Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα


Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα είναι να βρει κάποιος να κατασταλάξει δηλαδή σε 1 το πολύ 2 μάρκες καφέ που το κάνουν γευστικά, γιαυτό άλλωστε δοκιμάζουμε διάφορους γιατί είναι θέμα γούστου κλπ. Οταν βρεις αυτό που σου κάνει τότε μετά τα υπόλοιπα είναι και ποιο εύκολα.. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικα για φρεντο οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν (στην nespresso τουλαχιστον που οι καφεδες ειναι καπως ελαφριοι) μεγαλης εντασης καψουλες απο 11 (ενδεικτικα , Lor ristretto 11 ,Lor onyx 12 ,Lor barista 13 , Starbucks roast 11 , Illy forte, Dimello ristretto 11 , Lavazza crema e gusto 12, Nepsresso kazaar 12, Nespresso Napoli 13 κτλ)  και πανω που εχουν υψηλα ποσοστα robusta που εχει πιο γεματο σωμα σε σχεση με τους arabica που ειναι οι καφεδες χαμηλης εντασης, εχουν πιο λεπτα αρωματα , πιο αδυναμο σωμα και εχουν και περισσοτερη οξυτητα..

Αλλα και αυτο θεμα γουστου ειναι , καποιοι κανουν φρεντο και με χαμηλοτερης εντασης καφεδες..

Συμφωνω στον τροπο παρασκευης του φρεντο, επεφυγε να τον παγωνεις μετα την εκχυλιση με τα 2-3 παγακια που συνηθως χρησιμοποιουν οι πιο πολλοι.. Απο μαγαζι και σε κανονικη εσπρεσσιερα αυτο δεν ειναι μεγαλο προβλημα καθως οι διπλοι καδεφες εχουν περιπου 16γρ καφε και βγαινουν πιο παχυρευστοι/με γεματο σωμα αλλα στην nespresso με 10γρ και γενικα βγαινουν πιο αραιοι , ο καφες παραειναι νερουλος..

Κανε εκχυλιση σε μεταλλικο μπρικι τις 2 καψουλες , σε ενα αλλο μεταλλικο μπολ βαλε 3-4 παγακια και κρυο νερο και βουτα το μπρικι με τον καφε μεσα στο μπολ , και ανακατευε σιγα μεχρι ο καφες να κρυωσει . Βαλε απο πριν και ενα γυαλινο ποτηρι στην καταψυξη για 30 λεπτα , βαλε τον καφε μεσα και λιγα παγακια (γενικα τα παγακια νερου θα τον νερωσουν τον καφε αναποφευκτα , ισως να δοκιμαζες τα μεταλλικα παγακια , ή να μην εβαζες και καθολου , αλλα τοτε ο καφες δεν θα ειναι και πολυ παγωμενος)

Επισης μπορεις να κανεις και παγακια απο καφε (π.χ να κανεις εκχυλιση σε ποσοτητα lungo για να βγει καπως αραιομενος ο καφες) με την ιδια καψουλα αλλα τοτε ανεβαζεις το κοστος και προσθετης και καφεινη παραπανω..

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
1 ώρα πριν, Nikoskara123x είπε

Τι εννοείς? Επίσης για να μην μπερδευτω εννοώ τις αυθεντικές καψουλες Nespresso

κι εκεινος για τις αυθεντικες μιλαει,συγκεκριμενα για τη Napoli.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχετε να προτείνετε κάποιος κάψουλες για φρέντο? Να έχει γεμάτο σώμα και να μην βγάζει τόσο καφεδιλα

Έχω δοκιμάσει costa coffee 8(ικανοποιημένος)lor ristreto(δεν τρελάθηκα)

Προτείνετε 2-3 κάψουλες να δοκιμασω

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Nikoskara123x είπε

Έχετε να προτείνετε κάποιος κάψουλες για φρέντο? Να έχει γεμάτο σώμα και να μην βγάζει τόσο καφεδιλα

Έχω δοκιμάσει costa coffee 8(ικανοποιημένος)lor ristreto(δεν τρελάθηκα)

Προτείνετε 2-3 κάψουλες να δοκιμασω

 

 

https://www.skroutz.gr/s/20880610/Nespresso-Κάψουλες-Espresso-Arpeggio-Συμβατές-με-Μηχανή-Nespresso-10τμχ.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσφατα αγορα καψουλες dimello αλουμινιου,Ναι κι'αυτη η εταιρια αλλαξε τις καψουλες απο πλαστικες σε αλουμινιου.

αποτελεσμα ειναι ομως το ιδιο..χαμηλη ροη και διεκεκομενη.μαπα το καρπουζι..ειδικα σε μηχανη KRUPS XN1005S inissia που εχω δεν δουλευει καθολου καλα..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα ροή είναι αρκετά σοβαρό μιας και παίζει ρόλο άμεσα το ποσό ζορίζεται η μηχανή ή όχι. Το καλύτερο είναι κάπου στην μέση.. 

Έχω στα χέρια μου της κάψουλες Lollo nero μόλις της δοκιμάσω καλά θα γράψω εντυπώσεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.. Κρύο και χιόνι ότι πρέπει για δοκιμή espresso. Αυτήν την φορά η εξίσωση μπήκε σε borbone rosso και lollo nero. Τα 2 κόκκινα.. 

Νικητής για μένα ο lollo nero. Ναι καλά διαβάσατε είναι αρκετα επιγευστος και γλυκός και καλή ροη η καψουλα, μισό κλικ ποιο κάτω από την ροή που έχουν οι αλουμινίου αλλά οκ κανένα θέμα. 

Οι borbone οι κάψουλες τουλάχιστον σε innisia μηχανή έχουν θέμα με την ροή. Πιο αργή και ζορίζει το μοτέρ πολύ.. Ειδικά αν τον κάνεις lungo σταγόνες.. Συν ελάχιστα ποιο ακριβές συν η επίγευση.. 

Μακαρι ο lollo να έχει και ωραίο decaf.. Θα δείξει. 

 

 

20220124_103534.jpg

Επεξ/σία από GEOZN8
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον επιβεβαιωνω κι εγω οτι αγορασαμε συναιτερικα μαζι με το μελος GEOZN8  Lollo Nero 100τεμ στα 14,35ε .. (0,14 σεντς/καψ)

Η ενταση του ειναι 9/10 100% robusta , εχει αρκετα εντονη γευση αλλα ταυτοχρονα αφηνει μια σχετικα γλυκια επιγευση ... Δεν εχει οξυτητα!

Η καψουλα του ειναι πλαστικη φυσικα , προτρυπημενη και κλεισμενη σε σακουλακι οπως Borbone και Cafe Vergnano..Εχει ενα φθηνης ποιοτητας αλουμινοχαρτο και πισω εχει πολλες μικρες τρυπιτσες θυμιζοντας ντουζιερα απο εσπρεσσιερα/μπρικι εσπρεσσο (βλεπε φωτο)

Η ροη ειναι αρκετα καλη , οχι τοσο γρηγορη  οσο των γνησιων nespresso, Starbucks , Lavazza αλλα πιο γρηγορη σε σχεση με των Borbone που σταζει πολυ σιγα ο καφες.. Το κουμπομα επισης ειναι πολυ απαλο..

Νομιζω οτι για 0,14/καψ ειναι πολυ τιμιος καφες , εγω με τον GEOZN8 σκοπευουμε να αγορασουμε και τον decaf ενταση 6/10 100% robusta  στα 15,94ε και μαλλον και τον argento ενταση 10/10 80% robusta , 20% arabica στα 12,91ε! (Δηλαδη ειμαστε ηδη δια 2 αν μπει και αλλος θα ειμαστε δια 3 κτλ)

Οποιος ενδιαφερεται απο Αθηνα να μπει συναιτερος σε 1 απο τους 2 ή και στους 2 ας μου στειλει p.m , και εννοειται μπορω να του δωσω και απο τον Nero να δοκιμασει..

capsules-cafe-nera-lollo-caffe-pour-nespresso-x-100.jpg

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα έπεσε τυχαία στα χέρια μου μια κάψουλα καφέ που δεν την είχα δοκιμάσει και μπορώ να πω με ικανοποίησε ευχάριστα για ενναλακτικη (και πιθανή προσφορά) είναι ο Jacobs ο 10 αρης σε καψουλα αλουμινίου. Μια χαρά επίγευση ροή στην μηχανή και γλυκός όσο πρέπει χωρίς κάποια ενοχλητική οξύτητα κλπ. Τεστ με lollo nero φυσικά μπορώ να πω πολλοί καλοί και οι 2. Οπότε είμαστε σε καλό δρόμο και μπαίνει και ο <<Ιάκωβος>> στα υπόψιν!! Χαχαχα. 

 

 

20220125_141945.jpg

Επεξ/σία από GEOZN8
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα για καποιο λογο ειναι "παρεηξηγημενος" ο Jacobs

εμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ σαν χαρμανι, ειναι δυνατος και κανει τον καλυτερο αφρο (μετα τις Nespresso)

τωρα τελευταια δοκιμασα και μου αρεσε πολυ και ο Maestro Lungo της Lavazza

Αυτους του 2 προτιμω για βαρβατο 2πλο Lungo

 

9294859698206.jpg?buildNumber=70c5b92133

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα. Σήμερα έκανα 3πλο τεστ l'or που τους έχω από της γιορτές... 13-12-11. Πολλοί καλοί και οι 3. Με μικρή διαφορά νικάει οι 11 μετά οι 13 και τελευταίο τον 12 ο οποίος γευστικά μου θυμίζει τον borbone nera που δεν μου αρέσει καθόλου. Αυτή η επίγευση που αφήνει το χαρμάνι του l'or γενικά για μένα μέχρι στιγμής είναι το ποιο αξεπέραστο. Ακόμη και ο L'or decaf για μένα είναι ο τοπ από αυτούς που βρίσκεις στα σούπερ καθημερινά. Μπράβο στην εταιρία. 

 

20220126_113249.jpg

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...