Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα

Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα  έχω στην κατοχή μου την krups inissia(original)

Και σκέφτομαι στο άλλο σπίτι να πάρω το καινούριο μοντελο-σειρα της vertuo

Συγκεκριμένα σε μεγάλα site βρήκα Nespresso vertuo pop(89€}

Το ερώτημα είναι κατά πόσο αξίζει η αγορά,κυρίως για την αγορά καψουλων καθώς είναι μόνο μέσω της Nespresso  και βλέπω overall  οι κάψουλες είναι πιο ακριβές,αξίζει η αγορά? Η τελικά πάω πάλι σε original μηχανή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 ώρες πριν, Nikoskara123x είπε

Το ερώτημα είναι κατά πόσο αξίζει η αγορά,κυρίως για την αγορά καψουλων καθώς είναι μόνο μέσω της Nespresso  και βλέπω overall  οι κάψουλες είναι πιο ακριβές,αξίζει η αγορά? Η τελικά πάω πάλι σε original μηχανή?

Χριστός Ανέστη!

Νομίζω αυτό που πρέπει να σκεφτείτε σε πρώτη είναι τα ελαττώματα που έχει βγάλει αυτό το μοντέλο. Ήμουν και εγώ κάποτε σε αυτή την σκέψη αλλά λίγο οι κριτικές λίγο και από φίλους που την πήραν και δεν έμειναν ευχαριστημένοι κατέληξα να μείνω στην παλιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Nikoskara123x είπε

Kαλησπερα , χρονια πολλα , καλη Ανασταση!

Ειμαι κατοχος Inissia Krups .. Εχω δοκιμασει σε εναν φιλο 2-3 φορες καφε σε Vertuo διαφορετικο τυπο καθε φορα .. Δεν μου φανηκε κατι ιδιαιτερο σε σχεση με το κλασσικο συστημα Nespresso , μονο ενας μια double espresso στα 80ml 'Freddo' αν θυμαμε λεγοταν που τον ηπια ζεστο μ αρεσε αρκετα,  κατα τ αλλα ενας Chiaro100%  arabica που ηπια την τελευταια φορα στα 80ml (0,62/καψ) ηταν σαν να πινεις 2 καψουλες καποιο τυπο arabica σε κλασσικο συστημα νεσπρεσσο που πρακτικα το ιδιο και πιο φθηνα κοστιζει ..

Το θεμα ειναι ενα και συγκεκριμενο με τις nespresso μηχανες , η μικροτερη αναλογια του καφε σε σχέση με το νερο σε σύγκριση με τον εσπρεσσο σε κανονικη εσπρεσσιερα ...

Κοιταξτε στον πινακα στην φωτο που εχω ανεβασει,  στην Vertuo  οι καψουλες double espresso 80ml ο καφες καθαρα μεσα στην καψουλα ειναι 9,5 - 10gr , για τα 150ml  το ιδιο, για τα 230ml 12,5 - 13gr μετα ειναι τα  carafe στα 535ml που  οσο και καφε να εχει νερομπλουκι θα ειναι..

Πως να εχει λοιπον ο καφες πιο γεματη γευση/σωμα/πυκνωτητα/αρωματα αφου η Nespresso αντι να αυξησει την ποσοτητα καφε μεσα στην καψ. πρακτικα την μειωσε σε σχεση με το original μοντελο (1 καψ των 5 - 5,5gr/ = 40ml στο ποτηρι)

Εχε υποψην σου και τις κακες κριτικες στο σκρουτζ για το μοντελο Vertuo Next κυριως που παρουσιαζει πολλα προβληματα , η Pop ειναι πιο καινουρια την οποια βρησκεις με 70-75ε!

Απ την αλλη εχεις το original συστημα ηδη , ισως αξιζει μια δοκιμη!

Επειδη κι εγω παροτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την Inissia μου  θελω να βελτιωσω την εμπειρια εσπρεσσο στο σπιτι χωρις να μπω σε μεγαλο κοπο με κανονικη εσπρεσσιερα , μυλους , δοκιμες με χαρμανια και υψηλο κοστος σκευτομαι καποια στιγμη να παρω μια μηχανη με αποκλειστικα ESE PODS που ειναι εξησου αυτοματοποιμενο συστημα παρομοιo με των καψουλων αλλα περιεχουν 7 - 7,5gr καφε η καθε ταμπλετα και βρησκεις αρκετα μεγαλη ποικιλια κυριως απο σκρουτζ και online shops εξωτερικου σε χαμηλοτερες τιμες απ τις καψουλες.. Δηλαδη εκει που σου θελει η nespresso Vertuo το φθηνοτερο 0,62/καψ. με 10γρ καφε  για double espresso, με 0,50σεντς περιπου κανεις εκχυληση 3 ταμπλετες 22γρ καφε συνολικα γυρω στα 90ml στο ποτηρι και κανεις δυναμιτη🧨🤪

Εγω θα σου ελεγα να μην ασχοληθεις με Vertuo και να αρχισεις να δοκιμαζεις φθηνους καφεδεςς (αν το κοστος ειναι ενα απ τα ζητουμενα σου) για το γνησιο συστημα νεσπρεσσο με γυρω στα 0,20/καψ. ωσπου να βρεις ενα χαρμανι που σου ταιριαζει ωστε να κανεις πιο πολυ ποσοτητα καφε (3-4 καψ.για εναν καφε) με χαμηλο σχετικα  κοστος ...Ετσι εκανα εγω , βρηκα αρχικα τον Borbone και στην συνεχεια τον Lollo cafe που μ αρεσουν πιο πολυ απ τις καψ. των σουπερ μαρκετ με κοστος γυρω στο 0,20/καψ , και πολλες φορες κανω εκχυληση την καθε καψ. γυρω στα 20ml (ristretto) και εχω πιο δυνατο αποτελεσμα..

Aν παρεις αλλη μια κλασσικη nespresso αξιζει να διαβασεις την προτελευταια μου αναρτηση στην σελιδα 97!

ScreenShot_20230416142810.png

Επεξ/σία από Miatakias
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, st@kas είπε

Χριστός Ανέστη!

Νομίζω αυτό που πρέπει να σκεφτείτε σε πρώτη είναι τα ελαττώματα που έχει βγάλει αυτό το μοντέλο. Ήμουν και εγώ κάποτε σε αυτή την σκέψη αλλά λίγο οι κριτικές λίγο και από φίλους που την πήραν και δεν έμειναν ευχαριστημένοι κατέληξα να μείνω στην παλιά.

Καλησπέρα

Αρχικά ελλατωματικη σίγουρα μιλάς για την vertuo next και όχι την vertuo pop

9 ώρες πριν, Miatakias είπε

Kαλησπερα , χρονια πολλα , καλη Ανασταση!

Ειμαι κατοχος Inissia Krups .. Εχω δοκιμασει σε εναν φιλο 2-3 φορες καφε σε Vertuo διαφορετικο τυπο καθε φορα .. Δεν μου φανηκε κατι ιδιαιτερο σε σχεση με το κλασσικο συστημα Nespresso , μονο ενας μια double espresso στα 80ml 'Freddo' αν θυμαμε λεγοταν που τον ηπια ζεστο μ αρεσε αρκετα,  κατα τ αλλα ενας Chiaro100%  arabica που ηπια την τελευταια φορα στα 80ml (0,62/καψ) ηταν σαν να πινεις 2 καψουλες καποιο τυπο arabica σε κλασσικο συστημα νεσπρεσσο που πρακτικα το ιδιο και πιο φθηνα κοστιζει ..

Το θεμα ειναι ενα και συγκεκριμενο με τις nespresso μηχανες , η μικροτερη αναλογια του καφε σε σχέση με το νερο σε σύγκριση με τον εσπρεσσο σε κανονικη εσπρεσσιερα ...

Κοιταξτε στον πινακα στην φωτο που εχω ανεβασει,  στην Vertuo  οι καψουλες double espresso 80ml ο καφες καθαρα μεσα στην καψουλα ειναι 9,5 - 10gr , για τα 150ml  το ιδιο, για τα 230ml 12,5 - 13gr μετα ειναι τα  carafe στα 535ml που  οσο και καφε να εχει νερομπλουκι θα ειναι..

Πως να εχει λοιπον ο καφες πιο γεματη γευση/σωμα/πυκνωτητα/αρωματα αφου η Nespresso αντι να αυξησει την ποσοτητα καφε μεσα στην καψ. πρακτικα την μειωσε σε σχεση με το original μοντελο (1 καψ των 5 - 5,5gr/ = 40ml στο ποτηρι)

Εχε υποψην σου και τις κακες κριτικες στο σκρουτζ για το μοντελο Vertuo Next κυριως που παρουσιαζει πολλα προβληματα , η Pop ειναι πιο καινουρια την οποια βρησκεις με 70-75ε!

Απ την αλλη εχεις το original συστημα ηδη , ισως αξιζει μια δοκιμη!

Επειδη κι εγω παροτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την Inissia μου  θελω να βελτιωσω την εμπειρια εσπρεσσο στο σπιτι χωρις να μπω σε μεγαλο κοπο με κανονικη εσπρεσσιερα , μυλους , δοκιμες με χαρμανια και υψηλο κοστος σκευτομαι καποια στιγμη να παρω μια μηχανη με αποκλειστικα ESE PODS που ειναι εξησου αυτοματοποιμενο συστημα παρομοιo με των καψουλων αλλα περιεχουν 7 - 7,5gr καφε η καθε ταμπλετα και βρησκεις αρκετα μεγαλη ποικιλια κυριως απο σκρουτζ και online shops εξωτερικου σε χαμηλοτερες τιμες απ τις καψουλες.. Δηλαδη εκει που σου θελει η nespresso Vertuo το φθηνοτερο 0,62/καψ. με 10γρ καφε  για double espresso, με 0,50σεντς περιπου κανεις εκχυληση 3 ταμπλετες 22γρ καφε συνολικα γυρω στα 90ml στο ποτηρι και κανεις δυναμιτη🧨🤪

Εγω θα σου ελεγα να μην ασχοληθεις με Vertuo και να αρχισεις να δοκιμαζεις φθηνους καφεδεςς (αν το κοστος ειναι ενα απ τα ζητουμενα σου) για το γνησιο συστημα νεσπρεσσο με γυρω στα 0,20/καψ. ωσπου να βρεις ενα χαρμανι που σου ταιριαζει ωστε να κανεις πιο πολυ ποσοτητα καφε (3-4 καψ.για εναν καφε) με χαμηλο σχετικα  κοστος ...Ετσι εκανα εγω , βρηκα αρχικα τον Borbone και στην συνεχεια τον Lollo cafe που μ αρεσουν πιο πολυ απ τις καψ. των σουπερ μαρκετ με κοστος γυρω στο 0,20/καψ , και πολλες φορες κανω εκχυληση την καθε καψ. γυρω στα 20ml (ristretto) και εχω πιο δυνατο αποτελεσμα..

Aν παρεις αλλη μια κλασσικη nespresso αξιζει να διαβασεις την προτελευταια μου αναρτηση στην σελιδα 97!

ScreenShot_20230416142810.png

Ε σίγουρα σε γενικές γραμμές  overall αξει περισσότερο η original από ότι στην vertuo καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία είτε από την Nespresso  είτε από μάρκετ

Απλά η vertuo έχει διάφορες δοσολογιες πχ 40ml(espresso),80ml double espresso κλπ

Κυρίως επειδή στην κατοχή μου εχω original, σκεφτόμουν να κάνω την αλλαγή

Αλλά από ότι φαίνεται δεν πολύ αξίζει οικονομικά παντα

Ειδικά όταν μπορείς να προμηθευτείς  vertuo κάψουλες μόνο μεσω της Nespresso και χωρίς προσφορές+ πιο ακριβές πάνω κάτω 0,7€ η κάψουλα 

ΥΓ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Επεξ/σία από Nikoskara123x
  • Like 2

Ο μόνος λόγος ύπαρξη της vertuo ηταν η αποκλειστική διάθεση της κάψουλας καθώς έχει πατέντα (η παντέντα για τις παλιές έχει λήξει και για αυτό έχει τόσες μάρκες).

Κριτικοί (πχ Χοφμαν) λένε οτι βγάζουν παρόμοιο καφέ με λίγο περισσότερο κρέμα στην vertuo, αλλα για "ψευτικους" λόγους (απο την φυγόκεντρο ειναι παραπάνω αερισμένο το ρόφημα).

Γνώμη μου, κράτα αυτή που έχεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/4/2023 στις 11:23 ΜΜ, chios είπε

Έχετε να προτείνετε καταστήματα για κάψουλες; Ελλάδα ή Ευρώπη; 

Βαλε nespresso καψουλες στο σκρουτζ και θα βρεις πολλες μαρκες/μαγαζια απο Ελλαδα , απ το εξωτερικο μεγαλη ποικιλια εχει στο ιταλικο amazon

Απευθυνομαι σε ατομα απο Αθηνα που παιρνουν κοκκους εσπρεσσο!

Sorry που ειμαι off topic αλλα θελω να δοκιμασω καποιους καφεδες σε κοκκους εσπρεσσο για το μπρικι μου  που βγαινουν μονο σε συσκευασια κιλου και επειδη εχω ηδη  300-400γρ καφε και κυριως πινω καψουλες σε nespresso οποτε δεν κανω μεγαλη καταναλωση και θα μου μεινουν/ληξουν αν τους παρω μονος μου οποιος  ενδιαφερεται να παρουμε μαζι καποιον απο τους παρακατω καφεδες  να μου στειλει προσωπικο μηνυμα!

1) Pellini No.82 Vivace 1kg  70% arabica - 30% robusta στα 15ε (απο Ελλαδα)

https://www.amazon.com/Pellini-No-82-Vivace-Roasted-Coffee/dp/B00FGK5FPY

2) Lollo Nero 1kg 100% robusta στα 14ε  (απο Ιταλια)

https://lollocaffeonline.it/lollo-grani-miscela-nera-1kg.html

3) Covim Gran Bar ή Covim Orocrema 1kg στα 12ε (απο Ελλαδα)

https://www.skroutz.gr/s/15497815/Covim-Καφές-Espresso-Gran-Bar-σε-Κόκκους-1000gr.html

https://www.skroutz.gr/s/15494137/Covim-Καφές-Espresso-Orocrema-σε-Κόκκους-1000gr.html

Επισης προσεχως θα κανω μια παραγγελια απο Ιταλια για να δοκιμασω Borbone Rosso 100% robusta που η συσκευασια ειναι 500gr στα 6ε ,εγώ θα πάρω μια συσκευασία για μένα οποιος θελει να δοκιμασει κι αυτον μου λεει...

https://www.amazon.com/Caffe-Borbone-Beans-selling-ITALIAN/dp/B00C6HIMFK?th=1

Επεξ/σία από Miatakias
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους , εγω και το μελος GEOZN8  θα δοκιμασουμε καποιες νεες καψουλες με καλη φημη στο ιταλικο αμαζον απο μαγαζι στην Ελλαδα τον Covim Οrocreama μαρκα απο Γενοβα ,η 50αδα στα 13ε https://www.amazon.it/Espresso-Capsule-Granbar-Compatibili-Nespresso/dp/B083GZ8NXV/ref=sr_1_3?__mk_it_IT=ÅMÅŽÕÑ&keywords=covim%2Bnespresso&qid=1682498464&sr=8-3&th=1

και Toraldo classica Ναπολιτανικη μαρκα, η 100αδα στα 19ε https://www.amazon.it/Toraldo-Capsule-Compatibili-Nespresso-Classica/dp/B07SBGL57Q/ref=sr_1_2?__mk_it_IT=ÅMÅŽÕÑ&crid=355TQIUGIQ14H&keywords=toraldo+nespresso&qid=1682498540&sprefix=toraldo+nespres%2Caps%2C787&sr=8-2

και To.Da Gattopardo  μαρκα απο Παλερμο/Σικελία ενα mix grill με τους: Insonnia 10/10, Dakar 9/10 , Ricco 8/10 ενταση αντιστοιχα , και Dekaf , η καψουλα 0,20σεντς θα παρουμε 250 συνολικα..

https://www.amazon.it/Capsule-compatibili-Nespresso-GUSTO-Gattopardo/dp/B0755CWGFY/ref=sr_1_3?crid=1NO9CKD6A9U9V&keywords=toda+caffè+gattopardo&qid=1682630177&sprefix=toda+ga%2Caps%2C251&sr=8-3

Oποιος απο Αθηνα θελει να μπει συνεταιρος να μοιραστουμε καποιοες απ αυτες ή και ολες ας μου στεiλει p.m..

Επεξ/σία από Miatakias
  • Thanks 2

Έκανα τσάι απο κάτι κάψουλες ποτπουρι που είχα αγοράσει πριν απο χρόνια.
Τώρα παρατήρησα πως έχουν λήξει το 2018.
Το τσάι λήγει; Να μην το πιώ; 🫣

6 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Έκανα τσάι απο κάτι κάψουλες ποτπουρι που είχα αγοράσει πριν απο χρόνια.
Τώρα παρατήρησα πως έχουν λήξει το 2018.
Το τσάι λήγει; Να μην το πιώ; 🫣

Το τσάϊ προφανώς και δε λήγει ωστόσο το υλικό της κάψουλας μπορεί να πολυμερίσει πιθανώς ή/και να βγάλει περίεργες μυρωδιές και στοιχεία.

Προσωπικά θα τις πετούσα, δεν νομίζω οτι αξίζει το ρίσκο, πόσο μάλλον για το "αστείο" κόστος του τσαϊού

2 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Το τσάϊ προφανώς και δε λήγει ωστόσο το υλικό της κάψουλας μπορεί να πολυμερίσει πιθανώς ή/και να βγάλει περίεργες μυρωδιές και στοιχεία.

Ωχ αυτό δεν το σκέφτηκα.
3, 4 γουλιές τις έκανα. Θα δείξει στην νεκροψία.

11 hours ago, Miatakias said:

Καλημερα σε ολους , εγω και το μελος GEOZN8  θα δοκιμασουμε καποιες νεες καψουλες με καλη φημη στο ιταλικο αμαζον απο μαγαζι στην Ελλαδα τον Covim Οrocreama μαρκα απο Γενοβα ,η 50αδα στα 13ε https://www.amazon.it/Espresso-Capsule-Granbar-Compatibili-Nespresso/dp/B083GZ8NXV/ref=sr_1_3?__mk_it_IT=ÅMÅŽÕÑ&keywords=covim%2Bnespresso&qid=1682498464&sr=8-3&th=1

και Toraldo classica Ναπολιτανικη μαρκα, η 100αδα στα 19ε https://www.amazon.it/Toraldo-Capsule-Compatibili-Nespresso-Classica/dp/B07SBGL57Q/ref=sr_1_2?__mk_it_IT=ÅMÅŽÕÑ&crid=355TQIUGIQ14H&keywords=toraldo+nespresso&qid=1682498540&sprefix=toraldo+nespres%2Caps%2C787&sr=8-2

και To.Da Gattopardo  μαρκα απο Παλερμο/Σικελία ενα mix grill με τους: Insonnia 10/10, Dakar 9/10 , Ricco 8/10 ενταση αντιστοιχα , και Dekaf , η καψουλα 0,20σεντς θα παρουμε 250 συνολικα..

https://caffe.e-shop-online.com/capsule-toda-caffe-gattopardo.html

Oποιος απο Αθηνα θελει να μπει συνεταιρος να μοιραστουμε καποιοες απ αυτες ή και ολες ας μου στεiλει p.m..

Πλαστικές οι κάψουλες; 

1 ώρα πριν, d_gkal είπε

Πλαστικές οι κάψουλες; 

Οι covim ειναι σιγουρα πλαστικες. Ειχα παρει πριν σχεδον ενα χρονο απο Αμαζον Ιταλιας δυο γευσεις, δεν μας αρεσε καμια, δεν τους ηπιαμε τους καφεδες. Εμεις εχουμε βρει L'or 10 ευρω τους 40 (ristretto) και δυσκολα μας αρεσει κατι αλλο.   

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...