zianna Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν παιδιά επειδή μας δουλεύουν αβέρτα, λοιπόν αγόρασα χθες μηχανή νεσπρέσσο. Δεν το συζητώ για εσπρέσσο, 40 ml που βγάζει είναι μισό φλιτζανάκι ελληνικού καφέ... Βάζετε περισσότερα ml και πόσα; Το ίδιο στον lungo, τα 110 ml δεν γεμίζουν ούτε μισό ποτήρι... Στα μαγαζιά έξω γιατί ο lungo έχει περισσότερη ποσότητα; Τεσπα, για όσους φτιάχνουν και πίνουν φρέντο, μέσα κι εγώ... Στο youtube της nespresso που δίνει συνταγή, συνιστούν όχι καψούλες lungo, αλλά καψούλες εσπρέσσο, δύο από δαύτες. Δοκίμασα πριν από λίγο και τα 80 ml δεν γεμίζουν ούτε το 1/4 του ποτηριού για φρέντο, για να το γεμίσεις θέλεις τουλάχιστον άλλες δύο καψουλες συν παγάκια, ή να προσθέσεις 15 ΜΕΓΑΛΑ παγάκια στα αρχικά 80 mls...άντε πες στο φρέντο καπουτσίνο με την προσθήκη γάλακτος κάτι γίνεται, αλλά για φρέντο εσπρέσσο με την συνταγή που δίνουν, είναι απαράδεκτο.. Πείτε πώς τα φτιάχνετε εσείς πλιζ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν παιδιά επειδή μας δουλεύουν αβέρτα, λοιπόν αγόρασα χθες μηχανή νεσπρέσσο. Δεν το συζητώ για εσπρέσσο, 40 ml που βγάζει είναι μισό φλιτζανάκι ελληνικού καφέ... Βάζετε περισσότερα ml και πόσα; Το ίδιο στον lungo, τα 110 ml δεν γεμίζουν ούτε μισό ποτήρι... Στα μαγαζιά έξω γιατί ο lungo έχει περισσότερη ποσότητα; Τεσπα, για όσους φτιάχνουν και πίνουν φρέντο, μέσα κι εγώ... Στο youtube της nespresso που δίνει συνταγή, συνιστούν όχι καψούλες lungo, αλλά καψούλες εσπρέσσο, δύο από δαύτες. Δοκίμασα πριν από λίγο και τα 80 ml δεν γεμίζουν ούτε το 1/4 του ποτηριού για φρέντο, για να το γεμίσεις θέλεις τουλάχιστον άλλες δύο καψουλες συν παγάκια, ή να προσθέσεις 15 ΜΕΓΑΛΑ παγάκια στα αρχικά 80 mls...άντε πες στο φρέντο καπουτσίνο με την προσθήκη γάλακτος κάτι γίνεται, αλλά για φρέντο εσπρέσσο με την συνταγή που δίνουν, είναι απαράδεκτο.. Πείτε πώς τα φτιάχνετε εσείς πλιζ... Στο φρέντο εσπρέσο δεν χρειάζεται να γεμίσει το ποτήρι. Με δύο μονούς εσπρέσο (προς λούγκο) συν χτύπημα, συν παγάκια είναι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fasttam Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 RTFM Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zianna Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 RTFM Σώπα ρε φιλαράκι, εσένα περιμέναμε... Λέει το ελληνικό manual συνταγή για φρέντο; Γιατί το γαλλικό που έχω εγώ δεν λέει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ψιτ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Στο μανουάλ δε νομίζω, αλλά στο βιβλιαράκι με τις συνταγές που έρχεται μαζί με τη μηχανή, αναφέρει τα ίδια με τις υπόλοιπες πηγές πληροφόρησης της νεσπρέσσο. Τουλάχιστον για τη nespresso vertuoline, που έχω. Και κάτι ακόμα, η nespresso μας κωλοπιάνει με τα pods, αλλά ο καφές της ειναι ότι καλύτερο σε σπιτικό χωρίς επαγγελματική μηχανή και άνετα συγκρίνεται με καλό καφέ από επαγγελματική μηχανή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Στο μανουάλ δε νομίζω, αλλά στο βιβλιαράκι με τις συνταγές που έρχεται μαζί με τη μηχανή, αναφέρει τα ίδια με τις υπόλοιπες πηγές πληροφόρησης της νεσπρέσσο. Τουλάχιστον για τη nespresso vertuoline, που έχω. Και κάτι ακόμα, η nespresso μας κωλοπιάνει με τα pods, αλλά ο καφές της ειναι ότι καλύτερο σε σπιτικό χωρίς επαγγελματική μηχανή και άνετα συγκρίνεται με καλό καφέ από επαγγελματική μηχανή. Κάποιοι λένε ότι η iperespresso βγάζει καλύτερο καφέ, αν και επίσης έχει ακριβές κάψουλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zianna Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Στο μανουάλ δε νομίζω, αλλά στο βιβλιαράκι με τις συνταγές που έρχεται μαζί με τη μηχανή, αναφέρει τα ίδια με τις υπόλοιπες πηγές πληροφόρησης της νεσπρέσσο. Τουλάχιστον για τη nespresso vertuoline, που έχω. Και κάτι ακόμα, η nespresso μας κωλοπιάνει με τα pods, αλλά ο καφές της ειναι ότι καλύτερο σε σπιτικό χωρίς επαγγελματική μηχανή και άνετα συγκρίνεται με καλό καφέ από επαγγελματική μηχανή. Είπαμε, ΓΑΛΛΙΚΑ.Να σκεφτόμαστε λίγο, για να μην έχω manual στα ελληνικά αλλά στα γαλλικά, ΔΕΝ την έχω αγοράσει από Ελλάδα οπότε δεν έχει μέσα βιβλιαράκι με συνταγές στα ελληνικά οπότε ΔΕΝ έχει συνταγές για φρέντο μιας που φρέντο πίνουν μόνο στην Ελλάδα, 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Είπαμε, ΓΑΛΛΙΚΑ. Να σκεφτόμαστε λίγο, για να μην έχω manual στα ελληνικά αλλά στα γαλλικά, ΔΕΝ την έχω αγοράσει από Ελλάδα οπότε δεν έχει μέσα βιβλιαράκι με συνταγές στα ελληνικά οπότε ΔΕΝ έχει συνταγές για φρέντο μιας που φρέντο πίνουν μόνο στην Ελλάδα, Και να πει κανείς πως δεν έχεις και internet... Επίσης κάτι έχεις καταλάβει λάθος για τον εσπρέσσο και την ποσότητά του. Παρόλα αυτά πάντως η μηχανή έχει επιλογή για να συνεχίσει να περνάει νερό απ την κάψουλα, μετά τη στάνταρ ποσότητα. Απλά θα πίνεις νερομένο καφέ στο τέλος. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vatopedinos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά παίζει καμμιά προσφορά σε κάψουλες Douwe Egberts στην Αθήνα ? ( Το άλλο θέμα δεν θα ανοίξει ξανά ? ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν παιδιά επειδή μας δουλεύουν αβέρτα, λοιπόν αγόρασα χθες μηχανή νεσπρέσσο. Δεν το συζητώ για εσπρέσσο, 40 ml που βγάζει είναι μισό φλιτζανάκι ελληνικού καφέ... Βάζετε περισσότερα ml και πόσα; Το ίδιο στον lungo, τα 110 ml δεν γεμίζουν ούτε μισό ποτήρι... Στα μαγαζιά έξω γιατί ο lungo έχει περισσότερη ποσότητα; Τεσπα, για όσους φτιάχνουν και πίνουν φρέντο, μέσα κι εγώ... Στο youtube της nespresso που δίνει συνταγή, συνιστούν όχι καψούλες lungo, αλλά καψούλες εσπρέσσο, δύο από δαύτες. Δοκίμασα πριν από λίγο και τα 80 ml δεν γεμίζουν ούτε το 1/4 του ποτηριού για φρέντο, για να το γεμίσεις θέλεις τουλάχιστον άλλες δύο καψουλες συν παγάκια, ή να προσθέσεις 15 ΜΕΓΑΛΑ παγάκια στα αρχικά 80 mls...άντε πες στο φρέντο καπουτσίνο με την προσθήκη γάλακτος κάτι γίνεται, αλλά για φρέντο εσπρέσσο με την συνταγή που δίνουν, είναι απαράδεκτο.. Πείτε πώς τα φτιάχνετε εσείς πλιζ... o espresso ειναι πολυ δυνατος,με 4 καπσουλες !! δεν θα πινεται δυο ειναι αρκετες,με τα παγακια (2ή3 χειμωνα,παραπανω το καλοκαιρι) και τον αφρο ειναι μια χαρα και εχει χωρο και για αφρογαλα Η διαδικασια για σπιτικη φρενταρα : βαζεις την πρωτη καπσουλα,βαζεις τη δευτερη(εγω βαζω παντα διαφορετικες ποικιλιες) ,μετα μια κουταλια μελι-ανακατευεις ,μετα παγακια και στη φραπεδιερα για να το χτυπησεις για να παγωσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Nespresso vs Μηχανή Espresso (ως προϊόντα και όχι απλά ως μηχανές) Θετικά Ευκολία χρήσης (Αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής καφέ, αφαλάτωσης κλπ) Πολύ καλές και αρκετές ποικιλίες καφέ να διαλέξεις Ευκολία επιλογής(κατάλογος με ακριβή περιγραφή γεύσης) & παραγγελίας (web/app etc) Μικρό μέγεθος Μικρό κόστος αγοράς της μηχανής Αρνητικά Σχετικά υψηλό κόστος αγοράς αναλώσιμων (κάψουλες) Μόνο στην ακριβή έκδοση μας δίνει κάποιες εξτρά επιλογές για την παραγωγή καφέ Μηχανή Espresso vs Nespresso (ως προϊόντα και όχι απλά ως μηχανές) Θετικά Μικρότερο κόστος αγοράς καφέ Περισσότερες επιλογές δημιουργίας καφέ (mixing, χρόνος, πίεση κλπ) Αρκετές ποικιλίες καφέ να διαλέξει κανείς Σε συνδυασμό με χρήση μύλου έχεις καλύτερο αποτέλεσμα Αρνητικά Υψηλό κόστος απόκτησης Μπελαλίδικο (μεζούρες, καθάρισμα κλπ) Μεγαλύτερου όγκου συσκευές Σε γενικές γραμμές αυτά. Προσωπικά για το 1 βαριά 2 καφεδάκια που θα πιω στο σπίτι, προτιμώ την μηχανή Nespresso για την ταχύτητα, ευκολία και ποιότητα που μου δίνει. Συμφωνώ πως το καλύτερο είναι μια σωστή μηχανή espresso και ένας σοβαρό μύλος αλλά δεν έχω φτάσει στο επίπεδο αυτό (και δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον) αν και θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να γίνει. Όσον αφορά τις κάψουλες, οι ποικιλίες καφέ που δίνει οι Nespresso είναι οι καλύτερες που έχω δοκιμάσει. Θα προτιμούσα μια τιμή κοντά στα ~30cents η κάψουλα αλλά χαλάλι γιατί το αποτέλεσμα με ικανοποιεί απόλυτα. Αγαπημένες κάψουλες Indriya from India Arpeggio Ristretto Roma και Darkhan σε ειδικές περιπτώσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tilaverboy Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν παιδιά επειδή μας δουλεύουν αβέρτα, λοιπόν αγόρασα χθες μηχανή νεσπρέσσο. Δεν το συζητώ για εσπρέσσο, 40 ml που βγάζει είναι μισό φλιτζανάκι ελληνικού καφέ... Βάζετε περισσότερα ml και πόσα; Το ίδιο στον lungo, τα 110 ml δεν γεμίζουν ούτε μισό ποτήρι... Στα μαγαζιά έξω γιατί ο lungo έχει περισσότερη ποσότητα; Τεσπα, για όσους φτιάχνουν και πίνουν φρέντο, μέσα κι εγώ... Στο youtube της nespresso που δίνει συνταγή, συνιστούν όχι καψούλες lungo, αλλά καψούλες εσπρέσσο, δύο από δαύτες. Δοκίμασα πριν από λίγο και τα 80 ml δεν γεμίζουν ούτε το 1/4 του ποτηριού για φρέντο, για να το γεμίσεις θέλεις τουλάχιστον άλλες δύο καψουλες συν παγάκια, ή να προσθέσεις 15 ΜΕΓΑΛΑ παγάκια στα αρχικά 80 mls...άντε πες στο φρέντο καπουτσίνο με την προσθήκη γάλακτος κάτι γίνεται, αλλά για φρέντο εσπρέσσο με την συνταγή που δίνουν, είναι απαράδεκτο.. Πείτε πώς τα φτιάχνετε εσείς πλιζ... Η λύση είναι να την πουλήσεις ή να την χαρίσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν παιδιά επειδή μας δουλεύουν αβέρτα, λοιπόν αγόρασα χθες μηχανή νεσπρέσσο. Δεν το συζητώ για εσπρέσσο, 40 ml που βγάζει είναι μισό φλιτζανάκι ελληνικού καφέ... Βάζετε περισσότερα ml και πόσα; Το ίδιο στον lungo, τα 110 ml δεν γεμίζουν ούτε μισό ποτήρι... Στα μαγαζιά έξω γιατί ο lungo έχει περισσότερη ποσότητα; Τεσπα, για όσους φτιάχνουν και πίνουν φρέντο, μέσα κι εγώ... Στο youtube της nespresso που δίνει συνταγή, συνιστούν όχι καψούλες lungo, αλλά καψούλες εσπρέσσο, δύο από δαύτες. Δοκίμασα πριν από λίγο και τα 80 ml δεν γεμίζουν ούτε το 1/4 του ποτηριού για φρέντο, για να το γεμίσεις θέλεις τουλάχιστον άλλες δύο καψουλες συν παγάκια, ή να προσθέσεις 15 ΜΕΓΑΛΑ παγάκια στα αρχικά 80 mls...άντε πες στο φρέντο καπουτσίνο με την προσθήκη γάλακτος κάτι γίνεται, αλλά για φρέντο εσπρέσσο με την συνταγή που δίνουν, είναι απαράδεκτο.. Πείτε πώς τα φτιάχνετε εσείς πλιζ... 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 ^Στην Ελλάδα νομίζω σερβίρουμε τον doppio για απλό espresso 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 ^Στην Ελλάδα νομίζω σερβίρουμε τον doppio για απλό espresso Και τον Cortado για Cappuccino. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα