totalius Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, Lanc3r είπε Ποια ποικιλία δοκιμάσατε παιδιά (illy @Hiddenite και Starbucks @totalius)? Εγω δε θυμάμαι .
Lanc3r Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Hiddenite είπε Εγώ την illy classico Illy blend mild and balanced Είναι θέμα γούστου ο καφές. Έχεις κάποιο χαρμάνι-ποικιλία που να σου αρέσει υπερβολικά ακόμα και από Nespresso? @totalius ούτε χρώμα συσκευασίας, κάτι!!! 😅 Μιλάτε για freddo ή ζεστο? Επεξ/σία 13 Μαΐου 2020 από Lanc3r
Hiddenite Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Στις 13/5/2020 στις 1:48 ΠΜ, Lanc3r είπε Είναι θέμα γούστου ο καφές. Έχεις κάποιο χαρμάνι-ποικιλία που να σου αρέσει υπερβολικά ακόμα και από Nespresso? @totalius ούτε χρώμα συσκευασίας, κάτι!!! 😅 Μιλάτε για freddo ή ζεστο? Προτιμώ τον lor onyx. Πάντα ζεστό. Όσες φορές έχω αποπειραθεί fredo παρανερώνει.
Miatakias Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Δοκιμασα L'or Onyx 12 και ηταν πολυ εντονος , πολυ καβουρδισμα, εντονη η αισθηση μπαχαρικων και κακαο , παχυ σωμα , πικρος πολυ ,καλος γενικα απλα εμενα δεν μ αρεσει να εχει γευση μπαχαρικων και το τοσο εντονο καβουρδισμα ο καφες , απ την αλλη δοκιμασα και τον L'or spledente 7 πολυ αραιο σωμα λεπτα αρωματα γενικα που μ αρεσει αυτο αλλα παρα πολυ εντονη οξυτητα , δεν πινεται με τιποτα χωρις ζαχαρη για μενα.. Δηλαδη δεν μ αρεσε κανενας τοσο ωστε να τους καθιερωσω , προτιμω τον πιο ισορροπιμενο L'οr supremo 10 που εχω δοκιμασει (επισης ο ristretto decaf 9 και lungo profondo υπεροχοι στην κατηγορια τους) Εχω ακομα σε L'or εναν ristretto 11 και τον forza 9 να δοκιμασω.. Μετα απ τις πρωτες δοκιμες σε ολες τις μαρκες/τυπους που εχω δοκιμασει αρχιζω και κατασταλαζω σε ισορροπιμενα χαρμανια εντασης 8-10, απαραιτητα χωρις εντονη οξυτητα , γλυκοι οσο γινεται απο μονοι τους με νοτες καραμελας, ανθεων η και κακαο..(βλεπε illy classico) Επισης ηπια και εναν Lavazza Vigoroso 12 αρκετα καλος , παρολο τον εντονο βαθμο καβουρδισματος δεν ειναι τοσο πικρο ουτε εχει εντονη γευση μπαχαρικων οσο ο Onyx για παραδειγμα , τον προτιμω για καφε με μαγαλο καβουρδισμα Επεξ/σία 17 Μαΐου 2020 από Miatakias 2
agnostos13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δοκίμασε τελικά κανείς τις νέες ποικιλίες της Nespresso για freddo;
temitis Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 22 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Δοκίμασε τελικά κανείς τις νέες ποικιλίες της Nespresso για freddo; Τις περιμένω αύριο μεθαύριο και τις 2 ποικιλίες. 2
agnostos13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 18 λεπτά πριν, temitis είπε Τις περιμένω αύριο μεθαύριο και τις 2 ποικιλίες. Αναμένω εντυπώσεις... 1
ktikti Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 καλησπερα στην παρεα.,μετα απο 2 μηνες σχεδον με την nespresso και εχωντας αγορασει και πιει πολλους καφεδες και απο αλλες εταιριες..εχω να πω οτι η αμεσως εναλλακτικη λυση για μενα ανεξαρτητως κοστος ειναι οι καψουλες της lor.ειδικα η καινουργια σειρα που της πετυχα προσφορα στα 7.5 ευρο οι 30 καφεδες ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει.μπορω να πω οτι μαρεσει περισσοτερο και απο τις αυθεντικες καψουλες.αναφερομαι στην νεα σειρα lor origins collection ,ειναι καφεδες μεσαιας εντασης 7-8 αλλα εχουν τρομερη γευση και σωμα.εμενα μπηκανε στα αγαπημενα μου..επισης εχωντας δοκιμασει και αλλη μια σειρα της lor μπορω να πω οτι η εταιρια αυτη ειναι για μενα κορυφη..απο τις εναλλακτικες.dimello που δοκιμασα ητανε αδιαφορος...επισης jacobs μου αρεσε αρκετα..αλλα οχι για πρωτη επιλογη. 5
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαΐου 2020 Εγώ έχω καταλήξει στο: Nespresso > illy > Lor Ποτέ όμως δεν χρησιμοποιώ μόνο μία κάψουλα είτε κάνω ζεστό είτε κρύο καφέ...
Miatakias Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 9/5/2020 στις 8:08 ΜΜ, marmagia είπε Στις 6/5/2020 στις 11:10 ΜΜ, liakjim είπε Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα για τους L'or απλα δεν μου αρέσει ο πολύ ξινός για τα γούστα μου splendente 7 και ο πολύ πικρός με έντονη γεύση μπαχαρικών Onyx 12, τώρα πίνω έναν ristretto 11 και ειναι πάρα πολύ ωραίος, και forza 9 καλός Επίσης ήπια και nespresso ristretto Italiano decafeinato πολύ καλός επίσης αλλα αν βρίσκεις τους L'or στα 2,30-2,70 δεν υπάρχει λόγος να πας σε nespresso στα 4+ ευρώ Να πω τωρα δοκιμασα ολους τους καφεδες που εχω παρει τουλαχιστον μια φορα και εχω μετρο συγκρισης αλλα αποκτω και εμπειρια ως προς το να αναγνωριζω γευσεις/επιγευσεις/αρωματα ξαναδοκιμασα jacobs espresso 10 (ηταν ο πρωτος που ειχα δοκιμασει οταν πηρα την μηχανη) και δεν αλλαξε η αποψη μου , αρωμα/κρεμα/γευση ολα στο μινιμουμ , απλα θυμιζει εσπρεσσο αλλα ειναι πολυ αδυναμος σε ολα , δεν αξιζει ουτε για 2,10 που τον δινουν σε εκπτωση μονο η μεταλλικη καψουλα ειναι στα υπερ ο δε Jacobs Lungo 6 κατι μεταξυ nes ζεστου και γαλλικου... Επισης πηρα απο Market In τις δικες του economy ristretto 10 σε σταθερη τιμη 1,99 , μεγαλη μαπα οπως αναμενοτανε, ισως η χειροτερη απ ολες που εχω δοκιμασει, μακρια κι αλαργα Επεξ/σία 23 Μαΐου 2020 από Miatakias 1
liakjim Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δοκίμασα να φτιάξω freddo espresso, με τις freddo κάψουλες της nespresso και δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε το αποτέλεσμα. Κάπως νερουλός και όχι πολύ αφρός. Έφτιαξα 2Χ40ml κάψουλες, χτύπημα με 2 παγάκια και σε ποτήρι με άλλο ένα . Έκανα κάτι λάθος;
Atallos1 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Θεωρητικα όχι , δοκίμασε με ένα παγακι και ίσως λιγότερο χτύπημα
boo_boo Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 ποιες κάψουλες πιστεύετε οτι είναι ιδανικές για freddo;; Δύσκολα πετυχαίνω το αποτέλεσμα που θέλω με αρκετές που έχω δοκιμάσει.
Miatakias Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν εχω κανει ποτε φρεντο σπιτι αλλα οι περισσοτεροι με Nespresso μηχανη λενε οτι βγαινει παντα νερουλος και αυτο δεν μου αρεσει καθολου κι εμενα.. Καποια πραγματα που μπορειτε να δοκιμασετε για την αποφυγη του νερολου καφε ειναι: 1) Παγωστε σε καταψυξη (30-60 λεπτα) ενα κατα προτιμηση μεταλλικο-inox ποτηρι ..Αφου κανετε την εκχυληση απο την μηχανη σε ενα αλλο οποιοδηποτε ποτηρι και προσθεσετε την ζαχαρη , χτυπηστε σε μιξερακι οσο ειναι ζεστος ο καφες μαζι με την ζαχαρη και βαλτε τον μεσα στο παγωμενο μεταλλικο ποτηρι και ανακινησττε με κυκλικες κινησεις να χασει την θερμοκρασια του ... (δηλαδη αυτο το κανουμε για να μην βαλουμε εξτρα παγακια για το παγωμα..) 2) Παγωστε το τελικο γυαλινο ποτηρι (30-60 λεπτα στην καταψυξη) ) που θα πιεις τον καφε οπως κανουμε με τις μπυρας ... Στην συνεχεια βαζεις λιγο λιγοτερα παγακια (συνδιασετο με την συμβουλη 1 ) 3) Κανε παγακια απο καφε! Αντι για νερο παιρνουμαι τις παγοθηκες συλικονης κτλ που κλεινουν απο πανω (οχι παγοκυψελες μιας χρησης) κατα προτιμηση που εχουν σχημα για μικρα παγακια... Κανουμε 1-2 lungo καψουλες σε lungo λειτουργια 110ml και γεμιζουμαι τα παγακια με ταιριαστα αρωματα/γευση/χαρακτηριστικα σε σχεση με τις 2 καψουλες του φρεντο (μπορεις να βαλεις και ακριβως την ιδια και να την εκχυλησεις σαν lungo) .. Προσοχη! Αν πινεις τον φρεντο με ζαχαρη θα πρεπει να βαλεις την αναλογη ζαχαρη κατα την εκχυληση των καψουλων (οσο ειναι ζεστος για να λιωσει καλα) που προοριζεις για να γινουν παγακια...Αλλιως οταν τα βαλεις στον καφε τα παγακια θα σου πικρησουν τον καφε Τα παγωνεις στην καταψυξη και καθε φορα που φτιαχνεις τον καφε βαζεις 1-2 παγακια .. Αυτο βεβαια ανεβαζει το κοστος του φρεντο αλλα προσθετει και καφεινη που μπορει να ειναι προβλημα... Το εχω κανει παλιοτερα με παγακια φρεσκου χυμου πορτοκαλι αλλα και κοκα κολας και δουλευει , με τον καφε ειναι πιο ιδιαιτερο-μπελαλιδικο βεβαια.. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2020 από Miatakias 1
agnostos13 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ίσως αν χρησιμοποιηθούν μεγάλα παγάκια ή μεταλικά-πέτρινα να καταλήξει λιγότερο νερουλός... Το σίγουρο είναι οτι χρειάζεται ένα δυνατό χαρμάνι! Επεξ/σία 26 Μαΐου 2020 από agnostos13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα