Miatakias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, toxotis67 είπε Στο σπίτι έχω καψουλομηχανή (για όταν βιάζομαι) και μια Delonghi Dedica (ανώτερη γεύση κατ' εμέ). Στο γραφείο επίσης έχουμε καψουλομηχανή, αλλά πρόσφατα πήρα ένα μπρίκι Bialetti Brika. Παίδες, σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο μύλο της Hario, πίνω τους καλύτερους espresso με κρέμα που έχω πιεί ποτέ και ας λέγονται mocha. Γεια toxotis , εχω κι εγω bialetti moka pot οχι brikka αυτο που δεν κανει κρεμα και μαλιστα σε μεγεθη , για 1 και 2 μεριδες.. Τι καφε βαζεις στο μπρικι? Εχω δοκιμασει καμια 15+ , οι 2 που μ αρεσουν πιο πολυ ειναι ο Hausbrandt arabica και ο Passalaqcua mexico και οι 2 100% arabica (robusta δεν λεει πολυ σε μπρικι) , αλεσμενους τους δοκιμασα και σκοπευω να τους παρω και σε κοκκους για περισσοτερο αρωμα , εχω παρει ενα φθηνο ηλεκτρικο μυλο Bosch με 18ε και κανει την δουλεια του μια χαρα .. Eiχες ποτε εμπειρια με bialetti mοka pot , σε σχεση με την brikka (που κανει και κρεμα) εχει διαφορα ο καφες? Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από Miatakias 1 1
SabotazNic Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δεν θα έπρεπε το μικρό να μου βγάζει 40 ml καφέ? Τουλάχιστον έτσι είδα σε review για την delonghi μηχανή. Είναι θέμα ροής? Χωρίς κάψουλα, βγάζει περίπου 50ml νερό. Αν μπορεί κάποιος να τσεκάρει με και χωρίς κάψουλα τι παίζει. 1
toxotis67 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Miatakias είπε Γεια toxotis , εχω κι εγω bialetti moka pot οχι brikka αυτο που δεν κανει κρεμα και μαλιστα σε μεγεθη , για 1 και 2 μεριδες.. Τι καφε βαζεις στο μπρικι? Εχω δοκιμασει καμια 15+ , οι 2 που μ αρεσουν πιο πολυ ειναι ο Hausbrandt arabica και ο Passalaqcua mexico και οι 2 100% arabica (robusta δεν λεει πολυ σε μπρικι) , αλεσμενους τους δοκιμασα και σκοπευω να τους παρω και σε κοκκους για περισσοτερο αρωμα , εχω παρει ενα φθηνο ηλεκτρικο μυλο Bosch με 18ε και κανει την δουλεια του μια χαρα .. Eiχες ποτε εμπειρια με bialetti mοka pot , σε σχεση με την brikka (που κανει και κρεμα) εχει διαφορα ο καφες? Καλησπέρα. Επειδή είχα στο παρελθόν bialetti mocha pot, δεν θεωρώ ότι έχει σχέση με τη νέα Brikka. Μπορεί να έχει επηρεάσει μόνο το άλεσμα του καφέ που παλιότερα δεν έκανα, δεν ξέρω. Αλλά η γεύση του και η κρέμα που φτιάχνει είναι απόλαυση. Τον καφέ τον πίνω σκέτο με λίγο γάλα. Αγοραζω από γνωστό κατάστημα στο Σύνταγμα, Colombia και decaf espresso. Στο μπρίκι βάζω 80% decaf και 20% Colombia. Στο άλεσμα φαντάζομαι γνωρίζεις ότι αλέθεις πιο χοντρό για mocha pot. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2022 από toxotis67
Qwerty_2 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, toxotis67 είπε Καλησπέρα. Επειδή είχα στο παρελθόν bialetti mocha pot, δεν θεωρώ ότι έχει σχέση με τη νέα Brikka. Μπορεί να έχει επηρεάσει μόνο το άλεσμα του καφέ που παλιότερα δεν έκανα, δεν ξέρω. Αλλά η γεύση του και η κρέμα που φτιάχνει είναι απόλαυση. Τον καφέ τον πίνω σκέτο με λίγο γάλα. Αγοραζω από γνωστό κατάστημα στο Σύνταγμα, Colombia και decaf espresso. Στο μπρίκι βάζω 80% decaf και 20% Colombia. Στο άλεσμα φαντάζομαι γνωρίζεις ότι αλέθεις πιο χοντρό για mocha pot. Εγώ κοιτάζω για αυτόματη μηχανή γιατί οι κάψουλες είναι τίμιες, οι τιμές με σχέση με έναν καφέ σε σπυρί (μη αλεσμένο) προφανώς και συμφέρει περισσότερο σε θέμα οικονομίας. Με 3 καφέδες την ημέρα (εσπρέσσο + 2 freddo) προφανώς δεν ...
toxotis67 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, Qwerty_2 είπε Εγώ κοιτάζω για αυτόματη μηχανή γιατί οι κάψουλες είναι τίμιες, οι τιμές με σχέση με έναν καφέ σε σπυρί (μη αλεσμένο) προφανώς και συμφέρει περισσότερο σε θέμα οικονομίας. Με 3 καφέδες την ημέρα (εσπρέσσο + 2 freddo) προφανώς δεν ... Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως θα σου έλεγα αντί για αυτόματη, να δοκιμάσεις, για καλύτερη ποιότητα καφέ, μια κανονική μηχανή espresso και ένα απλό μύλο. Ένας απλός Hario των 35 ευρώ κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα δεις και τα review για τις μηχανές αυτές. Πέραν των χρημάτων που θα δώσεις για να πάρεις μια καλή.
Qwerty_2 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 7 λεπτά πριν, toxotis67 είπε Έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως θα σου έλεγα αντί για αυτόματη, να δοκιμάσεις, για καλύτερη ποιότητα καφέ, μια κανονική μηχανή espresso και ένα απλό μύλο. Ένας απλός Hario των 35 ευρώ κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα δεις και τα review για τις μηχανές αυτές. Πέραν των χρημάτων που θα δώσεις για να πάρεις μια καλή. Δεν μπορώ να καθαρίζω εξαρτήματα κλπ για αυτό εχώ καψουλιέρα. Δεν ξέρω κι όλας αλλά θα με βόλευε μια αυτόματη να πατάω κουμπί και τέλος
toxotis67 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 13 λεπτά πριν, Qwerty_2 είπε Δεν μπορώ να καθαρίζω εξαρτήματα κλπ για αυτό εχώ καψουλιέρα. Δεν ξέρω κι όλας αλλά θα με βόλευε μια αυτόματη να πατάω κουμπί και τέλος Ότι νομίζεις. Αν πάρεις αυτόματη, πάρε καμία καλή με πολλά καλα reviews. Να ευχαριστιέσαι αυτό που πίνεις.
Miatakias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, SabotazNic είπε Δεν θα έπρεπε το μικρό να μου βγάζει 40 ml καφέ? Τουλάχιστον έτσι είδα σε review για την delonghi μηχανή. Είναι θέμα ροής? Χωρίς κάψουλα, βγάζει περίπου 50ml νερό. Αν μπορεί κάποιος να τσεκάρει με και χωρίς κάψουλα τι παίζει. Με αυτον τον δοσομετρητη δεν μπορεις να εχεις ακριβη μετρηση , ειναι πολυ μεγαλος και πλατυς και πευτοντας απο ψηλα ο καφες κανει και πολυ κρεμα , εγω εχω ηλεκτρονικη ζυγαρια κουζινας οποτε υπολογιζει με ακριβια. Το νερο που ριχνει σκετο καπου στα 40ml πρεπει να ειναι, τωρα αναλογως την καψουλα που βαζεις μπορει να εχεις αποκλιση στην ποσοτητα... Οι καλες αλουμινιου (nespresso , Starbucks , lor κτλ) ο καφες ειναι γυρω στα 38-40ml τωρα καποιες πλαστικες καψουλες με χαμηλη ροη οπως οι lollo το τελικο αποτελεσμα ειναι συνηθως λιγοτερο , γιατι καποια ποσοτητα νερου παει στο δοχειο απορρυψης , δηλαδη εχω μετρησει αρκετες και το λιγοτερο που εχω δει ειναι 31ml , αλκες ειναι 33-34ml και αλλες 38-40ml... Τι μαρκα ειναι αυτη στη φωτο? 3 ώρες πριν, toxotis67 είπε Καλησπέρα. Επειδή είχα στο παρελθόν bialetti mocha pot, δεν θεωρώ ότι έχει σχέση με τη νέα Brikka. Μπορεί να έχει επηρεάσει μόνο το άλεσμα του καφέ που παλιότερα δεν έκανα, δεν ξέρω. Αλλά η γεύση του και η κρέμα που φτιάχνει είναι απόλαυση. Τον καφέ τον πίνω σκέτο με λίγο γάλα. Αγοραζω από γνωστό κατάστημα στο Σύνταγμα, Colombia και decaf espresso. Στο μπρίκι βάζω 80% decaf και 20% Colombia. Στο άλεσμα φαντάζομαι γνωρίζεις ότι αλέθεις πιο χοντρό για mocha pot. Ναι τον τριβω πιο χοντρο Το εχω ακουσει και απο αλλους οτι ο καφες στη brikka ειναι διαφορετικος, μου εβαλες πριζες να παρω ενα για 2 δοσεις...ειναι ακριβουτσικο ομως 36ε... Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από Miatakias 1
SabotazNic Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 10 λεπτά πριν, Miatakias είπε Τι μαρκα ειναι αυτη στη φωτο? lor ειναι. Συγκριτικα με χωρις καψουλα, η ροη ειναι αρκετα λιγοτερη, και ετσι ειναι λιγο πολυ απο την αρχη. 11 λεπτά πριν, Miatakias είπε Με αυτον τονο δοσομετρητη δεν μπορεις να εχεις ακριβη μετρηση , ειναι πολυ μεγαλος και πλατυς , εγω εχω ηλεκτρονικη ζυγαρια κουζινας οποτε υπολογιζει με ακριβια Ε μου εδωσε σχεδον 50 ml χωρις καψουλα, οποτε ειναι μια χαρα ο δοσομετρητης.
Miatakias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Qwerty_2 είπε Εγώ κοιτάζω για αυτόματη μηχανή γιατί οι κάψουλες είναι τίμιες, οι τιμές με σχέση με έναν καφέ σε σπυρί (μη αλεσμένο) προφανώς και συμφέρει περισσότερο σε θέμα οικονομίας. Με 3 καφέδες την ημέρα (εσπρέσσο + 2 freddo) προφανώς δεν ... Σχετικο ειναι αυτο τι καψουλες παιρνεις και τι σπυρι , πχ παλιοτερα επαιρνα καψουλες γυρω στα 0,25/καψ δηλαδη εναν διπλο στα 0,50 σεντς και τους πιο φθηνους αλεσμενους lavazza crema gusto , dimello gusto κτλ με γυρω στα 2,50ε - 3ε τα 250γρ , ενας διπλος (15-16γρ) κοστιζε γυρω στα 0,16-0,18 σεντς ομως τον τελευταιο καιρο που παιρνω lollo στη νεσπρεσσο 0,14/καψ και δοκιμασα καποιους πιο ακριβους/ποιοτικους αλεσμενους η σε κοκκους (hausbrandt Arabica , Ipanema Arabica , Passalacqua Mexico) που κοστιζουν γυρω στα 8ε τα 250γρ ο διπλος καφες ερχεται στα 47-48 σεντς αρα στην νεσπρεσσο ερχεται πιο φθηνα αντιστοιχα ο διπλος με lollo.. 54 λεπτά πριν, SabotazNic είπε lor ειναι. Συγκριτικα με χωρις καψουλα, η ροη ειναι αρκετα λιγοτερη, και ετσι ειναι λιγο πολυ απο την αρχη. Ε μου εδωσε σχεδον 50 ml χωρις καψουλα, οποτε ειναι μια χαρα ο δοσομετρητης. Οι lor εχουν αργη ροη καμια φορα , ελενξε στο δοχειο απορρυψης αν εχει νερο/καφε , θα μετρησω αυριο σκετο νερο ποσο πευτει.. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2022 από Miatakias 1
SabotazNic Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, Miatakias είπε Οι lor εχουν αργη ροη καμια φορα , ελενξε στο δοχειο απορρυψης αν εχει νερο/καφε , θα μετρησω αυριο σκετο νερο ποσο πευτει.. Ισχυει οτι εχει αρκετο νερο μεσα στο δοχειο, πολλες φορες ειναι και αρεκετα σκουρο. Αυτο που κανω τελευταια ειναι απλα να ξαναπατησω την μικρη κουπα και να το σταματησω στα μισα. Θα συγκρινω αυριο με τις nespresso που μου εχουν μεινει
Miatakias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, Qwerty_2 είπε Δεν μπορώ να καθαρίζω εξαρτήματα κλπ για αυτό εχώ καψουλιέρα. Δεν ξέρω κι όλας αλλά θα με βόλευε μια αυτόματη να πατάω κουμπί και τέλος Καλα και στις αυτοματες μην νομιζεις οτι δεν θα εχεις καθαρισμους/συντηρηση , μην νομιζεις οτι ειναι τοσο απλες σαν τις νεσπρεσσο... 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ισχυει οτι εχει αρκετο νερο μεσα στο δοχειο, πολλες φορες ειναι και αρεκετα σκουρο. Αυτο που κανω τελευταια ειναι απλα να ξαναπατησω την μικρη κουπα και να το σταματησω στα μισα. Θα συγκρινω αυριο με τις nespresso που μου εχουν μεινει Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να ξανακανεις εκχυλιση με χρησιμοποιημενη καψουλα , η γευση βγαινει λαθος Με γνησια nespresso λογικα θα ειναι τα σωστα ml .. 1
SabotazNic Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 24 λεπτά πριν, Miatakias είπε Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να ξανακανεις εκχυλιση με χρησιμοποιημενη καψουλα , η γευση βγαινει λαθος Με γνησια nespresso λογικα θα ειναι τα σωστα ml .. Γιατι να μην ειναι σωστο? Αν πατουσα για lungo (μεγαλη κουπα), ποια η διαφορα?
Miatakias Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Γιατι να μην ειναι σωστο? Αν πατουσα για lungo (μεγαλη κουπα), ποια η διαφορα? Δεν ειναι καλο να περναει νερο διπλη φορα , αλλαζει η γευση , οι καψουλες ειναι φτιαγμενες να περναει μια φορα και να αφηνει την γευση..καλυτερα lungo αλλα πας σε πιο πολλα ml αρα θα ειναι νερουλος. 1
SabotazNic Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, Miatakias είπε Δεν ειναι καλο να περναει νερο διπλη φορα , αλλαζει η γευση , οι καψουλες ειναι φτιαγμενες να περναει μια φορα και να αφηνει την γευση..καλυτερα lungo αλλα πας σε πιο πολλα ml αρα θα ειναι νερουλος. Αν δεν λυσω το θεμα τοτε, θα ρυθμισω να τρεχει για 30-40 ml η μικρη κουπα (πατας συνεχομενα το κουμπι μεχρι τα ml που θες) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα