Hal9000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Το Zenbo, το οικιακό ρομπότ της Asus το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο και είδαμε από κοντά, θα κυκλοφορήσει τελικά στις αρχές του νέου χρόνου, αρχικά στην Ταϊβάν. Σε σημερινή παρουσίαση της εταιρείας, η Asus ανακοίνωσε ότι από 1η Ιανουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι στην Ταϊβάν θα μπορούν να κάνουν δικό τους το Zenbo αν και αυτό θα διατεθεί σε περιορισμένες ποσότητες. Η τιμή του είναι κοντά στην αρχική που είχε δηλώσει η Asus και συγκεκριμένα στα $620 για το μοντέλο με 32GB αποθηκευτικού χώρου και στα $780 για το μοντέλο των 128GB. Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα και τη συνεργασία της με την τοπική αστυνομία, με το Zenbo να διαθέτει πλέον δυνατότητα για επείγουσες βιντεοκλήσεις σε περίπτωση κινδύνου με το πάτημα ενός κουμπιού ή πιθανότατα με φωνητική εντολή. Άλλες ενέργειες τις οποίες θα εκτελεί το Zenbo με υποστηριζόμενες φωνητικές εντολές είναι η παραγγελία φαγητού, κλήση ταξί, Online αγορές, τραπεζικές συναλλαγές, αναπαραγωγή μουσικής, καθαρισμός σπιτιού, και πολλές άλλες. Η Asus έχει δώσει έμφαση στη δυνατότητα το οικιακό της ρομπότ να αναλάβει να κρατήσει παρέα σε ένα μικρό παιδί, ενώ με μια συνδρομή σε σχετική υπηρεσία, το Zenbo μπορεί να κατεβάσει και να εκφωνήσει διάφορα παραμύθια. Τα πιο μεγάλα παιδιά μπορούν να προγραμματίσουν το Zenbo έτσι ώστε αυτό να εκτελεί αυτόματα συγκεκριμένες ενέργειες. Με ενσωματωμένη οθόνη, κάμερα και ηχείο, το Zenbo ενσωματώνει Intel επεξεργαστή και μπορεί να αναπαράγει ακόμα ταινίες, να πραγματοποιήσει βιντεοκλήσεις, να ελέγξει συσκευές σπιτιού όπως την τηλεόραση και το κλιματισμό αλλά και να κάνει λήψεις selfies. Πάντως η κυκλοφορία του στην Αμερικανική και Ευρωπαϊκή αγορά παραμένει μυστήριο, με την Asus να επιθυμεί την καλύτερη συνεργασία του με τοπικές υπηρεσίες και την απροβλημάτιστη αναγνώριση των φωνητικών εντολών. Site: Engadget
tz_aristotelis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Στο indiegogo ένα σωρό αποτυχημένα robot projects από ανεξάρτητους που ζητούν λεφτά..... 1
louilouiCK Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 τις σκάλες πως θα τις ανεβαίνει; την προφορά των ανθρώπων (Αμερικάνων δεν μιλάω καν για άλλες γλώσσες) πως θα την καταλαβαίνει εδώ google,siri και cortana και αδυνατούν να το καταφέρουν που εξειδικεύονται μονο σε αυτό....
JohnTehGreek Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Καλή φάση. Θα του λέω πχ "Παρήγγειλε μου το συνηθισμένο από το Βρώμικο" Και θα μου κάνει την παραγγελία; Πολύ κομπλέ. Και καθάρισμα μπράβο, πλυντήριο και σίδερο θα κάνει; Καφέ θα μου φτιάχνει;
kotronas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Έχουμε γεμίσει social media έχουμε γεμίσει ψηφιακή ενημέρωση που χρειαζόμαστε βοηθό λες και είμαστε προέδροι πολυεθνικών και δεν προλαβαίνουμε,εγώ προσωπικά λέω να μείνω πίσω μιάς και η άγνοια δεν σκοτώνει. 3
panosveto12 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Θα του μάθω να γκρινιάζει στο insomnia . Btw τελείως άχρηστο 2
D4rkshadow Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Θα συμφωνησω μονο στο οτι η κινεζουλα ειναι ωραια!!
aggelos87 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Θα ανοίγει και την πόρτα για να παραλάβει απ τον ντελιβερά;; Αν όχι μούφα το εργαλείο
georgepppo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 σαν να έβαλες ένα πορτατίφ με οθόνη πάνω σε πρωτότυπη ηλεκτρική σκούπα της miele με μίξη καφετιέρας είναι...... 1
sotir@kos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 αντικειμενικα ειναι αχρηστο...παντως οφειλουμε να παραδεχτουμε πως αν το ειχε βγαλει η apple θα ειχε γινει λιγο χαμουλις του ποσο μπροστα και τι εταιριαρα και αλλα τετοια 3
umbrella co. Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Σαν πρωτο δειγμα της συγκεκριμενης τεχνολογιας ειναι καλο, ομως θα χρειαστουν χρονια μεχρι να δημιουργηθει κατι πραγματικα αξιολογο. 1
ZELOMOTH Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Απλα οταν θα δημιουργηθει αυτο το κατι αξιολογο, θα εχει ερθει η ωρα να αφανιστουμε εμεις (απο αυτο το αξιολογο). Πες το skynet, πες το οπως θες.. Ποιο νομιζεις οτι ειναι το θεμα, οτι θελουν να φτιαξουν τον τελειο βοηθο η' οτι στην γωνια περιμενουν οι κυβερνησεις οταν πλεον θα ειναι ετοιμο για φτιαξουν τον τελειο στρατιωτη χωρις συναισθηματα κι ενδοιασμους και παει λεγοντας; Πρωτα θα δοκιμασουν να δουν πως κραταει οπλο και μετα σκουπα για να σκουπιζει τα πτωματα 2
Hatsos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Καλό τζουλούκι η κοπέλα, το ρομπότ πραγματικά γραμμένο το έχω Σαν concept καλό είναι. Αλλά σαν προϊόν είναι ένα άχρηστο πλαστικό . Γουστάρω την τεχνολογία και έχω πάρει πολλές φορές κάτι απλά για να το έχω λόγο μανίας, αλλά αυτό ούτε απλά για να το έχω δεν θα το έπερνα.
freegr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Πανέμορφο είναι πραγματικά και φυσικά περιμένουμε να δούμε πως θα ενσωματωθεί στην πραγματική ζωή. Όπως και να έχει νομίζω ότι ήρθαν για να μείνουν αλλά θα χρειαστεί λίγο καιρός να εξελιχθούν σε ικανοποιητικό βαθμό..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα