Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, vas180 είπε

Φοβαμαι τη λέξη "προσέγγιζε". Σημαίνει δεν ήταν ούτε θα γίνει αλλά ότι προσπαθούσε να μοιάζει. Θα έβαζες ποτέ σνακ με γεύση ντομάτα και βασιλικό αντί για αληθινή ντομάτα στην χωριάτικη το καλοκαίρι; Ίσως ήταν και πιο νόστιμη αλλά δεν έχει σχέση το τρόφιμο με το αντίγραφο. Είναι σαν να συζητάμε πόσο χρήσιμες είναι οι λάμπες φωτός στο μεγάλωμα ενός πλάτανου. Αν και καταλαβαίνω ότι το αφυδατωμένο γάλα είναι ακόμη γάλα αλλά προσωπικά του επιτρέπω να μπαίνει στη ζωή μου όσο ο λόγος αφυδάτωσής του είναι η διατήρηση για καιρό. Αλλιώς το θεωρώ ως  υπέρμετρη χρήση μιας εκπληκτικής τεχνολογίας για απλοϊκούς λόγους = υπερκαταναλωτισμός. Κι άλλο παράδειγμα: Σαν να χρησιμοποιεί κανείς ένα χειρουργικό πριόνι αξίας χιλιάδων ευρώ για να κόψει κομμάτια ξύλου. Πιάνει αλλά είναι ασύμφορο και δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να το κάνουν όλοι. Ο καθένας με την τρέλα του ας κάνει ότι τον φωτισει. Τέτοιο παραλογισμό δε ζούμε; Γινόμαστε φτωχότεροι γιατί δεν μπορούμε να αγοράσουμε το "καλύτερο" και νιώθουμε ριγμένοι όταν συμβιβαζόμαστε και  δε δίνουμε στον εαυτό μας αυτό που θεωρούμε ότι μας αξίζει αλλά αυτό που μπορούμε να μας παρέχουμε. Κι άλλο παράδειγμα (έχω ρέντα σήμερα): Είναι σαν να θέλει κάποιος φαλακρός να βγάλει μαλλιά, σαν κάποιος να θέλει με τα πόδια ου του έδωσε η φύση να τρέχει γρηγορότερα από τα αυτοκίνητα. Ξέφυγα εντελώς. Αυτά τα κινητά και οι δυνατότητες τους :D :D 

Οπως γραφω και επανω ειναι γρηγορα ροφηματα που απλα προσεγγιζουν την γευση του αντιστοιχου πραγματικου καφε (πχ moccaccino, capuccino , cortado) οι σοκολατα και η cream brulee δεν εχει καν καφε ..

Κοιτα εγω πινω εσπρεσσο σκετο ζεστο , ουτε φρεντο κανω ουτε καπουτσινο ουτε καν ζαχαρη βαζω και γιατι θελω καθαρη ατοφια γευση καφε ζεστου που αναδιονται ολα τα αρωματα του και γιατι βαριεμαι και την διαδικασια.. Οποτε θελω να εχω για μια στο τοσο που δεν θελω πραγματικο καφε και καφεινη αλλα κατι πιο γλυκο/νοστιμο με την ευκολια της καψουλας.. Κι εγω δεν το περιμενα αλλα το μοναδικο τετοιο ροφημα καπουτσινο που εχω δοκιμασει σε νεσπρεσσο το ηπια πολυ πιο ευχαριστα απο 2-3 εσπρεσσο με γευσεις (lor σοκολατα καραμελα, coffeway caramel) που με το ζορι τους ηπια.. Φαντασου στα θρεπτικα στοιχεια σε αυτα που περιεχουν καφε βλεπεις απο 7-15% περιεκτικοτητα  στιγμιαιου καφε και οχι εσπρεσσο που σαφως προσδιοριζει την διαδικασια παρασκευης (κοψιμο, πιεση νερου κτλ)

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Miatakias είπε

Έχει κανείς δοκιμάσει την μάρκα Gimoka? 

Γενικά είναι γνωστή φτηνή μάρκα και σε Σκρουτζ και σε ιταλικό αμαζον/Ιταλία γενικά αλλά με μέτρια reviews..

Έχει και αυτή η μάρκα πλέον κάψουλες αλουμινίου και βλτλω σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ είναι σε πολύ προσιτή τιμή σε 3 τύπους (classico, Colombia, Decaf) στα 2,60ε που  εμφανίζεται ως αρχική τιμή τώρα δεν ξέρω αν τις έχουν  φέρει πρόσφατα και είναι "τιμή γνωριμίας" γιατί σε  Σκρουτζ τα μαγαζιά τις έχουν πιο ακριβά.

Στο δικό μου το Bazaar έχει τον 12 στην καφέ κάψουλα, τον decaf και τον Colombia

Αυτόν

gimoka-classico-1.png?v=1732146416&width=600

Δεν έχει τον Νο9 Sublime, που είναι σε συσκεασία σωλήνα.

Ο καφές είναι πολύ καλός για τα γούστα μου, είναι arabica Βραζιλίας με robusta Vietnam και Uganda. Σκούρος με μαύρη κρέμα, μοιάζει αρκετά με τον Costa Coffee warming blend No11, δηλαδή έχει μια γεύση ξυλώδη, με κακάο και κάτι σαν μπαχαρικό στο τέλος. Αλλα είναι αρκετά πιο δυνατός, και όχι γεύση κάπου στο βάθος όπως o Costa, ακόμα και η κάψουλα είναι παρόμοια. Το μόνο θέμα που αντιμετώπισα μια φορά, είναι οτι μια κάψουλα έκανε εκχύλιση σταγόνα - σταγόνα. Για μένα αξίζει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Spanos είπε

Στο δικό μου το Bazaar έχει τον 12 στην καφέ κάψουλα, τον decaf και τον Colombia

Αυτόν

gimoka-classico-1.png?v=1732146416&width=600

Δεν έχει τον Νο9 Sublime, που είναι σε συσκεασία σωλήνα.

Ο καφές είναι πολύ καλός για τα γούστα μου, είναι arabica Βραζιλίας με robusta Vietnam και Uganda. Σκούρος με μαύρη κρέμα, μοιάζει αρκετά με τον Costa Coffee warming blend No11, δηλαδή έχει μια γεύση ξυλώδη, με κακάο και κάτι σαν μπαχαρικό στο τέλος. Αλλα είναι αρκετά πιο δυνατός, και όχι γεύση κάπου στο βάθος όπως o Costa, ακόμα και η κάψουλα είναι παρόμοια. Το μόνο θέμα που αντιμετώπισα μια φορά, είναι οτι μια κάψουλα έκανε εκχύλιση σταγόνα - σταγόνα. Για μένα αξίζει.

Στο μάρκετ του Bazaar παρατήρησα έχει αυτόν τον classico και σε τετράγωνη συσκευασία και σε μακρόστενη, δεν ξέρω αν έχουν διαφορές.. 

Πήρες και Colombia/Decaf? Θα πάρω κι εγώ έναν classico και έναν decaf αν τους βρω..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Στο μάρκετ του Bazaar παρατήρησα έχει αυτόν τον classico και σε τετράγωνη συσκευασία και σε μακρόστενη, δεν ξέρω αν έχουν διαφορές.. 

Πήρες και Colombia/Decaf? Θα πάρω κι εγώ έναν classico και έναν decaf αν τους βρω..

Έχουν διαφορές, είναι άλλα μείγματα, ο ένας 9 στη συσκευασία σωλήνα, είναι κίτρινη κάψουλα, αμυγδαλοτός, σοκολάτα, καραμέλα και ο τετράγωνος είναι ο 12 επάνω. Θα ήθελα να δοκιμάσω τον 9 αλλα σε τρία μαγαζιά που έχει εδώ κοντά σε εμένα δυστυχώς δεν υπάρχει.

Colombia και Decaf δεν έχω πάρει, δεν βλέπω να φεύγουν οι συσκευασίες, ενώ ο 12 φεύγει. Βασικά και στο επίσημο site ο 12 έχει εξαντληθεί...οπότε πουλάει.

Αυτός είναι ο 9, προφανώς έχουν αλλάξει συσκευασία σε σωλήνα

https://www.gimokacoffee.com/products/capsules-aluminium-compatible-nespresso-system-sublime

και αυτός ο 12

https://www.gimokacoffee.com/products/capsules-aluminium-compatible-nespresso-system-classico

• Thanks 1
Δημοσ.
On 30/01/2025 at 06:19, Spanos said:

Καλημέρα, έχουν έρθει στον σκλαβε μονοποικιλιακοί, brazil, Guatemala και Kenya

https://www.sklavenitis.gr/eidi-proinoy-rofimata/kafedes-rofimata-afepsimata/kafedes-espresso/coffee-lab-kafes-espresso-brazil-se-kapsoules-sumvates-me-mihani-nespresso-10x52gr-1632887/

Τις εχει βρει κανεις σε καταστημα ή οχι ακομη?

Εκανα χτες μια περατζαδα απο τρια καταστηματα  στη περιοχη μου και δεν υπηρχαν.

Θελω να στοκάρω, μιας και ο συγκεκριμενος brazil ειναι πολυ στις γευσεις μου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sleepychris είπε

Τις εχει βρει κανεις σε καταστημα ή οχι ακομη?

Εκανα χτες μια περατζαδα απο τρια καταστηματα  στη περιοχη μου και δεν υπηρχαν.

Θελω να στοκάρω, μιας και ο συγκεκριμενος brazil ειναι πολυ στις γευσεις μου.

Σε 3 τοπικά που ήταν πρώην Μαρινόπουλος όχι, εδώ δεν έχει τα βασικά...ίσως τα έχει σε κάποιο μεγάλο.

Gimoka No 12 διπλό espresso 👌 

Screenshot_2025-02-02-13-32-56-682_com_miui.gallery-edit.jpg.91e28fccb28f38b833b44847ca62d719.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ατυχία , μόλις βγήκα πριν λίγο να πάω με τα πόδια Bazaar να πάρω Gimoka να δοκιμάσω άρχισε να βρέχει καταρρακτώδως και γύρισα πίσω εσπευσμένα.. Θα πάω αύριο 

Εχτές η Inissia μου άρχισε να δυσλειτουργει.. Στην αρχή παρατήρησα έναν δυνατό ήχο αναρρόφησης νερού μετά από την εκχύλιση όταν ανοιξα τον βραχίονα πίεσης να απορρίψω την κάψουλα.. Δεν τον είχα να ακούσει.. Μετά και ενώ έχω ρυθμίσει το νερό εκχύλισης γύρω στα 30ml (τον καφέ στο ποτήρι) άρχισε να μου βγάζει 42-45ml και ο καφές ήταν πολύ νερουλος για τα γούστα μου.. Ξαναρυθμιζω την ποσότητα πατώντας και κρατώντας το κουμπί για να ρυθμιστεί πάλι στα ml που θέλω.. Στην επομενη κάψουλα τα ίδια, συγκεκριμένα μια lollo που στην ρύθμιση των 30ml ξέρω ότι βγάζει σκάρτα 26-28ml μου έβγαλε παλι 45ml.. Λέω πάει χάλασε η μηχανή! 

Μετά βλέπω ότι έχουν περάσει 95 μέρες απ' την τελευταία αφαλάτωση (κάθε 3 μήνες κάνω) και κάνω με 40gr ξινό (συνήθως 25-30gr βάζω) με την γνωστή διαδικασία στην οποια είδα κάτι μεγάλα επιπεδου σχήματος πατικομενα κομμάτια (όχι στρογγυλους σβόλους) που μου έκαναν εντύπωση. Στο τέλος κάνω και ένα reset τη μηχανή πρώτη φορά εδώ και 4,5 χρόνια που την έχω..

Σήμερα που έκανα καφέ όλα καλά , η μηχανή φαίνεται ότι δουλεύει "ρολόι" με τα σωστά ml που έχω ορίσει...

Συμπέρασμα: Πολύ σημαντικη η αφαλάτωση στην μηχανη, από εδώ και πέρα θα κάνω ακόμα πιο συχνά ανά 2 μήνες και όχι ανά 3..

Επεξ/σία από Miatakias
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τώρα που αναφέρεις την αφαλάτωση, εγώ που έχω αντίστροφη όσμωση και πάντα βάζω νερό από εκεί θέλει αφαλάτωση;; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρει ποτέ επικαθίσεις αλάτων σε βραστηρες και γενικά σκεύη που βράζω νερό. 

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, chios είπε

Τώρα που αναφέρεις την αφαλάτωση, εγώ που έχω αντίστροφη όσμωση και πάντα βάζω νερό από εκεί θέλει αφαλάτωση;; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρει ποτέ επικαθίσεις αλάτων σε βραστηρες και γενικά σκεύη που βράζω νερό. 

Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι η αντίθετη οσμωση πάντως εγώ και σε βραστηρα έκανα εχτές , απλά διαλύω το ξινό ανακατεύοντας το και το ρίχνω με το νερό στον βραστηρα μέχρι το μέγιστο σημείο νερού, τον ανάβω να ζεστανει το νερό μέσα και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αφήνω το νερό όλο το βράδυ και την επιμονή μέρα τον καθαρίζω καλά και με σαπουναδα μεσα-εξω και είναι έτοιμος

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Την τεχνική με το ξινό την ξέρω το θέμα είναι αν χρειάζεται, πχ ο βραστηρας που τον χρησιμοποιώ καθημερινά κάτω η πλάκα του είναι πεντακάθαρη σαν καινούργια τι να καθαρίσει. Απλά δεν ξέρω αν η μηχανή με κάψουλες χρειάζεται για άλλους λόγους όχι από αλαταυ.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, chios είπε

Την τεχνική με το ξινό την ξέρω το θέμα είναι αν χρειάζεται, πχ ο βραστηρας που τον χρησιμοποιώ καθημερινά κάτω η πλάκα του είναι πεντακάθαρη σαν καινούργια τι να καθαρίσει. Απλά δεν ξέρω αν η μηχανή με κάψουλες χρειάζεται για άλλους λόγους όχι από αλαταυ.

Αν δεν βλέπεις κάτω στο πάτο του βραστηρα κολλημένα άλατα τοτε δεν χρειάζεται, εγώ για τα άλατα το βάζω ..Κάνε σε κάθε περίπτωση στην καφετέρια, κακό δεν θα κάνει!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Miatakias είπε

Εχτές η Inissia μου άρχισε να δυσλειτουργει.. Στην αρχή παρατήρησα έναν δυνατό ήχο αναρρόφησης νερού μετά από την εκχύλιση όταν ανοιξα τον βραχίονα πίεσης να απορρίψω την κάψουλα.. Δεν τον είχα να ακούσει.. Μετά και ενώ έχω ρυθμίσει το νερό εκχύλισης γύρω στα 30ml (τον καφέ στο ποτήρι) άρχισε να μου βγάζει 42-45ml και ο καφές ήταν πολύ νερουλος για τα γούστα μου.. Ξαναρυθμιζω την ποσότητα πατώντας και κρατώντας το κουμπί για να ρυθμιστεί πάλι στα ml που θέλω.. Στην επομενη κάψουλα τα ίδια, συγκεκριμένα μια lollo που στην ρύθμιση των 30ml ξέρω ότι βγάζει σκάρτα 26-28ml μου έβγαλε παλι 45ml.. Λέω πάει χάλασε η μηχανή! 

Μετά βλέπω ότι έχουν περάσει 95 μέρες απ' την τελευταία αφαλάτωση (κάθε 3 μήνες κάνω) και κάνω με 40gr ξινό (συνήθως 25-30gr βάζω) με την γνωστή διαδικασία στην οποια είδα κάτι μεγάλα επιπεδου σχήματος πατικομενα κομμάτια (όχι στρογγυλους σβόλους) που μου έκαναν εντύπωση. Στο τέλος κάνω και ένα reset τη μηχανή πρώτη φορά εδώ και 4,5 χρόνια που την έχω..

Σήμερα που έκανα καφέ όλα καλά , η μηχανή φαίνεται ότι δουλεύει "ρολόι" με τα σωστά ml που έχω ορίσει...

Συμπέρασμα: Πολύ σημαντικη η αφαλάτωση στην μηχανη, από εδώ και πέρα θα κάνω ακόμα πιο συχνά ανά 2 μήνες και όχι ανά 3..

Κανάτα brita aluna και ξενοιάζεις γιατι δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει η βρύση, μπορεί να έχει ρίξει κάτι η ΕΥΔΑΠ, μπορεί να έχεις άλατα στους σωλήνες ή στη βρύση (που σίγουρα έχεις) και να πάνε μέσα στη μηχανή. Το μόνο κακό είναι οτι κάθε μήνα θα έχεις τη φροντίδα να αλλάζεις το φίλτρο το οποίο κάνει και 5 ευρώ και να την πλένεις. Αλλά όλες οι συσκευές σου, σίδερα ατμού, μηχανές καφέ, βραστήρες δεν θα πιάνουν άλατα και θα πίνεις και το νεράκι σου.

1 ώρα πριν, chios είπε

Όχι και γ'αυτό δεν έχεις άλατα.

32 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι η αντίθετη οσμωση 

Είναι τα βαρελάκια που βάζουν πάνω στην παροχή των επαγγελματικών μηχανών καφέ ή στη βρύση ή σε μέρη που πίνουν νερό απο γεωτρήσεις τα βάζουν μετά απο τον υδρομετρητή.

31 λεπτά πριν, chios είπε

Αν εννοείς για απολύμαση όχι, ο καφές είναι όξινος και σκοτώνει τα μικρόβια. Αν όμως θές να είσα σίγουρος υπάρχει και το ξύδι. Εννοείται ότι μια φορά το μήνα πλένεις το δοχείο και όλα τα αφαιρούμενα πλαστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Άσχετο με τα προηγούμενα έχω αυτή HiBREW H1A, τον άλλον μήνα κλείνει 2 χρόνια και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κιχ την δουλεύω με κάψουλες και αλεσμένο, για 85€ που την είχα πάρει τα έβγαλε τα λεφτά της. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Spanos είπε

Κανάτα brita aluna και ξενοιάζεις γιατι δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει η βρύση, μπορεί να έχει ρίξει κάτι η ΕΥΔΑΠ, μπορεί να έχεις άλατα στους σωλήνες ή στη βρύση (που σίγουρα έχεις) και να πάνε μέσα στη μηχανή. Το μόνο κακό είναι οτι κάθε μήνα θα έχεις τη φροντίδα να αλλάζεις το φίλτρο το οποίο κάνει και 5 ευρώ και να την πλένεις. Αλλά όλες οι συσκευές σου, σίδερα ατμού, μηχανές καφέ, βραστήρες δεν θα πιάνουν άλατα και θα πίνεις και το νεράκι σου.

Καμία κανάτα με φίλτρο δεν σε απαλλάσει απο τα άλατα!!!!

Το λέει εξαλλου και η εταιρεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...