Qwerty_2 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, SabotazNic είπε @nemesiskp Εχεις εδω μαζεμενους ολους τους λογους για να μην παρεις dolce gusto εν τελει. Προχωρα με την krups. Τελικα η 13αρα της lor ισως λιγο δυνατη για freddo. Θα ξανα κανω αυριο και αν οχι, θα κρατησω τις υπολοιπες για cappuccino τον χειμωνα. Αν δεν την βιαζεσαι, το πλαισιο (τουλαχιστον τον Σεπτεμβριο που πηρα εγω) βγαζει προσφορα με την nespresso με αγορα οποιασδηποτε μηχανης, δωρο το aeroccino (περυσι το 3ο) με αγορα 20 ευρω καψουλες απο την σελιδα της nespresso (δλδ κοστος μηχανης + 20 ευρω καψουλες απο nespresso και στελνουν και το aeroccino). Οποτε εχε το νου σου Μπορεί να πάρει dolce gusto και να πάρει αντάπτορα για κάψουλες νεσπρεσσο άρα να έχει απεριόριστες επιλογές εγώ και στην dolce gusto που έχω και στην inissia δεν έχω βρει διαφορές ουσιαστικές. Αλλά ας ψαχτεί γιατί παίζουν καλές προωθητικές ενέργειες πχ 30ευρώ σε κάψουλες αλλά με αστερίσκους κλπ Εγώ χρησιμοποιώ την inissia λόγω ότι μου την έκαναν δώρο και με βόλεψαν τα θετικά που προσφέρει η nespresso + είχε δωρεάν κουπόνια. Μια ερώτηση καψουλιώτες - καψουλιώτισες Ανακυκλωνεται τις κάψουλες αλουμινίου ανεξαρτήτως αν είναι οι ''γνήσιες'' ή συμβατές;
liakjim Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 25 λεπτά πριν, Qwerty_2 είπε Ανακυκλωνεται τις κάψουλες αλουμινίου ανεξαρτήτως αν είναι οι ''γνήσιες'' ή συμβατές; Τι δέχονται όλες αρκεί να είναι αλουμινίου.
SabotazNic Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Αυτο δεν το ηξερα. Για την nespresso μιλατε? Κερδιζουμε κατι πισω? Οκ δεν εχω σκοπο να κουβαλαω απο Φλωρινα καψουλες σε μπουτικ της Θεσσαλονικης, εκτος και αν αξιζει.
Greengreen Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 https://www.e-shop.gr/xavax-111079-torre-coffee-capsule-stand-for-nespresso-40-caps-p-PER.941453
sleepychris Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) δεν ειναι αναγκη να "κερδιζεις κατι πισω" για να κανεις ανακυκλωση... εγω εχω ενα "κουβαδακι" διπλα στη μηχανη για τις χρησιμοποιημενες. μια στο τοσο καθομαι και τις ανοιγω μια-μια, ο καφες απο μεσα γινεται λιπασμα για τα φυτα στο σπιτι και το αλουμινενιο μερος πηγαινει στην ανακυκλωση συσκευασιων,στο μπλε καδο. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από sleepychris 2
teot Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, nemesiskp είπε Καλησπέρα Για περιστασιακή χρήση στο σπίτι τι μηχανή προτείνετε; ΠΧ η παρακάτω (best seller στο σκρουτζ αξιζει;) https://www.skroutz.gr/s/4548250/Krups-Inissia-Καφετιέρα-για-κάψουλες-Nespresso-Red.html?from=best_sellers_tag Κάψουλες ταιριάζουν όλες; Να προσθέσω ότι θέλω για φρεντο κυρίως, αν παίζει κάπου ρόλο. Με 10ετή εμπειρία με μηχανή Tassimo την προτείνω ανεπιφύλακτα ειδικά για fredo. Όχι ότι στο εσπρεσακι τα πάει άσχημα και είναι λογικό.... με 8 gr καφέ στην κάψουλα του ristretto δίνει ένα αξιοπρεπέστατο εσπρεσακι σε σημείο που όταν άλλαξα μηχανή πριν 6 μήνες και πήγα σε nespresso οι πρώτοι καφέδες μου φάνηκαν νεροζούμι η δε κάψουλα της Τασσιμο για fredo είναι 9gr... αρκετή ποσότητα για να δώσει έναν γεμάτο καφέ. Μειονέκτημα... οτι δεν υπάρχει ποικιλία απο καφέδες....μόνο Jacobs για fredo και Jacobs και Lor για εσπρέσο αλλά ο Lor έχει 6,6 gr και φαίνεται η διαφορά, μια φορά πήρα τον δοκίμασα και δεν ξαναπήρα. Δεν έχω δοκιμάσει την Dolce Gusto και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Qwerty_2 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, sleepychris είπε δεν ειναι αναγκη να "κερδιζεις κατι πισω" για να κανεις ανακυκλωση... εγω εχω ενα "κουβαδακι" διπλα στη μηχανη για τις χρησιμοποιημενες. μια στο τοσο καθομαι και τις ανοιγω μια-μια, ο καφες απο μεσα γινεται λιπασμα για τα φυτα στο σπιτι και το αλουμινενιο μερος πηγαινει στην ανακυκλωση συσκευασιων,στο μπλε καδο. Εγώ επειδή παραγγέλνω κάψουλες από nespresso ζητάω σακούλες σε κάθε παραγγελία και παραδίδω με τις γνήσιες και τις συμβατές 7 ώρες πριν, Greengreen είπε https://www.e-shop.gr/xavax-111079-torre-coffee-capsule-stand-for-nespresso-40-caps-p-PER.941453 Σε εμένα μου έκαναν δώρο με την εγγραφή στην nespresso και με την πρώτη παραγγελία σταντ για κάψουλες Και πέρνουμε τα δωράκια μας https://www.nespresso.com/gr/el/benefits#!/free-coffee-sleeve
nemesiskp Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Άρα παίζει πολύ το θέμα της συμβατότητας από ότι καταλαβαίνω. Πως θα καταλάβω ποιές κάψουλες πάνε που; Πχ η παρακάτω της Delongi που ειναι φθηνότερη απο την Krups τι συμβατές έχει; https://www.skroutz.gr/s/15935789/Delonghi-Essenza-Mini-Καφετιέρα-για-κάψουλες-Nespresso-Black.html
Qwerty_2 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, nemesiskp είπε Άρα παίζει πολύ το θέμα της συμβατότητας από ότι καταλαβαίνω. Πως θα καταλάβω ποιές κάψουλες πάνε που; Πχ η παρακάτω της Delongi που ειναι φθηνότερη απο την Krups τι συμβατές έχει; https://www.skroutz.gr/s/15935789/Delonghi-Essenza-Mini-Καφετιέρα-για-κάψουλες-Nespresso-Black.html Κάνε μια βόλτα σε όλα τα σούπερ μάρκετ της περιοχής σου. Σε εμένα μόνο ένα σουπερ μαρκετ έχει κάψουλες dolce gustο στα άλλα με το ζόρι έχει κάψουλες για nespresso 1
nemesiskp Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Άρα για να καταλάβω (δηλώνω άσχετος, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει). Υπάρχουν κάψουλες τύπου nespresso, Dolce gusto, Tassimo και δεν ξέρω τι άλλο. Οπότε μετά διαλέγεις μηχανή ανάλογα την κάψουλα. Πχ αυτή η μηχανή θα παίρνει Tassimo. Και τέλος υπάρχουν οι γνήσιες κάψουλες και οι συμβατές που είναι απλά άλλη μάρκα πχ Jacobs. Απλά η μηχανή τύπου nespresso δεν θα πάρει κάψουλα τύπου Tassimo. Σωστά;
nickol-us Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, nemesiskp είπε Άρα για να καταλάβω (δηλώνω άσχετος, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει). Υπάρχουν κάψουλες τύπου nespresso, Dolce gusto, Tassimo και δεν ξέρω τι άλλο. Οπότε μετά διαλέγεις μηχανή ανάλογα την κάψουλα. Πχ αυτή η μηχανή θα παίρνει Tassimo. Και τέλος υπάρχουν οι γνήσιες κάψουλες και οι συμβατές που είναι απλά άλλη μάρκα πχ Jacobs. Απλά η μηχανή τύπου nespresso δεν θα πάρει κάψουλα τύπου Tassimo. Σωστά; Σωστά. Και οι τρεις εταιρίες που αναφέρεις, παίρνουν custom σχήμα/μέγεθος κάψουλας. Οι κάψουλες που θα παίρνεις θα είναι συμβατές με έναν τύπο από τις τρεις μηχανές. Η πρώτη μου μηχανή ήταν dolce gusto (χειροκίνητη) ενώ σε γνωστό μου έχω δοκιμάσει και tassimo. Το μοναδικό καλό που έχουν οι συγκεκριμένες μηχανές είναι οτι προσφέρουν ποικιλία ροφημάτων πέραν του espresso. Η ποιότητα όμως του espresso που δίνει η nespresso είναι η κορυφαία εκ των τριών. Ακόμη καλύτερο espresso θα βρεις σε κανονικές μηχανές, εκεί όμως θα ανέβεις σε κόστος αλλά και σε ταλαιπωρία, καθάρισμα μηχανής κτλ. Κάπως ενδιάμεση λύση είναι οι μηχανές που παίρνουν pods(δεν έχω προσωπική εμπειρία σχετική)
Qwerty_2 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Σωστά. Και οι τρεις εταιρίες που αναφέρεις, παίρνουν custom σχήμα/μέγεθος κάψουλας. Οι κάψουλες που θα παίρνεις θα είναι συμβατές με έναν τύπο από τις τρεις μηχανές. Η πρώτη μου μηχανή ήταν dolce gusto (χειροκίνητη) ενώ σε γνωστό μου έχω δοκιμάσει και tassimo. Το μοναδικό καλό που έχουν οι συγκεκριμένες μηχανές είναι οτι προσφέρουν ποικιλία ροφημάτων πέραν του espresso. Η ποιότητα όμως του espresso που δίνει η nespresso είναι η κορυφαία εκ των τριών. Ακόμη καλύτερο espresso θα βρεις σε κανονικές μηχανές, εκεί όμως θα ανέβεις σε κόστος αλλά και σε ταλαιπωρία, καθάρισμα μηχανής κτλ. Κάπως ενδιάμεση λύση είναι οι μηχανές που παίρνουν pods(δεν έχω προσωπική εμπειρία σχετική) Εγώ σκέφτομαι κάποια στιγμή να μεταβώ σε αυτόματη με μύλο να σου έχει menu και να πατάς κουμπί και να σου βγάζει. Βέβαια το κόστος ξεφεύγει στυλ 800ευρώ και πας σε πιο κυριλέ τύπου εντοιχιζόμενες αλλά θες διχίλιαρο.
SabotazNic Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 16 ώρες πριν, nickol-us είπε Εν τω μεταξύ δεν έχουν πολύ κακή ροή ή έτυχε σε μένα; Τωρα το παρατηρησα, μου φανηκε να εχει ιδια ροη με την 11αρα. Γενικα υπαρχει καποιο βιντεο για σωστη ροη? Πχ εγω εχω την delonghi που προταθηκε πιο πανω. Βασικα πρεπει να δω αν βγαζει 40 ml λογικα και θα ειμαι οκ
nickol-us Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Συγκρίνω απλά με τον χρόνο που κάνουν εκχύλιση οι άλλες κάψουλες και ακούω την μηχανή, κάνει ένα εκκωφαντικό θόρυβο σαν να ζορίζεται. Έχω την εντύπωση, χωρίς να έχω χρονομετρήσει, οτι παίζει να κάνει διπλάσια χρόνο για την ίδια ποσότητα. Φυσικά και η μηχανή μου (umilk) είναι αυτόματη, οπότε μιλάω για το ίδιο πρόγραμμα(espresso)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα