Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Οι μεταλλικές κάψουλες δεν αφήνουν τις βελόνες της μηχανής να τρυπήσουν την κάψουλα με ο,τι κι αν σημαίνει αυτό για το μηχανισμό της συσκευής που θα προσπαθεί κάθε φορά να τις πιέσει στην κάψουλα. Επίσης ξεχνάς και τη σωστή πίεση στο εσωτερικό της κάψουλας που είναι απαραίτητος για το "καϊμάκι" του εσπρέσο! 

Δοκίμασα τις νέες που έβγαλε "Vanilla Eclair, Caramel Crème Brulee & Cocoa Truffle". Πάρα πολύ καλές με μόνο μια υποψία αρώματος/γεύσης από την περιγραφή τους χωρίς καμία γλύκα κλπ (δεν αντέχω τη ζάχαρη στον καφέ)... 

Tελεια γιατι πριν λιγο παραγγειλα 50 καψουλες απο αυτες και σκεφτομουν εαν εκανα καλα , μιας και κατι vanillio κτλ που εχει ηταν πολυ χαλια. 

Περιεργο παντως ενω τις δειχνει στις barista creations δεν τις βαζει σε συνταγες με γαλα. 

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, billdanos είπε

Οι μεταλλικές κάψουλες δεν αφήνουν τις βελόνες της μηχανής να τρυπήσουν την κάψουλα με ο,τι κι αν σημαίνει αυτό για το μηχανισμό της συσκευής που θα προσπαθεί κάθε φορά να τις πιέσει στην κάψουλα. Επίσης ξεχνάς και τη σωστή πίεση στο εσωτερικό της κάψουλας που είναι απαραίτητος για το "καϊμάκι" του εσπρέσο! 

Δοκίμασα τις νέες που έβγαλε "Vanilla Eclair, Caramel Crème Brulee & Cocoa Truffle". Πάρα πολύ καλές με μόνο μια υποψία αρώματος/γεύσης από την περιγραφή τους χωρίς καμία γλύκα κλπ (δεν αντέχω τη ζάχαρη στον καφέ)... 

Άρα λες ότι δεν αξίζει να θυσιάσω μηχανή και πίεση. Σωστά;

Περιμένω αύριο ή μεθαύριο μαζί με κάποιες ποικιλίες και την cocoa truffle. Θα ειδοποιήσω κι εγώ.

Κάποιος που έλαβε πρόσφατα πακέτο από nespresso μπορεί να μου πει ποτέ λήγουν οι κάψουλες (τώρα στα κοντά ή έχει περιθώριο);

@noFEARgr νομίζω ότι το λέει στην περιγραφή για τις περισσότερες από αυτές, ότι συνδυάζονται καλύτερα με γάλα. Ίσως απλά οι συνταγές να είναι πιο παλιές από τις ποικιλίες αυτές. 😂

Για κάποιο λόγο τώρα τελευταία με τραβάει πολύ ο illy classico (παντα σε freddo espresso). Ίσως γιατί άνοιξε ο καιρός.

Επεξ/σία από Lanc3r
Δημοσ.
4 ώρες πριν, marmagia είπε

Μακράν ανώτερος όλων για εμένα ο ristreto

Ποιον λες τον nespresso ristretto Italiano? 

2 ώρες πριν, Lanc3r είπε

Άρα λες ότι δεν αξίζει να θυσιάσω μηχανή και πίεση. Σωστά;

Περιμένω αύριο ή μεθαύριο μαζί με κάποιες ποικιλίες και την cocoa truffle. Θα ειδοποιήσω κι εγώ.

Κάποιος που έλαβε πρόσφατα πακέτο από nespresso μπορεί να μου πει ποτέ λήγουν οι κάψουλες (τώρα στα κοντά ή έχει περιθώριο);

@noFEARgr νομίζω ότι το λέει στην περιγραφή για τις περισσότερες από αυτές, ότι συνδυάζονται καλύτερα με γάλα. Ίσως απλά οι συνταγές να είναι πιο παλιές από τις ποικιλίες αυτές. 😂

Για κάποιο λόγο τώρα τελευταία με τραβάει πολύ ο illy classico (παντα σε freddo espresso). Ίσως γιατί άνοιξε ο καιρός.

Πήρα 5 πακέτα από το δώρο το Σάββατο,  όλες λήγουν 31/3/21... 

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, noFEARgr said:

Tελεια γιατι πριν λιγο παραγγειλα 50 καψουλες απο αυτες και σκεφτομουν εαν εκανα καλα , μιας και κατι vanillio κτλ που εχει ηταν πολυ χαλια. 

Περιεργο παντως ενω τις δειχνει στις barista creations δεν τις βαζει σε συνταγες με γαλα. 

Βασικά όπως θέλεις τις χρησιμοποιείς! :) 

3 hours ago, Lanc3r said:

Μάρτιο του 2021

• Thanks 1
Δημοσ.
12 hours ago, Miatakias said:

Ποιον λες τον nespresso ristretto Italiano? 

Πήρα 5 πακέτα από το δώρο το Σάββατο,  όλες λήγουν 31/3/21... 

ναι. μετονομάστηκε πρόσφατα αλλά για τον ίδιο μιλάμε.για εμένα ειναι  μακράν ο καλύτερος

Δημοσ.
5 ώρες πριν, marmagia είπε

ναι. μετονομάστηκε πρόσφατα αλλά για τον ίδιο μιλάμε.για εμένα ειναι  μακράν ο καλύτερος

Δεν τον εχω δοκιμασει ακομα εχω στο σπιτι... Δοκιμασα Dimello Intenso 9 σημερα , πολυ καλος , ισορροπιμενος , ουτε πολυ πικρος , ουτε ξινος , καλο σωμα/αρωμα ...Μονο που εβγαλε πολλα νερα στο δοχειο και αρκετους κοκους ειδα , καψουλα δεν ειναι οτι καλυτερο , στην ροη δεν εχει προβλημα παντως , λιγη αντισταση παραπανω στο τρυπημα σε σχεση με τις μεταλλικες εχει..

Δημοσ.
40 minutes ago, Miatakias said:

Δεν τον εχω δοκιμασει ακομα εχω στο σπιτι... Δοκιμασα Dimello Intenso 9 σημερα , πολυ καλος , ισορροπιμενος , ουτε πολυ πικρος , ουτε ξινος , καλο σωμα/αρωμα ...Μονο που εβγαλε πολλα νερα στο δοχειο και αρκετους κοκους ειδα , καψουλα δεν ειναι οτι καλυτερο , στην ροη δεν εχει προβλημα παντως , λιγη αντισταση παραπανω στο τρυπημα σε σχεση με τις μεταλλικες εχει..

Εμένα έχει θέμα. Ενώ η μια καφετιέρα (η pixie) τρυπάει την κάψουλα κανονικά, όλες οι άλλες (lattissima one, u και inissia) δε τη τρυπάνε με τίποτα.

Δημοσ.

Σήμερα που επικοινώνησα με την Nespresso μου είπαν οτι μέχρι μια κουταλιά της σούπας νερό στο δοχείο συλλογής νερού (στην κάθε δόση espresso) θεωρείται φυσιολογικό.
Σε έναν lungo βέβαια θα είναι λίγο παραπάνω.

Επίσης επισήμανε οτι πρέπει να αφήνω για λίγη ώρα ανοιχτό το δοχείο της κάψουλας για να φεύγει ο ατμός και να επιστρέφει σε φυσιολογική θερμοκρασία το δοχείο κάψουλας, όμως να μην μένει πάντα ανοιχτό γιατί υπάρχει περίπτωση να περάσει κανένα σκουπιδάκι.

Τέλος είπε πως καλά είναι να περνάει μια δόση ζεστό νερό μετά το τέλος παρασκευής του καφέ (πριν κλέισει η μηχανή για καθαρισμό).

Για θέματα leaking, θα έβγαζα το δοχείο για τις κάψουλες και θα το λειτουργούσα μόνο με το δοχείο συλλογής νερού (μόνο στην περίπτωση που είναι ξεχωριστά). Να δω πόσο νερό τρέχει οταν παρασκευάζεται ο καφές.
Στην δική μου Pixie (αυτόματη), είδα οτι όταν ρέει ο καφές αρχίζει πολύ σιγά και τρέχει σταγόνα σταγόνα νερό προς το δοχείο. Κάθε 2 δευτερόλεπτα περίπου και μια σταγόνα. Αρκετό νερό τρέχει μόνο όταν πατάω την τελευταία δόση espresso που (καθάρισμα με νερό ζεστό) και αυτό φεύγει μόλις ανοίγω το δοχείο της κάψουλας. Πράγμα φυσιολογικό νομίζω.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, marmagia είπε

Εμένα έχει θέμα. Ενώ η μια καφετιέρα (η pixie) τρυπάει την κάψουλα κανονικά, όλες οι άλλες (lattissima one, u και inissia) δε τη τρυπάνε με τίποτα.

Θέλει λίγο παραπάνω δύναμη στην inissia μου,  όχι κάτι τραγικό.. Μακάρι οι Dimello να βάλουν αλουμινίου γιατί έχουν καλό καφέ / τιμή (σε έκπτωση)  

1 ώρα πριν, Lanc3r είπε

Σήμερα που επικοινώνησα με την Nespresso μου είπαν οτι μέχρι μια κουταλιά της σούπας νερό στο δοχείο συλλογής νερού (στην κάθε δόση espresso) θεωρείται φυσιολογικό.
Σε έναν lungo βέβαια θα είναι λίγο παραπάνω.

Επίσης επισήμανε οτι πρέπει να αφήνω για λίγη ώρα ανοιχτό το δοχείο της κάψουλας για να φεύγει ο ατμός και να επιστρέφει σε φυσιολογική θερμοκρασία το δοχείο κάψουλας, όμως να μην μένει πάντα ανοιχτό γιατί υπάρχει περίπτωση να περάσει κανένα σκουπιδάκι.

Τέλος είπε πως καλά είναι να περνάει μια δόση ζεστό νερό μετά το τέλος παρασκευής του καφέ (πριν κλέισει η μηχανή για καθαρισμό).

Για θέματα leaking, θα έβγαζα το δοχείο για τις κάψουλες και θα το λειτουργούσα μόνο με το δοχείο συλλογής νερού (μόνο στην περίπτωση που είναι ξεχωριστά). Να δω πόσο νερό τρέχει οταν παρασκευάζεται ο καφές.
Στην δική μου Pixie (αυτόματη), είδα οτι όταν ρέει ο καφές αρχίζει πολύ σιγά και τρέχει σταγόνα σταγόνα νερό προς το δοχείο. Κάθε 2 δευτερόλεπτα περίπου και μια σταγόνα. Αρκετό νερό τρέχει μόνο όταν πατάω την τελευταία δόση espresso που (καθάρισμα με νερό ζεστό) και αυτό φεύγει μόλις ανοίγω το δοχείο της κάψουλας. Πράγμα φυσιολογικό νομίζω.

Εγω φλασαρω και στην αρχή 40 ml και στο τέλος άλλα 40  και συνήθως κάνω 2 καφέδες είτε Espresso είτε lungo κάποιες φορές βγάζει περισσότερο και κάποιες λιγότερο,  θα το μετρήσω να δω ποσα κουτάλια είναι.. Στην αρχή δεν έτρεχα σκέτο νερό στην αρχή /τέλος  για αυτό είχα πολύ λιγότερο,  φυσιολογικό είναι πιστεύω... 

Αυτό  που πρέπει να αφήσεις ανοιχτό την υποδοχή καψουλων να φύγει ο ατμός το κάνω απ την πρώτη μέρα γιατί φαντάζομαι δεν είναι καλό να εγκλωβιζεται  μέσα,  1 λεπτό  θέλει περίπου και ο ατμός σταματάει 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ! Είμαι κάτοχος μιας pixie ( 2 χρόνια) την οποία τους τελευταιους 2 μήνες άρχισα να χρησιμοποιώ πιο εντατικά, λόγω της κατάστασης, πριν γινόταν πολύ αραιή χρήση. Μου αρέσουν γευστικά οι l'or κάψουλες και δεν είχαν παρουσιάσει πρόβλημα στη ροή, εκτός από τις τελευταίες που αγόρασα πριν μια εβδομάδα ( guatemala & decaf) οι οποίες μετά το πάτημα του κουμπιού ρέουν κανονικά για λίγα δευτερόλεπτα και μετά ο καφές αρχίζει απλα να στάζει σιγά σιγά και επίσης αλλαζει ο ήχος της μηχανής. Ορισμένες φορές μάλιστα νομίζω ότι η μηχανή αναγκάστηκε να σταματήσει πριν τον προβλεπόμενο χρόνο. Μετά, όταν πάω να ανοίξω το καπάκι για να πέσει η καψουλα, υπάρχει αρκετή αντίσταση. Κοίταξα και τις κάψουλες και φαίνονται κανονικά τρυπημένες. Δοκιμασα και starbucks/dimello και δεν το κανει αυτό.

Έχει κανείς σας παρατηρήσει τέτοιο πρόβλημα ; Γνωρίζετε αν λογικά φταίει ο μηχανισμός τρυπήματος ή είναι θέμα παρτίδας της κάψουλας ;

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/4/2020 στις 5:18 ΜΜ, marmagia είπε

Στις 28/4/2020 στις 9:06 ΜΜ, Lanc3r είπε

Εχει δοκιμάσει κανένας τις DELHAIZE  Espresso 8 ή Ristretto 10  που φέρνει ο ΑΒ? Έχει μια προσφορά που σου έρχεται 0,10 cents  η κάψουλα, ειχα δει σε παλιότερο topic οτι λέγαν καλά λόγια,  σε αυτήν την τιμή αν δεν είναι χώμα τελείως θα τις πάρω.... Μιλάμε ότι φτιάχνεις φρεντακι με 0,20 cents .. Anyway θα αγορασω να δω πως ειναι στα 4.28e εχει 22 καψουλες το κουτι μεσα αλλα μεχρι της 6/5/20 εχει 1+1 που σημαινει 44 καψουλες .. :)

Επισης ενα μαγαζισ την Ελλαδα εχει αυτην την μαρκα που καποιος ελεγε οτι θεωρειται κορυφαια τον Izzo αλλα ειναι πανακριβες 4.30-5.10e + 3,80 μεταφορικα ,https://puntodelcaffe.gr/index.php?route=product/category&path=213    καλυτερα συμφερει απο εξωτερικο μεγαλη ποσοτητα..

Επεξ/σία από Miatakias
Δημοσ.
2 hours ago, Miatakias said:

Εχει δοκιμάσει κανένας τις DELHAIZE  Espresso 8 ή Ristretto 10  που φέρνει ο ΑΒ? Έχει μια προσφορά που σου έρχεται 0,10 cents  η κάψουλα, ειχα δει σε παλιότερο topic οτι λέγαν καλά λόγια,  σε αυτήν την τιμή αν δεν είναι χώμα τελείως θα τις πάρω.... Μιλάμε ότι φτιάχνεις φρεντακι με 0,20 cents .. Anyway θα αγορασω να δω πως ειναι στα 4.28e εχει 22 καψουλες το κουτι μεσα αλλα μεχρι της 6/5/20 εχει 1+1 που σημαινει 44 καψουλες .. :)

Επισης ενα μαγαζισ την Ελλαδα εχει αυτην την μαρκα που καποιος ελεγε οτι θεωρειται κορυφαια τον Izzo αλλα ειναι πανακριβες 4.30-5.10e + 3,80 μεταφορικα ,https://puntodelcaffe.gr/index.php?route=product/category&path=213    καλυτερα συμφερει απο εξωτερικο μεγαλη ποσοτητα..

Δεν έχω δοκιμάσει αλλά άκουσα καλά λόγια για του Lidl και αν πάω θα πάρω ένα πακέτο. Έχω δοκιμάσει τον illy τον lavazza και τον L’Or. Για τον Jacobs έχετε άποψη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, marmagia είπε

Δεν έχω δοκιμάσει αλλά άκουσα καλά λόγια για του Lidl και αν πάω θα πάρω ένα πακέτο. Έχω δοκιμάσει τον illy τον lavazza και τον L’Or. Για τον Jacobs έχετε άποψη;

Του LIDL τον ristretto εχω πάρει καλός για την τιμή του 2,20e... Αυτόν παίρνουν οι περισσότεροι... 

Για Jacobs μακριά από τον lungo 6 πιο πολυ γαλλικό θυμίζει όταν κρυώνει ειδικά πάρα Espresso... Επίσης εναν Espresso 10 μέτριος,  μόνο ότι έχει μεταλλικη κάψουλα είναι το καλό σε έκπτωση τους έχουν 2,10  περίπου,  του Lidl είναι  καλύτερος  σ αυτήν την τιμή... 

Επεξ/σία από Miatakias
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Miatakias είπε

Εχει δοκιμάσει κανένας τις DELHAIZE

Η προηγουμενη μηχανη που ειχα η Innisia ετρωγε πολυ ζορισμα με αυτες.

Κατα τα αλλα απο γευση αδιαφορες μου φανηκαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...