Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα


Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, vag.patrick είπε

 Ρηκα σημερα dimello σκλαβενιτη αλλα οπως ειπες οχι ολους...δοκιμασα τον πρασινο..ωραιος... απο coffee island δυστυχως οχι μονο αυτον πηρα και δεν τρελαθηκα.....

Δε ξερω αν εχει συζητηθει καθως τωρα προσεξα το θεμα οτι υπαρχει , εχει δοκιμασει κανεις να κανει φρεντο;; Με τι καψουλες και ποια «διαδικασια»;; Ευχαριστω

Εγω εχω παρει να δοκιμασω Lungo Forte κοκκινο και Intenso μωβ , δεν τους εχω δοκιμασει ακομα καθως εχτες μολις παρελαβα την μηχανη και αυριο θα κανω τον πρωτο καφε, ανοιξα την συσκευασια  του Dimello και μου φανηκε καπως φτηνη  η καψουλα ολο πλαστικο με οχι καλης ποιοτητας αλουμινοχαρτο αλλα υποθετω αφου δεν αναφερεις οτι πηγε κατι στραβα δεν εχει προβλημα (σε lungo κιολας)

Πηρα τελικα μια project espresso coffe island να δοκιμασω , ανοιξα το κουτι και η καψουλα ειναι ακριβως η ιδια με αυτες τις Bonora του Σκλαβενιτη , ιδια σχηματα στο πλαστικο κομματι της καψουλας, πισω αλουμινοχαρτο αλλα το μπροστινο μεγαλο αλυμινοχαρτο χειροτερης ποιοτητας απο Bonora και μυριζει καφες αν βαλεις μυτη κοντα.. Θα δουμε.

Για freddo υπαρχουν βιντεο στο utube και πολλες σελιδες με το τι να προσεξεις , γενικα αυτο που λενε ολοι οτι θελει δυνατο καφε μεγαλης εντασης (καβουρδισμα) , 2 καψουλες espresso η ristretto

Επεξ/σία από Miatakias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

23 ώρες πριν, vag.patrick είπε

Δε ξερω αν εχει συζητηθει καθως τωρα προσεξα το θεμα οτι υπαρχει , εχει δοκιμασει κανεις να κανει φρεντο;; Με τι καψουλες και ποια «διαδικασια»;; Ευχαριστω

Κανονική διαδικασία

2 δόσεις απο δυνατό καφέ 11ρι (πχ ristretto) σε δόση espresso στο ποτήρι, χτύπημα με επιτραπέζιο χτυπητήρι με ένα παγάκι (ή με την ζάχαρη.. εγώ δεν πίνω ζάχαρη, οπότε με το παγάκι για να γίνει λίγο) για να γίνει ο αφρός και μετά παγάκια μέχρι πάνω.

Δική μου διαδικασία (η διαδικασία του τεμπέλη που πίνει σχετικά ελαφρύ freddo). Παγάκια μέχρι την μέση και παραπάνω και μια δόση δυνατού καφέ κατευθείαν σε lungo μέγεθος κατευθείαν πάνω στα παγάκια και τέλος :P 

Για freddo cappuccino, χτύπημα Light γάλακτος σε καλή επιτραπέζια φραπεδιέρα μέχρι να γίνει αφρόγαλα και ρίξιμο απο πάνω με ότι μετά εσύ γουστάρεις (κανελίτσα, σκόνη κακάο, τίποτα)

Αν ψάξεις την λέξη γάλα ή light στο θέμα θα βρεις αναφορές και προτάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 12/4/2020 στις 5:00 ΜΜ, Craven είπε

Κανονική διαδικασία

2 δόσεις απο δυνατό καφέ 11ρι (πχ ristretto) σε δόση espresso στο ποτήρι, χτύπημα με επιτραπέζιο χτυπητήρι με ένα παγάκι (ή με την ζάχαρη.. εγώ δεν πίνω ζάχαρη, οπότε με το παγάκι για να γίνει λίγο) για να γίνει ο αφρός και μετά παγάκια μέχρι πάνω.

Δική μου διαδικασία (η διαδικασία του τεμπέλη που πίνει σχετικά ελαφρύ freddo). Παγάκια μέχρι την μέση και παραπάνω και μια δόση δυνατού καφέ κατευθείαν σε lungo μέγεθος κατευθείαν πάνω στα παγάκια και τέλος :P 

Για freddo cappuccino, χτύπημα Light γάλακτος σε καλή επιτραπέζια φραπεδιέρα μέχρι να γίνει αφρόγαλα και ρίξιμο απο πάνω με ότι μετά εσύ γουστάρεις (κανελίτσα, σκόνη κακάο, τίποτα)

Αν ψάξεις την λέξη γάλα ή light στο θέμα θα βρεις αναφορές και προτάσεις.

Αν βαλεις εσπρεσσο η ριστρεττο καψουλα σε lungo λειτουργια δουλευει καλα? Θα το δοκιμασω στο μελλον με καπιοα δυνατη καψουλα

Μεχρι στιγμης δοκιμασα μια Jacobs espresso 10  σε εσπρεσσο και μ αρεσε πολυ , ηταν πολυ δυνατη για τα γουστα μου μπορω να πω , δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι οι 12 εντασεις ριστρεττο.. Πολυ καλο καφεδακι , ευκολη και γρηγορη λειτουργια πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης , θα δοκιμασω και τις γνησιες που εχει εμσα η μηχανη να δω ποιοες θα παραγγειλω για το δωρο..

Μετα την χρηση πατησα μια φορα εσπρεσσο χωρις καψουλα και παρατηρησα το νερο που βγαζει ειναι καφετι  που σημαινει οτι την καθαριζεις για την επομενη χρηση , το κανεντε κι εσεις αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
14 minutes ago, suspiria said:

Εννοειται!Εγω παντα πριν κανω καφε ''φλασαρω'' λιγο νερο να καθαρισει.Αυτο ειναι απαραιτητη διαδικασια σε ολες τις μηχανες!

Το σωστό είναι να το κάνεις αφού τελειώσεις με τον καφέ σου ώστε να μην ξεραθούν τα υπολείμματα μέχρι την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσεις. Οπότε κάνεις τα καφεδάκια σου και όταν τελειώσεις αφήνεις να περάσει λίγο νερό χωρίς καψουλα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Miatakias είπε

Αν βαλεις εσπρεσσο η ριστρεττο καψουλα σε lungo λειτουργια δουλευει καλα? Θα το δοκιμασω στο μελλον με καπιοα δυνατη καψουλα

Μεχρι στιγμης δοκιμασα μια Jacobs espresso 10  σε εσπρεσσο και μ αρεσε πολυ , ηταν πολυ δυνατη για τα γουστα μου μπορω να πω , δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι οι 12 εντασεις ριστρεττο.. Πολυ καλο καφεδακι , ευκολη και γρηγορη λειτουργια πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης , θα δοκιμασω και τις γνησιες που εχει εμσα η μηχανη να δω ποιοες θα παραγγειλω για το δωρο..

Μετα την χρηση πατησα μια φορα εσπρεσσο χωρις καψουλα και παρατηρησα το νερο που βγαζει ειναι καφετι  που σημαινει οτι την καθαριζεις για την επομενη χρηση , το κανεντε κι εσεις αυτο?

 

Αυτό που είπα ισχύει για εμένα που πίνω ελαφρύ καφέ το απόγευμα (6ρι) ο κανόνας για freddo είναι 2 κάψουλες είτε σε μικρή δόση (ristretto αλλά έτσι βγαίνει μια γουλιά) είτε ο ένας σε ristretto και ο άλλος σε δόση espresso (πιο νορμαλ συνδυασμός) είτε σε δόσεις espresso. Ο καφές πρέπει να είναι δυνατός (νομίζω όλοι ristretto 11ρη ή 12ρη χρησιμοποιούμε). Θα βρεις τον συνδυασμό που θα σου αρέσει. Όπως τον φτιάχνω εγώ, δύσκολα θα αρέσει σε κάποιον :) Αν ήταν δεν θα παιδευόντουσαν όλοι ;) H γυναίκα μου αν μου φτιάξει αυτή, κάνει όλη την διαδικασία γιατί θεωρεί πως αυτό που φτιάχνω εγώ είναι άστα να πάνε :) Ακόμα και εγώ δεν τον φτιάχνω τα καλοκαίρια πάντα έτσι παρά συνήθως απόγευμα. Τα πρωινά και εγώ κατά 70% 2 κάψουλες βάζω απλά βαριέμαι συνήθως (ειδικά στην δουλειά) να χτυπάω :) Μπορείς να χρησιμοποιήσεις (το κάνω) και έναν δυνατό καφέ φτιαγμένο ειδικά για ποσότητα lungo ή κάποιον πολύ δυνατό espresso για να τον φτιάξεις με μία αντί για ristretto που θα βγαίνει νερό απο ένα σημείο και μετά.

Κάθε καφές είναι φτιαγμένος για την δόση του πάνω κάτω (η για να είμαστε σωστοί, για συγκεκριμένη ποσότητα νερού που θα περάσει). Οπότε ο ristretto είναι πιο δυνατός απο έναν lungo στην ποσότητα του αλλά σε ποσότητα lungo θα είναι αντίθετα πιο ελαφρύς (για την ακρίβεια πιο νερουλός). Δηλαδή θα αρχίσει απο ένα σημείο και μετά πιο γρήγορα να βγαίνει σχεδόν σκέτο νερό που κατάλαβες τι σημαίνει αυτό. Αυτός είναι ο κανόνας.

Jacobs δεν με ξετρελαίνουν είναι πίσω όχι μόνο απο Lor αλλά και απο Lavazza για εμένα αλλά αυτό δείχνει πόσο υποκειμενικό είναι το γούστο και η γεύση στον καφέ και πως πρέπει να βρεις μόνος σου τις γεύσεις σου. Αφού δοκιμάζεις κάψουλες και πιθανόν να δοκιμάσεις και μάρκες που δεν αναφέρουμε εδώ, να αποφεύγεις πάντα κάψουλες με μικρή ή σχεδόν μηδενική ροή (ειδικά αυτές που "στάζουν" που λέμε) καθώς πιέζουν πολύ την κάθε μηχανή. Είναι σκυλιά οι μηχανές (πολύ πιο σκυλιά απο μηχανές τύπου dolce gusto) ΑΛΛΑ καλό είναι να προσέχουμε για να έχουμε. Άλλωστε καφές που περνάει τόσο δύσκολα το νερό και δεν υπάρχει και πίεση τότε δεν λέει έτσι κιαλλιώς ασχέτου μηχανής.

Για το καθάρισμα.. κανονικά ναι αυτή είναι η διαδικασία, είτε πριν τον καφέ είτε μετά (καλύτερα μετά) να περνάει λίγο σκέτο νερό, άσχετα που οι περισσότεροι δεν την ακολουθούμε πάντα (εγώ όσο μπορώ). Απο εκεί και πέρα με τον καιρό για τα άλατα, υπάρχουν τα επίσημα καθαριστικά, τα ανεπίσημα (όπως κάποια που έβγαζε παλιότερα το lidl σε μορφή ταμπλέτας) ή ο τρόπος της νοικοκυράς το γνωστό ξύδι. Σε κάθε περίπτωση όμως πολύ πέρασμα απο νερό μετά την χρήση είτε καθαριστικού είτε ξυδιού για να μην κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό.

Επεξ/σία από Craven
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφησα να τρεχει νερο (40m)l σημερα πριν  κανω καφε και το νερο  ηταν καθαρο και διαυγες (ειχα αφησει να τρεξει εχτες αφοτου εφτιαξα τους καφεδες) οποτε πιστευω κι εγω οτι  αμεσως μετα την παρασκευη των καφεδων εναι καλυτερα για να φυγουν τα υπολειματα πριν ξεραθουν..

Για αφαλατωση εχω δει τα γνησια , υγρα  ακομα και καψουλες που πουλαν .. Εγω εχω εναν βραστηρα που ηταν τιγκα στα αλατα μεσα , το εψαξα στο ιντερνετ και ειδα οι περισσοτεροι βαζουν λευκο ξυδι σε μεγαλες ποσοτητες , (1 μπουκαλι 500ml) μαζι με νερο και το βραζουν στον βραστηρα και φυσικα μυριζει εντονα .. Για να αποφυγω αυτο ειδα πολλοι κανουν αφαλατωση με κιτρικο οξυ (ξινο) σε μορφη κρυσταλικη (σαν ζαχαρη/αλατι υπαρχει και σε υγρη)  .Το ξινο ειναι ενα φυσικο συντηριτικο απο λεμονια που χρησιμοποιειται στην ζαχαροπλαστικη κυριως (μαρμελαδες κτλ) για να συντηρησει το προιον για πολυ καιρο αλλα και για να μην μαυρισει το προιον .Ειναι κατι που τρωγεται δηλαδη ...

Το δοκιμασα λοιπον για να αποφυγω το ξυδι που μυριζει , με 40 σεντς πηρα 50gr απο Super market (στα μπαχαραδικα ειναι ακομα φθηνοτερο) και το εβαλα ολο (στο ιντερνετ λεγανε περιπου 25-30gr) Εκανα τον βρασμο με γεματο βραστηρα αφου διαλυσα το κιτρικο οξυ ανακετευοντας το πρωτα σε λιγο νερο κι εγινε λαμπικο .. Δεν μυρισε ουτε η κουζινα ουτε καν ο ιδιος ο βραστηρας οταν το ξινο/νερο ηταν μεσα και ηταν ζεστο.. Τον ξεπλινα καλα με σαπουναδα και εβρασα και σκετο νερο μετα 2-3 φορες.. Δεν ξερω αν θα δουλεψει σε μια νεσπρεσσιερα παντως στο θεμα τιμης , το οτι ειναι αοσμο και και οτι δεν ειναι φαρμακο/χημικο ειναι super!

Στον βραστηρα ζεσταινω καυτο νερο και γεμιζω τα φλυτζανια που θα μπει ο καφες απο την νεσπρεσσιερα , το ζεσταινει καλυτερα το γυαλινο φλυτζανι γιατι το νερο ειναι καυτο και οχι απλα ζεστο οπως αυτο που βγαζει η νεσπρεσσιερα..

Επεξ/σία από Miatakias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά το "φλασαρισμα" δεν το κάνεις για να καθαριζει η καφετιέρα. Το κάνεις για να φέρεις και φρέσκο νερό μέσα και να έχει τη σωστή θερμοκρασία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, suspiria είπε

Βασικά το "φλασαρισμα" δεν το κάνεις για να καθαριζει η καφετιέρα. Το κάνεις για να φέρεις και φρέσκο νερό μέσα και να έχει τη σωστή θερμοκρασία

Οκ αυτό είναι χρήσιμο γιατί ο καφές δεν είναι πολυ ζεστός και κρυώνει γρήγορα μέσα στο φλιτζάνι..

Από την άλλη σκευτομαι μήπως τα υπολείμματα του καφέ στα εξαρτήματα ενισχύουν την γεύση του καφέ αν δεν φρεσκαρονται / φλασαρονται με καθαρό νερό... Είχα ψάχτει να πάρω Μπρίκι εσπρέσο πριν αποφασίσω να πάρω Nespresso και πολλοί λέγαν ότι δεν πρέπει να το πλένεις με σαπουναδα αλλα μονο να το ξεπλένεις λίγο για να δυναμώνει η γεύση του καφέ με την πάροδο του χρόνου... Δεν εχω πιει ποτέ εσπρέσο σε μπρίκι,  φοβήθηκα ότι θα είναι μάπα και θα  παν χαμένα τα 20-25 ευρώ και προτίμησα nespresso... 

Επίσης θέλω να ρωτήσω  παίζει κάνα σενάριο να κάνεις ζεστό Αφρογαλα για cappuccino χωρίς aeroccino/φούρνο μικροκυμάτων? (φραπεδιερα εχω) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, suspiria είπε

Βασικά το "φλασαρισμα" δεν το κάνεις για να καθαριζει η καφετιέρα. Το κάνεις για να φέρεις και φρέσκο νερό μέσα και να έχει τη σωστή θερμοκρασία

Κυρίως για την γεύση το κάνεις ΑΝ το κάνεις (για την ιδέα εγώ περισσότερο νομίζω), ο καφές άλλωστε δεν είναι πριν τους σωλήνες αλλά πριν το ακροφύσιο. Αν θες όπως λες να έχει όλο το νερό σωστή θερμοκρασία και να είναι και φρέσκο τότε πρέπει να τρέξεις νερό αμέσως ΠΡΙΝ φτιάξεις τον καφέ αλλά μιλάμε τώρα για την λεπτομέρεια της λεπτομέρειας εδώ δεν νομίζω να δει κανείς καμιά ιδιαίτερη διαφορά, αν θεωρείς πως έχει διαφορά πάσο όμως :)

Ο ξεραμένος καφές μπορεί να δημιουργήσει θέμα συνήθως μόνο στο ακροφύσιο και εκεί το καθάρισμα είναι σχετικά εύκολο (όπως και η αλλαγή του ακροφύσιου αν χρειαστεί μετά απο χρόνια). Γιαυτό και ανέφερα πως "από εκεί και πέρα" για τα άλατα που αυτά είναι το πραγματικό πρόβλημα, χρησιμοποιούμε τα τάδε καθαριστικά (όχι για τον καφέ). Αυτά είναι ο πραγματικός "εχθρός".

Επειδή όμως βλέπω να μιλάμε για συχνότητα καθαρισμού και για τα άλατα, για τα άλατα μην το παρακάνετε, κάθε κάποιους μήνες θέλει καθάρισμα όχι κάθε λίγο και λιγάκι!

Πάντως για να μην είμαστε υπερβολικοί με το θέμα του καφέ, το κομμάτι στο οποίο ο καφές βγαίνει είναι μικρό μπροστά μπροστά (το ακροφύσιο κυρίως),  από την άλλη πίσω απ την κάψουλα αυτό που μας νοιάζει είναι όπως είπαμε τα άλατα. Στην dolce gusto για να φύγει σε αυτό το σημείο ο καφές υπήρχε ακίδα που έβαζες στο ακροφύσιο μιας και εκεί ο ξεραμένος καφές όντως δημιουργούσε προβλήματα και βούλωνε κυρίως λόγω χαμηλότερης πίεσης και ροής και κακής ποιότητας στις μη αυθεντικές κάψουλες, εδώ αρκεί το νερό που περνάει (ισχύει όμως η ίδια αρχή σε ενδεχόμενο πρόβλημα). Ακόμα και όταν φτιάχνεις καφέ είναι τόση η πίεση στην nespresso (που δεν ήταν στην dolce gusto) και στο τέλος της ποσότητας τρέχει πιο αραιός ο καφές, που στην ουσία γίνεται ένα μίνι καθάρισμα χωρίς να το καταλαβαίνουμε και είναι δύσκολο να βουλώσει με κάποιο τρόπο το ακροφύσιο, θέλει χρόνια σε αυτές τις μηχανές για να γίνει κάτι τέτοιο εκτός αν χρησιμοποιούμε κάνα περίεργο καφέ ή καμιά επαναγεμιζόμενη κάψουλα ξέρω γω που βγαίνουν όλοι οι κόκκοι :) Λίγα ml νεράκι λοιπόν στο τέλος (ή στην αρχή όπως προτιμά για την θερμοκρασία ο φίλος Suspiria) για το ακροφύσιο και για την γεύση κτλ (για την ιδέα, δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη διαφορά να είμαστε ειλικρινείς) και ένα καθάρισμα για τα άλατα κάθε x μήνες (η nespresso λέει κάθε 3 μήνες, οι "γνώστες" λένε κάθε 300 κάψουλες χοντρικά... κάθε 6-9μηνο, ανάλογα και με το πόσα άλατα έχει το νερό, νομίζω είναι καλά) και η καφετιέρα θα είναι μια χαρά. Όπως νοιώθει ο καθένας κάνει, αρκεί το αποτέλεσμα να τον ικανοποιεί :)

Για αφρόγαλα ζεστό, μην νομίζεις πως και το aeroccino είναι κάτι το τρομερό, εδώ και με το aeroccino, θα πάρεις την μισή ποσότητα σε αφρόγαλα στην ουσία όχι εντελώς όλο το γάλα, απλά είναι η σχετική ευκολία και τίποτε άλλο. Με φραπεδιέρα λογικά ναι (δεν έχω δοκιμάσει) αλλά θα πρέπει το γάλα λογικά να έχει ζεσταθεί σωστά σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Με μικροκυμάτων ξέρω ότι γίνεται σχετικά εύκολα, αλλά αν δεν έχεις όπως λες μπορείς να δοκιμάσεις να το ζεστάνεις πρώτα στην σωστή θερμοκρασία (κάπου ανάμεσα 60-70 βαθμούς το ζεσταίνει το aeroccino) σε ένα γκαζάκι, κουζίνα κτλ με ένα μπρίκι/γαλατιέρα και μετά να το χτυπήσεις με φραπεδιέρα αλλά καλό είναι να έχει κεφαλή σαν του aeroccino (ειδική για γάλα). Νομίζω μια χαρά θα το πετύχεις έτσι... απλά μην το αφήσεις να παραζεσταθεί το γάλα.

Για να καταλάβεις η κεφαλή του aeroccino είναι αυτή στην φωτογραφία, οπότε καλό θα είναι τέτοια να είναι και η κεφαλή στην φραπεδιέρα:

1515571779_.jpeg.e2c975cc904f9e4b7dfc7855df6cfcad.jpeg

Δηλαδή κάποιο χτυπητήρι με τέτοια κεφαλή

Milk-Blender-Milk-Frother-Electric-Handh

 

Για κρύο αφρόγαλα τα πράγματα είναι εύκολα... μια καλή φραπεδιέρα με την κλασσική κεφαλή και το σωστό γάλα αρκεί.

Επεξ/σία από Craven
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δικιά μου nespresso λέει καθάρισμα κάθε 500-600 κάψουλες αν θυμάμαι καλά.

Την έχω 1,5 χρόνο αλλά της έχω κάνει μια φορά μόνο με το υγρό της nespresso αφού δεν φτιάχνουμε και τόσους πολλούς καφέδες. Έχει περισσέψει και άλλο ένα υγρό για την επόμενη φορά αφού είχε 2 μέσα στο κουτί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Craven δεν έχω τέτοιο χτυπητηρι αλλα σταθερή φραπεδιερα με κλασική κεφαλή.. Θα δοκιμάσω να το ζεστάνω περίπου στους 60-70c και το χτυπήσω στην φραπεδιερα.. 

Για καπουτσίνο lungo η Espresso  θέλει για να βγει ωραίος ?  Φαντάζομαι ότι θέλει καφέ δυνατό  με ένταση γιατί είδα βάζουν περίπου 100-120ml γαλα + οτι φουσκώνει,  να έχει λίγο γεύση καφέ,  μην  βγει τελείως γαλακτομπουρεκο....

Ψάχνοντας στο ίντερνετ είδα έναν καφέ της Nestlé Nescafe espresso Azera   είναι Στιγμιαίος καφες εσπρεσο αραμπικα χωρίς μηχανή,  σαν φραπέ τον φτιάχνεις περίπου,  τον έχει πιει κανένας?  Δεν περιμένω να μοιάζει με εσπρέσο που πίνουμε από μηχανη με αρώματα κτλ αλλα έτσι για κανα Φρέντο εύκολο μπορεί να λέει τίποτα σε σχέση με νεςκαφε φραπέ που δεν μπορώ να πιω με τίποτα πια... Είδα σε σχόλια utube, Skroutz αλλα και σε διεθνές επίπεδο Amazon πολύ καλές κριτικές,  θα παρω να τον δοκιμάσω  μιας και τον είδα σε προσφορά στα Market in 

Επεξ/σία από Miatakias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Miatakias είπε

Craven δεν έχω τέτοιο χτυπητηρι αλλα σταθερή φραπεδιερα με κλασική κεφαλή.. Θα δοκιμάσω να το ζεστάνω περίπου στους 60-70c και το χτυπήσω στην φραπεδιερα.. 

Για καπουτσίνο lungo η Espresso  θέλει για να βγει ωραίος ?  Φαντάζομαι ότι θέλει καφέ δυνατό  με ένταση γιατί είδα βάζουν περίπου 100-120ml γαλα + οτι φουσκώνει,  να έχει λίγο γεύση καφέ,  μην  βγει τελείως γαλακτομπουρεκο....

Ψάχνοντας στο ίντερνετ είδα έναν καφέ της Nestlé Nescafe espresso Azera   είναι Στιγμιαίος καφες εσπρεσο αραμπικα χωρίς μηχανή,  σαν φραπέ τον φτιάχνεις περίπου,  τον έχει πιει κανένας?  Δεν περιμένω να μοιάζει με εσπρέσο που πίνουμε από μηχανη με αρώματα κτλ αλλα έτσι για κανα Φρέντο εύκολο μπορεί να λέει τίποτα σε σχέση με νεςκαφε φραπέ που δεν μπορώ να πιω με τίποτα πια... Είδα σε σχόλια utube, Skroutz αλλα και σε διεθνές επίπεδο Amazon πολύ καλές κριτικές,  θα παρω να τον δοκιμάσω  μιας και τον είδα σε προσφορά στα Market in 

Ο κανονικός καπουτσίνο είναι με espresso (και μάλιστα σε μικρότερη ποσότητα απ τα 40 ml.. κάπου ανάμεσα σε ristretto και espresso). 1 μέρος καφέ και 2+ μέρη αφρόγαλα. Εγώ φυσικά επειδή θέλω παραπάνω καφέ και λιγότερο αφρόγαλα το κάνω ανάποδα... lungo και 2 μέρη καφέ και 1 αφρόγαλα. Γούστα είναι αυτά. Αν δεν τον θες να γίνει "latte" αλλά να έχει μόνο αφρόγαλα απο πάνω τότε να προσέξεις να πάρεις με κουτάλι το πάνω μέρος (το πραγματικό αφρόγαλα) καθώς αν το ρίξεις κατευθείαν το μισό θα είναι στην ουσία απλά ζεστό γάλα απο κάτω που δεν θα το βλέπεις.

Επεξ/σία από Craven
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Craven είπε

Ο κανονικός καπουτσίνο είναι με espresso (και μάλιστα σε μικρότερη ποσότητα απ τα 40 ml.. κάπου ανάμεσα σε ristretto και espresso). 1 μέρος καφέ και 2+ μέρη αφρόγαλα. Εγώ φυσικά επειδή θέλω παραπάνω καφέ και λιγότερο αφρόγαλα το κάνω ανάποδα... lungo και 2 μέρη καφέ και 1 αφρόγαλα. Γούστα είναι αυτά. Αν δεν τον θες να γίνει "latte" αλλά να έχει μόνο αφρόγαλα απο πάνω τότε να προσέξεις να πάρεις με κουτάλι το πάνω μέρος (το πραγματικό αφρόγαλα) καθώς αν το ρίξεις κατευθείαν το μισό θα είναι στην ουσία απλά ζεστό γάλα απο κάτω που δεν θα το βλέπεις.

Ok κι εγω καπως ετσι το σκευτομαι , 40ml επρεσσο με 100-120ml γαλα μου φαινεται οτι θα βγει  πολυ γαλακτομπουρεκο  , παντως θα δοκιμασω με espresso καψουλα δυνατη 40ml και περιπου 50ml γαλα , θα το ζεστανω σε μπρικι μεχρι 60-70 περιπου και το χτυπαω στην φραπεδιερα μετα..

Κατι αλλο , νερο απο την βρυση ή εμφιαλομενο? Πολλοι λενε οτι απ τη βρυση αλλοιωνει την γευση του καφε με αυτην την γευση απο σωληνα που εχει καμια φορα.. Παντως απο θεμα αλατων τα ίδια εχουν εχω ακουσει..

Επεξ/σία από Miatakias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...