giannisb91 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Καλησπέρα , κάψουλες decaf για φρεντο ποιες χρησιμοποιείτε ; Έχω δοκιμάσει μόνο illy decaf και μου φαίνονται αρκετά καλές
Spanos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, giannisb91 είπε Καλησπέρα , κάψουλες decaf για φρεντο ποιες χρησιμοποιείτε ; Έχω δοκιμάσει μόνο illy decaf και μου φαίνονται αρκετά καλές Καλημέρα Starbucks decaf απο το σούπερ μάρκετ, ο πιο δυνατός. Εκτός SM μου αρέσει ο lollo, ο ILcaffe, σε κάποιους άλλους αρέσει και ο L'or.
Spanos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Έχει δοκιμάσει κανείς καφέ Nero Nobile; Είναι στα 2 ευρώ από το γνωστό κατάστημα που πουλάει και τους Lollo.
thermaikos4 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 29/1/2025 στις 11:23 ΜΜ, Spanos είπε Αν το νερό στις σωλήνες του ήταν χάλια λογικό να έβγαινε διαφορετικός ο καφές. Coca-Cola: Αφαιρεί τις κάψουλες Costa Coffee από τα ράφια των σούπερ μάρκετ Αντίο... https://www.newsit.gr/oikonomia/megales-epixeiriseis/Coca-Cola-afairei-tis-kapsoules-Costa-Coffee-apo-ta-rafia-ton-souper-market/4295588/ πολυ καλη κινηση διοτι τωρα θα επικεντρωθει στον χυμα καφε για τις επιχειρησεις(καφετεριες, ξενοδοχεια κλπ). https://brandconnect.gr/ Οσες φορες ηπια σε take away ηταν πολυ ωραιος. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από thermaikos4 1
Miatakias Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, Spanos είπε Έχει δοκιμάσει κανείς καφέ Nero Nobile; Είναι στα 2 ευρώ από το γνωστό κατάστημα που πουλάει και τους Lollo. Oχι αλλα ενας γωστος μου ειπε οτι ο decaf ειναι καλος αν και ελαφρυς , τωρα απ τους αλλους ο qualita oro (κιτρινος) που ειναι 100% arabica εχει αρκετες κριτικες και καλες 1 1
Spanos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Miatakias είπε Oχι αλλα ενας γωστος μου ειπε οτι ο decaf ειναι καλος αν και ελαφρυς , τωρα απ τους αλλους ο qualita oro (κιτρινος) που ειναι 100% arabica εχει αρκετες κριτικες και καλες Tις είδα και εγώ τις κριτικές για τον κίτρινο, δεν είναι arabica αλλα μειγμα 80A-20R (σαν τον lollo oro). O arabica είναι ο μαύρος. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από Spanos 1
Miatakias Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Έχει κανείς δοκιμάσει την μάρκα Gimoka? Γενικά είναι γνωστή φτηνή μάρκα και σε Σκρουτζ και σε ιταλικό αμαζον/Ιταλία γενικά αλλά με μέτρια reviews.. Έχει και αυτή η μάρκα πλέον κάψουλες αλουμινίου και βλτλω σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ είναι σε πολύ προσιτή τιμή σε 3 τύπους (classico, Colombia, Decaf) στα 2,60ε που εμφανίζεται ως αρχική τιμή τώρα δεν ξέρω αν τις έχουν φέρει πρόσφατα και είναι "τιμή γνωριμίας" γιατί σε Σκρουτζ τα μαγαζιά τις έχουν πιο ακριβά. Επίσης έχει δοκιμάσει κανείς σε Nespresso έτοιμα ροφήματα με διάφορες γεύσεις? Δεν αναφέρομαι στον καφέ με γεύσεις όπως Lor flavours , Starbucks Caramel , coffeway caramel κτλ τα οποία τα έχω δοκιμάσει κάποια και δεν μ άρεσαν καθόλου. Αυτά τα ροφήματα ουσιαστικά δεν έχουν εσπρέσσο μέσα στην κάψουλα αλλά ένα μείγμα αρωματικών ουσιών, ζάχαρη, γάλα σκόνη και μια πολύ μικρή ποσότητα στιγμιαίου καφέ προσεγγίζοντας με ένα πάτημα ενός κουμπιού γεύσεις όπως: cappuccino , σοκολάτα, moccaccino, φουντούκι, cortado ακόμα και creme brulee! Κατά την εκχύλιση όλο το μείγμα λειώνει και μετά η κάψουλα που πετάς είναι άδεια... Μια φορά μόνο μου είχαν δώσει δώρο από αγορά καφέ μια 10αδα cappuccino , δεν το περίμενα αλλά είχε πολύ συμπαθητικη γεύση, προσέγγιζε την γεύση του καπουτσίνο, έμοιαζε αρκετά με κάποια φακελάκια αν θυμάστε που πουλούσαν κάποτε τα σούπερ μάρκετ με έτοιμο μείγμα που τα έβαζες με ζεστό νερό.. Για όταν θες κατι ελαφρύ, γλυκό χωρίς ουσιαστικά καφεινη που να θυμίζει καφέ δεν είναι άσχημο, από τον εσπρέσσο με γεύσεις πολύ καλύτερα είναι.. 2,50ε η δεκάδα κοστίζουν σκέφτομαι να πάρω διάφορες γεύσεις.. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από Miatakias 1 1
Spanos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Miatakias είπε Έχει κανείς δοκιμάσει την μάρκα Gimoka? Γενικά είναι γνωστή φτηνή μάρκα και σε Σκρουτζ και σε ιταλικό αμαζον/Ιταλία γενικά αλλά με μέτρια reviews.. Έχει και αυτή η μάρκα πλέον κάψουλες αλουμινίου και βλτλω σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ είναι σε πολύ προσιτή τιμή σε 3 τύπους (classico, Colombia, Decaf) στα 2,60ε που εμφανίζεται ως αρχική τιμή τώρα δεν ξέρω αν τις έχουν φέρει πρόσφατα και είναι "τιμή γνωριμίας" γιατί σε Σκρουτζ τα μαγαζιά τις έχουν πιο ακριβά. Επίσης έχει δοκιμάσει κανείς σε Nespresso έτοιμα ροφήματα με διάφορες γεύσεις? Δεν αναφέρομαι στον καφέ με γεύσεις όπως Lor flavours , Starbucks Caramel , coffeway caramel κτλ τα οποία τα έχω δοκιμάσει κάποια και δεν μ άρεσαν καθόλου. Αυτά τα ροφήματα ουσιαστικά δεν έχουν εσπρέσσο μέσα στην κάψουλα αλλά ένα μείγμα αρωματικών ουσιών, ζάχαρη, γάλα σκόνη και μια πολύ μικρή ποσότητα στιγμιαίου καφέ προσεγγίζοντας με ένα πάτημα ενός κουμπιού γεύσεις όπως: cappuccino , σοκολάτα, moccaccino, φουντούκι, cortado ακόμα και creme brulee! Κατά την εκχύλιση όλο το μείγμα λειώνει και μετά η κάψουλα που πετάς είναι άδεια... Μια φορά μόνο μου είχαν δώσει δώρο από αγορά καφέ μια 10αδα cappuccino , δεν το περίμενα αλλά είχε πολύ συμπαθητικη γεύση, προσέγγιζε την γεύση του καπουτσίνο, έμοιαζε αρκετά με κάποια φακελάκια αν θυμάστε που πουλούσαν κάποτε τα σούπερ μάρκετ με έτοιμο μείγμα που τα έβαζες με ζεστό νερό.. Για όταν θες κατι ελαφρύ, γλυκό χωρίς ουσιαστικά καφεινη που να θυμίζει καφέ δεν είναι άσχημο, από τον εσπρέσσο με γεύσεις πολύ καλύτερα είναι.. 2,50ε η δεκάδα κοστίζουν σκέφτομαι να πάρω διάφορες γεύσεις.. Μαλακός και αμυγδαλοτός; Καλό ακούγεται αν και πρέπει να ειναι χαμηλής έντασης και ελαφρύ πρός μέτριο καβούρδισμα.
vas180 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 26/1/2025 στις 11:14 ΜΜ, kpins είπε Θεωρώ άδικο να πουλήσω τη μηχανή σε κάποιον αφού δεν βγαίνει ο καφές όπως θα έπρεπε. Μια χαρά πίνετε ,αλλά αν ξέρεις πως είναι κανονικά δεν είναι σωστός, ειδικά εγώ που πίνω εσπρέσσο σκέτο το καταλαβαίνω ότι έχει μια επιγευση που δεν υπήρχε. Θεωρώ ότι κάπως καθαρίζει η επιγευαη καμένου αλλά δε ξέρω τι άλλο να κάνω. Την καθάρισες με ξίδι αντί για νερό με καθαριστικό; Δοκίμασε το πρωτα ξύδι μετά πέρασμα νερό δε μυρίζει τίποτα. Ίσα ίσα ξεμυρίζει. Επίσης τα σωληνάκια αλλάζουν κλπ αν και πιστεύω ότι ξεφύγαμε από το θέμα 7 ώρες πριν, Spanos είπε Μαλακός και αμυγδαλοτός; Καλό ακούγεται αν και πρέπει να ειναι χαμηλής έντασης και ελαφρύ πρός μέτριο καβούρδισμα. Καλό ακούγεται. Όχι δε δοκιμάζω ροφήματα τυποποιημένα γιατί έχω πρόσβαση σε φρέσκιες πρώτες ύλες για να φτιάχνω δικό μου ρόφημα. Δε θέλω να υπερκαταναλώνω για μια γεύση τη στιγμή που με 3 ευρώ βρίσκω ολόκληρη θυμωνιά τσάι ή αν πάω να μαζέψω γλιτώνω και έξοδα μιας μέρας γυναστηρίου και boostarω υγεία και φυσική κατάσταση. . Στον καφέ δυσκολεύομαι λόγω απόστασης Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από vas180 1
vas180 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Miatakias είπε Έχει κανείς δοκιμάσει την μάρκα Gimoka? Γενικά είναι γνωστή φτηνή μάρκα και σε Σκρουτζ και σε ιταλικό αμαζον/Ιταλία γενικά αλλά με μέτρια reviews.. Έχει και αυτή η μάρκα πλέον κάψουλες αλουμινίου και βλτλω σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ είναι σε πολύ προσιτή τιμή σε 3 τύπους (classico, Colombia, Decaf) στα 2,60ε που εμφανίζεται ως αρχική τιμή τώρα δεν ξέρω αν τις έχουν φέρει πρόσφατα και είναι "τιμή γνωριμίας" γιατί σε Σκρουτζ τα μαγαζιά τις έχουν πιο ακριβά. Επίσης έχει δοκιμάσει κανείς σε Nespresso έτοιμα ροφήματα με διάφορες γεύσεις? Δεν αναφέρομαι στον καφέ με γεύσεις όπως Lor flavours , Starbucks Caramel , coffeway caramel κτλ τα οποία τα έχω δοκιμάσει κάποια και δεν μ άρεσαν καθόλου. Αυτά τα ροφήματα ουσιαστικά δεν έχουν εσπρέσσο μέσα στην κάψουλα αλλά ένα μείγμα αρωματικών ουσιών, ζάχαρη, γάλα σκόνη και μια πολύ μικρή ποσότητα στιγμιαίου καφέ προσεγγίζοντας με ένα πάτημα ενός κουμπιού γεύσεις όπως: cappuccino , σοκολάτα, moccaccino, φουντούκι, cortado ακόμα και creme brulee! Κατά την εκχύλιση όλο το μείγμα λειώνει και μετά η κάψουλα που πετάς είναι άδεια... Μια φορά μόνο μου είχαν δώσει δώρο από αγορά καφέ μια 10αδα cappuccino , δεν το περίμενα αλλά είχε πολύ συμπαθητικη γεύση, προσέγγιζε την γεύση του καπουτσίνο, έμοιαζε αρκετά με κάποια φακελάκια αν θυμάστε που πουλούσαν κάποτε τα σούπερ μάρκετ με έτοιμο μείγμα που τα έβαζες με ζεστό νερό.. Για όταν θες κατι ελαφρύ, γλυκό χωρίς ουσιαστικά καφεινη που να θυμίζει καφέ δεν είναι άσχημο, από τον εσπρέσσο με γεύσεις πολύ καλύτερα είναι.. 2,50ε η δεκάδα κοστίζουν σκέφτομαι να πάρω διάφορες γεύσεις.. Φοβαμαι τη λέξη "προσέγγιζε". Σημαίνει δεν ήταν ούτε θα γίνει αλλά ότι προσπαθούσε να μοιάζει. Θα έβαζες ποτέ σνακ με γεύση ντομάτα και βασιλικό αντί για αληθινή ντομάτα στην χωριάτικη το καλοκαίρι; Ίσως ήταν και πιο νόστιμη αλλά δεν έχει σχέση το τρόφιμο με το αντίγραφο. Είναι σαν να συζητάμε πόσο χρήσιμες είναι οι λάμπες φωτός στο μεγάλωμα ενός πλάτανου. Αν και καταλαβαίνω ότι το αφυδατωμένο γάλα είναι ακόμη γάλα αλλά προσωπικά του επιτρέπω να μπαίνει στη ζωή μου όσο ο λόγος αφυδάτωσής του είναι η διατήρηση για καιρό. Αλλιώς το θεωρώ ως υπέρμετρη χρήση μιας εκπληκτικής τεχνολογίας για απλοϊκούς λόγους = υπερκαταναλωτισμός. Κι άλλο παράδειγμα: Σαν να χρησιμοποιεί κανείς ένα χειρουργικό πριόνι αξίας χιλιάδων ευρώ για να κόψει κομμάτια ξύλου. Πιάνει αλλά είναι ασύμφορο και δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να το κάνουν όλοι. Ο καθένας με την τρέλα του ας κάνει ότι τον φωτισει. Τέτοιο παραλογισμό δε ζούμε; Γινόμαστε φτωχότεροι γιατί δεν μπορούμε να αγοράσουμε το "καλύτερο" και νιώθουμε ριγμένοι όταν συμβιβαζόμαστε και δε δίνουμε στον εαυτό μας αυτό που θεωρούμε ότι μας αξίζει αλλά αυτό που μπορούμε να μας παρέχουμε. Κι άλλο παράδειγμα (έχω ρέντα σήμερα): Είναι σαν να θέλει κάποιος φαλακρός να βγάλει μαλλιά, σαν κάποιος να θέλει με τα πόδια ου του έδωσε η φύση να τρέχει γρηγορότερα από τα αυτοκίνητα. Ξέφυγα εντελώς. Αυτά τα κινητά και οι δυνατότητες τους Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από vas180
kpins Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, vas180 είπε Την καθάρισες με ξίδι αντί για νερό με καθαριστικό; Δοκίμασε το πρωτα ξύδι μετά πέρασμα νερό δε μυρίζει τίποτα. Ίσα ίσα ξεμυρίζει. Επίσης τα σωληνάκια αλλάζουν κλπ αν και πιστεύω ότι ξεφύγαμε από το θέμα Δε δοκίμασα με ξύδι γιατί διάβασα ότι προκαλεί θέματα και δεν κάνει. Την καθάρισα με ξινό όμως. Πιστεύω ότι κάτι γίνεται με τη θερμοκρασία νερού. Είχα ένα πολύμετρο με θερμόμετρο 2σε1 και μου έδειξε μέχρι 73 όπως έβγαζε τη δόση.
Silkcut Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Εγώ τις μηχανές μου τις καθαρίζω με το kit αφαλάτωσης της Nespresso μια φορά το εξάμηνο και ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα. Όταν χάλασαν παρουσιάζοντας διαρροή νερού μετά από 7-8 χρόνια η καθεμία αυτό συνέβη από φυσιολογική φθορά και εκτενή χρήση. Τις πετάς και αγοράζεις καινούρια γιατί δεν αξίζει η επισκευή. Πρόκειται για παντελώς αναλώσιμο προϊόν. Δοκίμασε με το kit της Nespresso μήπως και επανέλθει η γεύση και παρήγγειλε και μερικές γνήσιες κάψουλες Nespresso να δοκιμάσεις μήπως έπεσες σε κακή παρτίδα. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από Silkcut
Spanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, vas180 είπε Καλό ακούγεται. Όχι δε δοκιμάζω ροφήματα τυποποιημένα γιατί έχω πρόσβαση σε φρέσκιες πρώτες ύλες για να φτιάχνω δικό μου ρόφημα. Δε θέλω να υπερκαταναλώνω για μια γεύση τη στιγμή που με 3 ευρώ βρίσκω ολόκληρη θυμωνιά τσάι ή αν πάω να μαζέψω γλιτώνω και έξοδα μιας μέρας γυναστηρίου και boostarω υγεία και φυσική κατάσταση. . Στον καφέ δυσκολεύομαι λόγω απόστασης Δεν μιλάω για τυποποιημένο ρόφημα αλλα για τις κάψουλες espresso No 9 της Gimoka. 1
kpins Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, Silkcut είπε Εγώ τις μηχανές μου τις καθαρίζω με το kit αφαλάτωσης της Nespresso μια φορά το εξάμηνο και ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα. Όταν χάλασαν παρουσιάζοντας διαρροή νερού μετά από 7-8 χρόνια η καθεμία αυτό συνέβη από φυσιολογική φθορά και εκτενή χρήση. Τις πετάς και αγοράζεις καινούρια γιατί δεν αξίζει η επισκευή. Πρόκειται για παντελώς αναλώσιμο προϊόν. Δοκίμασε με το kit της Nespresso μήπως και επανέλθει η γεύση και παρήγγειλε και μερικές γνήσιες κάψουλες Nespresso να δοκιμάσεις μήπως έπεσες σε κακή παρτίδα. Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν θα έχει διαφορά ούτε με το κιτ αφαλάτωσης της Nespresso, το έψαξα πολύ για τα αφαλατικα που κυκλοφορούν και τα περισσότερα έχουν βάση το ξινό. Έχει θέμα η μηχανή σίγουρα με τη ρύθμιση θερμοκρασίας εκεί καταλήγω. 2
Spanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, kpins είπε Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν θα έχει διαφορά ούτε με το κιτ αφαλάτωσης της Nespresso, το έψαξα πολύ για τα αφαλατικα που κυκλοφορούν και τα περισσότερα έχουν βάση το ξινό. Έχει θέμα η μηχανή σίγουρα με τη ρύθμιση θερμοκρασίας εκεί καταλήγω. Με μια μέτρηση με θερμόμετρο "γάλακτος" στα 5-6€ μπορείς να το επιβεβαιώσεις. Αλλιώς ρίξε παγάκια στο δοχείο νερού να μην προλαβαίνει να το ζεσταίνει τόσο. 🤐 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα