει και πως θα απαντηθουν τα ερωτηματα στην επομενη ταινια. σιχαμερος οσο παει.
kargo130 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Ε ειδαν οτι πατωσαν και πανε να σωσουν τα προσχηματα. Παντως ο lindelof λογω lost εχει ασυλια εφ ορου ζωης απο εμενα
eliasjuve Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Το είδα και γω σήμερα από τον θείο. Για μένα δεν είναι τόσο κακή. Στην αρχή νόμιζα πως πρόκειται για remake του πρώτου άλιεν αλλά στην μέση της ταινίας με εξέπληξε η ιστορία. Όντως στην αρχή έπρεπε να μαζευτεί η ταινία και στο τέλος επίσης να μην σποϊλεριάζει για το τι θα γίνει. Το "ζωντανό" έπαιξε λίγο και δεν υπάρχει ούτε τρόμος ούτε φόβος αλλά μια αηδία που σου βγάζουν οι διάφορες σκηνές και θυμίζουν λίγο το resurrection. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2017 από eliasjuve
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα