Προς το περιεχόμενο

Speedport Entry 2i v.s TG788vn v2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα στην κοινοτητα και χρονια πολλα.

Θα ηθελα να θεσω καποια ερωτηματα, με καθε επιφυλαξη καποια ή ολα απο αυτα να εχουν απαντηση στα sticky ή σε αλλα τοπικ, οποτε feel free να μου δωσετε links να ξεστραβωθω... :P

Λοιπον, η φαση ειναι πως ειμαι πελατης στον ΟΤΕ εδω και παρα πολλα χρονια και αυτη τη στιγμη δινω 40€ παγιο το μηνα, για "24αρι" (που κλειδωνει στα 12) με μιση ωρα κινητα και απεριοριστα σταθερα. Μετα απο χρονια χρησης, το Sagem 2404 που μου ειχαν δωσει χαλασε και καταφερα να παρω το Speedport που δινουν για VDSL, χωρις ανανεωση συμβολαιου.

Τωρα παιζει μια καλη προσφορα στη Forthnet (ή Nova οπως θελουν να τους αποκαλουμε πλεον) με 21,90€, 24mpbs, απεριοριστα σταθερα και 12 ωρες κινητα. Μου βγαινουν, υπολογιζοντας τις χρεωσεις που εχω απο εξτρα κλησεις σε κινητα, ακριβως τα μισα λεφτα... Η προσφορα δεν περιλαμβανει εξοπλισμο, ενω αν θες να αποκτησεις σε χρεωνουν 20 ευρω (νομιζω) για το σαπακι zte που δινουν στις οικειακες... Παρολα αυτα καταφερα να βρω ενα TG788vn v2 και συμφωνα με καποιους γνωστους μου, προκειται για "αρκετα καλο ρουτερ", ενω ειναι και future proof, για οταν αξιωθουν να φερουν VDSL στο εξωτικο Αιγαλεω.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

1) Σε περιπτωση που δε μου ζητησουν πισω απο τον ΟΤΕ το ρουτερ (ποιες ειναι οι πιθανοτητες να συμβει αυτο;), θα μπορω να παιξω κανονικα σε Forthnet με το ρουτερ του ΟΤΕ;

2) Σε περιπτωση που ειναι στο χερι μου το ποιο ρουτερ θα βαλω, ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο και για τι χρηση; (ρωταω γιατι συμφωνα με τις πηγες μου το TG788vn v2, το δινουν σε επαγγελματιες με δυο γραμμες και ειναι καλο για μικρα τοπικα δικτυα κλπ).

3) Και μια ερωτηση κρισεως που σηκωνει περισσοτερη κουβεντα χωρις να υπαρχει σιγουρη απαντηση. Ημουν παντα... φοβικος σχετικα με τη μεταφορα μου σε αλλη εταιρια... Μου εχουν δημιουργησει αθελα μου (δικαιως ή οχι δεν γνωριζω) την εντυπωση οτι ΟΤΕ = Σταθεροτητα και πως ολοι οι αλλοι ειναι φθηνοτεροι γιατι κρυβουν προβληματα πισω τους κλπ...  Εχω κανει πρακτικη σε τετοια εταιρια και αυτο που αποκομισα απο τον ανταγωνισμο, ειναι πως ο ΟΤΕ ειναι πιο γρηγορος στην επιλυση ζητηματων, μα στην ουσια προσφερονται ακριβως ιδιες υπηρεσιες σε υψηλοτερη τιμη. Φιλος μεσα απο τον ΟΤΕ μου εχει πει πως πανε να κανουν ολες τις γραμμες σταδιακα VOBB, δημιουργωντας θεματα και αλλα τετοια ωραια... Παραλληλα για οσο ημουν στον ανταγωνισμο, εβλεπα πως γενικα υπηρχε μια κωλυσιεργια στα κεντρικα και απλα αιτηματα πελατων εκαναν δεκαπενθημερα για να εξυπηρετηθουν. Ποια ειναι η αποψη σας σχετικα με αυτο; Πιστευετε πως δικαια υπαρχει αυτη η προκαταληψη εναντια στις μικρες εταιριες απεναντι στον ΟΤΕ; Και κατα ποσο αξιζει πια να μενεις σε εναν παροχο που χρεωνει αναλογικα τεραστια ποσα για λιγοτερες παροχες;

Ευχαριστω πολυ :)

Δημοσ.

Καλημερα

1 θα στο ζητησουν πισω αλλιως θα σου πουν δοστε μας 24,80 απλα θα περςσεις το username kai password κσι εισαι ετοιμος

2 το tg788 το δινουν αν θες 2 νουμερα εμα αυτο που θα πας σε αυτούς και ενα βρο που θα σου δοσουν αυτοι που το ενα θα δουλεύει πανω στην πριζα και το αλλο θα είναι voip

3 ακου φιλε ολες το ιδιο ειναι απλα ολες οι εταιριες πλην οτε ειναι πιο φτηνές αμα χαλασει ερχεται κανονικά ο τεχνικος της κάθε εταιριας και αν χαλασει ο βροχος την επόμενη μερα έρχεται ο τεχνικος του οτε

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Γενικα το tg788vn θεωρειται καλο ρουτερ? Να κρατησω του ΟΤΕ δηλαδη, να βαλω της Forthnet ή ειναι τα ιδια?

Δε μιλαω για 3rd party router που ξερουμε οτι ειναι καλυτερα... μιλαω για τα ρουτερ των παροχων καθαρα...

Δημοσ.

ακου ετσι και αλλίως όταν αλλάξεις εταιρία λίγες μέρεες θα σου μείνει το ρουτερ οπότε δοκίμασε πιο απο τα δύο σου είανι καύτερα πάνω στη γραμμή 

αν επιτρέπεται vdsl θα βάλεις 

Δημοσ.

Εννοειται πως θα βαλω VDSL, οταν αξιωθουν να κανουν εργα στο Αιγαλεω...

Γενικα στην περιοχη μου παιζουμε 10-15mbps και στην υποστηριξη μου λενε πως ειμαι στις καλες περιπτωσεις (12-13mpbs).

Για το ρουτερ εχεις δικιο, καλυτερα απλα να τα δοκιμασω και τα δυο, αλλα κουβεντα να γινεται :P

Δεν παιζει να τους δωσω 30€ για το δικο τους, θα παω να παρω αλλο αμα ειναι να πληρωσω..

Δημοσ.

Στον ΟΤΕ με την προσφορα που παιζει τωρα δινεις 30 το μηνα για να εχεις και μιση ωρα κινητα... εγω που δεν ειχα προσφορα εδινα 40 το μηνα. Με τη μεταφορα τωρα θα δινω 21.90 με 12 ωρες κινητα στη Forthnet... Και με VDSL παει 31 το μηνα (για ολες τις υπηρεσιες ειναι συν 10 ευρω το vdsl, σε καποιες περιπτωσεις 7)

Δημοσ.

και τα 2 router μπορουν να παιξουν οπου θες εσυ απλα πρεπει να αλλαξεις vlan Id αναλογως αν μιλαμε για Kv ή οχι οπως και username/password.εχω το 788vn2 και ειναι value for money.δεν ειναι κατι τρελλο.802.11n ειναι με100 ethernet

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...