Προς το περιεχόμενο

Nespresso - Κάψουλες Αυθεντικές ή μη (γνώμες, απόψεις και ΟΧΙ προσφορές) και παρελκόμενα

Craven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, suspiria είπε

παντως εμενα με εξεπληξε ευχαριστα και ο Starbucks

Ποιον ακριβως starbucks να εχω υπαψην μου? Καποιος μου ειπε οτι ο decaf ειναι πολυ καλος κι εγω πινω decaf..

1 ώρα πριν, Craven είπε

Πήρα πριν λίγες μέρες ένα κουτί forte lungo όπως έγραψα πριν μερικά post και προσωπικά μου άρεσε πολύ. Βέβαια γούστα είναι αυτά.

Ok παιζει να τους παρω και τους 2 αν τους βρω.. Σε προσφορα ειναι και εχω ακουει καλα λογια για Dimello γενικα.. :)

Γενικα επειδη οπως γραφω πιο πισω δεν εχω μηχανη ουτε ειχα ποτε μονο 1 καφε σε καταστημα ηλεκτρικων εχω δοκιμασει arpeggio decaf , οi lungo γενικοτερα δεν ειναι πολυ νερομπουλα δεδομενο οτι ειναι 110ml αντι για 40ml ? Δεν μ αρεσει νερουλος ο καφες αλλα ουτε και πολυ πικρος γιατι τον πινω σκετο συνηθως  , πιστευω πως θα μου αρεσουν οι πιο ηπιες γευσεις που να μην πικριζουν πολυ για να πινονται σκετοι ανετα αλλα πρεπει να το δω στην πραξη. 10η μερα που περιμενω σημερα και τιποτα απο Media Markt..

Επεξ/σία από Miatakias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε εμένα μου αρέσουν οι "καβουρδισμένες" γεύσεις. Μου αρέσουν οι ήπιες γεύσεις οπότε εμένα μου άρεσε και ο 6ρης και ο 8ρης Lungo από Dimello. Δεν είναι τεράστια διαφορά μεταξύ τους αλλά μάλλον τον 8ρι θα σου έλεγα να πάρεις μιας και είναι αρκετά δυνατός απ την μια για να μην τον θεωρήσεις τόσο νερουλό αλλά ταυτόχρονα έχει ήπια γεύση. 

Αν δεις ότι δεν σου κάνει τότε μάλλον δεν είσαι για lungo και καλύτερα να πας σε espresso έστω και με λίγη παραπάνω ποσότητα νερού (τον Lungo αντίθετα με τον espresso και λιγότερο απο 110ml να βάλεις, δεν θα δεις τόσο τεράστια διαφορά στην δύναμη όσο φαντάζεσαι)

Να σας πω την αμαρτία μου... εμένα δεν με χαλάνε ούτε ο ριστρέτο ούτε ο lungo του lidl πάντως στην ανάγκη όταν ξεμένω. Ποιοτικές κάψουλες (με σωστή πίεση) και μια χαρά γεύση για αυτό που θα περίμενε κανείς.

Επεξ/σία από Craven

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Craven είπε

Ούτε εμένα μου αρέσουν οι "καβουρδισμένες" γεύσεις. Μου αρέσουν οι ήπιες γεύσεις οπότε εμένα μου άρεσε και ο 6ρης και ο 8ρης Lungo από Dimello. Δεν είναι τεράστια διαφορά μεταξύ τους αλλά μάλλον τον 8ρι θα σου έλεγα να πάρεις μιας και είναι αρκετά δυνατός απ την μια για να μην τον θεωρήσεις τόσο νερουλό αλλά ταυτόχρονα έχει ήπια γεύση. 

Αν δεις ότι δεν σου κάνει τότε μάλλον δεν είσαι για lungo και καλύτερα να πας σε espresso έστω και με λίγη παραπάνω ποσότητα νερού (τον Lungo αντίθετα με τον espresso και λιγότερο απο 110ml να βάλεις, δεν θα δεις τόσο τεράστια διαφορά στην δύναμη όσο φαντάζεσαι)

Να σας πω την αμαρτία μου... εμένα δεν με χαλάνε ούτε ο ριστρέτο ούτε ο lungo του lidl πάντως στην ανάγκη όταν ξεμένω. Ποιοτικές κάψουλες (με σωστή πίεση) και μια χαρά γεύση για αυτό που θα περίμενε κανείς.

Ναι ειδα οτι βγαζει και αυτον τον velluto 6 , επισης υπαρχει και ο Dimello notte  που ειδα στα  χαρακτηριστικα ειναι μιξη απο decaf και με καφεινη καφες ενταση 5 ηπιος για την νυχτα (notte=νυχτα) ...Εχω ηδη εναν Jacobs lung 6 , πιστευω επειδη ειναι πιο αραιος ο Lungo καλυτερα ειναι σε μεγαλυτερη ενταση να τους παιρνω απλα ολα αυτα ειναι θεωριτικα,,  δεν εχω πολυ μεγαλες απαιτησεις απο καψουλομηχανη θα βρω καποιοα χαρμανια που να μ αρεσουν σε καλυτερη τιμη απο τις nespresso  , βεβαια εχω και το δωρο τις νεσπρεσο 30 ευρω καψουλες αν δω οτι ειναι πολυ καλυτερες μπορει να παιρνω κι αυτες..

Lidl Bellarom εχω ηδη εναν Ristretto η καψουλα ειδα ειναι πλαστικη μεν αλλα στο πισω μερος εχει μεταλλικο κομματι που φαινεται ωραιο αντιθετα της Lavazza  εχει σαν αλουμινοχαρτο για εταιρια με φημη οπως της Lavazza στα 3,60 αρχικη τιμη μου κανει πολυ φτηνιαρικη αλλα μπορει να εινα καλος ο καφες..

Οποτε απο Lidl λες ristretto και lungo μονο ο απλος εσπρεσο δεν λει τιποτα?

Επεξ/σία από Miatakias

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Miatakias είπε

Οποτε απο Lidl λες ristretto και lungo μονο ο απλος εσπρεσο δεν λει τιποτα?

Από lidl στις μεγάλες ανάγκες (όταν δεν υπάρχει καμιά προσφορά σε άλλους ή δεν μπορώ να πάω αλλού) παίρνω τον Ristretto γιατί απ την μια είναι αρκετά δυνατός για να κάνεις πχ freddo απ την άλλη έχει όπως είπα ήπια όχι καβουρδισμένη γεύση. Οπότε καφές απ τα Lidl μεν (που λέει και το γνωστό μότο) αλλά ταυτόχρονα καφές κοντά στις γεύσεις μου.

Για τον lungo από bellarom είναι αρκετά ωραίος για τις γεύσεις μου αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος ότι θα σου άρεσε καθώς είναι σχετικά ελαφρύς.. ίσως φέρνει περισσότερο στον 6ρι της dimello (πιο ελαφρύς από άλλους δηλαδή). Ο απλός εσπρεσο δεν νομίζω να έχει νόημα αφού μπορείς να πάρεις τον ριστρετο (που φυσικά τον πίνεις σε δόση εσπρεσο και είσαι μια χαρά) εκτός αν θες λίγο πιο ελαφρύ.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση (καλή εντύπωση) είναι το πόσο "φουσκωμένη" είναι η κάψουλα στους bellarom, που σημαίνει καλή πίεση, καλό χαρμάνι κτλ.

Δοκιμάστε τώρα στην καραντίνα αν βρείτε σε προσφορά και τους καφέδες από buon gusto (τους είχα βρει πριν 2-3 βδομάδες στα 2,5 περίπου σε Γαλαξία). Ο espresso του ήταν μια χαρά (όχι κάτι τρελά ιδιαίτερο) αλλά εγώ στόκαρα Ελληνικό καφέ σε κάψουλες (ναι ακριβώς... ελληνικό καφέ) που σε προσφορά ήταν και πολύ φτηνός όπως είναι λογικό (2,1 με 2,2). Το γέλαγα αλλά και όμως βγάζει ωραίο καφέ για γρήγορα και πήγα στόκαρα. Έχει 2 είδη, απλό και δυνατό. Και οι 2 είναι ωραίοι, εγώ στόκαρα παραπάνω απλό γιατί πίνω έναν Ελληνικό μερικές φορές το απόγευμα.

Επεξ/σία από Craven

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Craven είπε

Από lidl στις μεγάλες ανάγκες (όταν δεν υπάρχει καμιά προσφορά σε άλλους ή δεν μπορώ να πάω αλλού) παίρνω τον Ristretto γιατί απ την μια είναι αρκετά δυνατός για να κάνεις πχ freddo απ την άλλη έχει όπως είπα ήπια όχι καβουρδισμένη γεύση. Οπότε καφές απ τα Lidl μεν (που λέει και το γνωστό μότο) αλλά ταυτόχρονα καφές κοντά στις γεύσεις μου.

Για τον lungo από bellarom είναι αρκετά ωραίος για τις γεύσεις μου αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος ότι θα σου άρεσε καθώς είναι σχετικά ελαφρύς.. ίσως φέρνει περισσότερο στον 6ρι της dimello (πιο ελαφρύς από άλλους δηλαδή). Ο απλός εσπρεσο δεν νομίζω να έχει νόημα αφού μπορείς να πάρεις τον ριστρετο (που φυσικά τον πίνεις σε δόση εσπρεσο και είσαι μια χαρά) εκτός αν θες λίγο πιο ελαφρύ.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση (καλή εντύπωση) είναι το πόσο "φουσκωμένη" είναι η κάψουλα στους bellarom, που σημαίνει καλή πίεση, καλό χαρμάνι κτλ.

Δοκιμάστε τώρα στην καραντίνα αν βρείτε σε προσφορά και τους καφέδες από buon gusto (τους είχα βρει πριν 2-3 βδομάδες στα 2,5 περίπου σε Γαλαξία). Ο espresso του ήταν μια χαρά (όχι κάτι τρελά ιδιαίτερο) αλλά εγώ στόκαρα Ελληνικό καφέ σε κάψουλες (ναι ακριβώς... ελληνικό καφέ) που σε προσφορά ήταν και πολύ φτηνός όπως είναι λογικό (2,1 με 2,2). Το γέλαγα αλλά και όμως βγάζει ωραίο καφέ για γρήγορα και πήγα στόκαρα. Έχει 2 είδη, απλό και δυνατό. Και οι 2 είναι ωραίοι, εγώ στόκαρα παραπάνω απλό γιατί πίνω έναν Ελληνικό μερικές φορές το απόγευμα.

Ok από Lidl μπορεί να πάρω και lungo να δω πως είναι... 

Είδα τον Buon gusto  στον Γαλαξία σε μακρόστενη συσκευασία στα 2,93 νομίζω είχε 2 τύπους κι ο ένας έγραφε Greco ο ελληνικός που λες,  δεν αποκλείεται να τον πάρω σε προσφορά όμως,  κι εγω πινω καμία φορά ελληνικό αλλα με χαλάει το κατακάθι και που πίνεις κακούς γενικά θα μου μου άρεσε να δοκιμάσω αποσταγμένο ελληνικό (φαντάσου καμία φορά φτιάχνω ελληνικό και τον περνάω από πολύ ψηλή σιτα/σουρωτήρι για να μην έχει κακούς) ... Από καμάκι /κρέμα βγάζει πλούσιο ο Buon gusto Greco? Τον κάνεις σε 40ml η 110ml?

Επεξ/σία από Miatakias

33 λεπτά πριν, suspiria είπε

Πως λεγονται αυτες οι καψουλες που εχει ο Σκλαβενιτης και ειναι made in Spain?Ειναι οτι πιο αθλιο εχω δοκιμασει

Bonora?  Εχω πάρει έναν decaf 2,10 δεν εχω μηχανή να δοκιμάσω.. 

58 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Από καμάκι /κρέμα βγάζει πλούσιο ο Buon gusto Greco? Τον κάνεις σε 40ml η 110ml?

Κατακάθι όντως δεν έχει. Κρέμα δεν βγάζει τρομερά πλούσια είναι η αλήθεια αλλά για εμένα είναι οκ. Τώρα ποσότητα.. ανάλογα την όρεξη... συνήθως σε 40ml ή διπλό σε 110 ml εκτός αν έχω πιει καφέ και θέλω ελαφρύ ή αν έχω πάρει τον strong που μπορεί να βάλω μια κάψουλα στην μεγάλη ποσότητα (και ίσως να την σταματήσω χειροκίνητα γύρω στα 80ml)

Παιδιά ο illy ο Classico δεν σας φάνηκε ξυνος? Καμία σχέση η γεύση του με τους illy από έξω η από κλασική μηχανή espresso. H μεσαία ενταση(intenso) μου άρεσε και δεν ξυνίζει, και ο πιο καβουρδισμένος(Forte) είχε γεύση καμένου. Περίμενα πολύ περισσότερα από την illy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, suspiria είπε

Μακαρι να δουμε και καψουλες απο τον καλυτερο Ναπολιτανικο καφε τον Izzo.Την εταιρεια που εχει και απολυτως κορυφαιες μηχανες καφε.

"Άπειρα" τα ναπολετάνικα brands.

Spoiler

Δεν θεωρείται τυχαίο ότι ανήκουν μέσα στην πρώτη τριάδα πανιταλικά (κάπου το έχω ξαναγράψει αυτό, πάλι εδώ στο forum, tale quale). Ο Izzo νομίζω είναι πρόσφατα βραβευμένος, αλλά κάθε τόσο, όλο και κάποιος ναπολετάνικος κερδίζει 😉

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dimitris19 είπε

Παιδιά ο illy ο Classico δεν σας φάνηκε ξυνος? Καμία σχέση η γεύση του με τους illy από έξω η από κλασική μηχανή espresso. H μεσαία ενταση(intenso) μου άρεσε και δεν ξυνίζει, και ο πιο καβουρδισμένος(Forte) είχε γεύση καμένου. Περίμενα πολύ περισσότερα από την illy

Και ενας αλλος εδω χρηστης ελεγε οτι ο μεσαιος intenso ειναι ο καλυτερος απο Illy , εχω παρει εναν Illy classico την επομενη θα παρω τον intenso  ειδικα αν ξινιζει η γευση δεν μ αρεσι ο καφες + οτι θα θελει γλυκαντικη για να πινεται κι εγω τον πινω σκετο συνηθως..

Lungo Illy εχει δοκιμασει κανεις μιας και πολλοι ειναι ικανοποιημενοι πολυ απο Illy μπας και κανει καλο Freddo με μια λουνγκο καψουλα και συμφερει..

Επεξ/σία από Miatakias

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Dimitris19 είπε

Προσωπικά ο forte της Illy είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα για freddo . Ίσως έχω συνηθίσει που στο μαγαζί έχω lantico κ είναι βαρύς , θυμιζει hausbrandt. Τωρα για ζεστούς είναι απλά θέμα γεύσης κ γούστου νομίζω 

Επεξ/σία από Atallos1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...