nickol-us Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Πήγα χτες και πήρα και γω τις perla no10, τιμή 2,52/10 στο μάρκετ με τα δύο γράμματα (αλήθεια απαγορεύεται να λέμε κατάστημα;). Είναι αρκετά πικρός καφές ωστόσο η επίγευση που αφήνει δεν είναι καθόλου άσχημη. Από ροή αρκετά μέτριες, λίγο καλύτερα από τις L'or 13 που σε εμένα είχαν κάκιστη ροή, σχεδόν στρέσαραν τη μηχανή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanskou Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Μόλις έκανα ένα freddo με μια lor 13 barista και μια lor 10 India. Πρώτη φορά δοκιμή με κάψουλες To αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι ήταν από τα καλύτερα μεταξύ των συνδυασμων πυ έχω δοκιμάσει έως τώρα Πήρα και μερικές Perla χθες και θα τις δοκιμάσω προσεχώς Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2022 από zanskou 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, nickol-us είπε (αλήθεια απαγορεύεται να λέμε κατάστημα;) Ε φανταζομαι γενικα στο φορουμ, εκτος του section των προσφορων για να μην θεωρηθει διαφημιση. Αλλα και εδω μεσα τις προσφορες βαζουμε. Οκ αν ρωτησω που βρισκουμε perla, δεν ειναι κακο να πεις ΑΒ, αφου μονο εκει ειναι. Και απο σκρουτζ να ανεβει κανα λινκ με καταστημα με προσφορες, εμενα δεν με χαλαει. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Δοκιμασα Perla ristretto superiore 10 100% arabica και Perla lungo decaf 5 .. O Perla ristretto superiore 10 100% arabica μου αρεσε αρκετα ,εχει γευση κλασσικου αραμπικα με μια πολυ ελαφρια οξυτητα που δεν ενοχλει , φερνει λιγο σε Lor risttretto 11 Η ροη ειναι πολυ καλη, γυρω στα 10 -11 δευτερα πευτει ολος καφες , η καψουλα αλουμινιου ειναι ομορφη με σχετικα φουσκωμενο και ποιοτικο αλουμινοχαρτο και εχει πολυ απαλο κουμπομα , γενικα η λειτουργια της καψ. ειναι αψογη... Τωρα ο Perla lungo decaf 5 οπως το περιμενα ειναι πολυ ελαφρυς/αγευστος αλλα και κατι αλλοι lungo με καφεινη που ειχα παρει αγευστοι μου φανηκαν και αυτοι , γενικα εγω δεν ειμαι του lungo θελω τον καφε πιο δυνατο/βαρυ..Δεν μ αρεσε πολυ αλλα για καποιον που θελει μεγαλη ποσοτητα ελαφριου καφε που να μην εχει καφεινη δεν ειναι κακος παντως.. Η ροη ομως στηγν πρωτη καψ. που εκανα ηταν πολυ αργη , την χρονομετρησα στα 70 δευτερολεπτα , στην δευτερη καψ. που εφτιαξε εκανα 2 εξτρα τρυπες ισες περιπου με αυτες που κανει η μηχανη και ο χρονος επεσε στα 38 δευτερα.. Γενικα δεδομενης της χαμηλης αρχικης τιμης (γυρω στα 3 ευρω και ειδικα σε προσφορες ακομα πιο κατω) , την καλη καψ. αλουμινιου και την γευση (κυριως για τον risttretto 10 superiore ) θεωρω οτι ειναι ενα καλο deal που αξιζει καποιος να δοκιμασει.. Εχει και αρκετους αλλους τυπους , 2-3 lungo σε διαφορες εντασεις , διαφορες εντασεις σε εσπρεσσο ποσοτητα , μικτα χαρμανια αραμπικα - ρομπουστα κτλ που δεν δοκιμασα.. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από Miatakias 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, Miatakias είπε Δοκιμασα Perla ristretto superiore 10 100% arabica και Perla lungo decaf 5 .. O Perla ristretto superiore 10 100% arabica μου αρεσε αρκετα ,εχει γευση κλασσικου αραμπικα με μια πολυ ελαφρια οξυτητα που δεν ενοχλει , φερνει λιγο σε Lor risttretto 11 Η ροη ειναι πολυ καλη, γυρω στα 10 -11 δευτερα πευτει ολος καφες , η καψουλα αλουμινιου ειναι ομορφη με σχετικα φουσκωμενο και ποιοτικο αλουμινοχαρτο και εχει πολυ απαλο κουμπομα , γενικα η λειτουργια της καψ. ειναι αψογη... Τωρα ο Perla lungo decaf 5 οπως το περιμενα ειναι πολυ ελαφρυς/αγευστος αλλα και κατι αλλοι lungo με καφεινη που ειχα παρει αγευστοι μου φανηκαν και αυτοι , γενικα εγω δεν ειμαι του lungo θελω τον καφε πιο δυνατο/βαρυ..Για καποιον που θελει μεγαλη ποσοτητα καφε + να μην εχει καφεινη δεν ειναι κακος παντως.. Η ροη ομως στηγν πρωτη καψ. που εκανα ηταν πολυ αργη , την χρονομετρησα στα 70 δευτερολεπτα , στην δευτερη καψ. που εφτιαξε εκανα 2 εξτρα τρυπες ισες περιπου με αυτες που κανει η μηχανη και ο χρονος επεσε στα 38 δευτερα.. Γενικα δεδομενης της χαμηλης αρχικης τιμης (γυρω στα 3 ευρω και ειδικα σε προσφορες ακομα πιο κατω) , την καλη καψ. αλουμινιου και την γευση (κυριως για τον risttretto 10 superiore ) θεωρω οτι ειναι ενα καλο deal που αξιζει καποιος να δοκιμασει.. Εχει και αρκετους αλλους τυπους , 2-3 lungo σε διαφορες εντασεις , διαφορες εντασεις σε εσπρεσσο ποσοτητα , μικτα χαρμανια αραμπικα - ρομπουστα κτλ που δεν δοκιμασα.. Τελικά είμαι τόσο γκαντέμης; Μήπως είδες το βίντεο που ανέβασα με τη L'or 13(πλέον δε το δείχνει διαθέσιμο); Πολύ κακή ροή, με την Perla 10 ήμουν ελάχιστα καλύτερα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχα καλή ροή. Θα δοκιμάσω να χρονομετρήσω. Στο στόμα μου είναι ενοχλητικά πικρή η Perla 10 την ώρα που πίνεις (2πλη κάψουλα - freddo espresso), ωστόσο έχει πολύ ωραία επίγευση και καλή σχετικά τιμή, που σώζει κάπως το πράγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Θα βγάλω και εγώ ένα βίντεο άμα είναι μετά με τον perla Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τελικά είμαι τόσο γκαντέμης; Μήπως είδες το βίντεο που ανέβασα με τη L'or 13(πλέον δε το δείχνει διαθέσιμο); Πολύ κακή ροή, με την Perla 10 ήμουν ελάχιστα καλύτερα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχα καλή ροή. Θα δοκιμάσω να χρονομετρήσω. Στο στόμα μου είναι ενοχλητικά πικρή η Perla 10 την ώρα που πίνεις (2πλη κάψουλα - freddo espresso), ωστόσο έχει πολύ ωραία επίγευση και καλή σχετικά τιμή, που σώζει κάπως το πράγμα. Δεν σημαινει οτι κατι εχει η μηχανη σου , απλα απο παρτιδα σε παρτιδα αλλαζει η ροη .. Χρονομετρησε να δεις ποση ωρα κανει! Τον perla τον 10αρη τον πρασινο που εχει και ρομπουστα ή τον 10αρι τον μαυρο που ειναι 100% αραμπικα δοκιμασες? Γιατι ο 10αρης ο μαυρος risttretto superiore 100% arabica δεν μου φανηκε πικρος εμενα.. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από Miatakias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Miatakias είπε Δεν σημαινει οτι κατι εχει η μηχανη σου , απλα απο παρτιδα σε παρτιδα αλλαζει η ροη .. Χρονομετρησε να δεις ποση ωρα κανει! Τον perla τον 10αρη τον πρασινο που εχει και ρομπουστα ή τον 10αρι τον μαυρο που ειναι 100% αραμπικα δοκιμασες? Γιατι ο 10αρης ο μαυρος risttretto superiore 100% arabica δεν μου φανηκε πικρος εμενα.. Τον μαύρο, 100% arabica. Θα πρέπει να βρω πλατφόρμα να ανεβάσω βίντεο και με ήχο αυτή τη φορά (είχα τον μικρό που φώναζε από μέσα και το έσβησα στο προηγούμενο ) όπως και να καταγράψω χρόνους. Οι lavazza μου πάνε καλά όπως και οι jacobs μου πήγαν καλά σε ροή, έκανα αφαλάτωση πρόσφατα, δε πιστεύω να έχει θέμα η μηχανή, εκτός αν είναι αδύναμη λόγω παλαιότητας (u&milk cream ~6ετίας) Είναι του γούστου μου αρκετά οι lavazza, ωστόσο είναι κάπως αδύναμοι σε γεύση, ο συνδυασμός τους με πιο δυνατές κάψουλες όπως ο perla ή o l'or δίνει αρκετά καλό αποτέλεσμα (πάντα μιλάω για freddo espresso 1+1). Σαν εσπρεσσάκια όλοι καλούτσικοι μου φαίνονται Spoiler Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από nickol-us 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 13 λεπτά πριν, nickol-us είπε Θα πρέπει να βρω πλατφόρμα να ανεβάσω βίντεο και με ήχο αυτή τη φορά (είχα τον μικρό που φώναζε από μέσα και το έσβησα στο προηγούμενο ) όπως και να καταγράψω χρόνους. YouTube 😛 Και σου κρατάει αυτόματα και τον χρόνο 😉 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Επανήλθα... Ορίστε λοιπόν δοκιμή ροής ανάμεσα στις 4 κάψουλε που έχω διαθέσιμες αυτή τη στιγμή. Μηχανή u&milk Κάψουλες: L'or 13, Perla 10, Lavazza 9-12 Όπως θα δείτε και στο βίντεο, η ροή της L'or είναι σχεδόν απαγορευτική. Η συγκεκριμένη Perla μου πήγε καλά, ωστόσο νομίζω τη πιο γρήγορη ροή την έχουν οι Lavazza, χωρίς να γνωρίζω αν έτσι παίρνω το καλύτερο αποτέλεσμα. Και εδώ το αποτέλεσμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Τις μετρησα με τον χρονο του utube απο κατω , οντως η lor εκανε 30 δευτερολεπτα , ποτε δεν ειχα lor με τοση αργη ροη , η πρωτη Lavazza και η Perla καναν γυρω στα 14-15 δευτ. που τον θεωρω ιδανικο χρονο ενω η δευτηρη Lavazza γυρω στα 11δευτ. που εινα σωστη ροη επισης.. Αρα κατι παιζει με την παρτιδα Lor που εχεις... Η Lavazza η αλουμινιου εχουν πολυ γρηγορη ροη , εγω κατι που ειχα εκαναν εκχιλυση στα 7-8 δευτερα το πολυ που το θεωρω υπερβολικα γρηγορο χρονο και ο καφες ηταν πολυ νερουλος αρα δεν ειμαι υπερ της πολυ γρηγορης ροης.. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Εδώ η ροή από perla. Και ξανά βάζω και την 11αρα lor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill_viper Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Βλέπω τις κάψουλες που χρησιμοποιείτε είτε για εξοικονόμηση χρημάτων είτε για καλύτερη γεύση/προτίμηση. Αυτές βγαίνουν και σε Vertuo τύπο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sleepychris Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 σε vertuo μονο οτι εχει η nespresso, αντε να βρεις και της starbucks καμία (που πρακτικα ανηκει στη nespresso) . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill_viper Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 20 ώρες πριν, sleepychris είπε σε vertuo μονο οτι εχει η nespresso, αντε να βρεις και της starbucks καμία (που πρακτικα ανηκει στη nespresso) . Άρα τζίφος να βρούμε διαφορετικές και οικονομικότερες γεύσεις. Πήρα πρόσφατα 60 κάψουλες από το site της Nespresso και βγήκαν 0.75€ η μία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα