Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί οι 9 στους 10 (υποθετικό νούμερο) να έχασαν το αυτοκίνητο από δική τους μαλακία, και δεν τους λυπάμαι συτούς, μπορεί ο ένας στους 10 όμως πχ να το έχασε για τον χ,ψ,ζ λόγο και να μην είναι εντελώς δικό του το φταίξιμο (γνωρίζω πχ μία τέτοια περίπτωση). Από την στιγμή λοιπόν που δεν γνωρίζω την προιστορία του αυτοκινήτου (του ιδιοκτήτη) έχω ένα ηθικό κόλλημα. Εάν (υποθετικά φυσικά) το γνώριζα και ήταν κάποιος που πήρε αυτοκίνητο φεσώνοντας και χωρίς να έχει μία απλά γιατί μπορούσε (όπως πάρα πολλοί), δεν θα έιχα κανένα ηθικό κόλλημα. Αλλά δεν το γνωρίζω και με ζορίζει και μόνο η ιδέα.

Το καταλαβαίνω, αλλά είναι περίπου το ίδιο με αυτόν που αγόρασε ένα αυτοκίνητο 30 χιλιάδες και αναγκάστηκε να το σκοτώσει 4-5 χιλιάρικα. Ή αντίστοιχα ένα σπίτι.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί οι 9 στους 10 (υποθετικό νούμερο) να έχασαν το αυτοκίνητο από δική τους μαλακία, και δεν τους λυπάμαι συτούς, μπορεί ο ένας στους 10 όμως πχ να το έχασε για τον χ,ψ,ζ λόγο και να μην είναι εντελώς δικό του το φταίξιμο (γνωρίζω πχ μία τέτοια περίπτωση). Από την στιγμή λοιπόν που δεν γνωρίζω την προιστορία του αυτοκινήτου (του ιδιοκτήτη) έχω ένα ηθικό κόλλημα. Εάν (υποθετικά φυσικά) το γνώριζα και ήταν κάποιος που πήρε αυτοκίνητο φεσώνοντας και χωρίς να έχει μία απλά γιατί μπορούσε (όπως πάρα πολλοί), δεν θα έιχα κανένα ηθικό κόλλημα. Αλλά δεν το γνωρίζω και με ζορίζει και μόνο η ιδέα.

Eγραψα και παραπανω οτι αναμενω την σχετικη ηθικολογια.

Well να διευκρινησουμε μερικα πραγματα. Τα αυτοκινητα που βλεπεις να βγαινουν δημοπρασιες ΟΔΔΥ ειναι κυριως κρατικα αυτοκινητα ή αυτοκινητα που μειναν στα αζητητα τελωνειων επειδη ο παραληπτης δεν πηγε ποτε να τα παραλαβει.

Ενα μικρο ποσοσοστο ειναι και τα κατασχεμενα που αναφερεις εσυ.

That said, απλα να σου πω οτι η ηθικολογια τυπου "δεν μου παει η καρδια εμενα να παρω κατασχεμενο" φοριεται (ειναι της μοδας) για τις πρωτες κατοικιες και οχι για τα αμαξια.

Για τα αμαξια ειδικα, οταν πεσει κατασχεση, 99% ειναι περιπτωση απο αυτες που λες "Κιμ πατα το κουμπι", θα τραβας τα μαλλια σου κυριολεκτικα αν μαθεις τις περιπτωσεις κατασχεσεων αυτοκινητων. Συνηθως δε, ειναι απειρα ωφελημενοι οσοι τους κατασχουν αμαξια επειδη δεν πληρωνουν αλλες υποχρεωσεις και τις "ξεπλενουν" με ενα χρεπι που δεν πουλιεται καν, σαν αυτα που βλεπεις στις δημοπρασιες.

So, να μιλαγαμε για πρωτη κατοικια, ισως να ειχε καποια βαση η σχετικη ηθικολογια. Αλλα να την ακουω για αμαξια, πιο πολυ παραπεμπει στο οτι ακουσες σκηνικο με πρωτη κατοικια που θα πεταξαν εξω καμια οικογενεια με παιδακια για να μπει μεσα ο νεος "ακαρδο-αρπακτικο ιδιοκτητης που εκμεταλλευεται την δυστυχια του αλλου μπλαμπλα", και θεωρησες οτι κατι τετοιο μπορει να αναπαραχθει και στις περιπτωσεις των αυτοκινητων, οποτε το υιοθετεις ως γενικοτερη σταση. Ουτε καν ομως. Για κατασχεμενα αμαξια οχι μονο καμια ηθικη αναστολη, αλλα μακαρι να ηξερα με ονοματεπωνυμο τους ιδιοκτητες να πηγαινα να εχωνα απο μια ροχαλα μεσα στην μουρη του καθενος.

Still απο αυτα που βλεπεις στον OΔΔΥ τα κατασχεμενα ειναι το μικροτερο ποσοστο. Δεν ειναι δημοπρασια τραπεζας..

Δημοσ.

γνωστός μου πρίν 2-3 χρόνια ιδιώτης , ειχε πάρει μιά bmw 530 xi ,

εχει βγεί πολύ καλή αγορά μέχρι σήμερα ( χωρίς προβλήματα τό αμάξι )

εδωσε γύρω στά 7.000 - 7.500 euro αν θυμάμαι καλά   ,αλλά επειδή  αγοράστηκε από οδδυ ,

εχει μεγάλη εκπτωση στά τέλη κυκλοφορίας + πολλές ατοκες δόσεις

(ετσι μού ειπε γινεται στόν οδδυ γι αυτό συμφέρει αγορά από εκεί)

Δεν στα είπε σωστά ο γνωστός σου.

Πρώτα από όλα δικαίωμα για πολλές(έως 72) άτοκες δόσεις έχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα για λίγες(έως 24) άτοκες δόσεις και μόνο αν προσκομίσουν εγγυητική επιστολή από τράπεζα. Εναλλακτικά όλοι μπορούν να πληρώσουν μετρητοίς με 30% έκπτωση.

Επίσης έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. Ίσως να εννοείς την έκπτωση 40% που υπήρχε στο τεκμήριο, η οποία εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχει πλέον.

Ο έλεγχος που μπορείς να κάνεις στα οχήματα προς πώληση είναι περιορισμένος(μόνο ότι δεις με το μάτι), οι μπαταρίες συνήθως είναι νεκρές, κλειδιά σπανίως υπάρχουν, μερικά είναι κλειδωμένα και δεν μπορείς καν να ανοίξεις τις πόρτες!

• Like 1
Δημοσ.

Απορίες.

1)Δηλαδή για να πάρω μέρος πρέπει να προπληρωσω 300 για αυτοκίνητα η 100 για μηχανές. Αν κάνω αγορά αυτό το ποσό βγαίνει από την συνολική αξία του όχηματος??

2)μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που έχει πάει πως είναι. Υπάρχει περίπτωση να γίνεται χαμός και να παίζει πολύ δημοπρασία. Να ξεκινήσει ένα ιχ από 3000 κάτι να ανέβει αρκετά ?

Δημοσ.

Eγραψα και παραπανω οτι αναμενω την σχετικη ηθικολογια.

Well να διευκρινησουμε μερικα πραγματα. Τα αυτοκινητα που βλεπεις να βγαινουν δημοπρασιες ΟΔΔΥ ειναι κυριως κρατικα αυτοκινητα ή αυτοκινητα που μειναν στα αζητητα τελωνειων επειδη ο παραληπτης δεν πηγε ποτε να τα παραλαβει.

Ενα μικρο ποσοσοστο ειναι και τα κατασχεμενα που αναφερεις εσυ.

That said, απλα να σου πω οτι η ηθικολογια τυπου "δεν μου παει η καρδια εμενα να παρω κατασχεμενο" φοριεται (ειναι της μοδας) για τις πρωτες κατοικιες και οχι για τα αμαξια.

Για τα αμαξια ειδικα, οταν πεσει κατασχεση, 99% ειναι περιπτωση απο αυτες που λες "Κιμ πατα το κουμπι", θα τραβας τα μαλλια σου κυριολεκτικα αν μαθεις τις περιπτωσεις κατασχεσεων αυτοκινητων. Συνηθως δε, ειναι απειρα ωφελημενοι οσοι τους κατασχουν αμαξια επειδη δεν πληρωνουν αλλες υποχρεωσεις και τις "ξεπλενουν" με ενα χρεπι που δεν πουλιεται καν, σαν αυτα που βλεπεις στις δημοπρασιες.

So, να μιλαγαμε για πρωτη κατοικια, ισως να ειχε καποια βαση η σχετικη ηθικολογια. Αλλα να την ακουω για αμαξια, πιο πολυ παραπεμπει στο οτι ακουσες σκηνικο με πρωτη κατοικια που θα πεταξαν εξω καμια οικογενεια με παιδακια για να μπει μεσα ο νεος "ακαρδο-αρπακτικο ιδιοκτητης που εκμεταλλευεται την δυστυχια του αλλου μπλαμπλα", και θεωρησες οτι κατι τετοιο μπορει να αναπαραχθει και στις περιπτωσεις των αυτοκινητων, οποτε το υιοθετεις ως γενικοτερη σταση. Ουτε καν ομως. Για κατασχεμενα αμαξια οχι μονο καμια ηθικη αναστολη, αλλα μακαρι να ηξερα με ονοματεπωνυμο τους ιδιοκτητες να πηγαινα να εχωνα απο μια ροχαλα μεσα στην μουρη του καθενος.

Still απο αυτα που βλεπεις στον OΔΔΥ τα κατασχεμενα ειναι το μικροτερο ποσοστο. Δεν ειναι δημοπρασια τραπεζας..

Ισχύει αυτό; Γιατί έχω την εντύπωση ότι σε κατάσχεση από τράπεζα πχ συνεχίζεις να χρωστάς τις δόσεις κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, αν η τραπεζα κρινει οτι το υποθηκευμενο αντικειμενο εχει μικροτερη αξια απο αυτα που της οφειλεις, τοτε (καλως) συνεχιζεις να χρωστας τη διαφορα.

Γενικα η υποθεση δανειων-Ελληνων δανειοληπτων και κατασχεσεων συνοψιζεται ακρως περιεκτικα κι ευστοχα (παρα τα καποια υπερβολικα/εμπαθη σχολια) στο παρακατω χιουμοριστικο link στο οποιο επεσα τυχαια πανω του, αναζητωντας σχετικες πληροφοριες via google:

http://www.diaforetiko.gr/ime-ellinas-ke-me-lene-bampi/

Δημοσ.

Δεν στα είπε σωστά ο γνωστός σου.

Πρώτα από όλα δικαίωμα για πολλές(έως 72) άτοκες δόσεις έχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα για λίγες(έως 24) άτοκες δόσεις και μόνο αν προσκομίσουν εγγυητική επιστολή από τράπεζα. Εναλλακτικά όλοι μπορούν να πληρώσουν μετρητοίς με 30% έκπτωση.

Επίσης έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. Ίσως να εννοείς την έκπτωση 40% που υπήρχε στο τεκμήριο, η οποία εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχει πλέον.

Ο έλεγχος που μπορείς να κάνεις στα οχήματα προς πώληση είναι περιορισμένος(μόνο ότι δεις με το μάτι), οι μπαταρίες συνήθως είναι νεκρές, κλειδιά σπανίως υπάρχουν, μερικά είναι κλειδωμένα και δεν μπορείς καν να ανοίξεις τις πόρτες!

ο γνωστός μου ειναι δημόσιος υπάλληλος 

ο γνωστός μου ειναι δημόσιος υπάλληλος  κ πήγε μέ συγγενή του μηχανικό γιά την bmw την ελεγξαν γιά τρακάρισμα - σκουριές - ελαστικά κλπ ,σίγουρα ειναι ρίσκο νά αγοράσεις από οδδυ αν δέν εχεις γνώσεις μηχανικού.... ,

σίγουρα τά καλά τά αμάξια πάνε σέ ... εκλεκτούς - γνωστούς - συγγενείς τού συστήματος ...

Δημοσ.

Απορίες.

1)Δηλαδή για να πάρω μέρος πρέπει να προπληρωσω 300 για αυτοκίνητα η 100 για μηχανές. Αν κάνω αγορά αυτό το ποσό βγαίνει από την συνολική αξία του όχηματος??

2)μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που έχει πάει πως είναι. Υπάρχει περίπτωση να γίνεται χαμός και να παίζει πολύ δημοπρασία. Να ξεκινήσει ένα ιχ από 3000 κάτι να ανέβει αρκετά ?

1. Εννοείται πως αν κερδίσεις κάποια δημοπρασία η εγγύηση αφαιρείται από την αξία του οχήματος, αν δεν κερδίσεις σου επιστρέφεται στο ακέραιο.

2. Ναι, υπάρχει περίπτωση να γίνεται χαμός και να ανέβει πολύ η τιμή, όπως υπάρχει και περίπτωση να μην χτυπήσει κανείς.

ο γνωστός μου ειναι δημόσιος υπάλληλος 

Αυτό ακριβώς ήταν το point μου, πως το "πολλές ατοκες δόσεις" που έγραψες δεν ισχύει για όλους. Όπως επίσης δεν ισχύει το "συνήθως τά χτυπάνε  ΜΟΝΟ εμποροι ...".

Δημοσ.

Αυτα δεν ειναι απο δανεια τραπεζων .ειναι απο κατασχεσεις με ναρκωτικά ,ξενες πινακιδες ,ανηκαν καπου στο δημοσιο,κατασχεσεις απο τροχαια κτλ...

Σε ολες τις τιμες πρεπει να σκεφτεσε οτι μαλλον η μηχανη μπορει να χει προβλημα..

Στα μεγαλα κυβικα βλεπω κατι αγγελιες car.gr και γραφουν πληρωνει τελος π.χ 2000 αντι για 4000 γιατι προερχεται απο οδδυ

• Like 1
Δημοσ.

Τα κατασχεμένα πάντως τις πιο πολλές φορές δεν είναι και τόσο ευκαιρίες όσο φαίνονται.

Ειδικά αυτά που είναι από τράπεζες είναι σύνηθες φαινόμενο να βγάζουν ζημιές σύντομα αφού ο παλιός ιδιοκτήτης που γνώριζε ότι θα του το πάρει η τράπεζα προφανως έβγαζε το αχτι του πάνω στο αυτοκίνητο .

Φίλος πήρε ένα Audi TT και του χτύπησε μηχανή μετά από 10 μέρες.

Εγώ είχα κοιτάξει για κάτι φορτηγά και σε πολλά έλειπε ο εγκέφαλος η αλλά ακριβά εξαρτήματα από πάνω.

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω μια απορία. Όλοι εσείς που λέτε ότι δεν θα αγοράζατε κατασχεμένο, πως ακριβώς μπορείτε να ξεχωρίσετε αν ένα αυτοκίνητο είναι κατασχεμένο ή όχι? Ειλικρινά το έχω απορία.

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω μια απορία. Όλοι εσείς που λέτε ότι δεν θα αγοράζατε κατασχεμένο, πως ακριβώς μπορείτε να ξεχωρίσετε αν ένα αυτοκίνητο είναι κατασχεμένο ή όχι? Ειλικρινά το έχω απορία.

Για να ειναι στον ΟΔΔΥ για ποιο αλλο λογο θα ειναι ?

Δημοσ.

Για να ειναι στον ΟΔΔΥ για ποιο αλλο λογο θα ειναι ?

Βασικά από άλλους περίμενα απάντηση, συγκεκριμένα από όσους δηλώνουν ότι δεν θα αγόραζαν κατασχεμένο αυτοκίνητο, και δεν εννοούσα τα αυτοκίνητα του ΟΔΔΥ.

Όσο για αυτό που ρωτάς, ΟΔΔΥ = Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού, όσα αυτοκίνητα πουλάει απλά ανήκουν στο δημόσιο. Εκτός από κατασχεμένα μπορεί να είναι και κρατικά αποσυρόμενα, και εγκαταλελειμμένα.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά από άλλους περίμενα απάντηση, συγκεκριμένα από όσους δηλώνουν ότι δεν θα αγόραζαν κατασχεμένο αυτοκίνητο, και δεν εννοούσα τα αυτοκίνητα του ΟΔΔΥ.

Όσο για αυτό που ρωτάς, ΟΔΔΥ = Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού, όσα αυτοκίνητα πουλάει απλά ανήκουν στο δημόσιο. Εκτός από κατασχεμένα μπορεί να είναι και κρατικά αποσυρόμενα, και εγκαταλελειμμένα.

Συντριπτικη μειονοτητα νομιζω .

Δημοσ.

Εγώ τουλάχιστον μιλάω για αυτοκίνητα που τα βρίσκεις στα sites των τραπεζών

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...