V for Vagelis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Από τις τετραπύρηνες i7, ποια αποδίδει καλύτερα σε CAD και σε παιχνίδια (δηλαδή σε 3D περιβάλλον γενικότερα); Εχω χαθεί λίγο με τα τόσα μοντέλα (6700HQ, 4720HQ, 4710HQ, 4710MQ, 4700MQ, 4810QM κλπ).
pnick Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Από τις τετραπύρηνες i7, ποια αποδίδει καλύτερα σε CAD και σε παιχνίδια (δηλαδή σε 3D περιβάλλον γενικότερα); Εχω χαθεί λίγο με τα τόσα μοντέλα (6700HQ, 4720HQ, 4710HQ, 4710MQ, 4700MQ, 4810QM κλπ). Αποδίδει καλύτερα αυτός ο επεξεργαστής με την μεγαλύτερη single core απόδοση. Από αυτούς που παρέθεσες μάλλον πρώτος έρχεται ο 4810QM λόγω μεγαλύτερου turbo στα 3.8GHz και δεύτερος ο 6700ΗQ που αν και νεώτερης αρχιτεκτονικής έχει χαμηλότερο turbo κατά 200ΜΗz.
V for Vagelis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Οκ, δηλαδή σε γενικές γραμμές μεγαλύτερη single core speed = μεγαλύτερη quad core speed; Επίσης ισχύει πως ο 5700HQ (αν και φθηνότερος) είναι και στα 2 ταχύτερος του 6700HQ; Γενικά υπάρχει λόγος να προτιμήσει κανείς τον δεύτερο;
pnick Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Οκ, δηλαδή σε γενικές γραμμές μεγαλύτερη single core speed = μεγαλύτερη quad core speed; Επίσης ισχύει πως ο 5700HQ (αν και φθηνότερος) είναι και στα 2 ταχύτερος του 6700HQ; Γενικά υπάρχει λόγος να προτιμήσει κανείς τον δεύτερο; Σε γενικές γραμμές ναι, αλλά όχι πάντα. Υπάρχει το all core turbo που καθορίζει την multi core απόδοση. Το single core turbo είναι ίδιο και στους δύο οπότε είναι περίπου ισοδύναμοι σε single core απόδοση, αλλά βλέπω ότι ο 6700ΗQ έχει κατά 100ΜΗz χαμηλότερη base frequency, οπότε ο άλλος υπερέχει στα multi. Ο 5700HQ είναι από ό,τι βλέπω ελάχιστα ταχύτερος του 6700ΗQ. Λόγοι να προτιμήσεις τον δεύτερο είναι ότι η πλατφόρμα πάνω στην οποία δουλεύει είναι κάπως νεώτερη (ddr4 vs ddr3 για παράδειγμα) και πιθανόν τα laptop που τον χρησιμοποιούν να έχουν κάποιες διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο, με νεώτερα πρωτόκολλα, ενσωματωμένη gpu κ.λπ. Δεν έχω ασχοληθεί με laptop εδώ και καιρό, αλλά κοίτα και άλλα χαρακτηριστικά όταν είναι να διαλέξεις. Από πλευράς απόδοσης ελάχιστη διαφορά θα έχουν στην πράξη. Όποιον βρείς φθηνότερο από τους δύο, αρκεί το laptop που θα πάρεις να έχει πάνω τα "καλουδια" που σου είναι απαραίτητα. 1
mphxths Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Αν δεν συνοδευεται και απο μια τουμπανειρο καρτα γραφικων και καμποσα κιλα μνημης, και 200core cpu να βαλεις..θα σερνεσαι ασχημοτατα. Η χρηση/επεξεργασια 3d γραφικων ειναι κυριως δουλεια gpu/ram και τελευταια της cpu. Nαι οκ οταν θα κανω το render μου θα αρχισει να στροφαει cpu/ram αλλα αμα στο "viewport" του εκαστοτε 3d προγραμματος που στηριζεται στην gpu , δεν τραβαει και δεν μπορω να "χειριστω" το αντικειμενο μου , να παιξω με πολυγωνα και κερατα...δεν νομιζω να γινει σοβαρη δουλεια. 1
V for Vagelis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Χμμ, δηλαδή από το να επενδύσει κάποιος σε i7 τεσσάρων πυρήνων (μαζί με μέτρια κάρτα γραφικών και όχι πολύ ram) προτιμότερο να πάρει ας πούμε έναν i5 και τα ρέστα να επενδυθούν σε μια καλή gpu και σε επιπλέον ram; Επίσης να υποθέσω μια GTX 950M και 8GM Ram δεν χαρακτηρίζονται απαραίτητα ως "μια τουμπανειρο καρτα γραφικων και καμποσα κιλα μνημης";
Shadows Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Χμμ, δηλαδή από το να επενδύσει κάποιος σε i7 τεσσάρων πυρήνων (μαζί με μέτρια κάρτα γραφικών και όχι πολύ ram) προτιμότερο να πάρει ας πούμε έναν i5 και τα ρέστα να επενδυθούν σε μια καλή gpu και σε επιπλέον ram; Επίσης να υποθέσω μια GTX 950M και 8GM Ram δεν χαρακτηρίζονται απαραίτητα ως "μια τουμπανειρο καρτα γραφικων και καμποσα κιλα μνημης"; Η 950m με gddr3 που βρισκεται σχεδον σε ολα τα λαπτοπ ειναι ειναι 20% ''λιγοτερη'' απο μια gtx 750 και αν εχει ddr5 υπολογισε 5% εως τα ιδια με μια 750.Και απο αυτο αν σκεφτεις οτι η 750 ηταν low-medium end το 2014,ναι δεν την λες καμια τουμπανη καρτα και τα 8gb ειναι το ελαχιστο για καθε χρηση περα απο απλο browsing-ταινιες-μουσικη. Δεν ξερω ακριβως τι απαιτησεις εχει το autocad αλλα λογικα θα χρειαστει πολυ παραπανω δυναμη,κατι πχ σαν την gtx 1060 που αν την θες σε λαπτοπ θα πρεπει να δωσεις το λιγοτερο 1300-1400,ενω αντιθετα σε σταθερο με i7 και μια 1060 σου βγαινει γυρω στα 800. Αποψη μου.μην επενδυσεις σε λαπτοπ με 950-960m οσο και αν εχουν πεσει οι τιμες τους ειναι και παλι υπερβολικα ακριβα για αυτα που προσφερουν(800-1000 ευρω ειναι το ευρος που εχουν αυτα τα λαπτοπ) και σε ενα χ διαστημα οταν η 1060 πεσει αρκετα στα ιδια λεφτα θα παιρνεις κοντα την 2,5x δυναμη σε γραφικα. 1
pnick Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Χμμ, δηλαδή από το να επενδύσει κάποιος σε i7 τεσσάρων πυρήνων (μαζί με μέτρια κάρτα γραφικών και όχι πολύ ram) προτιμότερο να πάρει ας πούμε έναν i5 και τα ρέστα να επενδυθούν σε μια καλή gpu και σε επιπλέον ram; Επίσης να υποθέσω μια GTX 950M και 8GM Ram δεν χαρακτηρίζονται απαραίτητα ως "μια τουμπανειρο καρτα γραφικων και καμποσα κιλα μνημης"; Εξαρτάται με ποιά προγράμματα δουλεύεις. Μίλησες για CAD. Δουλεύεις 2d ή 3d περισσότερο και με ποιό πρόγραμμα; Πες μας λίγο για το πώς δουλεύεις, το workflow δηλαδή. Ναι, είναι πολύ πιθανόν για το σύνολο των εργασιών που κάνεις με το laptop να σε συμφέρει περισσότερο ένας i5 με λίγο καλύτερη gpu και περισσότερη μνήμη, αφού παίζεις και παιχνίδια που βασίζονται περισσότερο πάνω στην gpu. H απόδοση στο 3d περιβάλλον (στα 3d προγράμματα) εξαρτάται πάντα και από την απόδοση του επεξεργαστή, ειδικά την single core απόδοση. Ο επεξεργαστής "ταΐζει" την κάρτα με δεδομένα. Η κάρτα αρκεί να έχει αρκετή vram και δύναμη ώστε να μη "πνίγει" τον επεξεργαστή και κυριαρχεί περισσότερο στο manipulation του μοντέλου (pan, zoom κ.λπ.). Κάθε επέμβαση στο μοντέλο, όπως αλλαγές στην γεωμετρία κ.λπ., είναι βάρος που πέφτει στον επεξεργαστή περισσότερο. 1
V for Vagelis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 H απόδοση στο 3d περιβάλλον (στα 3d προγράμματα) εξαρτάται πάντα και από την απόδοση του επεξεργαστή, ειδικά την single core απόδοση. Ο επεξεργαστής "ταΐζει" την κάρτα με δεδομένα. Η κάρτα αρκεί να έχει αρκετή vram και δύναμη ώστε να μη "πνίγει" τον επεξεργαστή και κυριαρχεί περισσότερο στο manipulation του μοντέλου (pan, zoom κ.λπ.). Κάθε επέμβαση στο μοντέλο, όπως αλλαγές στην γεωμετρία κ.λπ., είναι βάρος που πέφτει στον επεξεργαστή περισσότερο. Είναι βάρος που πέφτει στον επεξεργαστή ως single core απόδοση ή ως quad core (αν μιλάμε για 4πύρηνο δηλαδή); Επίσης όταν λες pan; Αλλά οκ, γενικά έπιασα το πόιντ σου. Θα δουλεύω αρκετό 3D, πχ στα Revit και Allplan, ίσως και στο 3Ds max. Ομως κυρίως για σχεδιασμό, σε μικρό (έως πιθανόν ελάχιστο) μόνο βαθμό για Rendering. Οι 4 πυρήνες χρειάζονται περισσότερο για το δεύτερο αν τα ξέρω καλά; Να θυσίαζα 2 πυρήνες για πχ μια GTX 1060 αντί της 950; Συγκεκριμένα αν έχω μπάτζετ από 700 με 900 € για λάπτοπ, προφανώς δεν αρκούν τόσο για δυνατό cpu όσο και για δυνατή gpu. Οπότε ψάχνω τον ιδανικό συνδυασμό cpu/gpu για τη χρήση μου. Είχα την εντύπωση ότι ο συνδιασμός αυτός ήταν ένας τετραπύρηνος μαζί με μια κάρτα τύπου GTX 950Μ...
pnick Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Είναι βάρος που πέφτει στον επεξεργαστή ως single core απόδοση ή ως quad core (αν μιλάμε για 4πύρηνο δηλαδή); Επίσης όταν λες pan; Αλλά οκ, γενικά έπιασα το πόιντ σου. Όλο το editing στα 3d προγράμματα είναι single threaded. Ελάχιστα πράγματα είναι threaded. H πλήρης δύναμη όλων των πυρήνων μόνο στο rendering αξιοποιείται. Το pan είναι το να κινείς το μοντέλο σου προς διάφορες κατευθύνσεις. Υπάρχει και το orbit, το zoom κ.λπ. Αυτά όλα είναι λειτουργίες που επιβαρύνουν την κάρτα και από αυτήν εξαρτώνται τα fps που θα παίρνεις στο viewport όταν κινείσαι γύρω από το μοντέλο σου. Οτιδήποτε όμως αλλάζει την γεωμετρία του μοντέλου περνά από τον επεξεργαστή σαν υπολογισμός. Χοντρικά στα λέω. Έχε υπόψιν ότι οι i5 για laptop δεν είναι 4πύρηνοι. 2c/4t είναι, όπως και κάποιοι i7 για laptop επίσης. Οπότε, μην υπολογίζεις ότι απλά λείπει το hyper-threading. Λείπουν και δύο πυρήνες επίσης . Στο budget σου και για την χρήση ταιριάζει αυτό http://www.skroutz.gr/s/9208005/Dell-Inspiron-7559-i7-6700HQ-8GB-1008GB-GeForce-960M-FHD-Linux.html. Δεν έχει ips οθόνη, αλλά επεκτείνεται η Ram στα 16gb νομίζω. Αν κάνεις μια μικρή υπέρβαση στο ποσό υπάρχουν καλύτερες επιλογές: http://www.skroutz.gr/s/7585172/Lenovo-Y50-70-i7-4720HQ-8GB-256GB-GeForce-GT%CE%A7960M-FHD-W8.html http://www.skroutz.gr/s/8885142/Lenovo-IdeaPad-Y700-15ISK-i7-6700HQ-8GB-1TB-GeForce-GTX-960M-FHD-W10.html 2
pnick Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 CAD και Gaming σε laptop... Σωστό, αλλά για πολλούς στον χώρο η φορητότητα είναι μονόδρομος.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 το lenovo p50s ειναι το ιδανικό laptop για CAD. Αλλα είναι 4 φορές το budget σου http://psref.lenovo.com/Detail/ThinkPad_P50?M=20EN0008%2B%2B
mphxths Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Κοιταχτε για να πουμε την μαυρη αληθεια , δεν υπαρχει φορητο που θα ανταπεξελθει καλα σε 3d modelling εργασιες. Και αυτο οφειλεται και σε ενα μερος στα 3d προγραμματα..π.χ. το 3ds max δεν γουσταρει τα πολλα πολυγωνα..τις "βαριες" scenes. Ριχτου πολυγωνα και παιζει να ακουσεις απο τα ηχεια παναγιες και χριστους Επειδη βοηθαω εναν φιλο μου που ειναι 3d-ας σε κατι 3δ-ψιλοεργασιες...οχι πως δεν ξερω τον χριστο μου αλλα απλα κανω καποια πραγματα τυφλοσουρτι να βγαινει δουλεια ..και βλεπω σχεδον καθε μερα χρηση 3ds max/mudbox/photoshop/3d coat/maya κλπ κλπ , το φορητο μου σερνεται ασχημα και μπορω να πω οτι δεν ειναι του πεταμου..ουτε συγχρονο ειναι αλλα ουτε σαπιο. i7 3720qm (4/8) - gtx 660m 2gb ddr5(νομιζω) - 8gb ddr3 (ειχα καποτε 12gb και βοηθουσαν αρκετα) και ssd/hdd δισκους πανω. Πως δουλευουν τα 3d προγραμματα.. 1.viewports = GPU .. Αν οχι καθαρα , η συμβολη του cpu ειναι ελαχιστη και περιοριζεται στους υπολογισμους οταν κανεις δουλειες πανω στα μοντελα..αλλα μην θεωρειτε οτι το να στριφογυριζεις το μοντελο να επιλεγεις faces/tris/polygons και οπως διαολο λεγονται ειναι μικρη δουλεια. 2.Render = CPU , εδω δινουν πονο οι πυρηνες και τα mhz.Καθαρα. Εχω 2 μοντελα σημερα..συνολο και τα δυο 7.5mil polygons. Ηθελα να κανω κατι δουλιτσες και στα 2..λεω..θα τα φορτωσω και τα δυο μαζι να τα τελειωσω στον μισο χρονο (οι εργασιες θα ηταν ακριβως οι ιδιες και στα 2..οποτε το ενα πανω στο αλλο στα ιδια x,y,z και επεξεργασια). Αμ δε..παραλιγο να με βρει η πρωτοχρονια..Nα στριφογυρισω τα μοντελα?Ουτε για πλακα..πρεπει να επαιζε στα 1-2 fps το viewport.. Εχοντας βαλει οσο πιο perfomance mode μπορουσα. Καθε κλικ ηταν 5-10 λεπτα αναμονη...καθε "convert to edit poly" (οι γνώστες καταλαβαινουν) ηταν 15 λεπτα τουλαχιστον αναμονη. Οι χρονοι ανα μοντελο. Ακομα και το "exit" που εκανα στο τελος πηρε κανα 10λεπτο !! Δηλ φορτωσα που φορτωσα παρα πολλα για το 3ds max πολυγωνα σε ενα scene..τα φορτωσα και σε φορητο...το γαμησι ηταν ασαλιωτο Το ιδιο scene σε σταθερο στο γραφειο με i7 κατι τουμπανειρο + 1060 καρτα + 16 ή 32 δεν θυμαμαι ποσο εχουμε εκει...στριφογυριζε και δουλευοταν σαν πουστης... Επισης να αναφερω οτι οσο σερνοταν στο φορητο μου ακουγα τον δισκο (μαλλον τον μηχανικο) να γραφει ατελειωτα και την ραμ στο 80-90% ..λογικα μπηκε το pagefile μεσα για να βοηθησει την κατασταση..το pagefile ηταν στον μηχανικο (5400 λογικα)..τι να κλασει και αυτος. Εν κατακλειδι...για να πεις οτι θα κανεις αξιοπρεπη 3δ δουλεια σε φορητο..οπως το βλεπω πας σε τουμπανειρο i7 με το λιγοτερο 16 (για να μην πω κοιτα κανα alienware με 32) γιγα ραμ , το λιγοτερο 1060 καρτα και παντου ssd. Kαι παλι θασαι 2-3 κλικ πιο κατω απο ενα σταθερο που θα πηγαινει πολυ καλυτερα και θα κοστιζει τα μισα. EDIT : μην προτεινετε φορητα με την gtx 960m ..ντροπη ρε παιδια. Αν οι διαφορες με την δικη μου ειναι μονο τοσες http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-960M-vs-GeForce-GTX-660M δεν νομιζω να χει μεγαλη καριερα στο 3d. 2
V for Vagelis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Ευχαριστώ παιδιά για τις προτάσεις σας και για την εξήγηση των ρόλων cpu, cores και gpu σε CAD/ 3D σχεδιασμό. Βοήθησε αρκετά. Έχε υπόψιν ότι οι i5 για laptop δεν είναι 4πύρηνοι. 2c/4t είναι, όπως και κάποιοι i7 για laptop επίσης. Οπότε, μην υπολογίζεις ότι απλά λείπει το hyper-threading. Λείπουν και δύο πυρήνες επίσης . Μισό, ο i5 6300HQ λέει έχει 4 πυρήνες. CAD και Gaming σε laptop... Δε μπορείς να φανταστείς πόσο θέλω να το αποφύγω. Ειδικά λόγω CAD. Απλά τον επόμενο μισό με 1 χρόνο θα μετακινούμαι πολύ... Μετά θα πάρω όμως και πύργο. Γι αυτό ήθελα να κάνω και οικονομία τώρα στην αγορά του λάπτοπ, μιας και από ένα σημείο και μετά θα περιοριστεί η χρήση του. Ισως τελικά προσπαθήσω να βολευτώ με μια i5 6300HQ σε συνδυασμό με όσο ανώτερα gpu/ram με παίρνει, αλλά θα το ψάξω λίγο ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα