Προς το περιεχόμενο

P900 vs B700 nikon super zoom

imetrelosOK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χωρίς να βάλουμε υπόψην την διαφορά τιμής...και επικεντρωμένοι σε αυτά που προσφέρουν για 2016-2017 υπερτερεί ή p900 με το πλήγμα να μην έχουμε Raw τι πιστεύεται?..(δεν είναι για μάτι :P)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ISO 100-1600 της B700 με προβληματίζει πολύ για την ποιοτητα της φωτογραφίας της σε συνθηκες μη καλού φωτισμού. Σε συνδιασμό με τον μικρό αισθητηρα και τον φακο με f/3.3-6.5 δεν πιστευω οτι το raw της μπορει να σώσει την κατάσταση. Υποψην οτι και η P900 δεν φημίζονταν για την ικανότητά της σε low/medium light καταστάσεις.

Αληθεια χρειάζεσαι αυτο το super zoom? Διοτι εαν δεν το χρειάζεσαι οπωσδηποτε τοτε η Lumix FZ300 ειναι πολύ καλύτερη κάμερα απο τις δυο αυτες. Με 4k, raw, πολυ γρηγορο AF και κυρίως f/2.8 σε ολο το ευρος του zoom της. Ειναι και whether sealed.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2

Καλή και η lumix αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν νομίζω αντιπροσωπεύει το ποσό της πλιν βιντεο που δεν μ αφορά τόσο( ωστόσο τρομερες η πανασονικ σε αυτό)... θέλω αυτό το macro που έχουν διότι σε dx αισθητήρα να πάω ούτε για πλάκα σε παρόμοιο φακό... ευχαριστώ πάντως για το iso διότι δεν το υπολόγισα τόσο η αλήθεια είναι λόγο αισθητήρα( κοινός είπα τον ιδιο έχουν δεν είναι για πολλα πολλά) δηλαδή ας γύρω σε p900... απλός λόγο raw έκανα πίσω... ίσος και περιττό για την απλή χρήση που την θέλω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η FZ300 βγαζει πολυ καλυτερες φωτογραφιες σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις γιατι εχει πολυ καλυτερο και φωτεινότερο φακο. Το σταθερο f/2.8 σε ολο το ευρος του zoom της ειναι τεραστιο πλεονεκτημα στην πράξη γιατι σου δινει την δυνατότητα για μεγαλυτερες ταχυτητες κλειστρου και δινει πολλαπλη φωτεινοτητα στον αισθητηρα σου. Το. F/2.8 στα 600mm της FZ300 δινει 4 φορες περισσοτερο φως στον αισθητήρα σου σε σχέση με το f/5.6 στα 600mm της P900. Μιας και το φως ειναι ο κρισιμος παράγοντας σε μια φωτογράφηση υπολογισε την διαφορά ποιοτητας και ποσες φωτογραφιες θα εχεις στο focal length 25-600mm και ποσες φωτογραφιες θα εχεις στο focal length >600mm.

Εαν ειναι ουσιαστικό και κρισιμο να εχεις focal length >600mm τοτε πας στην P900. Εαν ομως δεν ειναι τοτε η FZ300 ειναι κλασεις καλυτερη επιλογη.

Σε φωτεινες καταστασεις η P900 δεν θα εχει προβλημα. Αλλα σε πιο δυσκολες καταστάσεις η διαφορά θα ειναι αισθητη. Ακομη και το AF εχει διαφορα. Υποψην οτι για τα πολυ μεγαλα zoom θελεις εξαιρετικα πολυ σταθερο χερι ή τριποδο.

Εχω την FZ200 και ξερω οτι με την P900 δεν θα εβγαζα πολλες απο τις φωτο που εχω (αλλα τραβαω σπορ και οχι τοπια). Την ειχα σκεφτει και την απεριψα. Εαν το θεμα σου ειναι τοπια ή wildlife τοτε η P900 θα σε βολέψει. Μην περιμενεις ομως καποια ιδιαιτερη ποιοτητα εικονας. Αυτο που αγοραζεις ειναι απλα ενα τεραστιο φθηνο zoom.

Το weather sealed της FZ300 ειναι μεγαλο πλεονεκτημα ειδικα για χρηση παραλίας ή σε βουνο/χιόνι (με πολυ προσοχη βεβαια να μην μπει αμμος οταν κλεινει ο φακος και φρακάρει).

Φυσικα αποφασιζεις με βαση τα δικα σου κριτηρια. Την B700 παντως ουτε που θα την σκεφτομουν. Ουσιαστικα αντικαθιστα την P610 που ηταν μια πολυ μετρια μηχανη.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...