Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 21/9/2020 στις 12:17 ΠΜ, Miatakias είπε

Lol 7-20 ευρώ  η δεκάδα? Και δεν πάω σε καμία καλή καφετέρια να μου τον φτιάξει επαγγελματίας barista σε επαγγελματική εσπρεσιερα,  πιο φθηνός θα έρθει... 

Θέλω να πάρω τις καινούργιες coffe Island με μεταλλικη κάψουλα αλλά μόνο με κουπόνι στα 2,50ε,  είχα πάρει τον Project Espresso (πλαστική)  και ήταν χάλια,  απ τους χειρότερους... 

Μπορείς να περιγράψεις την διαδικασία και τις ποσότητες που βάζεις,  εχω κάνει κι εγώ σε βραστήρα με ξινο και έμεινα πολύ ικανοποιημένος... 

2 κουταλιές στο δοχείο νερού φουλ γεμάτο. Καλό ανακάτεμα. Και το βάζω να τρέξει όλο από τη μηχανή. 

Μετά από αυτό, με σκέτο νερό το ίδιο άλλες 2 φορές για να καθαρίσει.

  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, archimidis είπε

2 κουταλιές στο δοχείο νερού φουλ γεμάτο. Καλό ανακάτεμα. Και το βάζω να τρέξει όλο από τη μηχανή. 

Μετά από αυτό, με σκέτο νερό το ίδιο άλλες 2 φορές για να καθαρίσει.

Κάπως έτσι το σκευτομουν κι εγώ,  Thanks! 

Δημοσ.
On 21/09/2020 at 00:17, Miatakias said:

Lol 7-20 ευρώ  η δεκάδα? Και δεν πάω σε καμία καλή καφετέρια να μου τον φτιάξει επαγγελματίας barista σε επαγγελματική εσπρεσιερα,  πιο φθηνός θα έρθει... 

Θέλω να πάρω τις καινούργιες coffe Island με μεταλλικη κάψουλα αλλά μόνο με κουπόνι στα 2,50ε,  είχα πάρει τον Project Espresso (πλαστική)  και ήταν χάλια,  απ τους χειρότερους... 

Μπορείς να περιγράψεις την διαδικασία και τις ποσότητες που βάζεις,  εχω κάνει κι εγώ σε βραστήρα με ξινο και έμεινα πολύ ικανοποιημένος... 

Και εγώ αγαπώ πολύ τον καφέ στα coffee island, σιχάθηκα όμως την κάψουλα την παλιά. Τις καινούργιες το σκεφτομαι να τις δοκιμάσω αφού τις παλιές σχεδόν τις πέταξα. Αν δοκιμάσεις πες μου εντυπώσεις 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, marmagia είπε

Και εγώ αγαπώ πολύ τον καφέ στα coffee island, σιχάθηκα όμως την κάψουλα την παλιά. Τις καινούργιες το σκεφτομαι να τις δοκιμάσω αφού τις παλιές σχεδόν τις πέταξα. Αν δοκιμάσεις πες μου εντυπώσεις 

Κοιτα λογικα το χαρμανι ειναι το ιδιο, βεβαια ειχα δοκιμασει μονο τον Project Espresso που υπεθεσα οτι ειναι οτι πιο κοντινο στο χαρμανι που δινουν στο take away που μου αρεσει πολυ (η αληθεια ειναι οτι δεν ρωτησα αν οντως ειναι το πιο παρεμφερες χαρμανι) αλλα επειδη εχω κατασταλλαξει να πινω χαρμανια με αρκετο καβουρδισμα αν θα παρω καποιο θα ειναι μεγαλυτερης εντασης αλλα μονο εαν το βρω σε καμια προσφορα στα 2,50 περιπου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στην παρεα , μολις πριν απο λιγες μερες μπηκα κ εγω στο τρυπακι κ πηρα μια delonghi essenza mini μαζι με το aeroccino. 
Ποιο πολυ για κανενα freddo capuccino κ κανενα late .

Μεχρι στιγμης περα απο τις καψουλες που ειχε μεσα δωρο η nespresso εχω δοκιμασει για latte κ freddo τις παρακατω : 

ristretto απο lidl 

l'or ristretto 11

illy classico 

Για το ζεστο latte κ κλασικο capuccino ειναι τελεια η μηχανη κ μπορω να πω οτι ολες οι καψουλες μου αρεσαν σαν γευση απλα για κρυο freddo μου φαινονται οχι κ τοσο δυνατες. Οι 2-3 πρωτες ρουφηξιες ειναι οκ αλλα μετα νερωνει πολυ κ δεν καταλαβαινω τοσο τη γευση.
Η πιο καλη (δυνατη)  απο τις 3 παραπανω μου φανηκε η l'or η 11αρα κ σκεφτομαι να δομιμασω την l'or onyx 12αρα ενταση. 
Εσεις που ειστε στα κολπα ποια καψουλα προτιματε για freddo? 
Επειδη δουλευω σε μπαρ καφε κτλ δεν ειμαι κ ασχετος στο να φτιαξω freddo οποτε μηπως απλα επρεπε να παρω εσπρεσιερα με χυμα καφε που να μπορω να ρυθμιζω την ενταση δυναμη του καφε;; 
Αφου με ενδιαφερει περισσοτερο για freddo?

Η απλα δεν βρηκα τη σωστη               καψουλα ακομα ? :) 
 

Nα σημειωσω οτι τον φρεντο τον φτιαχνω με 2 καψουλες (οπως ειναι προρυθμισμενη η μηχανη οποτε κατεβαζει 40+40ml )  κ χωρις ζαχαρη. Με 2 παγακια κρυωνω τον καφε με το μιξερακι κ μετα με αλλα 4 στο ποτηρι του. Αφρογαλο κανω με barista gold Νουνου με μιξερακι κ βγαινει απαιχτο.!

AFA9996-B-5-FA2-40-E8-BDD6-9-A65192-EC32

EBCD86-EF-DA93-492-B-89-C8-1-E1252-E8748

Επεξ/σία από malias4
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα με 2 κάψουλες 11ρες και με λίγα όπως λες παγάκια και με νορμαλ ποσότητες καφέ, σου φαίνεται νερουλός, τότε..... μάλλον έχεις συνηθίσει σε πολύ έντονες γεύσεις (όχι απαραίτητα εντάσεις) οπότε ίσως θα πρέπει να δοκιμάσεις πιο έντονες ποικιλίες και όχι τόσο πιο δυνατούς καφέδες (άλλωστε μέχρι 12 πάει).

Δοκίμασε αυτές που δεν αρέσουν σε εμάς που δεν μας αρέσουν οι καβουρδισμένες μπας και.... πήγαινε όπως λες σε Onyx μπας και.. από illy προτίμησε τον forte αντί για τον intenso (10ριδες και οι 2 αλλά πιο "βαριά" και δυνατή γεύση ο φόρτε).. επίσης ο India από Lor είναι σχετικά έντονος στην γεύση που τον έχω σπίτι (ίσως και ο Indonesia) και το λέω γιατί εδώ πολλοί φτιάχνουν με τον colombia και είναι ευχαριστημένοι (με τις ίδιες αναλογίες με εσένα) άρα αφού ο India είναι λίγο εντονότερος ίσως βολέψει εσένα. Εμένα σπίτι κυκλοφορεί συνήθως Lor (ristretto, colombia, india), Dimello (Intenso, Ristretto, Forte lungo σπανιότερα), illy (Intenso και forte) και επίσης σπάνια ristretto από lidl στις αναβροχιές, κάνα coffeeway για κάναν αρωματικό, κάναν greco για Ελληνικό καφέ (ναι ακριβώς) κτλ... δηλαδή μιλάμε για 9 και πάνω και συνήθως 10 ή 11ριδες. Αν θες ντε και καλά έντονα καβουρδισμένη γεύση, εμένα έτσι μου φάνηκαν οι δυνατοί starbucks (αν ποτέ τους βρεις σε προσφορά). Θα πρέπει να κάνεις δυστυχώς τις δοκιμές σου καθώς το μυστικό για να πετύχεις αυτόν του γούστου σου, δεν κρύβεται στην ένταση αλλά στο χαρμάνι. 

Για αφρόγαλα για να μην καταχρεώνεσαι, δοκίμασε και με απλό κρύο light του Γαλαξία και χτύπημα σε καλό μίξερ (το aeroccino δεν κάνει για κρύο ότι και να γράφει..) είτε με ένα παγάκι είτε με αρκετά κρύο το γάλα (ώστε να γλυτώσεις το παγάκι μην σου αλλοιώσει την γεύση)

Με ένα απλό search στο θέμα, θα βρεις τα πάντα αρκεί να βάλεις τις κατάλληλες λέξεις.

Κάτι ακόμα σαν tip... εγώ δεν θα προσπαθούσα να κρυώσω τον καφέ με 2 παγάκια στην αρχή μόνο όταν θα πέσει από την μηχανή (έστω και αν έτσι τον κάνουν οι περισσότεροι εδώ μέσα και τον χτυπάνε με 1-2 παγάκια). Ο καφές πέφτει καυτός και με 2 παγάκια το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον νερώσεις γρήγορα. Θα έβαζα απευθείας αρκετά παγάκια (στα κλασσικά πλαστικά ποτήρια καφετέριας γύρω στα 6-8 παγάκια) και εκεί έριχνα κατευθείαν τον καφέ από την μηχανή και μετά όλα μαζί χτύπημα στην φραπεδιέρα.. θα έπεφτε γρήγορα η θερμοκρασία του καφέ με αποτέλεσμα το αργότερο λιώσιμο από τα παγάκια.

Επεξ/σία από Craven
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα το καλοκαίρι στις ζέστες που έφτιαχνα κρύο καφέ μου γινόταν νερουλός. Μια φορά πήρσ το ποτήρι του καφέ όπως ήταν ζεστό και το βούτηξα σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό μέσα να δώ πώς θα γίνει. Σε 5 λεπτά ήταν δροσερός. Μετά έβαλα και 2-3 παγάκια, έριξα και αφρόγαλο και ήταν κομπλέ. 

Το νουνού μπαρίστα gold που το βρίσκουμε; Πολλές φορές το αφρόγαλο μου βγαίνει σκέτο γάλα στο aeroccino.

Επεξ/σία από Silverage
  • Super Moderators
Δημοσ.

Γάλα χωρίς λακτόζη (Όλυμπος, για παράδειγμα, έχουν όλες οι μεγάλες εταιρίες), κατευθείαν από το ψυγείο, μου δίνει σταθερά καλό αποτέλεσμα στο αφρόγαλο.

Χρησιμοποιούσα ένα της Δέλτα (Daily νομίζω το έλεγαν, του άλλαξαν πρόσφατα όνομα), επίσης σταθερά καλό αποτέλεσμα.

  • Like 1
Δημοσ.

εχωντας δοκιμασει 10δες καφεδες after market nespresso ..εχω καταληξει οτι η αυθεντικες καψουλες ειναι μετριες.

Lor indonesia πετυχα προσφατα σε σουπερ μαρκετ  και μου αρεσε πολυ.ειδικα σε κρυο ροφημα θα πρεπει να ειναι εξαιρετικος.

εχω αγορασει και καψουλες της coffe island ετσι απο περιεργια και μονο..αλλα δεν τις εχω δοκιμασει ακομη.

επισης αγορασα και της καψουλες της αυθεντικες της nespresso με γευσεις..αλλα το αποτελεσμα ειναι ενα νεροζουμι με γευση.καμια σχεση με καφε.(ειχα κουπονι εξαργυρωσης και γι'αυτο εγινε η αγορα)

συμπερασμα..ειναι για μενα οτι καφε πινεις απο 2 εταιριες.. την LOr και την Illy.

οποτε τις βρισκω σε προσφορα παιρνω 10δες.ειδικα φετος το καλοκαιρι με την promo προσφορα της lor με το ομορφο ποτηρι για ροφημα capuccino εκανα ολοκληρο set/

 

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δοκιμάσει L'Or, Lavazza και starbucks. Τα starbucks έφαγαν πέταμα στα σκουπίδια. Τα άλλα είναι ok αλλά δεν με ενθουσιάζουν. Οι αυθεντικές κάψουλες για μένα είναι οι πιο καλές με εξαίρεση αυτές με τις γεύσεις βανίλια κλπ.

Τώρα πήρα αυτές που λένε Sumatra και πίνω. Είναι αρκετά καλές.

Οι illy είναι μεταλικές;

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Silverage είπε

Τώρα το καλοκαίρι στις ζέστες που έφτιαχνα κρύο καφέ μου γινόταν νερουλός. Μια φορά πήρσ το ποτήρι του καφέ όπως ήταν ζεστό και το βούτηξα σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό μέσα να δώ πώς θα γίνει. Σε 5 λεπτά ήταν δροσερός. Μετά έβαλα και 2-3 παγάκια, έριξα και αφρόγαλο και ήταν κομπλέ. 

Το νουνού μπαρίστα gold που το βρίσκουμε; Πολλές φορές το αφρόγαλο μου βγαίνει σκέτο γάλα στο aeroccino.

Το barista gold επειδη το δουλευαμε κ στο μαγαζι που ειμαι καλοκαιρι γιαυτο το παιρνω. Ειμαι απο Κρητη οποτε τωρα τι να σου πω. Το εχει εδω κ στα super market περιπου 1€ το λιτρο. Ειναι τελειο για κρυο αφρογαλο αλλα το κανω με μιξερ του φραπε το κλασικο οχι στο aerocino. Στο aerocino κανω μονο ζεστο αφρογαλο που εκει βαζω οτι γαλα να ναι αφου βγαινει μια χαρα για late capucino κτλ

Επισης καλο ειναι κ ενα της Μεβγαλ παλι για κρυο αφρογαλο. 
 

Το πρωι, οπως ειπε ο craven στο απο πανω σχολιο εβαλα τον εσπρεσσο κατευθειαν στο ποτηρι του freddo κ κατευθειαν 6-7 παγακια κ μου φανηκε οτι κρατησε λιγο παραπανω η γευση. 
Ηρθε κ το πακετο σημερα απο nespresso με το κουπονι που ειχα. 
Ο ristretto v10 απο nespresso που εκανα αλλο εναν freddo μου φανηκε καλος . 

Επεξ/σία από malias4
Δημοσ.

Παρε L' or Onyx ειναι αρκετα δυνατος , τον εκανα ομως  direct συγκριση  (δηλαδη εφτιαξα ταυτοχρονα 2 καφεδες και τους επινα εν αλλαξ) με τον Borbone Nero (φημισμενος Ναπολιτανικος καφες) που ειναι ο αντιστοιχος δυνατος και μπορω να πω οτι ο Βοrbone τον διαλυει σε ποσο εντονη γευση/επιγευση εχει αλλα δυστηχως εχει πολυ κακη καψουλα με χαμηλη ροη , καποιοες μπορει να ειναι και προβληματικες και να μην κανουν καλη εκχυλιση και δεν τις βρισκεις σε σουπερ μαρκετ αλλα σε συγκεκριμενα μαγαζια.. (0,18 την καψουλα τον πηρα)

Απο τους γνησιους ο kazaar θεωρηται ο πιο δυνατος καταλληλος για φρεντο , ο Napoli 13 μ αρεσε και μοιαζει με τον Borbone...Αυτος ομως που μ αρεσει παρα πολυ απ τους γνησιους ειναι ο Ristretto italiano 10  και αυτος κανει για φρεντο..

Ειδα καπου σε προσφορα και θα δοκιμασω τον Illy Forte συντομα κι εγω.. Γενικα οι Illy εχουν την κλασσικη εκλεπτισμενη γευση αλλα ηθελα να ειναι πιο εντονοι γενικα ..

Τους Strabucks τους δυνατους δεν τους εχω δοκιμασει αλλα αν κρινω απο τον decaf 9 μιλαμε εχει πιο εντονη γευση και απο δυνατους καφεδες με καφεινη αλλα πολυ "καμενη" γευση ταυτοχρονα που δεν ξερω αν σ αρεσει..

Και οι Dimello 9 , Ristretto 10 ειναι καλοι

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο τους γνήσιους ο Ispirazione Napoli είναι πολύ δυνατός. Μου φαίνεται είναι πιο δυνατός και απο τον Kazaar.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Silverage είπε

Απο τους γνήσιους ο Ispirazione Napoli είναι πολύ δυνατός. Μου φαίνεται είναι πιο δυνατός και απο τον Kazaar.

Μπορει γιατι εγω καζααρ μονο 1 καψουλα δοκιμαστικη τον πρωτο καιρο που ειχα την μηχανη εχω δοκιμασει  και δεν θυμαμαι ακριβως την γευση του,  ο Ναπολι 13 (εχω 10αδα) οπως δηλωνει και το ονομα του αντιπροσοπευει την ναπολιτανικη φολοσοφια που την συναντας στον Borbone και αυτο ειναι που μ αρεσει ..  Βεβαια κι εγω ειμαι με τις ωρες μου  , δεν "κολαω' με εναν τυπο/μαρκα καφε , καποιες ωρες θελω κατι εντονο/βαρυ και πινω Lor onyx , Borbone nero , γενικα Ristretto απο διαφορες μαρκες και καποιες θελω πιο ηπιους οπως ας πουμε τον υπεροχο Lor Columbia 8 που εχει απο της πιο ωραιες και με διαρκεια  επιγευσης, Spledente η ακομα και decaf οταν δε θελω πολυ καφεινη , πολυ ωραιος με γλυκια αλλα και γεματη γευση  αν και δεν τον βρισκεις συχνα ειναι ο Lαvazza  decaf rico 6 αλλα οταν θελω μεν decaf αλλα πιο εντονη γευση τοτε ο Strabucks decaf 9 ειναι οτι πρεπει!

Επεξ/σία από Miatakias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...