Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Hiddenite είπε

Εγώ την illy classico Illy blend mild and balanced

Είναι θέμα γούστου ο καφές. Έχεις κάποιο χαρμάνι-ποικιλία που να σου αρέσει υπερβολικά ακόμα και από Nespresso?

@totalius ούτε χρώμα συσκευασίας, κάτι!!! 😅

Μιλάτε για freddo ή ζεστο?

Επεξ/σία από Lanc3r
Δημοσ.
Στις 13/5/2020 στις 1:48 ΠΜ, Lanc3r είπε

Είναι θέμα γούστου ο καφές. Έχεις κάποιο χαρμάνι-ποικιλία που να σου αρέσει υπερβολικά ακόμα και από Nespresso?

@totalius ούτε χρώμα συσκευασίας, κάτι!!! 😅

Μιλάτε για freddo ή ζεστο?

Προτιμώ τον lor onyx. Πάντα ζεστό. Όσες φορές έχω αποπειραθεί fredo παρανερώνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασα L'or Onyx 12 και ηταν πολυ εντονος  , πολυ καβουρδισμα, εντονη η αισθηση  μπαχαρικων και κακαο , παχυ σωμα , πικρος πολυ ,καλος  γενικα απλα εμενα δεν μ αρεσει να εχει γευση μπαχαρικων και το τοσο εντονο καβουρδισμα ο καφες , απ την αλλη δοκιμασα και τον L'or spledente 7 πολυ αραιο σωμα λεπτα αρωματα γενικα που μ αρεσει αυτο αλλα παρα πολυ εντονη  οξυτητα , δεν πινεται με τιποτα χωρις ζαχαρη για μενα.. Δηλαδη δεν μ αρεσε κανενας τοσο ωστε να τους καθιερωσω , προτιμω τον πιο  ισορροπιμενο L'οr supremo 10 που εχω δοκιμασει (επισης ο ristretto decaf 9 και lungo profondo υπεροχοι στην κατηγορια τους) Εχω ακομα σε L'or εναν ristretto 11 και τον forza 9 να δοκιμασω.. Μετα απ τις πρωτες δοκιμες σε ολες τις μαρκες/τυπους που εχω δοκιμασει αρχιζω και κατασταλαζω σε ισορροπιμενα χαρμανια εντασης 8-10, απαραιτητα χωρις εντονη οξυτητα , γλυκοι οσο γινεται απο μονοι τους με νοτες καραμελας, ανθεων η και κακαο..(βλεπε illy classico)

Επισης ηπια και εναν Lavazza Vigoroso 12 αρκετα καλος , παρολο τον εντονο βαθμο καβουρδισματος δεν ειναι τοσο πικρο ουτε εχει εντονη γευση  μπαχαρικων οσο ο Onyx για παραδειγμα  , τον προτιμω για καφε με μαγαλο καβουρδισμα

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Δοκίμασε τελικά κανείς τις νέες ποικιλίες της Nespresso για freddo;

Τις περιμένω αύριο μεθαύριο και τις 2 ποικιλίες.

  • Like 2
Δημοσ.

καλησπερα στην παρεα.,μετα απο 2 μηνες σχεδον με την nespresso και εχωντας αγορασει και πιει πολλους καφεδες και απο αλλες εταιριες..εχω να πω οτι η αμεσως εναλλακτικη λυση για μενα ανεξαρτητως κοστος ειναι οι καψουλες της lor.ειδικα η καινουργια σειρα που της πετυχα προσφορα στα 7.5 ευρο οι 30 καφεδες ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει.μπορω να πω οτι μαρεσει περισσοτερο και απο τις αυθεντικες καψουλες.αναφερομαι στην νεα σειρα lor origins collection ,ειναι καφεδες μεσαιας εντασης 7-8 αλλα εχουν τρομερη γευση και σωμα.εμενα μπηκανε στα αγαπημενα μου..επισης εχωντας δοκιμασει και αλλη μια σειρα της lor μπορω να πω οτι η εταιρια αυτη ειναι για μενα κορυφη..απο τις εναλλακτικες.dimello που δοκιμασα ητανε αδιαφορος...επισης jacobs μου αρεσε αρκετα..αλλα οχι για πρωτη επιλογη.

 

  • Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ έχω καταλήξει στο: Nespresso > illy > Lor

Ποτέ όμως δεν χρησιμοποιώ μόνο μία κάψουλα είτε κάνω ζεστό είτε κρύο καφέ... :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/5/2020 στις 8:08 ΜΜ, marmagia είπε

 

Στις 6/5/2020 στις 11:10 ΜΜ, liakjim είπε

 

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα για τους L'or  απλα δεν μου αρέσει ο πολύ ξινός για τα γούστα μου splendente 7 και ο πολύ πικρός με έντονη γεύση μπαχαρικών Onyx 12,  τώρα πίνω έναν ristretto 11 και ειναι πάρα πολύ ωραίος,  και forza 9  καλός

Επίσης ήπια και nespresso ristretto Italiano decafeinato πολύ καλός επίσης αλλα αν βρίσκεις τους L'or στα 2,30-2,70 δεν υπάρχει λόγος να πας σε nespresso στα 4+ ευρώ 

Να πω τωρα δοκιμασα ολους τους καφεδες που εχω παρει τουλαχιστον μια φορα και εχω μετρο συγκρισης αλλα αποκτω και εμπειρια ως προς το να αναγνωριζω γευσεις/επιγευσεις/αρωματα ξαναδοκιμασα jacobs espresso 10 (ηταν ο πρωτος που ειχα δοκιμασει οταν πηρα την μηχανη) και δεν αλλαξε η αποψη μου , αρωμα/κρεμα/γευση ολα στο μινιμουμ , απλα θυμιζει εσπρεσσο αλλα ειναι πολυ αδυναμος σε ολα , δεν αξιζει ουτε για 2,10 που τον δινουν σε εκπτωση μονο η μεταλλικη καψουλα ειναι στα υπερ ο δε Jacobs Lungo 6 κατι μεταξυ nes ζεστου και γαλλικου...

Επισης πηρα απο Market In τις δικες του economy ristretto 10 σε σταθερη τιμη 1,99 , μεγαλη μαπα οπως αναμενοτανε, ισως η χειροτερη απ ολες που εχω δοκιμασει, μακρια κι αλαργα

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασα να φτιάξω freddo espresso, με τις freddo κάψουλες της nespresso και δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε το αποτέλεσμα.  Κάπως νερουλός και όχι πολύ αφρός.

Έφτιαξα 2Χ40ml κάψουλες, χτύπημα με 2 παγάκια και σε ποτήρι με άλλο ένα . Έκανα κάτι λάθος;

Δημοσ.

ποιες κάψουλες πιστεύετε οτι είναι ιδανικές για freddo;; Δύσκολα πετυχαίνω το αποτέλεσμα που θέλω με αρκετές που έχω δοκιμάσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν  εχω κανει ποτε φρεντο σπιτι αλλα οι περισσοτεροι με Nespresso μηχανη λενε οτι βγαινει παντα νερουλος και αυτο δεν μου αρεσει καθολου κι εμενα.. Καποια πραγματα που μπορειτε να δοκιμασετε για την αποφυγη του νερολου καφε ειναι:

1) Παγωστε σε καταψυξη (30-60 λεπτα) ενα κατα προτιμηση μεταλλικο-inox ποτηρι ..Αφου κανετε την εκχυληση απο την μηχανη σε ενα αλλο οποιοδηποτε ποτηρι και προσθεσετε την ζαχαρη , χτυπηστε σε μιξερακι οσο ειναι ζεστος ο καφες μαζι με την ζαχαρη και βαλτε τον μεσα στο παγωμενο μεταλλικο ποτηρι και ανακινησττε με κυκλικες κινησεις  να χασει την θερμοκρασια του ... (δηλαδη αυτο το κανουμε για να μην βαλουμε εξτρα παγακια για το παγωμα..)

2) Παγωστε το τελικο γυαλινο ποτηρι (30-60 λεπτα στην καταψυξη) )  που θα πιεις τον καφε οπως κανουμε με τις μπυρας ... Στην συνεχεια βαζεις λιγο  λιγοτερα παγακια (συνδιασετο με την συμβουλη 1 )

3) Κανε παγακια απο  καφε!  Αντι για νερο παιρνουμαι τις παγοθηκες συλικονης κτλ που κλεινουν απο πανω  (οχι παγοκυψελες μιας χρησης) κατα προτιμηση που εχουν σχημα για μικρα παγακια... Κανουμε 1-2 lungo καψουλες σε lungo λειτουργια 110ml και γεμιζουμαι τα παγακια με ταιριαστα αρωματα/γευση/χαρακτηριστικα σε σχεση με τις 2 καψουλες του φρεντο (μπορεις να βαλεις και ακριβως την ιδια και να την εκχυλησεις σαν lungo) .. Προσοχη! Αν πινεις τον φρεντο με ζαχαρη θα πρεπει να βαλεις την αναλογη ζαχαρη κατα την εκχυληση των καψουλων (οσο ειναι ζεστος για να λιωσει καλα) που προοριζεις για να γινουν παγακια...Αλλιως οταν τα βαλεις στον καφε τα παγακια θα σου πικρησουν τον καφε Τα παγωνεις στην καταψυξη και καθε φορα που φτιαχνεις τον καφε βαζεις 1-2 παγακια ..

Αυτο βεβαια ανεβαζει το κοστος του φρεντο αλλα προσθετει και καφεινη που μπορει να ειναι προβλημα...

Το εχω κανει παλιοτερα με παγακια φρεσκου χυμου πορτοκαλι αλλα και κοκα κολας και δουλευει , με τον καφε ειναι πιο ιδιαιτερο-μπελαλιδικο βεβαια..

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως αν χρησιμοποιηθούν μεγάλα παγάκια ή μεταλικά-πέτρινα να καταλήξει λιγότερο νερουλός...

Το σίγουρο είναι οτι χρειάζεται ένα δυνατό χαρμάνι!

Επεξ/σία από agnostos13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...