james9tito Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Ειχα μηχανη Dimello ese pod. Στα σουπερ μαρκετ εχει συνηθως μονο illy οι οποιες ειναι πανακριβες. Επισης παρατηρησα και το εξης. Αν επαιρνα pods dimello ειχα εναν καφε μετριο με κανονικη ροη. Αν επαιρνα τις ακριβες πχ illy η ροη ηταν σε μορφη σταγονας προφανως λογω διαφορετικου κοψιματος του καφε, σε σημειο που περιμενες 3 λεπτα να βγει ενα εσπρεσσο. Τα παραπανω σε 2 μηχανες σπιτι και μια που ειχα παρει στο γραφειο. Αντιθετα επαγγελματικη μηχανη που επαιρνε pods και δοκιμασα σε ενα εργοστασιο εβγαζε πολυ καλο καφε μιας και τα pods εχουν και περισσοτερα γρμ καφε οποτε ειχες λιγοτερο "νερουλο" αποτελεσμα απο πχ τον lungo της nespresso. Για να καταληξω τωρα εχω nespresso και ειμαι ευχαριστημενος γιατι κανει τη δουλεια για την οποια προοριζεται και παιρνω ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GEOZN8 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Καλημέρα και Καλή Χρονιά. Και εγώ είχα μηχανή Frog με ese pod δούλευα τον attibasi οκ καλός αλλά μετά η ταμπλετες με κούρασαν έλλειψη στοκ γεύσεων κλπ κλπ. Από τότε στο σπίτι που πήρα την Delonghi inissia με κάψουλες έχω βρει την υγειά μου. Σήμερα μου ήρθαν οι δώρο L'or Caramel και Vanilla μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 21 ώρες πριν, tarantules είπε Σε nespresso μηχανή τι επιλογή έχω ; Έχεις κάτι να προτείνεις; Οι χαμηλού budget δεν έχουν διαφορές. Αν ανέβεις, μπορείς να πάρεις με συσκευές γι' αφρόγαλα, πιο μεγάλο δοχείο για άδειες κάψουλες, κ.λπ. Εγώ που έχω τη Citiz & Milk το μετάνιωσα, γιατί αφρόγαλα κάνω 5 φορές το χρόνο, ενώ η έξτρα ενσωματωμένη συσκευή, είναι μόνιμα πάνω στον πάγκο. Αν το σκεφτόμουν καλύτερα θα 'παιρνα τη σκέτη Citizi (και έξτρα αφρογαλιέρα, που να μπαίνει στο ντουλάπι) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Haldol είπε Οι χαμηλού budget δεν έχουν διαφορές. Αν ανέβεις, μπορείς να πάρεις με συσκευές γι' αφρόγαλα, πιο μεγάλο δοχείο για άδειες κάψουλες, κ.λπ. Εγώ που έχω τη Citiz & Milk το μετάνιωσα, γιατί αφρόγαλα κάνω 5 φορές το χρόνο, ενώ η έξτρα ενσωματωμένη συσκευή, είναι μόνιμα πάνω στον πάγκο. Αν το σκεφτόμουν καλύτερα θα 'παιρνα τη σκέτη Citizi (και έξτρα αφρογαλιέρα, που να μπαίνει στο ντουλάπι) Παράγγειλα χτες την DeLonghi Essenza Mini.Έχει και 2+1 δώρο κάψουλες.Τώρα τι εννοεί θα δείξει.Πρώτη φορά σε τέτοιες μηχανές με κάψουλες.Παλιά είχα την Gaggia Baby. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2023 από tarantules Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, tarantules είπε Παράγγειλα χτες την DeLonghi Essenza Mini.Έχει και 2+1 δώρο κάψουλες.Τώρα τι εννοεί θα δείξει.Πρώτη φορά σε τέτοιες μηχανές με κάψουλες.Παλιά είχα την Gaggia Baby. Για τις Gaggia εχω ακουσει πολυ καλα λογια και ειναι η μαρκα που εχω υποψην μου αν παω σε κανονικη μηχανη εσπρεσσο με αλεσμενο καποια στιγμη.. Δεν θελω να σε προιδεασω αρνητικα αλλα μην περιμενεις σε καψουλομηχανη να πιεις ιδια ποιοτητα καφε που πινεις σε κανονικη εσπρεσσο μηχανη με μυλο κτλ , αυτες οι καψουλομηχανες ειναι ενα υποκαταστατο εσπρεσσο για το σπιτι αν δεν θες να πιεις φιλτρου/ελληνικο/στιγμιαιο , οι καψουλες εχουν μονο 5γρ καφε και υστερει σε αρωματα , κρεμα, σωμα σε σχεση με εναν εσπρεσσο φτιαγμενο σε κανονικη μηχανη.. Η essenza που πηρες ειναι η μικροτερη μηχανη nespresso που μπορεις να βρεις , πραγματικα ειναι κουτσικη και δεν πιστευεις καν οτι ειναι καφετιερα αν την δεις απο κοντα.. Σε essenza και εγω προτιμω το σχημα πυραμιδας της delonghi σε σχεση με αυτο τηε krups! Πες μας την αποψη σου οταν δοκιμασεις ! Μου ηρθε κι εμενα η Lor σοκολατα σημερα , θα δοκιμασω αυριο .. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2023 από Miatakias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
golden33 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Καλησπερα παιδια και καλη χρονια. Ειχα παλια nepsresso οποτε γενικα ξερω τι παιζει με καψουλες. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν πινει κανεις η εχει δοκιμασει americano καφε. Με lor για παραδειγμα θα μπορω να φτιαχνω με 2 καψουλες η θα θελω παραπανω? Οταν την ειχα εγω δεν επινα americano για αυτο ρωταω για γνωμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james9tito Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Διπλό lungo πίνω εγώ στη nespresso που ουσιαστικά είναι americano. 2 κάψουλες και έχεις μια κούπα καφέ δηλαδή. Είναι ήδη αραιος οπότε δεν έχει νόημα να ρίξεις νερό για να τον κάνεις americano. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Οι κάψουλες με τον Mrs ROSE τι λένε από γεύση; Έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει; Πρώτη εντύπωση πάντως για μένα που πήρα μηχανή nespresso είναι θετική.Δεν έχω παραγγείλει ακόμα τα χαρμάνια της nespresso (είναι πολλά και δεν ξέρω τι να διαλέξω , ποια είναι safe) , αλλά πήρα από το sm dimello και μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, tarantules είπε Οι κάψουλες με τον Mrs ROSE τι λένε από γεύση; Έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει; Πρώτη εντύπωση πάντως για μένα που πήρα μηχανή nespresso είναι θετική.Δεν έχω παραγγείλει ακόμα τα χαρμάνια της nespresso (είναι πολλά και δεν ξέρω τι να διαλέξω , ποια είναι safe) , αλλά πήρα από το sm dimello και μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω. MrRose εχει καλη φημη σαν χαρμανι , στο σκρουτζ εχω δει οι καψουλες ειναι πανακριβες και σε πλαστικη .. Πρεπει να πεις τι εντασης και χαρακτηριστικα (αραμπικα/ρομπουστα , σοκολατα, φρουτα, ξηλωδεις, καπνο,δημητριακα , μπαχαρικα κτλ) σ αρεσουν στον καφε για να σου προτεινουμε .. Αφου σ αρεσαν οι Dimello που γενικα δεν ειναι πολυ δημοφιλης σε αυτο το φορουμ τουλαχιστον θεωρω οτι θα βολευτεις με την νεσπρεσσο και θα βρεις ακομα καλυτερο καφε να σου ταιριαζει... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, Miatakias είπε MrRose εχει καλη φημη σαν χαρμανι , στο σκρουτζ εχω δει οι καψουλες ειναι πανακριβες και σε πλαστικη .. Πρεπει να πεις τι εντασης και χαρακτηριστικα (αραμπικα/ρομπουστα , σοκολατα, φρουτα, ξηλωδεις, καπνο,δημητριακα , μπαχαρικα κτλ) σ αρεσουν στον καφε για να σου προτεινουμε .. Αφου σ αρεσαν οι Dimello που γενικα δεν ειναι πολυ δημοφιλης σε αυτο το φορουμ τουλαχιστον θεωρω οτι θα βολευτεις με την νεσπρεσσο και θα βρεις ακομα καλυτερο καφε να σου ταιριαζει... Όταν έφτοιαχνα στη Gaggia καφέ , έπαιρνα μόνο καφέδες 100% αράμπικα.Μια φορά πήρα με ανάμιξη ρομπούστα και δεν μου άρεσε καθόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ποιον Dimello δοκιμασες?Γενικα στην nespresso επειδη οι καφεδες ειναι πιο ελαφριοι καλο ειναι να εχουν ρομπουστα μεσα για να εχουν πιο γεματο σωμα.. Εγω προτιμω τους ρομπουστα αλλα γουστα ειναι αυτα... Συνιθως οι 100% αραμπικα εχουν πιο αδυναμο σωμα , ειναι πιο γλυκοι και συνοδευονται απο οξυτητα.. Kαποιοι που μ αρεσαν σε αραμπικα ειναι ο Lor Columbia 8 με ηπια χαρακτηριστικα αλλα εχει αρκετη οξυτητα , ο Perla Ristretto Superiore 10 στην μαυρη συσκευασια (οχι στην πρασινη) ειναι 100% αραμπικα χωρις οξυτητα που εχει αποκλειστικα ο ΑΒ και σε προσιτη αρχικη τιμη και πολυ παρομοιος ειναι ο L' or ristretto 11 (δεν ειμαι σιγουρος αν εναι μονο αραμπικα) που ειναι ενας πολυ δημοφιλης καφες σε νεσπρεσσο Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2023 από Miatakias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Miatakias είπε Ποιον Dimello δοκιμασες? Dimello Forte Lungo πήρα και Ristretto.Ήθελα και τον Allegro αλλά έτυχε να μην τον έχει και βαριόμουν να πάω σε άλλο μάρκετ να τον πάρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, tarantules είπε Dimello Forte Lungo πήρα και Ristretto.Ήθελα και τον Allegro αλλά έτυχε να μην τον έχει και βαριόμουν να πάω σε άλλο μάρκετ να τον πάρω. Αυτοι και οι 2 ειναι μειγμα αραμπικα - ρομπουστα δεν ξερω ποσοστο , ο allegro ειναι 100% αραμπικα οποτε παρε κι αυτον να δεις τις διαφορες 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ktikti Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2023 Στις 15/1/2023 στις 2:53 ΜΜ, tarantules είπε Οι κάψουλες με τον Mrs ROSE τι λένε από γεύση; Έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει; Πρώτη εντύπωση πάντως για μένα που πήρα μηχανή nespresso είναι θετική.Δεν έχω παραγγείλει ακόμα τα χαρμάνια της nespresso (είναι πολλά και δεν ξέρω τι να διαλέξω , ποια είναι safe) , αλλά πήρα από το sm dimello και μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω. σε μαγαζια που πινω Mrs ROSE μου αρεσει πολυ.εχωντας δοκιμασει τις καψουλες..το αποτελεσμα δεν ηταν το αναμενομενο.ενα νεροζουμι χωρις καιμακι.παιζει ρολο που η καψουλα ειναι πλαστικη.. τωρα εχει δοκιμασει κανεις τις νεες καψουλες της Nespresso που ειναι καφες φιλτρου?? αρκετα ακριβη 0.50 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
$Gkuts Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Τις έχω δοκιμάσει. Είναι αρκέτα καλές για καφέ φίλτρου με λίγη ένταση. Στην Γερμανία έχουν παρουσιάσει και πιο ελαφριές. Ακολουθούν νέα τεχνολογία, όπου έχουν ένα αλουμινόχαρτο το οποίο το αφαιρείς και η κάψουλα είναι ήδη διακορευμένη από την μεγάλη πλευρά. Έτσι βγάζει καφέ χωρίς καιμάκι όπως αναμένεται στον τύπο φίλτρου. Εκχυλίζει 150ml καφέ (με βάση τις εργοστασιακές ρυθμίσεις) καθώς επιλέγεις μία φορά Lungo και μία Espresso. Το μόνο μείον είναι ότι για την τιμή τους έχεις 150ml φίλτρου που συνήθως οι περισσότεροι πίνουμε περισσότερο. *Οι κάψουλες αυτές δεν κάνουν για τις αυτόματες μηχανές τύπου U καθώς μετά την πρώτη εκχύλιση απορρίπτουν την κάψουλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα